Nu bor jag själv. Vilket är otroligt skrämmande för att jag har alltid bott med någon.

Jag förstår att det är ett måste att flytta om man bor långt ifrån städerna men det är fortfarande lite skrämmande. Jag har nu börjat ny skola, fått nya klasskamrater, nya lärare, ALLT är nytt.

Plötsligt vart det så jävla mycket ansvar. Varför just nu!? Jo jag skulle tydligen bli vuxen på 5 sec.

På min skola får vi betala för exakt allt vi ska ha som har med skolarbetet att göra. Visst vi börjar bli vuxna men vi har inte hur mycket pengar som helst. Idag köpte jag mappar, skrivblock och pennor för 320 kr. Tycker iallafall att man kan få lite startgrejer. Men nej, inte ens en penna.

Det var okej i början att gå själv, men nu när jag börjat vara ute mer eftersom jag måste gå till skolan så är det läskigt. Jag förstår inte folks problem. Jag har blivit förföljd 2 gånger... vad får folk för njutning av att skrämma andra? Vill ni ha min uppmärksamhet? Prata med mig, förfölj mig inte som nån jävla idiot. Ska jag behöva gå runt och vara rädd? Tycker inte de iallafall.

✊Har ni några tips på hur jag kan undvika sådana här situationer?✊

Jag går Hotell och Turism och är väldigt nöjd med mitt val. Linjen passar mig väldigt bra. Kan rekommendera linjen om man är väldigt öppen och har lätt för att prata med alla olika människor. Klassen är helt okej, jag var jätte rädd att jag skulle hamna i skuggan eftersom vi bara är tjejer i klassen och det kan bli väldigt mycket drama då men faktiskt så är det helt okej. Jag har hittat 2 stycken jag kan umgås med (vilket är väldigt skönt). Jag börjar komma in i allt och jag börjar smälta allt nytt.

Jag har till och med börjat med en sport, känns väldigt konstigt att åka på träningar eftersom jag aldrig gått i någon sport förut. Det är MMA som jag håller på med, jag kan verkligen rekommendera det om du tycker om explosiva sporter. Det är väldigt mycket killar där och alla är äldre men det är helt okej för jag lär mig jätte mycket för allt blir på allvar. och dom tipsar mig om olika träningssätt om hur jag kan utvecklas snabbt inom sporten.

Detta blev ett väldigt klagande inlägg men roligt att skriva ändå.

Ha´t braDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det har varit mycket hat på sistone om invandring och allt. Min åsikt om de är väldigt blandad. Jag har tittat på massa nyhetsreportage och det är hemskt hur många idioter det finns i världen och hur dom ens har hjärta till att förstöra för så många människor i världen. Det är hjärtkrossande när man väl satt sig in i allt. Jag grät verkligen.

Om du bara lägger exakt alla fördomar åt sidan ett tag och försöker tänka dig in i deras situation.

🔥Du hör att det är oroligt i städerna runt dig och du går och hoppas på att det inte drar sig hitåt. Du går lägger dig och vet inte att detta kan vara sista natten med din familj. Du vaknar upp i 4 tiden på morgonen av flygplan som åker över ditt hem. och innan du vet ordet av det smäller det och det blir helt bäck svart.

Du vaknar upp och hör ingenting, det piper bara i dina öron. Du ser soldater med massa vapen springa omkring. Du snappar snart upp vad som hänt. Du reser dig upp och tittar efter din familj, du ser din pappa några meter bort och ska precis till och springa till han för att han sträcker ut sina armar mot dig men du hinner inte dit förens han får ett skott i skallen.

Du är helt ensam nu och anar inte vilken lång färd till ett säkrare liv det kommer bli. Färden börjar med en lång vandring. Efter det så ser du att det är några män med en båt som står och får betalt av folk som ska kliva på.. Men du har absolut inga pengar och du har inga värdefulla grejer, du har ingenting!

Men efter en stund kommer du på hur du kan smyga på båten utan att någon märker, du sätter dig ganska när en familj och låtsas som om du är en av dom. Färden på båten blir väldigt lång och farlig. Folk drunknar, barn skriker och en kvinna föder ett barn med barnet klarar sig inte för att klimatet är för oroligt. Sen kommer du till Sverige efter en del vandring. Sverige som dom hade sagt var landet med möjligheter för här kunde du få hjälp.

Efter en lång process med det så kallade migrationsverket sätts du i en byggnad med massa andra traumatiserade barn och vuxna. Ni är rädda allihop för att ni vet inte vad som ska hända. Många av er är sjuka och har allvarliga skador. Du har fått ett stort sår på armen som börjar bli infekterat. Ni väntar på att få hjälp. När en familj får åka till sjukhuset så tar dom med dig. Dom vuxna i familjen försöker kommunicera med andra människor påväg till sjukhuset men dom förstår inte erat språk och bara skakar på huvudet.

