Inte skrivit nu på 2 dagar men jag har haft Provplugg och några Depp dagar men nu,idag så sover jag med Julia och Niklas💗 mina allra bästa vänner. Jo men i torsdags så var Izzi en bitch och bara stegra och bocka och höll på så den dagen kan vi glömma bort, och så tränade jag pedro igår för en som heter Camilla. Vi mjukade bara upp han då banan var stenhårt🙄 det var så tråkigt sa Pedro! Men han skötte sig utmärkt, bara lite svårt att lyfta höger bak.

Nu idag red jag Izzi, hon höll på lite men inte alls på samma sätt! Hon stegra bara 3 gånger! Inge bockningar och kunde ha super samlad galopp förutom på g hemmot, då var det brottom! Ojoj, och så blev hon rädd för sin egna skugga så jag hängde på ena sidan av henne men satt kvar!
Jag red även Missli idag då vi 3 sover hemma hos Julia, jo hon var väl lugn, slängde lite med huvudet men annars inget.

Just nu ligger vi och kollar på film men tv fukka upp så den frös men aja Fixart snart!
Men aja imorgon ska jag antagligen rida Missli, Pedro & Izzi men det får ni höra om imorgon💗


~Ebba Tellner~

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 164 Readers

Likes

Comments

Idag red jag båda ponnysarna!

Pedro: Började med att jag galoppera på 800 meters slingan i både höger och vänster galopp med eftersom att det bara är höger varv hela tiden för att man inte ska krocka så fick det bli förvänd ibland men det gjorde inget för honom! Efter det så gick jag in på ridbanan eller 'körplanen' som de kallar den? Jo och då stog det koner och så var bommar utlagda så jag använde de till olika övningar till att tex byta galopp på ett speciellt ställa och galoppera över en bom och sedan igen två täta bommar. Han var jätte fin förutom att han vägra byta till vänster men det löste vi i slutet! Jag gjorde självklart övningen i båda varven. Efter det red jag hem och borstade av honom, var kanske ute i 45 min? något sånt!


Izalla: JAdu vart ska jag börja? hon hade nerverna utanpå hela vägen till travbanan för vi mötte först en travare utan både reflexer eller lampor så hon galoppera iväg en bit och i samma stund jag lugnat mer henne så mötte vi en granna till oss med också en häst som Izzi tyckte skulle äta upp henne D: Men väl inne på travet så gick hon ner i varv och var riktigt fin! Eftersom hon har svårt att böra sig för hon är van att gå på tygeln hela tiden och inte 'titta upp' så har hon svårt för samlad galopp, men idag var hon kung på det! (okej kanske inte i början menmen) jo för i början så drog hon iväg i sin takt och bara körde ångloket runt runt på ridbanan xD Men då började jag gör mindre och mindre volter i i slutet av passet kunde jag race på och helt plötsligt göra en volt på kanske 7x7 meter, så från full fart ner till den kortaste galopp jag någonsin sätt på henne på bara någon sekund! Jo så var dt så att jag bara skulle ta ett varv i galopp sedan gå hemot för att få¨ett bra avslut men vad händer inte då? Jo travet släcker på ridbanan så det blir kolsvart xD Såg även sen på vägen hem igen att de hade tänt igen, tack hörni xD efter det så borstade jag bara av henne och ställde hon i en box.


Jo för att sumera dagen var det riktigt bra! Dock hade jag 1,5 prov idag, ett 'helt' i Musik, sedan ett 'halft' i Matte då vi hade Diagnos inför provet för att se vad vi klarar och vad vi inte :)

Ha en fortsatt trevlig dag!


~Ebba Tellner~

Likes

Comments

jag vet jag vet! men jag somnade direkt igår typ när jag  kom hem från träningen.

Jo jag tränade denna vackra hästen Miss Li:Bildresultat för miss li häst

Missi som hon kallas, ägs av Julia Leppänen. Hon va superduktig! Hon hade jobbigt att värna och kunna bära sig själv för vi skulle hoppa hinder-hinder-volt&komma på hindret igen-hinder och den volten var extra svår tyckte hon men hon försökte allt hon kunde! Hon är så arbetsvillig och fortfarande skör och grön. Hon har mycket kvar att lära men är på god väg!

Jo träningen såg ut såhär: 

Vi började med travbommar på en långsida, sedan höjdes de upp och vi skulle hoppa de rullande i galopp, de var tre hinder alltså. Efter det började vi med volterna runt hinderna på olika avstånd och olika ställen, hon var superfin! Och sedan skulle jag och Julia hoppa själva, långsidan med volter och sedan en båga på andra långsidan med cavaletti 'i'.

