Header

Just nu är det bara jobb varje dag, allt för en trevlig lön i januari, o så fint! SEB på vardagar ICA på helger. Jag uppskattar faktiskt att varva jobben, för de är exakta motsatsen. På SEB möter jag inga kunder, "måste" tänka lite mer på hur jag ser ut (känns roligare så iaf), samt sitter på en kontorsstol hela dagen. På ICA är serva kunder det enda jag gör, kan gå dit osminkad med flottigt hår - för jag ska ju ändå stå där med mössa och förkläde, samt sitter inte mer en sekund på hela dagen.

På SEB finns det verkligen ingenting att göra när det inte finns nått att göra. Jag avlider tråkdöden då. På ICA finns det alltid något att pyssla med, städning speciellt.

Summasumarum så uppskattar jag bägge delar, en rimlig dos av allt får jag. Perfekt. Och hur fantastiskt bra har inte jag det som kan dra, men komma tillbaka till båda mina jobb! Skit bra!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har alltså valt att flytta till världens dyraste stad att leva i - Singapore!

Jag valde att inte söka till New York av just den anledningen, att jag visste att det är dyrt där, men tji fick jag, för Singapore är alltså ännu dyrare. Just därför kommer vi bo 6 stycken tillsammans i en lägenhet, för att det är hutlösa priser. men det känns verkligen bara skoj! lägenheten har 3 sovrum och 3 badrum, så det ska nog flyta på smidigt. Jag som aldrig har bott med någon tidigare dundrar på med 5 stycken på en gång!

Varför jag valde Singapore?
För att jag tycker att det är ett sjukt häftigt land, Sydostasiens minsta land, världens näst mest tätbefolkade land med 6 miljoner invånare. Jag är även imponerad över renligheten, att skräpa ner, glömma spola, eller äta på tunnelbanan kostar dig böter. För att få köra bil måste du söka om tillstånd, en ansökan som för närvarande kostar ca 800 000 kr.. very miljövänligt!
Dessutom älskar jag Asien, och att få värme är inget som gör vidare ont.

Men en viss stress att inse kostnaderna i Singapore (som var betydligt högre än jag visste om) efter att blivit antagen, och att bara ha knappt 3 månader att få ihop en fin reskassan. Hur jag tänker ekonomiskt kan jag ta i ett annat inlägg. Mitt mål är ju även att kunna resa så mycket som möjligt under den här terminen.

Likes

Comments

Tyckte det var nyss jag fick beskedet att platsen i Singapore var min. Alltid tänkt "om 3 månader är det dags, det är lång tid kvar" men vad hände? Jag åker om ynka 34 dagar! Mycket förberedelser, väldigt mycket. Utbytestermin nnebär en hel del pappersarbete, ansökan efter ansökan. Mycket att tänka på med försäkring, visum, boende, uthyrning av egen lägenhet, säga upp abonnemang hemma, frysa träningskort osv. Men det ska det nog vara värt!

Hur som helst, välkomna hit! Här är tanken att ni ska få läsa om vad jag har för mig både inför resan, men framför allt under resans gång. Dessutom tror jag att jag kommer vara glad över att ha något att titta tillbaka på.

Jag flyger ner till Singapore den 29 December, med 37 kg packning. That's it. Ska få ner mitt liv på 37 kg. Jag ska bo i en lägenhet tillsammans med 5 andra tjejer varav ingen annan är svensk. Vi kommer bo nått kvarter från skolan, som ligger mitt i city, med pool, tennisbana, gym och andra trevligheter.

Fram tills avfärd är det full fart här hemma, heltidsjobb på SEB samt helgerna på ICA. Min sista lediga helg innan avresa kommer här, den spenderas bäst med familjen, mamsen 60 ska firas!


Likes

Comments