Hej på er!

Just nu sitter jag och Emelie i biblioteket medan en snickare borrar för fullt. Emelie håller för öronen medan jag försöker att se modig och stark ut. Hursomhelst pratade jag och Emelie om ett särskilt minne vi två har från bibblan. Det var nämligen så att vi en gång råkade sätta oss i en "tyst zon". Denna zonen innebär att man ska vara knäpptyst och tippa på tårna. Detta visste vi självklart inte och satt där och babblade för fullt. En äldre dam satt bakom datorn och mumlade något riktat mot oss vilket jag givetvis besvarade. Jag fick för mig att hon behövde hjälp med sin dator. Being the nice person that I am gick jag snällt fram och frågade vad hon behövde hjälp med. I svar muttrade hon "jag sa att ni skulle vara tysta". Well screw you old lady. Min temperament gick igång och jag var tvungen att bita mig i tungan för att inte send her to hell, personligt on my own. Härlig story, right? För att ge er härliga torsdags vibes.

NU: Räkna ner minuterna tills historia lektionen börjar.
Om 1,5 h: Finner ni mig i bussen, glöm inte busskortet som kostade en förmögenhet :))))
Hemma: SOVA! Är så fruktansvärt trött.
Sen: Sova ännu mer och låtsas vara intresserad av körboken, kul va?

När läraren ger mig fler uppsatser att läsa istället för att lära ut: S T O P. 

Edna Saciragic.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er från kalla och regniga Borås!

Min dag började kaotiskt, som vanligt. Min syster hade glömt att jag hade sovmorgon vilket resulterade i att hon larmade huset innan hon gick. Inte visste jag det. Satt och tog på mig strumporna när kameran började blinka och huset började skaka av oljudet från larmet. Jag kastade mig mot larmet för att stänga av det. Höll på att få en hjärtattack. Härlig start på lill-lördagen. Hur ser planerna ut idag då? Planen är att åka hem med bussen, betalade hela 425 kr för en månad. Helt sjuka priser för studenter. Västtrafik bör skämmas! Så nu tänker jag utnyttja den maximalt, ska åka buss mer än vad jag behöver. 😒 Sedan ska jag försöka laga ihop något enkelt till mannen min som i skrivande stund sitter och gör en tenta. Ikväll ska jag iväg med Sanna och Ajdin till Ryahallen. Tänk vad kul, en jävel (jag) i blommiga tights hoppandes  längdhopp. Sanna tävlar snart och pressen är hög, jag hamnade faktiskt på tredjeplats i hennes ålder, hehe.

Nu: försöka att inte somna. Det är ju trots allt 156 dagar kvar till studenten. (Not that I'm counting=))
Snart: Missbruka busskortet.
Sen: Försöka framstå som en professionell idrottare. HA DE!

Drunknar snart av alla ansvar jag tar på mig :)))))))))

Edna Saciragic.

Likes

Comments

Gott nytt år gott folk (typ en vecka senare) men det är tanken som räkna, right? För att kunna avsluta kapitel 2017 måste jag såklart ta fram alla highlights. Nu är det dags för mig att ta fram förstoringsglaset och gräva fram lite bilder, sånt gillar ni säkert. Varje bild har en historia, såklart. Det är med andra ord dags för er att ta fram popcorn och luta er tillbaka.

Januari: Under Januari månad var jag aktiv på Snapchat. Var väldigt intresserad av en pojke och vi snapade fram och tillbaka. Under tillfället above sitter vi och diskuterar hur han öppnat min snap och inte svarat. Jag var övertygad om att killen var den rätta. Bjöd in honom på en fest som jag senare skulle hålla i, han avböjde då han tyckte att han skulle kunna associeras med en pedofil om han festade hos mig. Han själv var några år äldre. Härligt. Ta en kaffe med mig ville han heller inte. Damn gurl, he was not the one. N e x t.

Under Februari besökte jag och några friendos min kära kusin Selma i Jönköping. Efter många om och men gick jag med på att spela det traditionella kortspelet "skitgubbe". Little did I know att jag skulle besegra Mr Chalmers Adnan. :)) Låter bilden nedan tala för sig själv.

