Hejsan! Hoppas ni haft en bra dag hittills! Idag känns det som att jag inte har gjort något men när jag tänker efter så har jag fått gjort ganska mycket men dagen har gått snabbt ändå. Vaknade lite tidigare varav ca 11:00 men jag hade en stor orolig känsla i kroppen, kanske jag hade drömt något och det var obehagligt. Låg och vred mig i sängen tills jag blev för hungrig, blev så hungrig att det fick bli en mikropizza till frukost, inte bra.

Efter att ha ätit satt jag mig i soffan och skrev färdigt min uppsats till modde som jag hållit på med några dagar. Lyssnade på lite musik tills min käre kusin Magnus kom på te. Vi snackade om många olika saker, han hade med sig en kakbit som var så god!

När han åkte så fick jag en kick och började tvätta kläder, plocka i & ur diskmaskinen, plocka och städa lite här och där, sedan fick vi mera besök. Nu väntar jag på mat och får se vad kvällen har att erbjuda!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Var bor du?

Två olika ställen i byn Karperö, hos mamma och pappa ungefär 2 km mellan.

Sminkar du dig varje dag?

Försöker att sminka mig så lite som möjligt men oftast har jag varje dag i samband med skolan.

Vad gör du oftast på fritiden?

Stor del av min fritid är jag med min pojkvän men om jag inte är med honom så är jag med mina vänner, jag är väldigt sällan hemma, tycker jag själv..

Vad är ditt favoritämne i skolan?

Jag skulle nog säga att det är musik, älskar att sjunga fastän jag inte är så jättebra och jag tycker att det är sköna timmar när det är mindre läsas.

Sköljer du tandborsten före eller efter tandkräm?

Haha, både och faktiskt, först för att göra tandborsten fuktig och lite mjukare och efter för att jag tror att tandkrämen inte ska vara lika stark :-D

Hur sover du skönast?

På magen! Ååh det är så skönt. Men ibland kan jag sova på någon sida också och med min älskling bredvid mig förstås.

Var surfar du mest på internet?

Olika bloggar och min egen, andra kommer nog Facebook.

Vad är din favoritoutfit?

Ett par svarta ripped jeans, någon snygg t-shirt/topp med en stoor huvtröja, sneakers eller höga stövlar, några snygga armband och basic smink.

Din favoritlåt just nu?

Har du någon gång opererat dig? Om ja, var?

Jo, för kanske två år sen om jag minns rätt. För diskbråck i ländryggen.

Förjävligt.

Favorit film/serie?

Har många favoritfilmer, och det finns två serier som ligger på top 1 vilka är SoA & Friends.

Shoppar du helst online eller på stan? Favoritbutik?

Shoppar helst på stan eftersom jag inte har nätbank är det mycket lättare och sparar pengar, haha. Min favoritbutik är möjligen H&M för tillfället men absolut inte då det gäller smink.

Vad har du för telefon?

En Iphone 5s

Vilken är din favorit årstid?

Hösten tror jag, men sommaren är också en favorit.

Brukar du ha nyårslöften?

Ja men håller nästan aldrig dem pga att jag alltid glömmer bort dem.

Vilken youtuber tittar du mest på?

Det måste nog vara Jeffree Star, han är ju bara så härlig! Men tittar också mycket på SAARA så fort hon publicerar något.

Vad heter du på dina sociala medier?

Snap: editbeijar | Ig: editbeijar | ask.fm : EditB

Hur länge har du haft bloggen?

Jag har varierat lite på bloggportaler men har bloggat kanske 4-5 år men jag har kanske bloggat seriöst i 2-3 år (?) Först hade jag soclog, sedan devote en liten stund, bytte till blogg.se en lång stund tills jag flyttade hit.

Har du varit utomlands? Om ja, vart?

Till Sverige har jag varit många gånger och till Estland och så har jag varit till Italien en gång och då mellanlandade vi på några ställen.

Har du färgat håret, när färgade du första gången och vilken färg?

Har färgat håret ett x antal gånger och första gången var i femman och färgen var röd, min "original färg" är ljus/mörkbrun.Haha, jättehemsk bild verkligen! Men det är enda bilden jag har på min riktiga hårfärg...

