Hejsan!

Nu har jag nyligen varit och sett Ghost in the Shell och tänkte skriva en liten recension.

Först vill jag passa på att säga att denna film är en live action version av originalet som började som en manga serie som sedan även (efter stort media hype) gjordes till en anime serie med 26 avsnitt som började sändas hösten 2002. Sedan kom den även som animerad film vintern 2005 med manus av Kenji Kamiyama från production I.G studio.

Bilden ovan föreställer Scharlett Johansson (till vänster) som huvudkaraktären "major" i den nya live action filmen och "major" från den animerade filmen/serien (till höger). Det har varit en hel del prat om varför den nya versionen av den gamla japanska klassikern inte spelas av japanska skådespelare då original versionen både är på japanska och är producerad och animerad av japaner att just utspela sig i japan.

Denna debatt tycker jag är värd att ha i åtanke när man ser filmen, även om man kanske inte bryr sig så är det en viktig och aktuell aspekt att fundera över.


Med detta sagt så tänker jag fortsätta med recessionen, jag tillhör en av de som såg original filmen när jag var yngre och var därför först osäker om jag skulle våga se den då jag älskar originalet och var rädd att bli besviken.

Filmen handlar i enkla medel om "major" en ung kvinna som varit med om en drunknings olycka där enbart hennes hjärna kunde räddas. Pågrund av detta bor nu "major´s" hjärna i en robot kropp, den första av sitt slag. Filmen utspelar sig i en teknologisk framtid där det blir allt vanligare att förbättra sin kropp med elektronik, men ingen annan är som "major" eller?

Mer än så vill jag inte säga om handlingen för det skulle förstöra filmen men allt som allt så var jag inte så besviken, alla de viktiga handlingarna och konflikterna från originalet var med och soundtracket var ljuvligt. Upplevelsen förhöjdes såklart av special effekterna och mycket duktiga skådespelare.

Jag rekommendera starkt att se den då det är en mycket bra story men tycker även att man ska ta sig tiden att se originalet. Jag saknade en lite mer djupdykning i hennes existentiella panik över vad hon "är" som jag finner att den animerade filmen berör bättre än live action filmen.

Den får tre stjärnor för att den tog en bra story till liv igen med vackra special effekter och soundtracks men jag hade ändå lite högre förhoppningar eftersom jag redan var väldigt kär i originalet.

🌟🌟🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan var jag och såg Hidden figures så nu tänkte jag skriva en liten recension om den😊

Filmen handlar om Kathrine g. jhonson, Dorety vaguhan och Mary jackson som arbetar som matematiker hos NASA, de får utstå daglig rasism och krångliga förhållanden på sin arbetsplats och försöker samtidigt uppnå sina drömmar som tex att få vara med i ingenjörs teamet även fast de är separerade att arbeta i grupper efter hudfärg.

Deras dagliga arbete går ut på att sitta och räkna på olika sorters data då man ännu inte hade fått in någon form av super dator hos NASA. Men en dag så får Kathrine ett nytt jobb erbjudande på en annan avdelning som behöver någon som är duktig på avancerad geometri för uträckningen av vart piloterna kommer landa och hur uppskjutningen ska gå till.

Samtidigt tar Mary upp fighten om att få arbeta som ingenjör hos NASA men för att göra det så måste hon ta kvällskurser på en segregerad skola med enbart vita studenter, först så får vi en inblick i hopplösheten Mary får utstå men sedan även hur hon bestämmer sig för att kämpa för sina rättigheter och drömmar.

Under tiden hennes två väninnor kämpar på sitt håll så tacklas Dorothy dagligen med en hemsk föreståndarinna som vägrar att ge henne en löneförhöjning trotts att hon redan gör arbetet som de högre betalt anställd på NASA gör.

Filmen är baserad på verkliga händelser och alla de tre starka kvinnorna finns på riktigt, vetskapen om detta gjorde filmen så otroligt mycket starkare. Att se rasismen och de galna förhållanden de var anställda under rev upp ilska och irritation i hjärtat. Det som fick ens hud att klia som mest var rasismen från medarbetare och chefer, men jag tror det är viktigt att vi tar ansvar och verkligen betraktar all denna hemska rasism för det var och är tyvärr högst verkligt. Förutom att det är en fantastiskt intressant historia så är det även en väldigt välgjord film med ett passande soundtrack smygande i bakgrunden.

