Hej hej igen!
Äntligen har jag påsklov. Jag började det på bästa sättet med att vara med kompisar i stallet.

Från fredag till lördag sov jag över hos min allra bästa kompis Klara. Vi hade kul och mesta dels så chilla vi.

I lördags så var jag bara i stallet jag red och förberedde inför klubbtävlingen som var dagen efter. Knopparna blev skit fula som vanligt, är verkligen sämst på att knoppa. Jag var taggad inför söndag men det skulle bara vara en tränings tävling för mig inför den lokala på fredag som ska vara på hemma plan.

I söndags var det tävling som sagt. Jag började rida fram en timme inan min start för att det inte skulle bli som föra gången att han stanna och bajsa inne på banan. Jag tog det väldigt lugnt inne på framridningen så att han inte skulle vara helt död inne på tävlingen. Han var gick i en fin form men jag ska träna att få upp han lite så han använder bakbenen mera. Tävlingen gick jätte bra ändas några rytar missar men det räckte ändå till en andra plats vilket var kul och oväntat.

Och idag (måndag) hade vi lite terräng träning inte så hårt men det var kul. Han är ju dressyr häst så han är inte så van med hoppningen och vägrar gärna när jag blir lite osäker. Men jag tyckte han sköte det fint fast det inte var så högt.

Likes

Comments

I söndags tävlade jag och Asterix för första gången tillsammans. Det var en lokal dressyr tävling i Ödåkra. Jag har tränat i veckor och var väldigt taggad när dagen var inne.

Vi var först på plats, vi tittade förs om Asse var okej vilket han var sedan kollade vi var allting låg framtidningen osv. Och efter hand började flera transporter rulla in. Det var dags att rida fram, han var lite spänd och stel i början och då red jag på lite på serpentiner och volter för att mjuka upp honom runt inner sänken. Sen fattade jag galopp och jobbade honom i galoppen och han gick i en fin form och lydde mig fint.
Jag var först ut i klassen och när jag red upp kändes allting jätte bra han lydde mig fint men när vi red in på serpentinbågarna börja han bromsa in och vid övergången till skrit stannade han sig för att bajsa och jag fick verkligen inte igång honom igen. Jätte drygt! Det drog verkligen ner på poängen en fyra fick vi. Men men resten av programmet gick jätte fint.
Det är bara att träna vidare. På fredag på påsklovet så är det lokal påskdressyr hemma vilket ska bli jätte kul och tills dess ska vi träna på att INTE stanna och bajsa Hahaha.
//Ebba

Likes

Comments