Header

Lite bilder från boendet vi har haft dom två senaste dagarna som vi lämnar idag. Väldigt mysigt område med uteplatser och en öppenbrasa.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen (två blogginlägg på en dag!!)
Idag var vi på Hot water beach, där man grävde stora gropar i sanden som man sedan badade i. Blev som ett gratis spa (varma små bad) väldigt annorlunda och coolt. Var väldigt fint väder i början men sedan började de blåsa och regna mycket (mysigt när man låg i gropen). Men inte när man gick upp, svin kallt kan vi lova haha. Men nu är vi tillbaka på resorten och har duschat och lagat mat. Ikväll ska vi till en liten lokal pub och dricka öl med gänget. Imorgon bär de av till nästa ställe, vilket är Raglan. Dagen efter kommer vi passera Hamilton, där kommer vi besöka Hobbiton och även Glow-worm cave! Mer uppdatering kommer efter, ha de så bra tills dess!

Likes

Comments

Hej alla glada fina följare! Igår kom vi fram till Hahei beach och bor på Hahei resort (vilket lär vara de lyxigaste boendet vi kommer ha under Nya Zeeland trippen) vi trivs väldigt bra här och miljön är magisk! Gruppen som vi åker med är riktigt bra och de är många blandade nationaliteter. Fram till Nelson lär vi ha sällskap med denna grupp sen blir de en ny (på sydön).

Igår när vi kom hit gick vi en ordentlig promenad upp för backar och kullar, för att sedan komma fram till Cathedral cove. Vilket var otroligt fint och coolt. (Som ni ser på bilderna nedan). Sen på kvällen gick vi upp för ett annat berg/kulle för att se solnedgången, vilket blev lite misslyckat för molnen var i vägen men men. Väldigt fin utsikt ändå!

Utsikten på kvällen :

Likes

Comments

Hello kära följare, nu är klockan 18.21 och vi sitter på en pub och snyltar lite wi-fi. Imorgon börjar äventyret, om vi är taggade?? JAA!! Vi känner nu efter 4 heldagar i Auckland att vi är klara med denna stad och ser framemot att möta resten av Nya Zeeland. Vi ska försöka blogga så mycket som möjligt men ibland kan de bli svårt då vi kommer vara mitt ute i naturen och ingen tillgång till internet. We will do the best!
Bye så länge

PS vad tycker ni om våra snygga nya inköp? ;) Då de kommer vara mellan 5-0 grader i Queenstown (de södra delarna) så kände vi att vi behövde bli en tjockare tröja rikare.

Likes

Comments

Vi glömde lägga till bilderna till Waitomo Caves, där man åker i en liten båt i en grotta som lyses upp av glow worm. Väldigt magiskt om ni frågar oss!

Likes

Comments

Hej igen. Tyvärr erbjuder inte Auckland det bästa internet just nu men här kommer vår rutt som vi planerat med Peter Pan, som är ett företag som hjälpte oss med vår resa, så som hur du tar dig fram och vad du vill se och göra. Hur smidigt som helst.

Vi valde att åka med stray bussarna, just för att dem erbjuder en mer unik och en rättvis bild av Nya Zeeland, enligt de på Peter Pan. De är unika just för att man får bo inne i National Parkerna och inte utanför. Vi valde en rutt som heter " Short Moe" och sen la vi även till en dagsutflykt till Milford and Sound. Vår rutt är på 3,5 vecka och då har vi fått med precis allt vi vill.

Man kan välja Kiwi bussarna men de har inte lika många stopp och erbjuder inte att sova i National Parker osv men är lite billigare.

Såhär ser vår rutt ut och detta kommer vi göra:

Hahei
- Cathedral cove
- hot water beach

Raglan
- Waitomo Caves
Här ska vi gå in i en grotta och titta på glowworms i grottor. Hur häftigt?
-Hobbittown

Rotorua
- Wai-o-tapu
Varma källor och geiysrar

Lake Aniwhenua
- Maroui
Här kommer vi bo i ett maouri community, matfest och ge mat till maorier i skolan.

Whakahoro
-Här kommer vi bo på en farmliknande hostel, vi kommer rida i fina miljöer, skjuta lerduvor, och gå en guidad tur om hur man bevarar blåanka.

Tongariro National Park
- En vandring i fin miljö.