Någon gång i början av året skulle jag och Emelie försöka locka blivande ettor att börja på demokrati och mänskliga rättigheter. Det tyckte vi var väldigt intressant. Har aldrig ljugit så mycket i hela mitt liv. "ÅH, gymnasiet är det bästa som hänt mig" *chokes on alcohol every single weekend* :)))

Förutom att locka blivande ettor hade vi en så kallad klassfest, de flesta kom dit helt vardagligt klädda. Me being me kom i en paljettklänning redo för röda mattan, ååh vilken timing. Förutom att kedjeröka cigaretter så körde vi snurra flaskan. Kul va.

Anordnade också en maskeradfest under början av 2017. Festen var väl sådär, slutade med en resa till donken men också en ride över hela Borås. Kusinen Amela var nykterist och körde oss runt i Borås. Selma och jag var väldigt döda efter alla bravader.

Det är alltid värt att besöka Berlin som för övrigt tar priset för världens bästa storstad (so far). Vi åkte tre tjejer och hade the time of our lives; shopping, ännu mer shopping och ett besök till Stasi fängelset. Kommer speciellt ihåg två moment ...

Moment 1: Jag stod och provade klackar på herravdelningen när en som arbetade på Primark kom fram till mig och sa "It is forbidden to try on heels on the men's sektion" han fick sig en eyeroll och ett svar "Well Sir, I'm going against the norms". Han blev så paff så att han omedelbart lämnade och vägrade gå nära mig nå mer.

Moment 2: Efter en lång dag blev vi väldigt hungriga. Detta resulterade i att vi desperat tog första bästa restaurang. Det blev en sushi restaurang. Jag beställde nog allt som allt, femtio bitar sushi :)) Hursomhelst så ville Anessa endast ha några bitar av en speciell sort vilket alltid går att få vart man än befinner sig. Kyparen tyckte dock att det verkligen inte var möjligt då han nästan skrek ut "NOT POSSIBLE" och gick därifrån.

Var även mycket upptagen med jobbiga män på den tiden 😜

En månad innan jag skulle fylla 18 år vankades det Balkan party, live musik och grejer. Bästa festen jag varit på, härligt folk och perfekt musik. Jag som älskar attention levde verkligen livet, hehe.

Smink creds till Amina som sminkade mig i två hela timmar. Hon klagade hela tiden på att jag rynkar pannan vilket förstör hennes base :)) She's all about that bass (e). Hon rekommenderade mig en botox behandling.

Sedan måste jag erkänna att jag kämpat som under hela tvåan, men vårterminen var nog värst. Såg ut såhär ungefär 99,9% av tiden. CHEERS!

Edna Saciragic.

Likes

Comments

Mina förväntningar på Black Friday har visat sig vara för höga, typiskt. Trodde att Sverige hade anammat USAs system gällande Black Friday men de flesta butiker erbjöd 20% :))) Åhh härligt med Black Friday. Låg i sängen igår och väntade ivrigt på tolvslaget, slutade med att jag handlade på det som var rabatterat från förra säsongen, men vad gör det? Två klänningar = 210kr. A handlade också, notan gick på 600 spänn dock. Vi får se vad som är speciellt med hans klänningar 😜

Hursomhelst ska ändå vandra runt på Knalleland som en tönt i hopp om att jag tar hem hela Knalleland. Det är ju trots allt löning, hehe.

NU: Se allmänt fokuserad ut.
Snart: Väntar soppa :)))
Sen: Förbereda hemmet för gäster
Ikväll: Slåss med mannen min, jk vi ska till Knalleland.Edna Saciragic.

Likes

Comments

Det känns som att jag är inne i någon sorts småbarnsfas, förkylningen har förföljt mig konstant i tre veckor. Kruxet med småbarnsfasen är att jag inte är ett småbarn (tolkningsfråga) och att jag inte har några småbarn hemma. Förutom att googla symptom på trötthet och evigt springande till toaletten så har jag konstaterat olika typer av sjukdomar ...Detta har resulterat i att Google blockerat mig ;))) Förutom att jag varit övertygad om att jag led av diabetes så har jag varje morgon sprungit till lektionerna, har alltid prioriterat fysisk aktivitet ;)))

Hursomhelst, jag är med i klassens studentkommitté vilket inte är så konstigt då jag tjatat om studenten i 2 år och fem månader. Mitt engagemang där är nästan lika självklart som handen i handsken vid -5 grader.

