Livsstil

God"morgon"! Imorse när jag vaknade lyste solen in genom fönstret och jag slog direkt på spotify, för att det här är en bra dag <3 Ingen stress, inga måsten och framför allt inget plugg (!).

Klockan är nu strax tolv och jag har mest brunchat, lyssnat på Bastille (så länge sen sist) + Lana del Rey samt druckit kaffe, men jag ska snart packa ihop för att möta upp några vänner. Och förresten, jag är fortfarande inte över att Lana kommer till Way Out West i sommar, hur grymt? Det här året bådar redan gott!

(Och PS. smoothie toppat med granola + kaffe = bra frukke. Tips tips)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livsstil, Resa, Throwback

När jag landade på svensk mark igen var det en mulen dag mitt i högsommaren, och det kändes nästan ovant att alla runt mig pratade samma språk igen.

Och bara någon dag senare fick jag uppleva sommarens första regn. Det var så härligt efter en lång tid i värme och gassande sol, och markerade verkligen att nu var jag hemma igen.

Under Juli månad var jag knappt hemma; jag hade fullt upp med att njuta av sommaren, träffa kompisar, jobba och flänga omkring. Precis som det ska vara på sommaren <3

Och i mina Snapchat-memories finns många bilder från resor kors och tvärs genom Sverige, främst med denna tjej <3

Catcha upp med alla man inte hunnit träffa = många sleepovers, kaffe och "vi måste ses över en lunch!"

Och även denna månaden tog slut, trots att jag hoppats att den bara ville dröja sig kvar liiite längre

Augusti:

Men det gjorde ju inget att Juli tog slut, för Augusti fortsatte på precis samma sätt <3

Fortfarande värme, sol och sena kvällar, och trots att luften börjat bli kallare var vattnet fortfarande så varmt att det passade att bada

II September trodde jag att jag slutligen skulle behöva komma ur min lilla bubbla, att det var dags för Det Stora Allvaret när skolan drog igång på riktigt igen, men icke. Den här terminen hade ett helt annat upplägg vilket gjorde hösten så himla mycket roligare och fylld med fritid.

I September lyste solen fortfarande in genom fönstret varje morgon när jag sminkade mig, och min sommarlista på Spotify gick fortfarande på repeat

I Oktober såg jag The Cure i Globen, ett fåtal timmar innan det var dags för att lyfta mot Polen:

Krakow, närmare bestämt

Och Oswiecim, även känt som Auschwitz

En hemsk men otroligt viktig resa

När jag kom hem igen hade Sverige helt plötsligt förvandlats till ett orange höstparadis

Och återstoden av månaden fylldes av främst olika dansträningar och event, bland annat inför ett bröllop, vilket var så otroligt kul!

November: November, november, som jag oroat mig. Men det blev en lugn månad som faktiskt kändes mer som två veckor istället för de vanliga sex månaderna

Det var Stockholm-Norrköping ofta ofta, det var många sidor kurslitteratur som skulle memoreras och jag tror även det var här jag fastnade för Skam, hehe. Jag gick på årets tredje (eller fjärde?) konsert och tacklade höstmörkret med många tända ljus, timmar på gymmet och kompisar på fikadejt. Weho.

Och vi har anlänt till slutdestinationen - December.

Jag startade denna snölösa månad med att se Silvana Imam och Kent (alltså mitt hjärta :'(( ), läsa långa kapitel i samhällsboken och sammanställa många långa sidor av anteckningar. Det var dags för favoritveckan med sju examinationer på fem skoldagar. Praktiskt taget levde på kaffe och stress under den är månaden, men det var det värt när alla skrivningar blev bra och det ändå var dags för lov sen!

Och sen var det jul och ledighet. SÅ välbehövligt, så mysigt. Julledigheten firades in samma timme som jag lämnade skolan genom att ta en fika i förmiddagssolen med min favoritperson. Och hör på den - förmiddagssol. Det var länge sedan man var ledig när den var framme <33

Och nu är vi här. Den sista dagen på det här långa året. För mig känns nästan starten på 2016 som en hel livstid bort, det kan helt enkelt inte vara sant att det bara är trehundrasextiofem dagar sedan raketerna exploderade i natthimlen och alla var redo att starta om på nytt.

Men nu är vi här igen. Och jag är så redo för att vinka av året som varit och skåla in det nya! Hoppas ni hade ett riktigt kanonår och att ni får ett ännu bättre om tolv timmar. Gott Nytt År <3

Likes

Comments

Foto, Livsstil, Resa, Throwback

2016 börjar lida mot sitt slut, och det enda som återstår är att blicka tillbaka över året som gott och göra sig redo för att fira in det nya. Tänkte därför att vi skulle ta en titt på hur mitt 2016 såg ut:

Året startade starkt med att denna lilla sötis och hans då nästan identiska brorsa fick flytta in hos oss, fulla av energi och glädje.

Fram till ungefär maj är kamerarullen ett utrymme som gapar tomt, men de månaderna var fyllda av många löpsteg, tiotusentals ord i worddokument som skulle lämnas in-lämnas in-lämnas in i rasande takt och kompishäng under utekvällar som blev allt längre och längre i takt med att dagarna och soltimmarna också blev det.

I Maj var vi äntligen "på väg", bort från all stress och in i sommaren. Det ledde mig till Stockholm, till nya konsertbiljetter i inkorgen, nya bekantskaper och en hel massa picnics i hamnen.

För att inte tala om all sushi som konsumerades. Alltså det var höjden i matväg <3

Mestadelen av min vakna fritid spenderades nog utomhus, så himla härligt. Det är något man lätt kan sakna i minusgraderna som termometern numer visar.

Sommaren kom, och Maj övergick äntligen i JUNI!

Vilket också innebar för mig att det var dags allt (äntligen!) lämna Sverige för sommaren vid Medelhavet.

Det var mycket sol, bad och roadtrips genom länderna

Och jag vet inte hur många mil jag färdats genom sådana här tunnlar, så typiskt alla smala vägar uppe bland bergen <3

Jag har sett morgonen från ett höghus vid Kroatiens kust..

... och från landets mitt, med bara berg omkring

Och spenderat många timmar på balkongen högt ovanför staden varma sommarkvällar

(samt passat på att använda snapchat när jag väl hade wifi hiho)

Men det här är nog bland det bästa. Det är något så underbart med att åka högt över havet när solen går ner och den enda man hör är vinden, syrsorna och vinden.

Älskar't <3

Jag stannade där bland bergen, havet och solen majoriten av sommaren, och när jag väl kom hem igen var jag redan halvvägs igenom mitt år. Den resterande halvan tänkte jag ta i ett annat inlägg så att detta inte blir på tok för långt, så stay tuned!

Likes

Comments

Instagram@edinagoransson