Efter sjukhusvistelsen får ni ett preliminärt boende och en tolk. Du får reda på att du ska börja skolan och du fattar ingenting för att du har aldrig gått i skola för att din familj inte haft råd. När du börjar skolan så tittar alla snett på dig och du förstår inte varför. Efter ett tag i skolan har du börjat förstå lite svenska och du kan några svenska ord. Du har haft tillgång till tolk som hjälpt dig att förstå vissa saker. Du ha hört dom svenska barnen säga "Jävla invandrare", "jävla neger, du är inte värt något".

Du frågar din tolk vad det betyder och du får till svar att det betyder hemska saker. Du frågar även varför dom säger så till dig, du har inte gjort något mot dom. Du får till svar att det finns dom från samma kulturer eller som har samma hudfärg som dig som har betett sig illa. Men du förstår fortfarande inte varför dom säger så till dig för du har ju inte gjort något.🔥

Jag förstår att det finns folk som tycker illa om invandrare men dra inte alla över samma kant. Tänk dig att behöva fly från de land du har känt dig trygg i och du kommer till ett helt främmande land och du har nästan inte fått någon information om vad som gäller i det här landet.´. Hur hade du velat bli behandlad?

Snälla visa respekt mot andra så visa dom nog respekt tillbaka (oftast, men inte alltid) Jag kan hålla med om att Sverige har totalt tappat kontrollen med invandringen. Och jag förstår att du känner dig osäker för det gör jag också.. Jag har själv varit med om kränkande händelser där invandrare har varit inblandade. Men det stoppar inte mig från att säga "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Jag hejar och ler mot alla som inte verkar allt för skumma. Vi kan inte gå runt och vara rädda för varandra!

Ni anar inte hur jobbigt det är att vara tjej i Sverige när alla säger "akta dig för invandrarna". Alla är faktiskt inte likadana. Visst det finns dom fall i Sverige som är olösliga där invandrare har varit inblandade men dom fallen har handlat om personer som har något stort jävla fel i huvudet. Kom ihåg att det även finns svenskar som är likadana.

Innan den här kraftiga invandringen ökade så var det också våldtäkter, knivhot och allt möjligt. Alla säger att det har ökat sen invandringen ökade men det folk inte tänker på är att dom här svenska idioterna fortfarande finns. Bara det att främlingsfientligheten är väldigt stor i Sverige och att folk hellre anmäler invandrare än svenskar. Och tidningarna skriver nästan bara om invandrarna för att dom vet att svenskarna reagerar starkt på deras rubriker och annat skit.

Invandrarna är också människor. Och bara för att dom har en annan hudfärg betyder det inte att dom ska behandlas annorlunda. Det finns otroligt bra och snälla människor bland dom som kommer till Sverige men det är bara det att alla har inte upptäckt de än för att alla ser bara idioterna som hotar och våldtar.

Snälla dra inte alla över samma kant. Se till att få dom att börja umgås med oss "svenskar". Om vi nu är så himla duktiga på allt så tycker jag att man kan i alla fall ge någon en chans att visa vem dom är och vi kan lära dom det migrationsverket inte har lärt dom.

Sluta dra alla över samma kant.

Det finns otroligt många idioter i Sverige, det vet du mycket väl.


Världen är vrickad, bara att acceptera och gå vidare och göra något vettigt av det.

Likes

Comments

Äntligen är det sommar igen, Jag känner att detta kan bli en riktigt bra sommar. Det startar med en resa till Spanien med klassen innan vi skiljs åt och sen blir det bara en massa jobb. 😄

Det känns jätte konstigt att vi gått i samma klass i 10 år och nu ska vi bara gå åt olika håll. Det har gått fort. Jag kommer ihåg första dagen i förskoleklassen, jag kommer ihåg sista dagen i 5:an och jag kommer ihåg första dagen i 6:an. Jag trodde aldrig att min högstadieperiod skulle bli som den blev, bara massa problem och nu när jag är klar med grundskolan så är problemen nästintill borta... Varför kunde dom inte bara försvinna i 7:an eller någon annan klass? 😝

Iallafall så jag kan faktiskt erkänna att jag kommer sakna dumskaften liiite, Vi har kommit så nära varandra det här året. Vi har ändå känt varandra i 10 år. Vi är som en stor, störd incest familj. Dom är störd, de är jag också på sätt och vis.

Jag hoppas verkligen gymnasiet blir bra, är väldigt nervös eftersom det kommer troligtvis vara en tjejklass och jag har aldrig riktigt klickat med massa tjejer, det har funkat med 1 eller 2 samtidigt med mer än de klarar jag inte av.

