Header

​Well, jag har sista delen av midterms imorgon, speaking test. Jag har varit så trött och att jag inte har haft något energi att plugga.. och ja.. Inte så superbra nu när jag har prov om 12 timmar! 

Provet är i alla fall att jag och en kompis ska prata i 10 min och sedan ska vi vara 1 och 1 med läraren och hon ska ställa lite frågor. Låter kanske inte så svårt, men jodå, att prata koreanska är så svårt. Plus så har vi så mycket olika grammatiska punkter som vi inte får glömma bort..

Men aja, vi får se hur det går!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag åkte Mira och jag till Yongsan för att spana efter en mobil. Hon tappade sin iPhone och nu är den helt okontaktbar så hon har ingen mobil. Så ingen KakaoTalk (messanger appen hela Korea använder), suck. Hon behövde bara en simpel mobil som hon kan använda i 1 månad tills hon åker hem till Norge.

Yongsan är ett helt område där de säljer elektronik. Läste någonstanns att det finns ca 5.000 elektronik affärer i området! Vi åkte direkt efter skolan och gick runt i (ett av de) enorma köpcentret. Det är bara våning på våning! Alla våningar har en viss produkt de säljer, 1a våningen är kameror, sen 2a våningen är fylld med massa TV apparater, 3e våningen är datorer i massor osv. Tillslut kom vi till mobiltelefon avdelningen (8e våningen). Man får verkligen akta sig när man går runt där, de som jobbar nästan skriker på en att man ska gå till deras stånd och köpa deras mobiler. Det var tur att Mira och jag hade ett eget hemligt språk (svenska och norska) så vi kunde prata med varandra utan att de förstår. Vi jämförde mobiler och priser mellan alla stånd och hittade sedan en billig Samsung J2 för knappt 1000 kr. Fick skal och skärmskydd på köpet. Så ganska värt ändå!

Efter det så åkte vi hem och åt middag med våra kompisar i Sinchon!

Något som är otroligt annorlunda är att här lagas ibland maten precis framför dig. Riktigt kul! Och mycket god mat!

Likes

Comments

Idag åt vi på en traditionell Koreansk restaurang. Alltså massa side dishes och sitta på golvet. Jag har lite svårare att få plats med mina långa ben bara.. Men det är kul att göra!

​Åååh maten här är så god!

Likes

Comments

​Ibland behöver man bara en chill dag där man tittar på serier i sängen. Så på vägen hem från skolan köpte jag en kimbap från grann-restaurangen (dörren bredvid vår). Nu ligger jag här och tittar på en K-drama, Age of Youth. Det är väldigt kul att kolla på K-dramas nu då jag känner igen lite områden. I draman bor de dessutom i Sinchon så ibland går de runt vid ren "röda spegel nudeln". Känns ganska bra!

Likes

Comments

Igår frågade min kompis Alana om jag ville följa med och spela racquet ball med hennes kompis. Jag tackade ja!

Så just nu så har vi spelat i lite mer än 1 timme och jag är helt slut. Det här var första gången så det var intensivt. Riktigt kul däremot! Nu har jag iaf haft värsta träningsspasset med mina armar.

Nu står de två och spelar lite själva och kan köra på hårt. Jag skulle inte överleva då som extrem nybörjare haha.

Vi är just nu i Sogang sporthall och spelar då hennes kompis går på Sogang. Alltid kul att få se lite nya områden på skolan!

Likes

Comments

Denna vecka har jag inte gjort så mycket så jag har haft midterms. Det är då att i mitten av terminen så har man massor av prov. 

Jag hade mina prov i torsdags och idag (fredag). I torsdags hade vi läs och hörförståelse, och idag skulle vi skriva lite längre texter.  Nästa fredag ska jag även ha muntligt prov.  

Men det är i alla fall så otroligt skönt att proven är över då lärarna har hypeat upp proven ganska mycket. Det var inte så svåra som vi trodde, vilket var skönt!

Likes

Comments

Korea är otroligt bra på mat. De vet hur man ska göra det och de gör det bra! Men när det gäller utländsk mat så nja, kanske inte. I onsdags kväll var jag och mina kompisar sugna på pizza så vi gick till en pizza restaurang. Det fanns helt klart lite roliga pizzor i menyn.
Sötpotatis pizza, någon?
Vi beställde in 2 st pizzor då de ska vara ganska tjocka. Vi beställde in en bulgogipizza och en "original" pizza. Och oj, de var tjocka. Det var inte brödet som var tjockt eller något. Utan det var all jäkla ost de hade, 2 cm tjock ost. Och om ni känner mig så vet ni att ost är något jag sällan äter och helst äter lite av det, då det inte riktigt faller mig i smaken. Så de här pizzorna blev en chock för mig!

