Header

Kanske vänder sig mot de mindre barnen, men jag funderar på att köpa en till min femåring när hon kan vara lite frusen om kvällarna. :) Giftfria värmenallar, från 175 kr :) Hästmodellen uppfyller även de ekologiska kraven.

Likes

Comments

Ja men förresten så kan jag passa på att länka en film som jag gjort tillsammans med min bror. Han är sååå duktig på att redigera så jag är väldigt nöjd mer resultatet.

 Den är i samband med en skoluppgift som handlar om Mentala Träningsmetoder.

Likes

Comments

Lite sent svar till mitt föregående inlägg, jaaaaaa, jag vågade! Trivs jättebra i min nya coola frisyr!!!

Inte så mycket bloggande här inte. Skolan tar all tid. Vi läser två kurser, Mentala träningsmetoder och Massage. Väldigt intressant och roligt, men tar all ens tid och energi! Utöver det en envis förkylning som satt sig i halsen och bihålorna och inte vill ge med sig trots mina diverse huskurer. = Inget gymbesök på flera veckor!! Jag saknar spinning och styrketräningen.

Kylan har också börjat smyga sig på, så fram med lite varmfodrade kläder. Jag håller på att förbereda två inlägg, som handlar om lite annat än mig och frisyrer. Fotsalt och hundfoder! ;) Kanske inte så spännande men...;) Ha det gött!!

Likes

Comments

Återigen, ett inlägg som handlar om hår. Är numera relativt korthårig efter extensionen fick ryka och även om tankarna alltid går åt att spara ut det så...jag vet inte. Har fått för mig att jag är "finare" i långt hår, men funderar på att klippa kort! Vi såg senaste säsongen av Orange is the New Black (rekommenderas) och där var det en skitsnygg tjej! Ruby Rose hade en av rollerna och hon var assnygg!! Ja, självklart även modell, men så jäkla cool med sin australiensiska accent och massa tatueringar. Har kollat på flera bilder och hon var jättefin med långt hår också, men såå mycket coolare i kort hår. Hon bar upp frisyren på bilden så himla bra, så då fick jag genast fixidén att JAG OCKSÅ VILL!! Vet inte alls om jag kommer bära upp den lika bra när jag har ett mer fyrkantigt ansikte och ofta får höra att "paige" är min frisyr..men måste fasiken prova! ;)

Bilder lånad från: rubyroseofficial.com

Likes

Comments

Måndag: Morgonpromenad 25 min. Styrketräning pass 1 (30 min)+ spinning

Tisdag: TRÄNINGSVÄRK efter utfallsgången! Morgonpromenad 25 min

Onsdag: Avbokar spinning, avbokar Core. TRÄNINGSVÄRK from HELL. Det ser ut som jag skitte ner mig när jag går!! Smärta! Kan knappt gå. Var jag sååå jäkla otränad?!

Torsdag: På benen igen. Morgonpromenad. Lättare styrkepass överkropp + plankan.

Fredag: Tar det lite lugnt idag. Lite smärta finns kvar i benen. Det blir endast promenader idag.

Imorgon Lördag: Då leder jag spinning, ca.45 minuter

Söndag. Förhoppningsvis ett kortare styrkepass

Likes

Comments

Imorgon börjar skolan om igen. Jag har försökt fixa böcker, skrivit ut schema och diverse. Jag trivs jättebra med utbildningen, men det känns lite vemodigt att börja om igen. Jag trivs även bra att jobba och sen kunna tjollra på med annat, utan att ha en tenta att tänka på, eller känna tidspress att man ligger efter i någon uppgift. Men jag brukar försöka ligga steget före och ha någotlunda koll på saker och ting! I sommar har jag spinnat 2-3 gånger i veckan, utom den senaste veckan när en förkylning gjorde sig till känna. Nu tänker jag försöka kombinera spinningen och komma igång med styrketräningen också.

För något år sedan tränade jag mycket och var i mitt livs form! Men sen tog jag i för mycket och skadade mig i nacken/ryggen så träningen fick ligga på is. Kom aldrig igång på riktigt efter det trots flera försök men nu är jag taggad! Jag ska försöka ta det lugnt och hålla mig skadefri. Kosten ska jag också sköta bättre. Inga förbud eller "unnardagar" utan allt är tillåtet men i lagom mängd. Sunt förnuft! Skulle vara kul om fler vill vara med så kan vi peppa varandra på gymmet :)

Mål

Styrkemål/Konditionsmål

Stort,långsiktigt mål:

· KlKlara av 2 chins

· KlKlara av 30 armhävningar

Deadline: 20 December 2015

Kortsiktiga delmål:

1) SStyrketräna 2-3 pass i veckan

Deadline:Nu och fortlöpande (utom Campusveckorna i Luleå)

2)   2-3 spinningpass i veckan

Deadline: Nu och fortlöpande (utom Campusveckorna i Luleå)

Hälsomål

Stort, långsiktigt mål:

·      Gå ner till midjemått 72 cm

Deadline:Innan 30 Juli 2016

Kortsiktiga delmål:

1) Gå ner trivselkilona från sommaren (3 kilo)

Deadline:December 2015

2)         2) Dra ner på sockret under veckorna

Deadline:December 2015

Morot/Belöning: När jag kan klämma mig in i den gröna klänningen igen (en retrofavorit), ska jag fira med en spabehandling!