NU: Sova och eventuellt fundera på att bli en bättre "bloggare".
Om nio timmar: Är jag uppe med tuppen (grannen har faktiskt en tupp... Man kan tro att jag bor på landet. Jag bor i ett villa-område och hans tupp passar lika bra här som Trump gör i politiken)
Imorgon: Brottas med filosoferna Rawls och Nozick då inlämningen helst ska vara inlämnad imorgon, yeah right.


Below: en härlig låt inför lill-lördagen

Edna Saciragic.

Likes

Comments

*Stirrar på en fågel som sitter på altan stolen och funderar på hur jag ska inleda dagens inlägg*

Hej, hola, hey. Insett att American pancakes är det bästa som finns. Så har stuffed my face with two of them. Ni vet den känslan när man blir sååå hungrig så att man mår illa? Fick den precis. Lukter omkring började störa och jag var säker på att jag skulle spy. Sprang till vardagsrummet och gav en order till A. "Juice i ett glas, nu". Nu tre minuter senare finns det inga pannkakor kvar och glaset med juice står stabilt framför mig.

(12h senare)

Började må illa när jag skrev inlägget, typiskt mig. Skulle bara vila lite, slutade med att både jag och A somnade. Istället för att laga dinner och mysa till Idol somnade vi. Vi sov i 3 timmar ?!?!?!. Bloody hell. Vi firade vår anniversary genom att sova. Sounds legit. Därefter blev det grocery shopping till kvällens taco-night! Har en lektion idag, blir lite plugg och sedan fix inför tonight. Yeeey😍Edna Saciragic.

Likes

Comments

Morgonen började lika bra som morgonen efter USA:s presidentval. Vaknade av ett samtal av min faster, de hade ringt från Västtrafik. Glömde min väska på bussen igår, märkte inte ens att jag glömt den :))) Min ursäkt är att jag bar på två tunga böcker, en dator och mina jeans och min kappa var nerblodad. Thank you mother nature.

Sedan var jag helt emotionell, hade inga nycklar och hade nageltid i Skene hos bästa Carro. Som tur är blev jag räddad av bästa Teta❤️ På tåget grät jag tills en tjej kom fram och gav mig näsdukar, thank u sistah.

Nu: Chilla hos nana
Sen: Titta idol med A och mysa.

Hepp hepp b-läpp.

Edna Saciragic.
  • 260 Readers

Likes

Comments

Varma hälsningar från dagens historia lektion, istället för att diskutera skolans ordningsregler och fokusera på Gandhi så sitter jag här och försöker formulera ihop ett inlägg. Min dag har varit lika positiv som Sveriges sommarväder :))) Har haft ont i min kära livmoder, blev såpass illa att jag var på väg till skolans tredje våning. Väl däruppe insåg jag att det saknades handtag på fönstren. Perfekt :)) Blev istället en Ipren hos tant röda korset istället, tack.

Nu: Försöka fokusera på Gandhi och alla hans fina bravader.
Sen: Bära hem tunga böcker, sova i två timmar, spamma A och sedan "plugga" geografi.
Imorgon: Införskaffa mig nya klor hos Carro. Har hamnat i konflikt med min nagelkille på grund av dålig service och kvalité.

​Bild: ​Ett ställe där inget regnar bort :)))

Edna Saciragic.

Likes

Comments

12 mars 2017 kl 02:55 skrev jag mitt första känslomässiga inlägg här på bloggen vilket även blev mitt sista på ett tag. Jag skrev om hur jag blivit grundlurad och i det momentet då inlägget publicerades förlorade jag hoppet om att någon gång bli kär. Kär på riktigt. NU 12 september 2017 kl 00:39 är jag tillbaka. Tillbaka med nya livserfarenheter och framför allt med en kärlek. Det hoppet som försvann 12 mars 2017 fick sin glöd 14 maj. Den dagen fann jag min kärlek. Jag har fått lov att nämna honom här på bloggen men jag väljer att låta hans namn vara privat. Folk vet säkert vad han heter men de som vet de vet 😉


Härligt med en dramatisk inledning va? Lät nästan som en ytterst seriös blogg kruxet med en seriös blogg är att det inte speglar mig som person. Så vi tackar nej to me being serious (all the time) och återgår till den vanliga jargongen här. Vad har hänt under tiden då jag spårlöst försvann från bloggen?

