DEL 1 / DEL 2 / DEL 3 / DEL 4

Hej på er! Många av er vet kanske inte att jag har skrivit om mina studier ända sedan jag började ny skola efter högstadiet. Man kan säga att sen del 1 har det hänt väldigt mycket inom skolgången min. Jag går alltså i Korsholms gymnasium på andra året. Jag är ett år "efter" eftersom jag gick på bygglinjen på Yrkesakademin innan ryggen sa emot och jag flyttade till gymnasiet. När jag flyttade till gymnasiet trodde jag att det skulle vara lätt som en plätt, lite svårare nivå än högstadiet. Problemet var att jag har aldrig varit duktig i skolan och har koncentrationssvårigheter samt hade jag glömt bort det mesta från högstadiet så för mig började det som en hård utmaning. För att vara ärlig har jag aldrig läst till ett prov någonsin vilket lett till att jag inte hittat min inlärningsteknik, det börjar bli lite bråttom...

Skolan går sämre och sämre och med tiden kommer mer och mer ångest, stress och panik. Varje gång jag har försökt vara duktigt i skolan har jag mött många besvikelser med vägen vilket gör att jag tappat hoppet helt och har ingen aning om hur jag skall gå till väga och göra rätt.

Förra perioden, period 2, var den värsta någonsin i hela min skolgång. Jag hade 3 rektorsvarningar och mycket frånvaro. Varje prov jag har skrivit har varit på skills och fullt med bullshit, men vad jag inte insåg var att har jag inte varit på timmarna har jag inte heller något att skriva. Jag kom till timmen då vi skulle skriva provet och skrev inte ett enda ord, jag kunde absolut inget. Enda jag visste var vad kursen handlade om. Finns väl inget ord som beskriver hur dåligt det går. Såhär dåligt har det aldrig gått förr.

Jag har pratat med lärare, studiehandledare och till och med rektorn, men ingen vet hur de ska hjälpa mig och det är väl självklart eftersom den enda som kan fixa detta är jag. Jag måste ta mig i kragen och ge mig själv en spark i röven. Eftersom jag går med personer som är yngre än mig känner jag ingen heller. Nu efter 2 år tillsammans har jag nog börjat prata, men inte så att jag är vän med alla. Ni vet, nog är det roligare att ha lektioner med sina vänner än folk man inte känner. Men såklart så fortsätter ju inte livet heller.

Annars så är det väldigt mycket annat som tar min energi just nu, vilket ställer till det enormt för mig. Min farmor gick just bort och det har tagit väldigt mycket energi, också slutade mitt förhållande som jag hade varit i i 3 år, skaffa jobb, funderingar om att flytta hemifrån och vänner överlag. Vardagliga saker som inte får ta över min skola, men de har det gjort.

Sammanfattningen är alltså att jag ligger i pisset, måste skärpa mig och organisera mitt liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas er måndag börjat bra. Det har min i alla fall, jag kom ju till skolan i tid för en gångs skull.

Jag tänkte visa er min sminkning som jag hade på lördag. Jag har mina vanliga Ardelll Black Wispies och ögonskugga från Makeup Revolution Flawless 2 palette där jag använt färgerna Impeccable och Overcome. I mitten av ögonlocket har jag Jeffree Star's Siberian Gold highlight som jag fick av min pojkväns syster. På läpparna har jag NYX Soft Matte Lip Cream Abu Dhabi.

Jag är ganska nöjd över resultatet, känner att den är ganska naturlig och häver fram mina gröna ögon ganska passligt. Jag gjorde inget speciellt dock på kvällen förutom att köra runt, eftersom jag fick körkortet på torsdag! Så skönt, äntligen.

Likes

Comments

Vad gillar du mest med hösten?

Naturen förändras, den egentliga mystiden startas, det börjar skymma om kvällarna, m.m.

Vilka färger bär du helst under hösten?

Hmm, mörkrött, vinrött, beige, brun, mörkgrönt, jag försöker att undvika tråkiga färger som svart och grått i alla fall, även om de också är snygga.

Bilderna från We Heart It.

Vilken dryck är din favorit under hösttiden?

Varm choklad ofc! Och varm svartvinbärs saft hehe

Vem myser du mest med under hösten?

Min pojkvän och min katt

Ditt favoritplagg under hösten?

Jag har inte något speciellt favorit-plagg, men igår hittade jag en tröja som jag sannerligen kommer gilla!

Kollar du hellre film, läser en bok eller lyssnar på en bok?