Datum: 2015-08-28

Namn: Jenny Åhlin

För snart tre år sedan. Kanske i det magraste laget. Nu vill jag satsa på mer muskler :)

Likes

Comments

Vissa dagar

"Jag vill ha, jag vill ta, jag ska va"

Varje dag

Vill ha mer, vill ha fler, aldrig nöjd

Frid och fröjd

Aldrig rätt, gnöl och gnäll, aldrig snäll

Varje kväll

"Jag ska ha, jag ska ta, jag ska va, de jag sa"

Mamma dum, mamma stum, mamma arg

Mamma varg

Duger ej, alltid fel, orkar ej, säger nej

Dålig mat, gnäll å tjat, orättvis,

Sen repris


//Jenny Åhlin 2015-08-28​

Likes

Comments

Visserligen ska den ha en avslappnande effekt så den ska till fördel drickas under kvällstid för godare kvällssömn men jag brukar byta ut morgonkaffet mot en kopp varm guldmjölk. Det fanns lite olika recept, men jag kokade ihop en "pasta"utifrån följande recept.

Innehållet:

* Gurkmeja är en kraftig antioxidant nära besläktad med ingefäran. Den sägs hämma inflammationer och ledproblem. Läste även att gurkmejan kan hejda cancertumörer men hittar ingen källa för den informationen så det tar vi med en nypa salt. För att stärka de aktiva ingredienserna i gurkmejan ökar peppar upptaget varav det även finns med svartpeppar i "pastan". Läste också att man bör koka gurkmeja i vattnet minst 8 minuter för att den ska ge sin bästa effekt.

* Ingefära är också en kraftig antioxidant med antiflammatorisk effekt och precis som gurkmejan bra vid ledbesvär. Minskar även gaser och stimulerar matstmältningen.

OBS: Äter du blodförtunnande medicin, har gallproblem eller är gravid (kan ge sammandragande effekt) bör man inte dricka detta.

Guldpastan förvarar du i kylskåpet. När du ska dricka häller du upp kokat vatten, tillsätt 1 tsk honung, 1 tsk kokosfett och 1 tsk guldpasta. Smaken? Helt ok faktiskt, tack vare honungen och kokosfettet. :)

Källa:

Bild lånad från: http://www.sapienti.se/guldmjolk/

http://saraseviga.blogspot.se/2014/12/gurkmeja-och-guldmjolk.html

http://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/2014/02/18/sol-varkanslor-och-guldmjolk-mot-vark/

http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-ingefara/

Likes

Comments

"Hej bullen jag har ett problem. Varje månad kommer det något rött i min trosa. Vad ska jag göra?"

Svar: Använd menskoppen!!

Fördelar: Såååå smidigt när den väl är på plats. Förstå att gå en shoppingrunda i Sctaaan utan att behöva springa på toaletten stup i kvarten. Eller att man kan vakna upp, utan att det ser ut som en scen tagen ur en splatterfilm i sängen!! När koppen väl är på plats så behöver man inte plocka ut den på några timmar (beroende på hur mycket man blöder då)! Du kan även sova med den!! Du behöver inte heller lägga ut pengar varje månad på en massa bindor och tamponger (jag använder bara trosskydd.)

Krångligheter?: Det tog precis som beskrivet, 3-4 tillfällen (alltså menstruationer, inte antal toabesök!) innan man fått in det rätta knycket hur den ska sitta. Sen är det ju lite söligt när man ska ta ut den, och lite mer omständigt när vi till exempel är i stugan där vi inte har rinnande vatten utan man ska hälla vatten från Loka flaskor och tjollra på. Men fördelarna överväger absolut!!

Jag rekommenderar varmt menskoppen!! Finns att köpa här! :D

Jo, ett citat från min make: "Men skriv då int om de där, de är ju äckligt".