På slutet gjorde vi en hel bana av det, minns inte riktigt men såg ut något sånt här: långsidan-cavaletti-långsidan-oxer. Hon kom perfekt in på oxern båda sprången vi gjorde på det :D Det sista vi hoppade låg på 70 cm?  Hon skötte sig så bra tyckte Tina så hon behövde inte göra något mera, efter det så tog vi av sadlarna och travade och skrittade av.

Tyckte det var så himla kul och att alla verkade tycka jag gjorde det så bra på henne! För att vara första gången är jag jätte nöjd med både hennes presentation och min!

Hörde Julias mamma säga att jag och Missi hittat varandra och Julia skrev på sin blogg att jag var en Missi ryttare! så glad jag blir!    


ha en fortsatt trevlig dag!

​~Ebba Tellner~

Likes

Comments

​Idag var en helt ok dag, lite synd med vädret bara annars bra!

Vi började att åka och kolla på teater kl 09.45 på Maxim.  'Henrik är en tönt' heter teatern, en sann historia som jag älskade! så mycket skratt i den pjäsen alltså. Inga jobbiga lektioner idag, bara att vi slutade halv fyra, kul D:

Mamma hämtade mig efter skolan och vi åkte in till centrum för vi skulle köpa en present till mammas kompis som vi bodde hos när vi var och provred Izalla. Vi gjorde inte så mycket där, var vid bankomaten också för mamma skulle fixa något.

Vi åkte hemmot och jag åt mellis. Nät jag kom ut vräkte det ner regn, hos oss iallafall! Jag hade redan planerat att longera båda idag så det gjorde jag, fick dra av båda med vattenskrapan efter bådas pass och sätta på de täcken så de kan torka över natten för de ska stå inne!

På 'passerna' så gjorde båda samma "fel". jo båda när de skulle sakta av till skritt efter traven så tvärnitade de och gick in till mig istället för att fortsätta i volten. De gav med sig efter en stund men Pedro var då allt för bra envis!


Aldelles nyss åt jag Subway och ligger just nu och skypear med Skinkan.

Nu taggar vi tills imorgon så det är träning! det ända jag vet är att vi ska hoppa utan stigbyglar c: 

Önska mig lycka till!


​~Ebba Tellner~

Likes

Comments

Idag började jag och Julia med att gå ut och rida, jag på Izzi och hon på Pedro. Det gick super förutom aaaattt.... Izzi lyssnade inte riktigt så jag gjorde en snabb sväng för att få stopp på henne, och Julia kämpade på bra med Pedro att få stopp på han, och dåå skulle jag fatta galopp igen men i första galoppsprånget gjorde hon en hög bocking och jag hamnade framför sadeln men kunde komma tillbaka snabbt, men självklart på någe konstigt sätt så snurrade sadeln runt och hamnade, BOKSTAVLIGEN, under magen helt och hållet! och då åkte jag självklart av xD men landade hyfsat mjukt pågrund av alla lager jag hade på mig, underställ, t-skirt, tjocktröja, ridväst & sedan min jacka, så mjukt landade jag :D Jo vi hoppade av, sadlade om och sedan fortsatte vi rida!

Efter det så mockade vi och gjorde klart allt sånt, efter det blev vi hämtade av Julias pappa och åkte hem till de för att vi skulle rida och möta upp Alma och Wilma som flyttade in till Julia idag!

Jag red Missi, hon var seg påväg mot Alma och Wilma, men på väg hem var hon ABSOLUT inte seg. Tror hennes bakben var mer i luften än på marken! (okej kanske inte men kändes nästan så)

Amen hon var så lycklig så jag bara släppte på tyglarna och lät henne slå med huvudet ;D Jo hon sprkade i skritt och trav påtal om ingenting xD

Har precis kastat ut höet till de och tittat klart på Stärnhoppningen, ska nog hoppa in i duschen nu men vi får se :)


(blir konstiga smileysar för att jag skriver från datorn)

~Ebba Tellner~

Likes

Comments

Har inte bloggat på någon dag men nu kommer ett inlägg! Idag så red jag båda pollarna, Pedro var suuuperpigg, så han blev supersvettig också😂 Sedan så på Izalla så blev det att rida med Hackamore! Hon lydde extra bra på hjälperna👍🏼 jobbade att hålla ihop henne i kort galopp men med högt huvud, så jobbigt sa hon! Ojoj🤗 Skrittade av barbacka ut i byn efter ridturerna! Myyys💗