Så ja tydligen var "original" pizzan fylld med pommes frites och ost. Varken bulgogi eller original pizzan hade tomatsås, utan bara ost. Lite underligt, och inte riktigt min stil. Men koreanska pizzor är kända för att vara lite annorlunda!

Efter pizzan gick jag och mina kompisar runt lite i Sinchon och tittade lite i en spelhall. En kille var sjukt duktig på Dance Dance Revolution. Vi försökte fånga en Pokemon i en "klo-maskin", gick inte denna gång.

Precis bredvid spelhallen så såg vi att det fanns ett katt café. Korea och Asien älskar deras olika typer av caféer. Katt caféer är de vanligaste här, men det finns alla möjliga sorter!

Vi gick in och var där i ca 1 timme. Katterna var så söta och de levde lyxlivet. Folk kommer dit för att klappa och mata dem haha.

​Gosiga katter!

Likes

Comments

Det var meningen att jag skulle träna på gym typ 3 gånger i veckan och springa 1 gång i veckan. Men det har ju kanske inte riktigt blivit av. Alls. Det har funnits så mycket annat att göra här (och så mycket mat att äta). Men i onsdags kände jag att det var dags.

Jag började med att powerwalka ner till Hanggang floden. Väl framme så började jag att springa lite. Det är lite svårt att springa på gatorna i stan då det är människor överallt. Det är väldigt avslappnande att komma fram till lite grönska. Det är en väldigt kontrast mot betongen man ser här vid "city".

På väg ner till floden så hamnade jag lite överallt. Det var lite svårt att hitta till floden då man måste hitta tunnlarna som tar en under bilvägen. Så jag virrade runt (utstirrad) i lite bostadsområden och lägenhetskomplex tills jag hittade rätt. Det var väldigt kul att få se lite annorlunda och nya områden i mitt närområde som jag annars inte skulle se.

Hittade en liten utsiktsplats på väg till floden

Grönt och fint

Men jag sprang och powerwalkade i ett tag tills jag kom fram till Mapo bron. Det är en stor bro här i Seoul som går över Hangang floden. Mapo bron är tyvärr den vanligaste bron som folk hoppar från när de ska bege självmord. Otroligt sorgligt. Under bron kunde jag se den röda räddnings båt som cirkulerar runt bron. Längs hela bron på räcket har de satt dit texter och bilder som ska få en att inte känna sig ensam och göra något.

Om man vill så finns det en liten dokumentär om det nedanför.

Jag sprang över halva bron och vände sedan hemåt. I city och längs floden var det ca 28 grader och man svettades, men över bron blåste det lite vilket var väldigt uppfriskande.

Jag var ute i ca 2 timmar och det var så skönt. Ofta så gillar jag inte riktigt att springa, men nu var det så härligt att få röra på sig!

​"Jag älskar dig"

Likes

Comments

​Förra veckan var det kanelbullens dag som säkert ingen i Sverige kunde gå miste om! Även vi svenskar utomlands ville vara med och fira 😊

När jag var på Ikea köpte jag ett paket med kanelbullar, så jag tyckte det var dags att öppna det. Till min och min kompis Samantha (USA) förvåning visade det sig att det inte var att bara värma upp dem i mikron, utan de var inte ens gräddade. Jag hade tydligen köpt kanelbullar som var degiga och behövde gräddas i ugnen. Inget problem om jag var i Sverige, men här i Korea har jag ingen ugn..

Samantha och jag började istället att steka kanelbullarna tills utsidan såg "stekt" ut. För att se vad som hände så la vi dem i mikron också. Efter det hällde vi upp lite flädersaft (som jag också köpte på Ikea) och överraskade Alana (USA) som pluggade med en liten kanelbulle-paus. De blev faktiskt ganska bra! De kanske inte är de snyggaste kanelbullarna, men de smakade som riktiga "svenska" kanelbullar.


Obs, ej estetiskt tilltalande, men riktigt goda

Likes

Comments