Nog för att han sa det på ett skämtsamt sätt, men samtidigt tråkigt att många tycker så, när jag vill lära mina flickor att det är en helt naturligt kvinnligt fenomen som vi ska vara stolta över, (även om det stundvis kan kännas besvärligt ;) )

​Bild lånad från menskoppen.se

Likes

Comments

Jag har sett att de flesta ungarna numera har vad jag kallar "äggkopphjälmar". Helt klart snygga, absolut. Men jag var nyfiken på om de verkligen gör vad syftet är, alltså skydda huvudet om olyckan är framme? Ja, såhär är det ju. Att man kan läsa "bäst i test" hjälmar på olika ställen och ofta har de olika vinnare. Men inte på ETT enda ställe, så fick de här hjälmarna bra betyg!! Faktiskt så skriver även folksam att 12 av 13 testade cykelhjälmar inte skyddar mot de vanligaste huvudskadorna, även om de är CE-märkta (det betyder bland annat att de är godkända med raka slag mot huvudet, läs mer via föregående länk)! Sämst i test var de två nedanför, ABUS SCRAPER Kid/Junior och Warp Sunset HLMT F12. Folksam avråder helt från att köpa dessa! Ser ni modellen?? Äggkopp!

Måste väl visa den som fick bäst i testa 2013, Scott Lin MIPS


2015 testade FOLKSAM 18 hjälmar, 5 av dessa klarade de tuffa kraven (som är högre än lagkraven).

Lägst betyg fick dessa: Dessa hjälmar rekommenderas att undvikas. Titta på designen, de flesta har de äggkoppliknande utseendet och två väldigt tydligt.

från vänster: Carrera foldable, Casco Active-TC, Occano Urban Helmet, och Yakkay.

Smith Forefront tillhörde också en av de sämsta, länkar till den. Vill du läsa hela rapporten klicka här:

Bäst i test då enligt folksam 2015´s rapport:

Från vänster: Bell Stoker MIPS, GIRO Savant MIPS, POC Octal AVIP MIPS (enda äggkoppliknande variant som fick godkänt?!), Spectra Urbana MIPS.

Sen finns en ny och revolutionerande modell som heter Hövding 2.0. Det är en krage som ska fyllas med luft vid krock. Den hade fått bra på både folksam och råd och röns tester. Men däremot fick den inte alls godkänt när den franska versionen av råd och rön testade den. "Cykelhjälmen Hövding består bara av en tjock krage runt halsen. Vid en krock blåses blixtsnabbt en krockkudde upp från kragen och skyddar huvudet mot skador. I teorin i alla fall. När franska konsumenttidningen Que Choisir, som ingår i samma testorganisation som Råd & Rön, testade Hövding klarade den inte de skyddskriterier som internationella standarder föreskriver." Det skrämmande är att de som gjorde testerna sen fick hotbrev från Hövding, där de hotade med rättsliga åtgärdanden ifall testerna publicerades. Tråkigt, men hoppas de utvecklar denna design vidare.

När råd och rön jämförde fyra studier med varandra blev Giro Savant vinnare. Klicka här om du vill läsa de övriga som hamnade i toppen. Självklart INGEN äggkoppvariant.

Avslutningsvis, det finns självklart hjälmar som inte är äggkoppmodell men ändå inte gör bra ifrån sig. Men det skadar inte att kolla lite tester på exempelvis folksam eller råd och rön för lite tips. Det är ändå de finaste vi har som ska skyddas!! OM du vet av någon "Äggkoppmodell" som fått bra betyg i ett seriöst test vill jag gärna veta det. "- Men ändå bättre än ingen hjälm alls", kanske någon tycker? Ja, på ett sätt är det väl så. Men ändå sjukt onödigt, om olyckan är framme, personen skadar huvudet och det hade kunnat motverkas med en bättre hjälm? -"Alla andra hjälmar är fula tycker mitt barn, han/hon vill ha som sina kompisar". Blir det inte bra med en säker hjälm, ställ bort cykeln då? Det är vi som föräldrar som ska värna om barnens säkerhet! 

Jo förresten! Grönt spänne!! Till barn under 7 år ska man välja en hjälm med grönt spänne. De hjälmarna ska skydda lika bra men spännet löser ut om barnet skulle fastna i exempelvis en klätterställning i samband med lek.

Sen finns det andra saker att tänka på vid valet av cykelhjälm, läs mer om det här.

Källa:

http://media.folksam.se/sv/2013/05/22/12-av-13-ce-godkanda-cykelhjalmar-for-barn-bristfalliga-skyddar-inte-mot-de-vanligaste-huvudskadorna/

http://www.folksam.se/polopoly_fs/1.140326!/Folksams%20cykelhj%C3%A4lmtest%202015%20forskninghttp://

www.folksam.se/testergodarad/varatester/cykelhjalmar2015srapport v2.pdf

Tester: http://www.folksam.se/testergodarad/varatester/cykelhjalmar2015

http://www.radron.se/artiklar/Uppblasbara-cykelhjalmen-klarar-inte-sakerhetsstandarden/Likes

Comments