Och inatt så sover Julia hos mig💁🏼💞 så ska vi rida tillsammans imorgon! Hare gött💪🏼

~Ebba Tellner~

  • 241 Readers

Likes

Comments

Här kommer 10 nya idéer till er med riktig bloggtorka!
• Vilka är de 5 senaste sakerna du köpt
• Skriv om ett svårt val du fått göra
• gör en DIY
• 'att göra lista'
• Intervjua någon
• Beskriv din hat/kärlek om något, tex skolan
• Om du har något tix/dålig ovana
• fördelar och nackdelar med något
• Dina framtidsplaner
• Varför du började blogga, grunden!

SÅ! Det var mina 10 idéer för denna veckan💗

~Ebba Tellner~

  • 256 Readers

Likes

Comments

Idag har inte varit något speciell dag i mitt liv direkt, bara en vanlig dag med skola, sedan hem och rida, mocka, packa hö & fixa vatten (dock kunde jag inte fixa vatten då det var fryst!)
Men jag red iallafall båda ponnysarna idag! Så skönt att hinna rida båda och ändå komma in innan 20:00!
Jo Pedro var lite stel i högergaloppen men annars jätte fin! Och Izzi kände jag bara på i skritt idag, gjorde lite öppna, lite slutna, skänkelvikning bara för att känna så att hon lyssnade. Hon har lite svårt att fatta att man BARA ska flytta rumpan, altså det är så ofattbart säger hon😂 men hon var så duktig så😍 sö mös jag mycket också!

~Ebba Tellner~

  • 252 Readers

Likes

Comments

Idag var det "Hälsa" få Friskis&Svettis! Vilket innebär att vi tränade, sistgång så tränade vi boxning och denna gången cirkelfys!
På cirkelfysen var det olika stationer och jag tänkte dra de!: 1.en station var att göra squats ner till en pall som kanske var 20cm från marken, med en vikt i händerna.
2. Skottkärran, man skulle helt enkelt gå som en skottkärra med en partner.
3. Utfallssteg
4. Rygglyft med vikt som skulle gå runt kroppen i en cirkel
5. Bänkpress, man ligger på en bänk och trycker upp vikten mot taket
6. Mountain climber, man skulle stå som i armhävning och sedan gå upp till händerna Och ner igen i ställningen
7. Man skulle ta en viktstång över huvudet och pressa bakåt, ta ner och ta upp den igen
8. Köra med vikter och träna triceps och biceps i en övning, vet inte hur jag ska förklara bara
9. Sittaps- boxslag
------------––-------------------------------
Det var alla✋🏼 men alla var super jobbiga! Och när jag skulle lyfta av mig bänkpressvikten så vilade jag den mot magen men fick inte upp den igen! Så jag började asgarva så Pontus fick komma och lyfta bort vikten på 5kg😂

Sedan så i slutet av passet önskade jag om en tävling då man skulle stå i jägarvila (för dig som inte vet vad det är så är det att man lutar sig mot väggen och har benen som att man sitter i en stol även fast du inte gör det)
Jo och då när vi körde den så förr 2 efter typ 5 sek, någon efter kanske 3-5 min, så det slutade med att jag och Singto blev kvar. Jag som rider och håller på med benen har en fördel jämte med han som bara spelar dator hela Tin. På slutet började han glida och gav sedan upp så jag vann, men hade han setat kvar längre hade jag lätt kunnat setat kvar (kanske med skakande ben Menmen)

Vi 2 kanske satt 10 min sammanlagt😓
Men det var askul!

Ha en fortsatt trevlig dag!

~Ebba Tellner~

  • 259 Readers

Likes

Comments

Jo idag var det träning,
Vi tränade mycket på vad Lotta Björe gjorde på sin clinic.
Izzi skötte sig super, eller nja typ, hon har svårt att hålla upp sig själv och galoppera frammot samtidigt, då blir jag lite agro!

Men vi hopade några snea linjer och en rak, hon var fin i båda varven! Denna träningen så "missade" vi bara ett hinder då jag fortfarande sitter kvar i vändningen och hon lydigt följer med😂 men jag vet att min skrivar lust är sp himla stor just nu men det kommer ändra sig, derför fortsätter jag med blogga😘

Hoppas den inte är trist osv. 😞
Idag firar vi även en månad med fina Izalla!🌟


~Ebba Tellner~

  • 261 Readers

Likes

Comments