Filmen inleds med en väldigt fin scen från när Kathrine var ett litet barn och slänger direkt in en i en storm av känslor och förhoppningar för detta lilla geni. Romantiken i filmen är närvarande men tar inte fokus från huvudämnet vilket är tjejernas karriär och fight för sina rättigheter, det gjorde mig väldigt glad eftersom att jag blev lite orolig när den första killen introducerades att filmen skulle skifta till att handla mycket om kärlekslivet hemma och vilken roll de spelade i deras karriärer på NASA. Men det gjorde det inte och det fanns en bra balans mellan männen ock kvinnorna (förutom på NASA då, men där var det ju tidsenligt menat att vardaglig sexism och allmänna förtryck skulle vara närvarande eftersom det var högst vanligt på den tiden)

Filmen var rörande och vacker, och gav en inblick i precis hur viktiga dessa kvinnor var för USA`s första rymdfärder, i slutet så visade de bilder på Dorothy, Mary och Kathrine när de var gamla och då tror jag majoriteten av biosalongen redan var i tårar, en extremt viktigt och välgjord film som jag starkt kan rekommendera.

🌟🌟🌟🌟🌟

Likes

Comments

I går kväll var jag och en kompis och såg Little jinder vilket var helt fantastiskt! Vi stod längst fram och om vi bara hade sträckt fram handen hade vi kunnat röra henne❤

Hade laddat upp med att lyssna på hennes låtar hela dagen och hon spelade nästan alla låtar jag ville att hon skulle spela inkluderat hennes nya låt "kvicksand" som jag redan var helt kär i. Det var inte så mycket folk, därav hamnade jag och min kompis längst fram och vi klagade inte. Flera gånger under konserten hade vi ögonkontakt med henne, hon log mot mig och jag höll på att falla ihop av lycka.

De var även en nice publik, folk höll inte på och knuffades och sånt men tyckte också generellt att de kunde varit lite mer taggade, sen var det ju inte jättemycket publik heller så det var ju såklart inte riktigt samma känsla som om vi hade varit på tele2 arenan och sett någon världskänd artist.

Alla artister är ju inte alltid så bra live men Jinder gjorde mig inte besviken, hennes röst bar mig genom hela konserten och fångade mitt hjärta när hon mixade några av sina låtar till en härlig blandning.

Så kan verkligen rekommendera att se henne live, man blir inte besviken och en minnesvärd kväll är garanterad✨

Likes

Comments

Efter en liten paus är jag tillbaka och tänkte skriva lite om den nya filmen "A cure for wellness" , Filmen handlar i grova drag om Mr Lockhart som sänds iväg av sitt jobb för att hämta hem en arbetskollega (Mr Pemmbroke) som befinner sig på ett "wellness center" i alperna.

Men kort efter att Mr lockhart (som spelas av Dane dehaan) har anlänt till behandlingshemmet börjar han ana att något inte står rätt till, han är en stressad man och vill få tag i Mr pemmbroke så snabbt som möjligt. Men trots klar information till personalen om att det är ett brådskande ärende så verkar det nästan som att personalen frånhåller honom från att träffa Pemmbroke och Lockhart börjar inse att något inte står riktigt rätt till.

Filmen är kategoriserad som en thriller vilket jag tycker passar bra, den snuddar på kanten till att vara en skräckis då den innehåller obehagliga och jobbiga koncept som klaustrofobi, badkar fulla med ålar och sjuka experiment på människor.

Förutom en intressant story så var filmen väldigt välgjord, mycket vackra klipp på utsikten i alperna, omgivningarna och karaktärerna avlöste varandra. Dock hade jag önskat mera jämn fördelning av dom scenerna, de var mest centrerade i mitten och slutet av filmen vilket gjorde att dom inte riktigt nåde sin fulla effekt för mig.

Soundtracket till filmen stal mitt hjärta på direkten, en viss melodi som nynnas av föreståndarens dotter på behandlingshemmet flyter genom hela filmen och ger en känsla av melankoli och vemod. Det gav verkligen otroligt mycket och jag uppskattar även att den oftast nynnades utan några pålagda spår i bakgrunden vilket gav melodin karaktär och en känsla av äkthet.