Jag kollar nog helst film, skulle kunna prova på att lyssna på en bok, men att läsa en bok kommer jag bog inte göra.

Lyssnar du på annan musik under hösten, om hurudan?

Jo, musiken ändras och jag börjar lyssna på mer lugna låtar och ballader.

Det är lättare att hamna i deppigare tider under hösten, hur gör du för att undvika det?

Jag gör det jag gillar mest med de personer jag älskar mest. Dock glömmer jag inte bort min egen-tid, den är viktig!


Likes

Comments

Hejsan! Hoppas ni har det bra. Själv är jag väldigt trött och orkar just ingenting, dessutom regnar det och blåser mycket här... Har inga planer för dagen heller, eller tja dagen börjar ju ha gått. Alltid då jag har tråkigt eller är sjuk eller dyl så kollar jag igenom nätsidorna och tidningar och drömmer mig in i en värld där jag har all världens pengar. Då slutar det med att jag alltid beställer hem något och idag körde jag stort och beställde hem allt ni ser ovan i bilderna. Nejnejnej, skojar bara. Så mycket pengar har jag inte....ännu. Just nu är dessa saker de jag vill ha mest, men behovet varierar ju hela tiden. Jag ska nu inom den närmaste framtiden lära mig att spara pengar istället för att slösa. Får se hur bra det faktiskt går.

Hoppas ni har bättre väder än vad vi har här! Ha det bra!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har det bra. Jag har fått hem min första Sigma borste någonsin faktiskt! Har längtar så och mera ska det bli! Som fattig studerande blir det inte så mycket smink man önskar, haha, därför tar jag lite i taget hehe.

Jag gillar denna E35 väldigt mycket, funderade mycket på E40 också, men bestämde mig för denna. Den är så lätt att hantera och gör allt jobb åt dig! Denna fick jag för ~18€ med frakt från Cocopanda. Jämförde med Eleven.fi och där var borsten billigare, men frakten dyrare så det blev slutligen Cocopanda.
Den har alltså en lite längre och avsmalnande spets och funkar så bra i globlinjen!

Likes

Comments

Hejsan! Dagarna rullar snabbare än vad jag hänger med känner jag. Jag hänger inte alls med just nu, inte med skolan och inte med saker utanför skolan... vet inte vad som sker.

Idag hade jag skola från 10:15 till 13:20. Efter skolan åkte jag till pappa där jag har bilen och övade lite på backstarter. På gården går det hur bra som helst, men i trafiken går det mindre bra, eller det känns så i alla fall. För er som inte vet fyllde jag 18 år den 20.8, men håller ännu på med körkortet. Väntar nämligen på halkbana den 12.9 och sen är det bara uppkörningen kvar. Så nervös redan! Men om andra klarat det varför skulle inte jag då också.

Det kan ju också vara en faktor på varför jag inte hänger med någonstans, jag tänker på så mycket annat hela tiden. På hösten brukar jag alltid sjunka in i någon deppig period, så jag hoppas det inte blir likadant denna höst. Det är ju så mysigt med höst!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har det bra och mår bra för den delen. Jag är sjuk och har varit sjuk jättelänge. Blir så less på att vara sjuk, haha.
Det hela brakade loss under helgen, wohoo. Men jag ignorerade det mest och var ute ändå. På lördag firade vi min vän Jenna som fyllde 18 år! Jag åkte inte till baren dock. En trevlig kväll.

Igår åkte jag, Heli och Natte på en roadtrip till Kristinestad och det var så kul! Känner att jag umgås för lite med mina vänner..

Idag har jag varit hem från skolan eftersom jag hostar konstant, mest på morgonen och eftermiddagen så skulle jag ha skola på kvällen skulle det vara okej. Vi vet ju alla hur störande det är om någon i klassen sitter och hostar konstant under timmen så det vill jag helst skippa.
Hoppas på att jag kan åka till skolan imorgon i alla fall!

Likes

Comments

Hej på er! Omg, guys denna highlighter!😍 fick den av en vän som födelsedagspresent. Den är mot det billigare priset och absolut riktigt bra! Pigmenterad och fina färger. Själva förpackningen är skitsnygg och inte alls mycket fallouts. Vill verkligen rekommendera den!!

Likes

Comments

Nya inlägg

SJUK,SJUK OCH ÅTER SJUK

Allmänt

REVOLUTION HIGHLIGHTER

Mode och skönhet

THE 2 DRESSES

Mode och skönhet

Höstlistan

Allmänt