​Hittade några böcker på bokrean som startade igår, bästa tiden på året <3

Lyckades även att hitta BÄSTA kokboken fast med enbart vegetariska recept, spännande!! 

Likes

Comments

Påväg till jobbet imorse

Hallå vänner!!
Dagarna i Åre har passerat och jag är nu tillbaka i öset, har inte hunnit mer än att jobba ett pass. Vilket resten av veckan också kommer bestå av, jobbjobbjobb.
Hur som haver var det ju helt underbart väder idag!! Sånt gör mig glad <3
Nu ska jag kolla på tv och duscha, vi hörs imorgon eller någon dag efter det. POK

Likes

Comments

​Vovvis och jag <3

Idag har jag jobbat kallskänk, rätt kul ändå! slutade vid halv två och då åkte jag upp mot Åre! Nu väntar jag på att middagen ska bli klar, får se vad vi gör ikväll och imorgon. MYZ.

POK

Likes

Comments

Idag fick jag en fin bukett blommor av jobbet, älskar alla hjärtans dag alla är så fina då <3

Är nyss hemkommen från jobbet och väntar tålmodigt på att Robin ska komma hem från Åre så vi kan mysa och gå ut och äta middag! Nu ska jag mysa med valpisen och fortsätta min väntan. Hoppas ni har och har haft en underbar dag. POK

Likes

Comments

​Längesen nu vänner!!

Har legat sjuk i influensan ett par dagar nu, mestadels spenderat mina dagar med bobin då han åkt på hjärnskakning. Inte lätt inte, haha. Nu är jag iallafall verkligen på bättringsvägen och imorgon ska jag försöka mig iväg på jobb igen!

Nu ska jag göra mat åt min vovves och åt mig sen kolla på Big Bang Theory, hörs senare!!

POK

Likes

Comments

Har nu nästan vart hemma en vecka med familjen och valpisen. Även fast jag saknar afrikat så är det så skönt att vara hemma också!
Tyvärr har jag blivit sjuk (eller vart det i Afrika men nu är det 10 ggr värre) och har dragit på mig allt möjligt nu senaste dagarna. Får hoppas det löser sig så jag kan börja jobba snart för orkar inte vara sjuk längre

PoK

Likes

Comments

Hallåå! Här är lite(läs massa) bilder på djuren från farmen! Några bilder är tagna av min kompis Martine, superduktig!
Det var en underbar upplevelse, får ni någonsin chansen att åka och volontära så gör det, det är något av det roligaste jag gjort!

Alla djuren som bodde på farmen jag jobbade på har antingen speciella problem, lämnats in av folk som haft dem som husdjur men inte kan ha det längre eller räddats från canned hunting (när man föder upp lejonungar, tar bort dem från familjen, gör dem tama, låter turister ((och volontärer)) ta kort med dem och gå på lionwalks, när de är för gamla för de så säljs de till jägare som tror de är vilda och betalar enorma summor för att skjuta dem. Helt sjukt men också helt lagligt i Afrika)

Det gemensamma med alla djur på farmen är iallafall att de levt i inhägnader så länge att de skulle dö om de kom ut i naturen igen.

Här är några av lejonen på farmen, det fanns 20 stycken och de flesta har räddats från canned hunting. Två av dem, Alex och tau har speciella problem med epilepsi och matsmältningen!

Om ni volontärar i Sydafrika någon gång och det är kel med lejonungar och lionwalks osv, är det mest troligt att ni hamnat på en canned hunting farm! Inte superbra

Här är zena, hon var tillsammans med två andra geparder husdjur åt en kvinna, men zena är den enda tama då kvinnan enbart brydde sig om henne.
De andra två är fortfarande så vilda som geparder som vart husdjur kan vara!

Här är jack, han är en schakal, vilket är ett skadedjur i Sydafrika. Helt lagligt att skjuta dem :((

Serval // öronhund // ökenlo // surikat

Bobby är en apa som var ett husdjur, han vart attackerad av en hund där han bodde och saknar därför päls, tår och halva svansen. Han blir trygg när han får kura ihop sig som en boll och hålla hand med folk. Mitt hjärta :(

Utöver dessa djur fanns det flera apor och dagen jag åkte så kom det in ett vårtsvin som hade blivit attackerad av en hund. Familjen som håller igång projektet brinner verkligen för djuren och det märks verkligen, just nu byggs det nya större inhägnader för princip alla djuren som bor där, det gör mig varm i hjärtat <3

Det har vart en underbar månad och nästa gång vi hörs är jag i Sverige igen. PoK

Likes

Comments

Hej vänner!!
Jag lever, är fortfarande i Sydafrika men numera i Johannesburg och väntar på mitt flyg som går imorgon!

Här ovan har ni lite bilder från vår första dag i Johannesburg, alltså en månad sen! Skriver ett längre inlägg om volontärarbetet en annan dag.

Så hörs vi PoK <3

Likes

Comments

Spenderade alltså tolvslaget med denna vy (men tusen gånger bättre än vad det ser ut på bild). Så fint att jag inte vet vart jag skulle ta vägen!
Har aldrig sett så mycket stjärnor samtidigt och aldrig heller Vintergatan som jag gjorde denna natt.

Det var ett fint nyår, har vart i Sydafrika nästa en vecka nu och jag börjar bli van, men vi hörs en annan dag!
Pok

Likes

Comments

Vänner!! Jag har tagit mig till Sydafrika även fast en del bekymmer uppkom!
Flygturen gick väl helt okej, trots att jag vart satt i mitten mellan två rätt storvuxna människor, framför en skrikande bebis och bakom ett barn som uppskattade att fälla upp och ner sitt säte.
Ett gäng bra filmer och min förmåga att somna på diverse ställen löste problemen.

Väl framme på flygplatsen blir jag och Julia (en tjej jag reser med) stoppade i gränskollen. Vi blir då tagna till ett rum där vi får vänta i flera timmar på att något skulle hända! Tillslut så löste sig allt och vi kom in i landet, flera timmar senare än planerat dock.

Nu ska jag snart sova och imorgon ska vi upptäcka Johannesburg!
Vi hörs när vi hörs PoK

Likes

Comments