Jag vill också passa på att slänga in en TW (Trigger Warning) till alla er som blir riktigt illa berörda av att se våldtäkter på film, denna film innehåller mot slutet ett försök till våldtäkt vilket jag befarar kan ha möjlighet att påverka en del personer med tidigare trauman ganska illa.

Vad gällande romans i denna filmen så är det inte mer eller mindre än någon vanlig drama film men lite mera subtilt och sjukt. Huvudrolls innehavaren är en man och han fattar tycke för föreståndarens dotter som vandrar omkring på området, han är aktiv och initiativs tagande medans hon är passiv och ganska blyg. Så denna film anspelar också på en kvinnas behov av en partner och lämnar inte mycket utrymme för henne att vara självständig och fri. Det är något jag alltid försöker noter i filmer och hade gärna velat se att även denna film bryter normen om att kvinnor på film alltid har en partner med sig.

Det var ett minus i kanten men överlag är jag ganska nöjd med denna film upplevelse, vackert soundtrack och intressant story line, jag ger den 4 stjärnor.

🌟🌟🌟🌟

Likes

Comments

​I år var andra året jag gick på Bråvalla festivalen, köpte ett festival pass utan camping för alla tre dagar och har taggat det så sjukt mycket.

Artisterna jag ville se var framför allt Veronica Maggio, Macklemore & Ryan Lewis, och The 1975. Sedan så vart det såklart massor av andra artister som var helt fantastiska att se men det är så många att det skulle bli tjatigt att radda upp dom alla.

Festivalen över lag var helt otroligt rolig, jag och mina vänner blev inte heller utsatta för nått mer än att snubbar frågade om vi skulle hångla, klängde lite på oss och stod och tryckte sig onaturligt nära mot en i folkhavet. Men det är ändå något jag hade velat slippa, hela festivalen så var oron där och påminde om att inte gå för nära vissa personer som skrek på en lite för mycket eller försöka avsluta den här konversationen med snubben som vägrar tro att vi faktiskt inte är 18. 

Vad som hände under Zaras spelning tänker jag inte ens prata om. Finns inga ord annat än att det är helt sjukt. 

Men överlag så var det ett par fantastiska tre dagar med både gamla och nya vänner, så tack för i år Bråvalla och komihåg att ALLTID värna om varandra och rapportera när du känner dig osäker eller hotad.

Hoppas att alla ni som varit på Bråvalla haft det lika bra!

kram❤✨


Likes

Comments

Ett av mina stora intressen är ju faktiskt film! så tänkte att jag kunde skriva lite om filmer jag ser/har sett och kanske tipsa om något?

I dag har jag varit och sett en förhandsvisning av The dressmaker, för att vara ärlig så förväntade jag mig inte så mycket av den men den var otroligt mycket bättre än förväntat. Filmen handlar om en tjej som blir bortskickad från sin by för ett brott hon inte begått, flera år senare kommer hon tillbaka för att återförenas med sin mamma och för att få reda på om hon verkligen begick ett brott som tioåring. Men den lila byn kommer fortfarande ihåg allt och ingen tror på hennes oskuld, dock dras det ändå till henne då det visar sig att hon är en fantastisk sömmerska.

På ett kick är alla byns flickor förvandlade från bondtösar till storstadskvinnor men under ytan finns mycket drama och outklarade frågetecken, hon har inte glömt vad det gjort mot henne och hon vill ha revansch!

Vi får se Kate winslet i huvudrollen och hon gör en inte besviken. Hon spelar rollen som "Tilly" dunnage, en stark och revolutionär kvinna som alltid har en snärtig och smart kommentar förbered. Vi får även se Liam hemsworth som kommer in i storyn som Tillys beundrare. 

Det jag gillar med filmen mest är nog att även om det finns en älskare med i bilden så handlar filmen om HENNE, det är Tillys historia och den är inte beroende på folket hon älskar eller blir älskad av. Sånt är sällsynt och självklart är inte heller den här filmen helt fri från beroendet av en partner men i slutet är det ändå om bara henne vilket ger den här filmen sin speciella klang.

Filmen är ett drama med stor dos av komiska inslag som en envis mamma och en polis med "passion for fashion", filmen passar nog till ungefär 15+ men kan självklart ses av precis vem som än behagar.