Jag tror det är för att jag är så pass "pojkflickig" som jag är, men hoppas det går bra ändå. Om inte annat kommer jag ha familjen i närheten. Och jag tror att armbrytningen och tyngdlyftning kommer ta upp en stor del av mitt liv.

Det jag bara går och väntar på nu är att få gå ut grundskolan och att få åka till Spanien! Skolavslutningen kommer gå bra de är jag helt säker på och såklart hoppas jag också att Spanien går bra, har aldrig varit utomlands förut så det är lite spänt.😍

När jag kommer hem kommer jag få 2 helt fria veckor innan jag börjar sommarjobba och dom kommer jag ta tillvara på bästa sätt och med den/dom bästa personen/personerna.

Likes

Comments

I mellanstadiet väntar man på att få börja högstadiet, i högstadiet väntar man på att få börja gymnasiet, efter gymnasiet längtar man tills skolan är över och få komma ut i arbetslivet. När slutar vi vänta? Och vad är det vi väntar på? Jo vi väntar hela tiden på att allt ska bli bättre. Varför nöjer vi oss inte med det vi har eller varför stannar vi inte upp och tänker efter hur bra vi har det ändå.?

Ta dig tid, lägg ifrån dig mobilen, datorn och surfplattan och bara gör något som du tycker om. Då kommer du känna vad du behöver ändra i ditt liv och du kommer känna vad du behöver.

Tycker du om att fiska? Gå och fiska. Tycker du om att dansa? Gö de, åk iväg på någon dans. Tycker du om att bara sitta och prata med kompisarna? Gö de.

Ibland måste vi ta oss tid och vara egoistisk. Skit i alla andra. Gör vad du vill.Likes

Comments

Nu är jag äntligen påväg hem mot Jämtland efter en liten minisemester i Karlstad med min extra familj. Vi var och hälsade på några som heter Mona, Mika & Bella, en riktigt mysig familj. Dom visade oss runt i Karlstad vilket visade sig vara en riktig fin & lugn stad.

Pålördagen shoppade vi loss så nu är vi panka 💸, På kvällen hade vi pizzamys till eurovision. På söndag vart det en liten sitesing tripp runt i Karlstad, vi tittade på några otroliga hus, vissa av dom var nog värd minst 6 miljoner 💸

Sen på söndagen tog jag & Fredrika med oss Mika & Bella & drog på Leos lekland. Vilket inte bara var roligt för barnen utan vi hade de jäkligt roligt vi också. Man är aldrig för gammal för att leka som ett litet barn. 😅

Sedan på kvällen gick vi till Marieholmparken vilket är en park med massa grillplatser och sen så har dom massa djur runt omkring, vi grillade och hade det jätte mysigt.

Saknar dom redan ❤Likes

Comments

🎶Många säger att dom inte får någon respekt. Många vuxna säger att dom inte får nog med respekt, (inte alla men många) men det beror inte på att ungdomar är ouppfostrade, visst delvis kan det vara så men för att få respekt måste man visa respekt. Jag kan själv känna att jag har folk runt om mig som respekterar mig, men den respekten hade jag inte fått om jag inte förtjänat den. 🎶

Det jag försöker komma fram till är att vuxna människor tror att dom bara ska respekten automatiskt för att dom är vuxna. Det tycker jag är fel. Så ska de inte vara. Dom ska förtjäna respekten som alla andra. Om vi tar som exempel på lärarna på skolan jag går på, varenda lärare har förtjänat sin respekt på olika sätt. Min svenskalärare och min mattelärare är väldigt duktiga på att kommunicera med folk vilket är otroligt viktigt om man ska jobba med ungdomar av alla dess slag. Jag menar då inte att man ska kunna 110 olika språk utan att man ska kunna samtala med människor och använda sig av ett vänligt kroppsspråk. 🎶

Jag kan absolut inte sätta mig in i lärarsituationen så jag ska absolut inte klanka ner på någon men om man inte kan kommunicera riktigt med ungdomar utan att få frispel och inte göra sig förstådd, tycker jag att man har valt fel yrke. Jag får höra dg ut och dag in från alla lärare att min klass inte visar respekt m.m visst det kan vara jävligt sant ibland men har du förtjänat respekten från oss? Kanske, kanske inte. 🎶

Respekt är något väldigt viktigt. Sedan när jag och alla mina klasskamrater fortsätter i livet i en annan skola tror jag att från början kommer vi granska och analysera av människorna och sedan kommer vi bedöma om dom förtjänar våran respekt eller inte. Och detta gör vi omedvetet. 🎶

(Take it easy! Detta handlar inte om alla vuxna).