Likes

Comments

Del 1 HÄR | Del 2 HÄR | Del 3 HÄR

Vissa kanske inte vet men jag har en "serie" på bloggen där ni får följa med mig i mitt studieliv. Del 3 skrev jag i Februari så det är en tid sedan jag uppdaterade.

I de tidigare delarna berättar jag bara om byggnadslinjen men på senvåren började jag fråga mig själv om min rygg faktiskt kommer klara av 3 år på byggen. Jag sökte hjälp till läkare och skolhälsovården och vi kom överens om att det skulle inte funka vilket gjorde mig väldigt ledsen eftersom jag gillade verkligen och såg så mycket framemot att gå på byggnadslinjen, samtidigt retar det mig när jag skulle visa de som jag sa att jag var för dålig för att klara av byggnadslinjen.. Så det tog inte lång tid innan jag flyttade till Korsholms gymnasium sista perioden på våren och då var jag i årskurs 1 givetvis.

Då hade jag bara 4 kurser inbokat; Kort matte kurs 3, A finska k 3 , Kemi k 1 och Samhällslära kurs 1. Innan jag berättar hur det gick måste jag tillägga att i YA var realämnen ingenting jämfört med detta (alltså gymnasiets kurser var absolut svårare). Så enda kursen jag blev godkänd i var kemi... Hade dock massa annat att tänka på just då så skolan var ingen prioritering, tyvärr! Alldeles i slutet av perioden fick jag reda på att jag skulle börja på åk 1 nästa skolår också, vilket betyder att jag inte får åka på klassresa med min "egna årsgång" om ni föstår. Det är väldigt surt faktiskt, men mina vänner försvinner ju inte för det!

Okej, hur har det gått nu då?

Jo, vi är förbi första perioden och i mitten på andra. Har dock bara 27 kurser detta år eftersom jag trodde jag skulle klara de 4 kurser jag hade.. Men när jag fick börja från grunden så gick det absolut bättre! Jag är till och med nöjd med mina resultat! Naturligtvis är det ju svårt men när jag väl kommit in i det så går det bra. Jag hade också hoppats på att få nya vänner från detta års ettor men vet ni, det går inte alls bra på den fronten. Det var en person som sa till mig i somras att om man är tillräckligt social ska det nog gå bra, men jag är väldigt blyg med nya människor och när jag har försökt prata med nya människor har det bara blivit konstigt och de har kollat på mig som om jag har några skruvar löst...

Kanske med mera grupparbeten ska det lyckas!


​så ser skolan ut och den är just över gatan från Korsholms högstadium så omgivningen är väldigt bekant från förr. Skönt med pasligare tider och närmare till skolan än till YA!

Likes

Comments

Hejsan! Igår vaknade jag alltför sent, men det var så fruktansvärt skönt! När jag vaknade ( ca 13-tiden) steg jag upp och åt en redig frukost. Mätt och belåten klädde jag på mig och efter en stund kom min käre vän Sara efter mig och vi åkte till Botniahallen och varför? Jo, jag hade missat orienteringstillfället i gymnastiken och för att bli godkänd i den kursen måste jag orientera så jag fick åka på egenhand och se till att få det gjort, jag säger er utan Sara skulle det nog inte ha hänt! Jag tror att nästan ingen av oss var beredd att vi fick gå i skogen så mycket som vi gjorde, haha. När vi väl kom igång så gick det bra, det var nästan kul till slut!

Efter det åkte vi hem via en butik. Hann duscha och skriva lite på modde uppsats tills jag gick till lågstadiet och träffade P, satt och pratade länge innan Jonne hämtade oss och jag for hem och åt.

Fixade mig lite och for sedan ut igen, men var bara en liten stund. Var så förbannat trött så jag längtade så till sängen,haha. Somnade dock väldigt sent efter allt yt tittande.

En annan sak som inte alls är kul.. Vår yngsta katt blev sjuk så jag och syster åkte i tisdags till veterinären för att kolla upp det. Det visade sig vara så att Chesterfield led av FIP som är ett virus som katter får en stor mängd vätska i magen av. Obotlig. Man kan ge dem någon slags medicin som sparar lite tid men det försvinner inte :-(

Så igår kl 12 åkte vår lilla sötis till katthimlen. Tur att hon inte måste lida mera ❤

Likes

Comments