Den här helgen har verkligen varit fin. Trots att vi båda vuxna dras med bihåleinflammation känner jag mig lycklig. Igår byggde min man en ny sänggavel. Jag kan inte ta åt mig äran för den för jag gjorde inte ens ritningen. Visst blev den bra?

Idag har vi varit på Ikea, städat och piffat. När jag var på semester med min mamma hade vi målare hemma som målade trappan, hallen uppe och sovrummet. Skönt!

Nu ska vi bara hitta fina sänglampor också...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Grannarna tror säkert att vi har gett upp. Inget händer på utsidan och trädgården förfaller. Men på insidan är det hög aktivitet. Det byggs bänkar och det målas. Grundfärg plus tre lager linfärg som ska torka i minst två dygn vardera testar vårt tålamod. Men fint blir det och varmt och skönt är det i farstukvisten.

Likes

Comments

Vi har kommit en bra bit på vägen med farstukvisten. Nu i helgen har min man och hans far satt in fönstren. Hjälp, det var nervöst innan! Skulle de passa? Och det gjorde dem! Sen testade de att sätta in dörrarna och det blev tummen upp även där. Farstukvisten har dessutom fått golv och gipsväggar. Bild kommer senare.

En hel del återstår att göra. Jag måste bli klar med dörrarna. Fönster och dörrar ska få foder. Vindskivorna ska målas. Invändigt ska det upp pärlspont, platsbyggda bänkar och fönsterbrädor med mera. Vi ska komma på vad tusan vi ska ha för trappa.

Men, jag drömmer som sagt redan om nästa sommar. När jag ska så sommarblommor längs gången. Inspireras mycket av en kille som heter Hannu. Han har både blogg och instagramkonto. På instagram heter han hannusbilder och adressen till hans blogg är http://hannu-s.blogspot.se/

Bilden med den gula dörren är hans. Det är så fint hos honom, alltså.

Likes

Comments

Det dåliga samvetet kan fly nu för sonen har fått ett eget rum. Tapeten heter Hoppmosse och kommer från Boråstapeter. Bokhyllan är egentligen en kryddhylla från IKEA. För kläd- och leksaksförvaring köpte vi IKEAs garderobssystem PAX. Vi valde gröna dörrar (Fardal) och en spegeldörr, så att han kan se sig själv när han dansar.

Likes

Comments

Lite småfix är det kvar och blandaren ska bytas ut, men nästan klart är det trots allt. Tvättstugan som vi hade tänkt skulle bli färgglad eller naturlig blev svartvit istället. Med massa cirklar överallt. Så kan det gå.

Likes

Comments

Nålfiltsmattan är borta och trappstegen är slipade ovantill. Nu börjar vi att sätta igen trappstegen. Sen bygga vägg, lucka, slipa och måla allt. Och så golv på det. Skönt att kunna stå ute och såga. 👍

Likes

Comments

Man kan tycka att det inte borde krävas ett bygglov för att klä in en befintlig farstukvist med panel och fönster, men det gör det. Nästan 4 000 kr kostade handläggningen, men nu har vi bygglovet. Det kommer att ta lite tid innan bygget drar igång, men jag fantiserar redan om varma sommardagar med öppna dörrar. Dörrarna ja, de ser ju ut så här om ni har glömt. ⬇️ Får väl göra klart dem snart. 😬

Vi gör inte många knop här hemma just nu om jag ska vara ärlig. Vi har prioriterat annat så som familjen, hälsa etc. Min man har börjat att jobba efter föräldraledigheten och vår son har börjat på förskolan. Vi har börjat med trappan, men det går segt. Tvättstugan är också på g. Rapport kommer igen när något har hänt!

Likes

Comments

När du öppnar dörren till vår groventré kommer du rakt in i vår hall, tvättstuga och pannrum. Det är nämligen ett och samma rum. Vad innebär då det?

Jo, dels att det är ett vansinnigt viktigt rum. På många sätt navet för en småbarnsfamiljs liv. Ujj, vad mycket tid som spenderas här! Men, det betyder förstås också att det är ett väldigt fult rum. Litet, svårmöblerat och det sitter luckor och grunkor överallt på väggarna. Och rör! En jäkla massa rör med. OBS nu pratar vi inte snygga kopparrör här, utan mest fula rör. Plaströr. Dessutom är värmepannan såklart beige och tvättmaskinerna kritvita. Varsågod för utmaning!

Vi har bestämt oss för vilket golv vi ska ha. Det var inte så svårt eftersom vi fick veta att det inte funkar med klinker pga värmepannans placering. Så Forbo Concrete Carbon it is! Svart som natten för att smälta ihop bra med köksgolvet.

Vi har också kommit fram till vad vi ska ha för bänkskiva. Eklaminat, som i köket.

Sen har vi gått bet. Kritvitt på väggarna går inte för då kommer värmepannan att synas ännu mer. Dessutom vill vi inte att det ska kännas som ett badrum. Grått har vi på så många ställen. Grönt? Dimgrönt är fint, men tänk om en tröttnar. Blått är tjusigt, men det får inte kännas som en simhall. Ja, ni förstår vilken fas vi är i nu. Så här ser det ut idag (bild nedan). Det är rosa golv och en grön stänkfärgstapet. Skönt att veta att det inte blir fulare än det åtminstone. Ser ni hur jag har försökt att piffa till med ett draperi och göra allt annat suddigt på bilden?

När jag ser bilden nu inser jag att dimgrönt inte är ett alternativ ens. Hur skulle det gå ihop med min röda brandsläckare?

Kanske grått ändå?...eller?

Likes

Comments