Wellington
- Huvudstaden. Här blir det gött häng.

Nelson
- Möter upp Ebbas kompis.

Abel Tasman
- ännu mer hajk. Den fina miljön ni ser på bilden.

Westport
- förbipasserande stad.

Franz Josef
- Fox glaciär
Här kommer vi åka helikopter och åka upp på glaciärerna och sedan vandra / klättra i dem. Sedan slutar utflykten med att bada i källor. Dock är de inte säkert att denna utflykt blir av pga vädret. 70% blir nästan alltid inställt, så vi får hålla tummarna!

Wanaka
- Lake Wanaka.
Mer hajking och fina omgivningar.

Queenstown
- härligt häng
- Jet Boat.

Milford sound
- Otroligt vacker fjord och en båttur nära vattenfall.

Ungefär sådär kommer det se ut. Hur häftigt?! Kram

Likes

Comments

Hej på er igen! Vi börjar komma igång med bloggandet mer nu när vi inte sover bort dagarna! Skönt! Vi har dygnat hela natten och ska även dygna tills ikväll. Så somnar vi förhoppningsvis, eller ja vi tvekar nog inte på det. Klart kommer vi somna. När klockan slog 9 så besökte vi skytower tornet i Auckland som är den som man ser på alla bilder. Utsikten var magisk och det fanns ett sånt lugn där uppe som inte går att beskriva. Så härligt! I 360 grader såg man gröna fina parker, hamnen och fartygen, och bilarna nere på gatan.

Nu sitter vi på samma burgarställe som igår och snor deras wi-fi. Vi had precis varit på Peter pan och lagt upp vår rutt. Så den kommer i nästa inlägg! Kram

  • Filed under: NYA ZEELAND

Likes

Comments

Hej på er! Efter mycket, vi menar MYCKET jetlag så sitter vi nu här på en hamburgerrestaurang i centrala Auckland. Äntligen har vi börjat göra oss bekväma och avnjutit den första måltiden i Auckland. Vi började med att sova bort hela vår första dag i Auckland... men vi har bokat en till natt på hostelt och gör ett nytt försök! Imorgon ska vi lägga upp vår rutt och se oss omkring i Auckland. Vi är taggade och imorgon börjar äntligen vårt äventyr! Vi återkommer med bilder och våra planer. Kramar från oss.

Likes

Comments

Godmorgon från Landvetter, om 1h lyfter första planet mot Heathrow. Sedan bär de av mot Kuala Lumpur och sedan slutmålet Auckland. Vi är väldigt taggade och spända! Ett kort inlägg nu, så hörs vi mer när vi är framme!
Hasta la vista baby

Likes

Comments

Vi har fått några frågor från vänner som vi tänkte att vi kunde besvara här så alla kan få ta del av dem. Tänker att det är lika bra att skriva frågorna nu så att ni vet!

Hur kommer er resa se ut?

- Ungefär såhär: GBG - AUCKLAND - SEN HELA NYA ZEELAND - SEN AVLUT I QUEENSTOWN - FLYG TILL CAIRNS - SEN HELA KUSTREMSAN.

Vilka aktiviteter kommer ni att göra?

- Det är svårt att säga exakt vad vi ska göra men vi kommer definitivt åka på fraiser island, whitesundays, zipplining, rafting... ja haffa boys också.

Hur ska ni bo?

- Vi kommer att bo på hostels!

3 saker som är bra att ha med sig

- Vägglössmotverkande lakarn (bedbug undersheet)

- Sidenlakarn att sova i. Det blir varmt att ha bomullslakarn.

- Microfiberhandduk.

Hur tar ni er fram?

- Vi kommer åka med bussar både i nz och au. I nz heter bolaget kiwi bussar, och i au heter det greyhound.

Hur länge ska ni vara borta?

- Ungefär 1 månad i nz och 3 i australien.

Vilka plagg kommer ni att ta med er?

- Bra skor är a och o, verkligen! Sen kommer vi ha med oss mycket träningskläder och lätta kläder. Mycket t-shirtar, mjukiskläder, några fina kläder och sen bara kläder som man kan slänga under tidens gång.

Kommer ni ha med er dator och kamera?

- Jag (Emmy) kommer ha med mig min kamera och en iPad för att kunna lägga upp bilder och videos.  • Filed under: FRÅGOR

Likes

Comments