Den får fyra stjärnor av mig tack vare en stark och inspirerande kvinnlig huvudkaraktär.

🌟🌟🌟🌟

Likes

Comments

Många som har/haft tandställning kan nog relatera till smärtan efter man har "spänt" sin tandställning. Känns ungefär som om ens tänder har svullnat eller som man slagit ut alla tänder och smaken av blod är kvar i munnen.

I alla fall så har jag inte sovit i dag pga den dumma tandställningen, har varit uppe hela natten och sett på yt klipp. brukar komma undan med rätt så lite smärta annars men den här gången fick jag en speciell "båge" för att dra i hopp mina gluggar så den är super stark, kan inte tugga för fem öre men får hoppas att det går över fort.

Men att kunna sova lite hade ju uppskattats😷💤 

Likes

Comments

​Något som ligger mig varmt om hjärtat är träning och stretch. Att jag gillar det kanske inte betyder att jag brukar träna för att springa ett maraton eller är så vig så att man kan undra om jag har några ben i kroppen. Nej, det handlar snarare om att jag kanske går ut och springer i bland när jag har tid och stretchar när jag känner för det.

När jag springer/ stretchar så gör jag det enbart för att jag vet och känner hur bra jag mår av det. Jag får en skön känsla av att springa ett tag och sen ta en varm dusch och jag får en super mysig mjuk känsla i min kropp när jag har stretchat. Jag är även en person som gillar att se framsteg inom saker jag tar mig an. Att kunna springa lite längre eller göra nått nytt trick är lycka för mig.

Träning bör endast handla om DIG. Alla är vi olika och vissa kanske mår bra av att träna fem gånger i veckan och andra kanske mår minst lika bra av att träna en gång i veckan.

Så länge du mår bra ska du inte tvivla, det är ju trots allt inte någon anan än just du som lever i din kropp.💪❤✨Likes

Comments

​Matte har alltid varit svårt för mig, jag kommer i håg att jag fick min första hjälplärare väldigt tidigt och hur skönt det var att få lite extra hjälp.

Under mellanstadiet fick jag gå till min extralärare under mattelektionerna och saker började klarna när jag fick använda klossar och andra saker för att sätta ett objekt på vad jag gjorde. När jag började i högstadiet gick jag utan extrahjälp (för att det inte fanns några special pedagoger) men det gick bra i alla fall. Allt fungerade helt ok under 7:an och halva 8:an och jag förstod vad jag gjorde, men tillslut började det krångla igen. 

Jag förstod inte varför ekvationerna och lösningarna vi kom fram till var rimliga och ingen tycktes kunna förklara det för mig heller. Men jag gick ut nian med ett godkänt betyg i matte.

Nu går jag 1:an på gymnasiet, jag går en estetisk linje vilket betyder att jag bara behöver läsa matte 1b och kan lägga till flera matte kurser om jag vill men det är inte obligatoriskt. Redan i början av terminen så förklarade våran matte lärare att tempot skulle vara högt och de gällde att ligga i fas med alla uppgifter, så jag bestämde mig för att detta år skulle jag satsa ordentligt på plugget, och det gjorde jag.

Allt gick bra i början, jag blev klar med alla uppgifter man skulle vara klar med på lektionen och fick godkänt på läxförhören. Men tillslut så började jag hamna efter pga att jag inte förstod hur och för att vi hade så lite tid att göra så mycket på. 

Nu så sitter jag här och väntar på det nationella provet i matte om en vecka, om jag inte klara det provet klarar jag inte kursen. Jag har pluggat med mina vänner och suttit kvar i skolan dagarna då det erbjuds gemensam mattehjälp i ett spescielt klassrum. Så det är inte så att jag inte försöker och är lat, det jag känner skulle ha hjälpt är mera tid men det kan ju inte mina matte lärare styra det är skolverkets område.

jag vet att många andra känner som jag och det är jättetråkigt. Jag älskar att lära mig nya saker men när det blir såhär tajt med tid så hinner man knappt med att bli glad över dom gångerna man har rätt så tillslut ser man bara allt som går fel.

Men kämpa på, snart är det sommarlov!🌸☀🌊

Likes

Comments