Hej och välkomna!

Idag är det äntligen FREDAG, det menas med helg. Dock regnar det bara vilket är tråkigt men dvs att det blir chill och filmtajm. :)

Men, jag har bytt vårdcentral vilket var det bästa jag gjort än så länge. Jag fick en tid fort för att prata/besöka en LÄKARE inte en sköterska, bara efter någon dag. Jag ringer upp för att få en telefontid med min läkare för att jag hade så himla ont i nedre delen av ryggen, jag trodde det skulle ta någon dag vilket det gör på andra vårdcentralen men jag fick det bara efter 10 MINUTER.

Idag var jag hos sjukgymnasten på den vårdcentralen och skulle prata om hur vi kan göra för att smärtlindra mig så bra som möjligt, såklart jag har hundra frågor också om varför jag är överrörlig eller varför det gör ont när jag gör så och så osv.. efter en tid hade gått så bestämde vi 2 tider i veckan från och med TISDAG nästa vecka vilket är otroligt bra! Han sa också att jag var så extremt överrörlig i ryggen att han nästan kunde tro att jag var ett gångjärn.. vilket INTE var bra, så ingen ridning för min del då jag har diskförskjutning och det trycker då på den, och blir det tyvärr värre.

Denna bild är på min vän/modell Olof jag fick träffa idag, där min sjukgymnast visade lite saker som gjorde det lättare för mig att förstå!

Ses snart igen! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Välkommen igen :)

Tisdagen den 12 September, tiden går verkligen fort. Jag har så mycket planerat framöver, 3 hemma matcher i fotboll, kalas i Oktober och November ( 19 November fyller jag 18 ), kalas i december och där med jul och nyår. Sedan kommer det säkert flika in massa emellan, "allt kan hända i Ebba´s liv".

Men till dagen, Jag har varit på studiebesök hos en lärare på skolan oh tittade på hennes gård och djur hela dagen, jag har borstat hästar och ridit, umgåts med åsnor, JA ÅSNOR fatta vad coolt. Ska jag vara helt ärlig så trodde inte jag åsnor fanns i Sverige, men jag hade så fel (skratta inte, haha..) Den sötaste av alla var ju den minsta på 2 månader, han hette Pontus och var såå kelig.. Vi fikade och åt lite mat som skolan hade med sig, dom hade även med sig äpplen hästarna och åsnorna fick. Nu ska jag lägga mig i ett bad och värma upp mina leder som just nuinte är med mig efter en sådan här dag, jag och Pontus pussar hejdå <3

Likes

Comments

Hej och välkommen tillbaka :)

Då kan man väl säga att hösten är framme, gul/orangea blad på träden, gräset börjar bli lite mörkt och regn och rusk. Man kunde väl önska att sommaren skulle varit lite bättre med vädret, men man får nöja sig med den lilla solen vi fick detta året.

Jag har nu börjat skolan, går in i min fjärde vecka idag. Denna skolan är perfekt för mig, ingen press och man är den man är, man behöver inte känna att man måste vara som alla andra. Självklart ska det inte vara så i andra skolor heller men jag känner verkligen skillnaden, ingen bryr sig om att jag har diagnoser då alla i min klass har det. Många kallar det särskoleklass jag kallar det superskoleklass, för man växer i sig själv. Alla är precis lika mycket värda trots diagnos eller inte, ni kanske undrar vad jag har för diagnos? Jag har två diagnoser, Aspergersyndrom och ehlers danlos syndrom, två väldigt "sällsynta" diagnoser, speciellt Ehlers danlos syndrom.. Sjukvården vet tyvärr knappt vad det är så man får nästan lära sig sin diagnos själv, sjukvården kan inte hjälpa mig för det syns inte på prover eller röntgen. Så när man har så ont att man egentligen bara vill kräkas och svimma på samma gång så kan inte dom hjälpa mig för det syns inte på röntgen eller prover så dom skickar hem än med Alvedon och "vila". Detta är då en bindvävssjukdom som utsätter lederna..

Hoppas ni har en bra dag så hörs vi <3

Likes

Comments

Hej igen, efter en mycket lång tid ☺️

⬇️ En uppdatering om mitt liv! ⬇️

Jag har nu fått klarlagt att jag har en ledsjukdom med namn
Ehlers danlos syndrom (EDS), detta drabbar då min bindväv vilket leder till att jag har bra och dåliga dagar, allt beror helt på hur mina dagar ser ut!

Jag kommer börja fristad folkhögskola den 21 augusti kommer läsa kursen
Foto & Media (växa). Växa är er en kurs för dem med en funktionsnedsättning typ som mig med Asperger. Kursen går ut på att växa i sig själv, få bättre förståelse och bättre självförtroende osv samt att man läser sitt ämne ☺️

För er som funderat på vad som visade på röntgenplåtarna av min rygg, det visade att jag hade diskutbuktning i bröstryggen vilken man inte kan göra så mycket åt tyvärr 😕

PS... snart blir jag 18, den 19 november 💓

  • 27 Readers

Likes

Comments

Go´kväll allesammans :)

Idag har det varit en fullspäckad dag haha, jag vaknade efter en extremt jobbig natt med mycket smärta. Jag går sedan upp för att fixa mig, meen då kommer redan en väninna till mormor, så det blev att sätta sig och tjöta med henne en liten stund. ifall ni inte vet så bor vi 4 personer i 1 två ( 2 ungdomar ) det är då jag och mamma, mormor och moster som bor här.. lite trångt men vi löser det på ett bra sätt haha.. kan gå in mer på det i ett annat inlägg haha :) Men tillbaka till det andra, vi satt och tjatade en liten stund sen kom jag på att jag även skall iväg så jag kastade i mig två enkla mackor utan pålägg och lite saftsoppa och viktigaste utav allt är det ju att fixa sig själv....

