​Början på denna veckan blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi skulle följa med en kollega till Calgary över dagen för att börja kika på alternativa bilar. Vi har länge pratat om att köpa bil här i Kanada för att ha möjligheten att kunna ta oss runt och upptäcka ännu mer, ännu lättare. När vi väl kom till Calgary åkte vi runt till några olika bilförsäljare som säljer bilar i andra hand. Vi hittade två riktigt fina alternativ och bestämde oss sedan för en av dem. Vi valde även att stanna i Calgary en natt för att vi skulle kunna köra hem bilen nästa dag efter att vi fixat försäkring och registrering osv.

Hela andra dagen spenderades i ett köpcenter samt på IKEA i väntan på att bilen skulle bli klar och att vi skulle kunna skriva på papperna. Fram mot kvällen fick vi äntligen bege oss tillbaka till firman för att börja inta positionen som riktiga bilägare. Men ett snöoväder drog in och besiktningen hann inte bli av så vi fick stanna ytterligare en natt i Calgary. Men på onsdagsmorgonen var alla papper påskrivna och vi fick äntligen bege oss hemåt mot Banff.

Anledningen till att vi valde att åka till Calgary och kolla bil var på grund av det enorma utbudet det finns där. Kikar man på den Kanadensiska motsvarigheten till Blocket på bilar får man upp flera alternativ i minuten.

Vi bestämde oss för en Mazda 6 från 2005 och jag hoppas verkligen den tar oss hela vägen ner till Kalifornien i vår och tillbaka! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ojojoj vad det händer saker hela tiden. I måndags fick både jag och Sara jobb som kockar på restaurangen, The Grizzly House, som ligger mitt på Banff Avenue. Vi gjorde vårt första pass igår tillsammans och sedan jobbar vi om varandra, varannan dag, fram till jul. Vi får helt enkelt se hur mycket pass vi får och vill ha framöver.

Det är väldigt kul och spännande att jobba som kock istället för servitris. Både jag och Sara har mycket erfarenhet från just serveringsyrket, så det var egentligen det vi sökte i första hand. Men sedan ramlade vi in i kockyrket och det känns faktiskt väldigt bra! Något jag tycker är kul här i Banff, är att man har möjlighet att kunna jobba med så många olika yrken. Man behöver inte vara utbildad kock för att få börja jobba på en restaurang, utan arbetsgivarna går mer på magkänsla när det kommer till att anställa hahaha!

Likes

Comments

Denna dagen har varit väldigt lugnt och skön. Den började med en kopp te i soffan och ett telefonsamtal med min pojkvän som befinner sig hemma i Sverige. Efter frukosten mötte och jag Sara upp två svenska killar som även de spenderar vintern i Banff. Vi fyra gick till en uthyrningsbutik och hyrde skridskor för 7 dollar styck. Sedan begav vi oss vidare till en liten sjö vid namn, Vermilion Lakes, och åkte skridskor i någon timme. Dock valde vi inte den bästa dagen då det både blåste och snöade en del, men kul var det!

Jag och Sara har precis käkat middag och ska snart sätta oss i sängen och kolla på film. Morgondagen hoppas vi på att få spendera i skidbacken. Det är valet av säsongskort som ställer till det lite för oss. Vi trodde att vi skulle kunna gå igenom systemet som studenter, men det fungerar inte om vi inte studerar i Kanada. Så i nuläget försöker vi komma på vilket alternativ av skidpass som kommer gynna oss mest.

Vi hörs!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN flyttade vi ut ur vårt åtta bäddars hostelrum och flyttade in i penthouset! Vi har bokstavligen räknat ned dagarna, timmarna, de senaste dagarna eftersom vi har varit så otroligt glada och peppade över flytten. Idag skedde det äntligen och vi har i princip spenderat hela dagen med att packa upp och göra oss hemmastadda. Det är så otroligt vackert och häftigt i den här penthouset så självklart ska jag dela med mig av upplevelsen på bloggen. Tänkte fota lite i rummet och övriga lägenheten när vi har kommit iordning ordentligt.

Likes

Comments

Dagarna här går väldigt fort. Vi hinner knappt vakna innan det är lunch, plötsligt är det eftermiddag och från ingenstans är det natt. Vi försöker ändå hålla en regelbunden sömn samt att vakna tidigt och ta vara på dagarna.

Idag vaknade vi vid 8.00 för att käka en snabb frukost innan vi begav oss iväg ner för Banff Avenue och mötte upp en kille vars bil vi skulle provköra. Vi har kikat endel på bilar sedan vi kom hit på en hemsida som motsvarar det svenska blocket. Hittills har vi hunnit provköra två stycken, men ingen av dem känns helt 100. Tanken är att vi ska köpa oss en bil här som vi kan köra upp till fjällen samt de närliggande städerna under vintersäsongen. Sedan är tanken att vi ska roadtripa USA under några veckors tid. Eftersom vi planerar att köra längre sträckor under flera dagars tid med bilen så måste den ändå vara något stabil. Hoppas vi hittar något riktigt kap snarast!

Likes

Comments

Instagram@signeedsgard