Extensions, Löshår, Hårförlängning... På salongen använder jag två olika metoder för att sätta i löshår Det första är Clips on Extensions som använts på bilderna nedan. Jag tänkte skriva en liten kot lista med fördelar och nackdelar med dessa två metoder och vilken metod som respektive passar bäst till.

Clips: Är små klämmor sydda på en så kallad träns, tränset är som en lång gardin med hår som klipps till i bitar anpassade efter just din huvud form. Clipon set, sätts i och tas ur varje dag. Det är en skonsam metod som lämpar sig bästa för den som vill ha valmöjligheten att använda hårförlängningen varje dag eller inte, vill ha det enkelt att göra olika uppsättningar, eller bara använda viss del mängd extra hår vi olika tillfällen och frisyrer. Clips håren som använd på salongen är av märket So.Cap, äkta remy hår. Pris från: 2500kr

Förderlar:

' Enkelt att sätta i och ta ur.

* Stor valfrihet.

* Lätt att sköta om.

Nackdelar:

' Kan kännas mer "fejk" för att det inte sitter fast permanent.

* Skaver på håret om man sover med det.

* Kan vara svårare att dölja fästen om man har mycket tunt hår.Tape Extensions metoden. Håren kommer från Rapunzel och Poze. Tape hår är en bit på ca 4 cm med hår och en dubbelhäftande tejp bit på. Den sätts fast i håret med en del över, en bit av ditt egna hår i mitten och yttligare en bit löshår som klistras fast från undersidan av ditt hår, så det blir som en "dubbelmacka", där båda hårbitarna klistras ihop med ens egna hår emellan. Tape hår känns knappast i håret och sitter upp till 6-8 veckor, då flyttar man upp tejpbitarna igen som växt ner med ens egna hår. Löshår av bra kvalité, som skötts rätt, kan användas och sättas om flertalet gånger. Pris från: 4000kr

Fördelar:

*Naturligt permanent resultat.

* Lätt att sätta i och ta ur.

' Passar de flesta hårtyper även för tunna hår.

* Skonsam metod som sliter minialt på egna håret, vid rätt skötsel.

Nackdelar:

* Kräver mer skötsel då det är en permanent förlängning, löshår kräver mycket fukt.

*Tapen kan nötas vid mycket användning av vatten och fukt. Bör fönas efter tvätt.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var modevisningen över. Allt gick toppen alla verkar nöjda. Jag själv känner mig supernöjd över kvällen. Hade fantastiska modeller som verkligen visade kläderna från sin bästa sida. En stressig dag blev det med hår, makeup och kläder. Nu är i alla fall butiken fylld med nyheter och mer är redan påväg!

Likes

Comments

Lite av Höstens Makeover. Nästa Lördag är det modevisning vilket ska bli himla kul! Ett smakproh nedan på vad som kommer visas av mina fina modeller. Höst, Vinter och Nyårs inspiration!

Likes

Comments


Idag tänkte jag slänga upp ett inte alltför långt inlägg om Ekologiskt och Naturligt smink.

Jag har prövat lite olika märken sen jag började med ekoprodukter. Mitt absoluta favorit märke har hela tiden varit Benecos. Det är ett tyskt BDIH-certifieratbudget märke, men som är riktigt bra kvalité på.

Det svåraste med Eko produkter är att hitta samma kvalité och egenskaper som de kemiska produkterna, samtidigt som det ska ha ett bra pris. Därav är Benecos mitt favorit märke. De har bra priser och de flesta av deras produkter håller mer eller mindre samma kvalité som kemiska. Men så klart är det ju bättre eftersom de är kemikalier fria! Snälla mot både än själv och miljön. Fin fint!

På bilden har jag nästan bara använt mig utav Benecos smink.

-Benecos BB Cream som grund i hela ansiktet.

-Benecos Mineral puder för en matt och täckande finish.

-Benecos Eyeliner och ögonskugga, den ljusa och bruna.

-Benecos Mascara Super Lashes ( min favorit är dock deras, multi effekt mascara)

-Sante Läppenna: På läpparna har jag ett märke som heter Sante också från Tyskland och BDIH -certifierat det är en läpppenna i ena änden och en läppstift penna i andra änden, himla smidigt! Färgen heter 02.

-Sante Rouge: Jag har även en rouge som heter silky mallow som också är från Sante.

 Benecos finns bland annat att köpa i min salong eller olika webbshoppar. Sante har ännu inte fått tagit plast hos mig i salongen men gillar deras produkter allt mer så vem vet snart kanske de får sig ett hyllplan. 

Likes

Comments

Före och Efter med Olaplex


Så har jag äntligen testat Olaplex! Än så länge har jag bara provat att göra en intensivkur med olapxlex och inte använt det i samband med färg. Men det är jag super sugen på att göra efter dessa underbara resultat av intensivbehandlingen!

Jag har inte haft in några som helst andra produkter efter att ha tvättat ur Olaplexen utan endast fönat!

Så till resultatet, jag upplever att håret känns mindre torrt och sprött, varje hårstrå känns starkare. Jag har vanligtvis väldigt tunna fina hårstrån som dessutom fått utstå blekning och färg. (Mitt hår före och efter på nedersta bilderna). Jag har även testat på en bit löshårstoffs som jag också blekt och färgat på mycket innan och håret kändes nästan som när det var helt nytt. Hittills är jag väldigt nöjd med Olaplex. Jag kommer hålla er uppdaterade med fler behandlingarsom jag kommer göra med Olaplex.