men väl när vi kommit hemifrån så är det dax att dra sig till Ulricehamn för den där röntgen av ländryggen vilket tog max 10 min där inne haha, vi åkte hem till Borås och där kände vi oss lite hungriga så vi gick faktiskt in till en pizzeria och käka PS.... tog en hawaii med salami på :) Efter detta så fick jag för mig att dra till min tatuerare och fylla i den ena tattoon då det lossnat lite färg... det blev väll typ 3-4 timmar där också, men seeen var det hem och nu ligger jag i sängen... frågan är hur bra jag kommer må IMORGON och hur mycket sömn jag kommer få inatt .. det lär ni nog få reda på imorgon, en fullspäckad dag imorgon med..

vänta och se, vi hörs :)

Likes

Comments

Godmorgon :)


Inatt har varit ett extremt jobbig natt eftersom jag har så ont i nästan alla leder och muskler som bara går.. så jag har vaknat av och till speciellt när jag vänt mig om. Men idag skall jag till Ulricehamn och röntga min ländrygg för att utesluta att det inte är något som spökar där. Jag vet faktiskt inte o det är vanlig röntgen eller magnetröntgen, magnetröntgen är då för att upptäcka olika sjukdomar, skador och inflammationer medans på en vanlig röntgen kan man mestadels se skelett skadar...

Nej men nu upp och fixa mig, ska dra mig om ca 1h :)

Likes

Comments

Hela dagen har blivit i soffan, vadå tråkigt liv?

Nej det är inte tråkigt det är extremt skönt, och jag behöver verkligen det. När jag vaknade kunde jag knappt röra mig jag orkade inte fatta att denna dagen kommer bli i soffan, jag hade en del och göra men det blir skit. Mormor ska hjälpa mig upp ur soffan och min högra axel går ur led vilket inte direkt var skönt, jag känner hopplöshet och lägger mig ned igen... börjar gråta och känner att jag inte är värd denna skiten. Jag är 17 år och lever med smärta dagligen, vissa dagar är värre än andra.. mina leder håller inte mer, det känns som jag kommer gå sönder vilken sekund som helst... :(

Ingen är värd detta, säg inte till mig ´´ ryck upp dig, du är ung.´´ skulle jag valt mitt liv så skulle det inte varit såhär.. nästan att man vill säga att jag snart ger upp...

Likes

Comments

Hej alliiiiiihoppaaaa!! ❤

Idag ör jag extremt taggad för att spela in en vlogg men min splittrans nya kamera!! ❤ om ni inte visste så har jag en Youtube kanal med namn "Ebba vedenvik" så ni får gärna prenumerera!!

Men idag ska jag ner till stan för och handla nya hörlurar dp mina har gått sönder tyvärr!!!😕

men vi hörs!❤

Likes

Comments

Tjena hallå igen!❤

idag hade jag tänk prata om mina diagnoser och hur jag funkar!
"varning för långt inlägg"

Asperger!

Så nu tänker ni kanske asperger vad tusan är det eller kanske jo men det har jag hört något om.. Många med Asperger kallar sig själva som"aspie", Asperger är inte en sjukdom utan ett spektrum.. De flesta med asperger har ett specialintresse exempelvis, tåg, datorer & djur. Att vara aspie är både bra och jobbigt, jag tycker det är bra för att jag har koll på saker som är väldigt viktigt för mig eller saker jag verkligen tycker om, jag umgås endast med dom som gör mig glad. Många säger till mig att jag har ganska smarta tankar och värderingar och att jag alltid är ärlig, lovar jag en sak så håller jag det. Det jobbiga är att man ofta blir missförstådd och "vanliga" personer inte fattar vad man egentligen menar. Ibalnd kan man behöva extra stöd i något, men många förstår inte med vad. Det kan bli jobbigt med ögonkontakt så det är väldigt hemskt att stå framför folk och prata då alla kollar på än, tänk typ 40 ögon som kollat på dig..
Asperger tillhör numera autismspekrum och inte är en egen diagnos så nu säger man så här. "Hej mitt namn är Ebba jag lever med högfungerande autism" det finns många en del diagnoser inom autism och jag har då Asperger (högfungerande autism).

Eds/Hms

Eds/hms är en förkortning av
hyper mobilitet syndrom dvs extremt överröliga leder så du får ont och även ibland inflammationer,  man kan vissa dagar känna sig jätte sjuk med känslan av hög feber, inte orkar ta sig upp ur sängen. När man blir äldre blir lederna stela istället.
Jag har oftast ont i de större lederna/musklerna så som Höft, ländrygg & nacke jag kan även ha ont i fibro lederna dvs de små.
Jag knakar väldigt mycket lite överallt, speciellt i ryggen, handleder och fingrar anledningen till att jag väljer självmant att knäcka mina leder är för att släppa trycket/spänningarna.

Så här är det två Diagnoserna som "stör" mig mest i vardagen, jag har även ångest/depression och socialfobi men jag tänker att ni får ställa frågor till mig så svarar jag så gott jag kan utav mina egna erfarenheter ❤

Likes

Comments