​I år var andra året jag gick på Bråvalla festivalen, köpte ett festival pass utan camping för alla tre dagar och har taggat det så sjukt mycket.

Artisterna jag ville se var framför allt Veronica Maggio, Macklemore & Ryan Lewis, och The 1975. Sedan så vart det såklart massor av andra artister som var helt fantastiska att se men det är så många att det skulle bli tjatigt att radda upp dom alla.

Festivalen över lag var helt otroligt rolig, jag och mina vänner blev inte heller utsatta för nått mer än att snubbar frågade om vi skulle hångla, klängde lite på oss och stod och tryckte sig onaturligt nära mot en i folkhavet. Men det är ändå något jag hade velat slippa, hela festivalen så var oron där och påminde om att inte gå för nära vissa personer som skrek på en lite för mycket eller försöka avsluta den här konversationen med snubben som vägrar tro att vi faktiskt inte är 18. 

Vad som hände under Zaras spelning tänker jag inte ens prata om. Finns inga ord annat än att det är helt sjukt. 

Men överlag så var det ett par fantastiska tre dagar med både gamla och nya vänner, så tack för i år Bråvalla och komihåg att ALLTID värna om varandra och rapportera när du känner dig osäker eller hotad.

Hoppas att alla ni som varit på Bråvalla haft det lika bra!

kram❤✨


Likes

Comments

Ett av mina stora intressen är ju faktiskt film! så tänkte att jag kunde skriva lite om filmer jag ser/har sett och kanske tipsa om något?

I dag har jag varit och sett en förhandsvisning av The dressmaker, för att vara ärlig så förväntade jag mig inte så mycket av den men den var otroligt mycket bättre än förväntat. Filmen handlar om en tjej som blir bortskickad från sin by för ett brott hon inte begått, flera år senare kommer hon tillbaka för att återförenas med sin mamma och för att få reda på om hon verkligen begick ett brott som tioåring. Men den lila byn kommer fortfarande ihåg allt och ingen tror på hennes oskuld, dock dras det ändå till henne då det visar sig att hon är en fantastisk sömmerska.

På ett kick är alla byns flickor förvandlade från bondtösar till storstadskvinnor men under ytan finns mycket drama och outklarade frågetecken, hon har inte glömt vad det gjort mot henne och hon vill ha revansch!

Vi får se Kate winslet i huvudrollen och hon gör en inte besviken. Hon spelar rollen som "Tilly" dunnage, en stark och revolutionär kvinna som alltid har en snärtig och smart kommentar förbered. Vi får även se Liam hemsworth som kommer in i storyn som Tillys beundrare. 

Det jag gillar med filmen mest är nog att även om det finns en älskare med i bilden så handlar filmen om HENNE, det är Tillys historia och den är inte beroende på folket hon älskar eller blir älskad av. Sånt är sällsynt och självklart är inte heller den här filmen helt fri från beroendet av en partner men i slutet är det ändå om bara henne vilket ger den här filmen sin speciella klang.

Filmen är ett drama med stor dos av komiska inslag som en envis mamma och en polis med "passion for fashion", filmen passar nog till ungefär 15+ men kan självklart ses av precis vem som än behagar.

Den får fyra stjärnor av mig tack vare en stark och inspirerande kvinnlig huvudkaraktär.

🌟🌟🌟🌟

Likes

Comments

Många som har/haft tandställning kan nog relatera till smärtan efter man har "spänt" sin tandställning. Känns ungefär som om ens tänder har svullnat eller som man slagit ut alla tänder och smaken av blod är kvar i munnen.

I alla fall så har jag inte sovit i dag pga den dumma tandställningen, har varit uppe hela natten och sett på yt klipp. brukar komma undan med rätt så lite smärta annars men den här gången fick jag en speciell "båge" för att dra i hopp mina gluggar så den är super stark, kan inte tugga för fem öre men får hoppas att det går över fort.

Men att kunna sova lite hade ju uppskattats😷💤 

Likes

Comments

​Något som ligger mig varmt om hjärtat är träning och stretch. Att jag gillar det kanske inte betyder att jag brukar träna för att springa ett maraton eller är så vig så att man kan undra om jag har några ben i kroppen. Nej, det handlar snarare om att jag kanske går ut och springer i bland när jag har tid och stretchar när jag känner för det.

När jag springer/ stretchar så gör jag det enbart för att jag vet och känner hur bra jag mår av det. Jag får en skön känsla av att springa ett tag och sen ta en varm dusch och jag får en super mysig mjuk känsla i min kropp när jag har stretchat. Jag är även en person som gillar att se framsteg inom saker jag tar mig an. Att kunna springa lite längre eller göra nått nytt trick är lycka för mig.

Träning bör endast handla om DIG. Alla är vi olika och vissa kanske mår bra av att träna fem gånger i veckan och andra kanske mår minst lika bra av att träna en gång i veckan.

Så länge du mår bra ska du inte tvivla, det är ju trots allt inte någon anan än just du som lever i din kropp.💪❤✨Likes

Comments

​Matte har alltid varit svårt för mig, jag kommer i håg att jag fick min första hjälplärare väldigt tidigt och hur skönt det var att få lite extra hjälp.

Under mellanstadiet fick jag gå till min extralärare under mattelektionerna och saker började klarna när jag fick använda klossar och andra saker för att sätta ett objekt på vad jag gjorde. När jag började i högstadiet gick jag utan extrahjälp (för att det inte fanns några special pedagoger) men det gick bra i alla fall. Allt fungerade helt ok under 7:an och halva 8:an och jag förstod vad jag gjorde, men tillslut började det krångla igen. 

Jag förstod inte varför ekvationerna och lösningarna vi kom fram till var rimliga och ingen tycktes kunna förklara det för mig heller. Men jag gick ut nian med ett godkänt betyg i matte.

Nu går jag 1:an på gymnasiet, jag går en estetisk linje vilket betyder att jag bara behöver läsa matte 1b och kan lägga till flera matte kurser om jag vill men det är inte obligatoriskt. Redan i början av terminen så förklarade våran matte lärare att tempot skulle vara högt och de gällde att ligga i fas med alla uppgifter, så jag bestämde mig för att detta år skulle jag satsa ordentligt på plugget, och det gjorde jag.

Allt gick bra i början, jag blev klar med alla uppgifter man skulle vara klar med på lektionen och fick godkänt på läxförhören. Men tillslut så började jag hamna efter pga att jag inte förstod hur och för att vi hade så lite tid att göra så mycket på. 

Nu så sitter jag här och väntar på det nationella provet i matte om en vecka, om jag inte klara det provet klarar jag inte kursen. Jag har pluggat med mina vänner och suttit kvar i skolan dagarna då det erbjuds gemensam mattehjälp i ett spescielt klassrum. Så det är inte så att jag inte försöker och är lat, det jag känner skulle ha hjälpt är mera tid men det kan ju inte mina matte lärare styra det är skolverkets område.

jag vet att många andra känner som jag och det är jättetråkigt. Jag älskar att lära mig nya saker men när det blir såhär tajt med tid så hinner man knappt med att bli glad över dom gångerna man har rätt så tillslut ser man bara allt som går fel.

Men kämpa på, snart är det sommarlov!🌸☀🌊

Likes

Comments