Nedan lite mer information om vad olaplex är:

VAD ÄR OLAPLEX?

Olaplex är en innovativ produkt som reparerar, stärker och skyddar håret på ett helt nytt sätt i samband med kemiska behandlingar. Den ger din kreativitet en ännu större frihet – du kan bleka håret allt ljusare och färga det alltmer dramatiskt.

HUR FUNGERAR DET?

Olaplex vårdar och reparerar strukturen i hårets fiberskikt med en unik teknik. Olaplex baseras på en uppfinning som återkopplar och reparerar svavelbryggorna i håret. Olaplex helt nya, revolutionerande ingrediens motverkar oxidationsmedlets brytande effekt på svavelbryggorna genom att återkoppla dem innan syreatomer tränger in i håret. Olaplex förebygger skador, reparerar gamla skador och stärker håret.Mitt hår kännsfantastiskt efter Olaplex intensivkur kan verkligen rekommendera det!

Likes

Comments

Olaplex! Idag kom mitt efterlängtade paket med Olaplex jätte nyfiken på att börja arbeta med deras behandlingar. Blir att agera försökskanin själv först. Återkommer med resultat på det. 😊

I övrigt har de varit fullgång på salongen idag. Mellan klippningar och färgningar har jag fått jaga bort Skator från salongens trapp, de har varit ute efter min dekoration med silverkottar.. 😒

Likes

Comments

Som rubriken lyder Blåbär = Silver. . Har tonat mitt hår för att få en lättare silver nyans på att , men som många andra udda färger så kan det vara svårt att få det att sitta, speciellt i blonderat hår. . Så jag läste lite på nätet och fann att just blåbär är som ett naturligt silverschampo.

Nyfiken som jag är började jag koka ihop en blåbärssmet bestående av, Citron, Kokosolja, Dr. Organic Hårinpackning och Dead sea mineral Schampo/Balsam. (Denna blandning är min egen påhittade). Jag ville ha en krämkonstistens som var lättfördelad i håret samtidigt vårdande därav blandningen. Jag smeta i blandningen i håret, lite smått feg och nervös, så lät ja det inte sitta mer än någon minut vilket faktiskt räckte. 


Nedan kan ni se före och efter på två löshårs tussar som jag prövade på först. Den första tussen var ganksa så Guldig men efter någon minut i Blåbärsröran så blev de grå/silvrig ton.

Måste avslutningsvis visa finaste "trapppyntet" som min duktiga elev ordnat!

Likes

Comments

Så var det snart dax igen.. Jag bara älskar att få hålla i modevisningar 😄 Bland kläder, Smink , Hårspray, Stress och Hög musik, helt fantastiskt! Jag har sådan tur som har underbara modeller som ställer upp, för att inte glömma bästa Praktikanten som hjälper mig hålla ordning på allt som ska göras och mig.

Hoppas verkligen denna visning ska bli lika lyckad som den förra, 14/11 18.00 gäller det. Missa inte det! 👑👗👠

Likes

Comments

👆 Gjort av min duktiga Elev Andrea!💕

Höstens färger brukar årligen gå i Coppar och Rött. På min lilla salong har dock Lila tonerna dominerat, vilket jag älskar! 💜

Jag har turen att få exprementera på mina modiga kunder 😄

Självklart har röda, brun, blonda och askiga toner fått passera igenom salongen men de får bli ett annat inlägg.

Likes

Comments

Dessa tre skönheter är från Aubrey Organics och har fått ny design, doft och innehåll. Dessa har jag på min salong och jobbat med under ett par år, förutom moussen som är en nyhet!


Först ut, Volym Moussen: Denna mousse är en nyhet som jag testat under någon månads tid nu.

+ Jag älskar doften, lite fräsch citrusdoft som inte är allt för stark. Den är lättdoserad och inte så blöt som många andra eko-mousser kan vara. Ger bra volym utan att håret känns kletigt.

- Den kunde få vara ännu fastare i formen. Dock tror jag inte de är möjligt med eko-mousser att få den där tjock gräddiga konsistens som kemikalier mousserna har.

Betyg: 4/5 Pris: 140kr Innehåll: 100% Naturlig & 70% ekologisk


Detangler: Denna värmeskyddande balsamspray har jag haft en lång tid i salongen, men nu kom den med nytt utseende, doft och med lite annat i ingredienserna.

+Doftar mycket godare än dess föregångare, som luktade Lavendel (passar inte alla) nu är även denna med Citrus doft. Gör håret lätt kammat, glansigt och är värmeskyddande

- Största minuset är att jag älskar denna produkt så mycket att jag gärna överdoserar och därför tar den slut fort..

Betyg: 5/5 Pris: 120kr Innehåll: 100% Naturlig & 70% ekologisk


Regular Hårspray: Denna hårspray har jag haft lika länge som Detangler ovan. Största skillnaden förutomden nya doften och utseendeet så har denna fått en större flaska.

+ Lätt hårspray som jag tycker passar bäst i långa hår eller i ett hår som inte behöver jättehårt stöd. Kletar inte och blir inte sträv, men håller håret på plats och ger även glans.

(För en baluppsättning eller dylikt rekommenderar jag samma Spray fast i Strong Hold)

- Denna spray kommer inte i "gasburk" vilket gör att den är blöt när man sprayar. Passar inte alla, men lär man sig använda det så funkar den toppen!

Betyg: 4/5 Pris: 140kr Innehåll: 100% Naturlig


Gamla Designen på Hårpsrayen och Detangler:

Likes

Comments