Header

Många tycker inte om förändringar, även jag avskyr det. Vissa kanske gillar det. Men jag är en sån som hatar förändringar. Jag har svårt att acceptera vissa saker som kommer i livet. Men allt händer utav en anledning.

Jag hade svårt när mina syskon flyttade ut, från fullt hus till bara mina föräldrar. Självklart är jag super tacksam över att ha dem här vid min sida hela tiden. Men mina syskon hade jag så kul med, även fast jag var den tysta så älskade jag att bara vara där och lyssna på dem. 😁 Blev väldigt lugnt hemma, ensamt. Och det vart en stor förändring. Men delvis har jag lärt mig att man kan göra saker själv hemma. Delvis självständig här hemma.

Samma när jag och mitt ex gjorde slut, största förändringen. Såklart första kärlek är tuffast. Men förändringen blev att jag alltid hade någon, alltid någon att trösta sig till. Blir till och med jobbigt att bara skriva ett blogg inlägg om det. Men ibland förändringar bra. Även fast jag hamnade i depression nu efter. Ingenting med mitt ex att göra, att ha gjort slut med han var säkert det som utlöstes min depression. Men en depression är så mycket djupare än att en pojkvän gör slut. Men allt händer utav anledning. Det blir det som de blir. Helt otroligt från ett ögonblick kan hela ens liv bara förändrades. 😩 Men efter vi har gjort slut har jag lärt mig mer om mig själv, träffat nytt folk, utbildar mig till ett yrke jag älskar, fått nya möjligheter.

Och det jag menar med detta inlägg är att förändringar kan ibland leda till något bra. Och jag tror personligen att det är bra. Dock tror jag inte jag är bra på att hantera förändringar. Något man får lära sig. 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hairtalk
En favorit teatment oil

Helt klart favorit olja till håret, använt det nästan varje gång jag har haft handduks torkat hår. Fungerar toppen. Den håller länge också. Håret blir super lent, och som jag har sagt förut behöver man inte ha så överdrivet mycket olja i håret. Mitt hår är ungefär axel långt hår, och behöver bara ytterst lite i håret. 😃 Blir väldigt lätt att man öser olja i håret för att det skall bli lent och återfukta, men då blir det väldigt lätt fettigt. Lägger en länk längst nere i inlägget om du vill kika in. 😇


- Det är en mjukgörande olja för dina längder på håret, inte ta i hårbotten för då har du definitivt tvättat håret i onödan 😅

- Skyddande effekt på hårets yta.

- Silkenslent, lätt hanterat & ger håret glans.

Likes

Comments

Många av mina närmsta vet redan om detta, jag är mitt inne i depression. Ville bara skriva av mig lite på min blogg. Flesta kanske ser det som rop på hjälp och att jag behöver uppmärksamhet. Jag har redan all hjälp jag kan få av nära och kära. Därför jag skriver detta inlägg är för att jag vill att folk skall sluta se detta som något fel, att man skall se ut på ett visst sätt för att vara deprimerad.

Depression och ångest, bara att tänka tanken får mig att rysa. Jag går just nu på antidepressiva, och träffar läkaren så ofta jag kan. Och skall även ta min tid att gå och prata med någon. Och det är inget fel att gå och prata med någon, jag tror nästan alla behöver prata med någon. Jag gick in i depression helt oväntat. Det är inget traumatiskt som har hänt utan alla små saker som har hänt och sen kommer en stor sak som händer, och då orkar man bara inte mer. Man behöver inte se ut på ett visst sätt heller, jag är en helt vanlig tonårs tjej som älskar att klippa hår och älskar att vara social med folk.

Jag brukar säga att, om man är inne i depression så är man inte frisk, det är som en sjukdom. Den friska Ehlin skulle älska att åka buss till skolan, det var en vana att lyssna på musik och läsa på bussen. Den nuvarande sjuka Ehlin ser det som ett trångt, ångest framkallande plats där all oro kommer fram och man kan inte hoppa av när som. Den friska Ehlin skulle aldrig tänka tanken av att ha ett självskadebeteende mot sig själv, medans nu när jag är sjuk så vill man inte gå upp ur sängen och varje dag är en kamp att överleva denna sjukdom. Den friska Ehlin skulle älska att träffa nytt folk, den sjuka skulle aldrig tänka tanken att träffa nytt.

Att ha katastroftankar, panikångest, fobier. Allt. Det är riktigt kämpigt. Men försöker blicka framåt så gott det går. Jag orkar inte ta del av drama, bråk osv. För man orkar inte det. Därför ibland så bara stänger jag av telefon när jag har dålig dag.

Det absolut viktigaste är att planera sitt liv när man också lever med panikångest, jag brukade vara en spontan tjej som bara kunde åka iväg utan att planera. Men utan att planera triggar det min ångest fruktansvärt mycket.

Med detta inlägg så ville jag bara säga att mental ohälsa är inget man skojar om, även folk som har svårt att relatera måste ändå visa respekt. Man skojar inte om fobier eller ångest, och självskadebeteende skämtar man inte heller om. Det är 2016 och mental ohälsa skall man prata om tycker jag. Inget man skall skämmas för, vem som helst kan drabbas av det.


Likes

Comments