  • Helvetet (med andra ord tvåan) fortsatte att förstöra mitt liv. Två veckor innan sommarlov fick vi tio inlämningar, en podcast och ett tal att göra. Har aldrig konsumerat så mycket alkohol i hela mitt liv :))))
  • År 1998 föddes det otroligt många barn vilket i år resulterade i 6 studentfester. Jag klagar inte men måste erkänna att jag var en aning (läs jävligt) avundsjuk för att det inte var min tur, än.
  • Jag har fyllt arton. Var så jävla hype innan. Insåg dock att jag måste ansvara för mitt egna sparkonto vilket känns för jävligt då jag är en arbetslös shopaholic och det är lika kul som att äta lera.
  • Jag har införskaffat mig en pojkvän. Sedan dess har jag läst böcker och romaner som handlar om "how to be a good girlfriend". Teorierna i böckerna har uppenbarligen funkat då han fortfarande är vid min sida, hehe.
  • Jag har varit på semester, kul va? Förutom att sola och bada har jag sett på kossor som slåss? Intressant va? För mer information kontakta mig.
  • Jag har påbörjat mitt sista år på Bäckäng och jag räknar ner dagarna till studenten för to be honest så vill jag helst redan arbeta som utbildad socionom, bo i en trea med A och ha två porslinskatter som står på fönsterbrädan.


Edna Saciragic.

Likes

Comments

Jag intalar mig själv att allt är okej, det är ju okej eller? Vi var ju aldrig ihop? Vi var ju endast flörtiga och normalt cheesy mot varandra. Att det högg mig i hjärtat är inte hans fel, eller? Vi var ju aldrig något. Faktum att man nuförtiden kan få känslor för en person man aldrig träffat är sjukt. Helt sjukt. Jag vet inte hur det är att få känslor för en riktig människa som står framför mig. Jag har liksom alltid dragits med i "the social network" strömmen. Den här gången hade jag börjat få känslor på riktigt, hade bodde inte så långt bort ... endast några mil. Han var riktigt smart. Väldigt attraktiv. Bosnier. Han hade allt det jag söker efter hos en partner, trodde jag i alla fall.

Jag och han snapade flitigt under ett par veckor, det blev en vana. Jag blev van vid honom. Nästintill beroende. Han var skön, intelligent men framför allt mystisk. He gave me bits and pieces men aldrig allt. Det kanske var det som fick mig att stanna kvar och faktiskt fortsätta prata med honom. Han var en sådan som betedde sig äldre än vad han var, jag gillade den mogna sidan. Ikväll rasade allt. Man kan tycka att Snapchat är en blessing som kan hjälpa dig att kicka igång ett förhållande men det kan också förstöra ALLT på tio sekunder. Alla dessa sekunder, minuter, timmar och dagar förstördes på grund av en snap. Vi pratade om de nationella proven i matematik när jag fick en annan snap av honom, en snap som inte var menad till mig. En snap som var menad till en annan tjej. Inte mig. Jag vet inte vad det var som äcklade mig mest? Hans sätt att hantera situationen efteråt eller hans sätt att skriva till henne. Han skrev ju precis likadant till mig, precis likadant. Det hugger till i magen då jag skriver det. All these fucking names he called me, kallar han henne för nu i just det momentet.

I confronted him, direkt. Han insåg först inte att det var jag som hade fått snapen, när han förstod det skrattade han och skrev lite arrogant "I can explain" jag frågade om det ens var värt en förklaring och han svarade "Nää dunno" MEN det äckligaste av allt var när jag skrev att jag var besviken. Hans svar var simpelt men så jävla äckligt. "Förstår dig, samtidigt har jag inget ansvar gentemot någon". Inte ens "Fan, det måste suga för dig. Förlåt. Men det är som det är" NOTHING. Jag svarade endast kort "Alright. That's it then" Som svar fick jag en block på både Snapchat och Instagram. Hahah, vad trodde han att jag skulle göra? Skriva en roman i hans kommentarsfält? Snälla någon. ÄCKLIGT.

Hoppas att det var värt det iaf.

Edna Saciragic.

Likes

Comments