Likes

Comments

Vad är egentligen perfektion? Är det att vara snäll, rolig och vara ett underbarn? Eller är det att vara modig, en regelbrytare och livsnjutare? Eller är det att vara som alla andra vill att man ska vara, bara en i mängden?

ELLER

Är det att vara sig själv?

Det bästa du kan göra är att vara dig själv för då blir du även självsäker och får bättre självförtroende.

Du ska aldrig behöva ändra på dig för att någon annan inte är nöjd med just dig. Jag är en av dom många människorna i världen som har fått hört att man ska ändra på sig, vilket inte är så himla roligt att få höra. Dom kommentarerna jag fått höra är t.ex Ät inte för mycket nu, ska du inte börja röra på dig lite grann, tycker du inte att du behöver skaffa större byxor?

Visst låter det trevligt? Nja inte direkt. Jag tog åt mig av allt det här ett tag men nu på senare tid har jag insett att jag är perfekt precis som jag är. Jag får beröm för min personlighet och hur vackert hår jag har och hur snäll och underbar jag är. Och det är jag så stolt över. För det har jag strävat efter, när jag får höra allt sånt då känner jag mig nöjd, . Självklart får jag inte alltid höra det direkt från personerna utan jag hör det på annat håll.

Men just nu i detta tillfälle kan jag stå framför min spegel och säga "Fyfan va jag är snygg ändå" och det tycker jag alla borde göra ibland, bara ställ dig framför spegeln och kommentera bara positiva saker om dig själv, t.ex "Asså mitt arsle ser rätt bra ut", "Fan va snygga tuttar jag har", eller "MIn snopp/kuk är ganska stor ändå" eller nånting sånt, säg sånt du vill höra, säg det HÖGT!✨

Alla och då menar jag ALLA borde testa det här, för att hur fjantigt det än kan kännas kan det vara ganska roligt. Det skadar inte att testa. 😉 Att ha ett dåligt självförtroende kan bero på många saker, det kan vara riktigt hemska saker eller så har man bara inte riktigt hittat sig själv än.

En sak ska du veta, du som läser det här, du är perfekt som du är! Du behöver inte ändra på dig för att någon annan säger det. Vill du ha lite "hull", vill du ha magrutor, ha exakt vad du vill! Ingen annan bestämmer över hur du ska se ut!

Jag hatar när folk på instagram kommenterar på någon snygg tjejs/killes bild "OMG, Perfektion! Alla tjejer/killar borde vara som dig!"

Vad är perfektion?? Kan någon berätta de för mig?? Är det att alla ska se likadana ut eller är ett att man bara ska vara sig själv och acceptera andra.

Spela roll om du är fyrkantig, smal, oval eller tjock, det är bara olika former? Hela världen består av olika former.

Du är perfekt som du är!

✨Behandla andra som du själv vill bli behandlad!✨

Likes

Comments

Alla har vi våra perioder då vi har så otroligt mycket problem i våra liv.

Min sån period har nu varit i ca 4 år. Föräldrar som skiljt sig. Vänner som kommit och gått. Pojkvänner, Bråk med föräldrar. Bråk med syskon. Vad ska man göra, det ät livet,´ialla fall för mig.

Varje dag jag har vaknat upp så har jag gjort mig i ordning, ätit frukost och gått till bussen. Och det spelar ingen roll hur jävla ledsen eller sur jag är, när jag kliver in i bussen kopplar jag på ett leende och kan var skit glad hela dagen lång utan att någon märker hur piss jag mår. Nästan ingen vet min bakrund, mitt förhållande hemma. Inget vet vilken kamp dom senaste 4 åren har varit. Alla skämtar om fattiga människor om hur om inte har råd med grejer. Alla skämtar om cancer utan att dom vet om det är någon i närheten som har eller har haft cancer. Det är mitt liv. Jag kämpar varje dag för att hålla humöret uppe för att inte dra ner andra i skiten.

Alla känner säkert till den väldigt kända sidan ask.fm, eller hur? Skaffa aldrig ask. Det kommer göra dig väldigt deprimerad för där kommer alla åt dig, anonymt. Under min mest jobbiga period var det som att den som skrev hat visste om det, jag fick alldeles för privata frågor. Jag fick till och med hot, hade jag lyssnat och tagit till mig allt som folk skrev till mig på ask då hade inte jag funnits vid liv.

MEN.

Jag hade aldrig klarat allt detta utan min älskade vän, hon gör allting bättre var dag. Hon är min förebild och jag fattar inte hur jag ska klara mig utan henne till hösten, tur det finns Skype.

Tack för att du tog dig tid och läste detta.

Likes

Comments