Header

Här om dagen (igår) hade jag salstenta. Det gick som förväntat, sådär. Jag hade helt enkelt inte prioriterat tenta-plugget och så var det med det. Redan innan jag kom till skolan var jag tillfreds med idén att jag förmodligen kommer att få U, jag är cool med det. Det bästa nu är att jag kan chilla med gott samvete ett par dagar innan nästa skolrelaterade ångest hotar mitt välbefinnande.

Jobb, skola, träning och sömn. Det är cirka det min vardag består av i nuläget. Men mitt i all stress försöker jag ändå att hitta tid att ta det lugnt och umgås. Min mentalitet är generellt ganska "fuck it, det löser sig" så det går OK. Vissa dagar är jag nere och undrar jag hur jag ens hinner andas, andra dagar förstår jag inte varför jag stressar. Liksom jag är inte den första att få underkänt på en tenta och alla veckor hinner jag kanske inte träna 4 gånger. Jag har lätt att släppa saker, thank god. Annars hade jag nog drunknat i stressen, fått magsår eller tappat håret.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag gjorde jag ett superhealthy snack. Det är peanut butter cups! Med extra protein.

De är super enkla att göra! You need mörkchoklad, jordnötssmör, proteinpulver (förslagsvis vanilj) och små muffinsformar.
1. Smält hälften av chokladen.
2. Häll chokladen i formarna och lägg in i frysen tills de stelnar (jag gjorde lite för stora).
3. Blanda jordnötssmör och proteinpulver. Ha i så mycket pulver som behövd så att det går att rulla bollar av det.
4. Lägg bollarna på den stelnade chokladen och tryck ut dem lite.
5. Smält resten av chokladen och häll över jordnötsmixen.
6. Ställ in i kylen/frysen tills den chokladen också stelnar.
7. ÄT DEM!

  • Mat
  • 102 readers

Likes

Comments

Jag och the boyfriend bokade resa igår. Om en månad (cirka) åker vi till Portugal!

Lis, pappas fru, har ett hus i Lagos. Pappa och Lis planerar att vara där hela mars månad och så frågade dem ifall vi hade lust att komma och hälsa på. Och så klart hade vi det!

Det är verkligen superfint! Det är en liten, mysig stad och huset ligger gångavstånd från havet. Jag var där senast i våras och då var det super varmt. Det kommer nog inte vara någon stekande hetta nu i mars dressvärre, men om vi har tur kanske det blir lite strand-väder någon dag i alla fall.

Likes

Comments

... och en vandring på söder är vad våran förmiddag bestod av. Jennifer fick vara reseledare och bestämma brunch location. Det blev Greasy Spoon på Södermalm.

Detta är tredje veckan i rad jag och mamma är på brunch, and i love it. Jag tror att jag skall fortsätta med detta? Försöka dra det så långt jag kan.

Detta var en litet place som jag antagligen aldrig hade hittat om jag inte fått det rekommenderat för mig. Men tydligen så är det en kedja?

Ovanligt av oss att gå på à la carte brunch, vi brukar föredra buffé. Jag tycker att det är buffén som är halva grejen. Men men, detta är ju också en thang.

Ser ni (!!!) dessa pannkakorna? Och avokadomackan med för den delen.. så himla gott. Allting. Jag kanske skall testa något à la carte ställe i Göteborg med? Snart har jag testat alla buffé-ställen i Göteborg och är "illa tvungen" att gå på meny-brunch.

  • Mat, Resor
  • 281 readers

Likes

Comments

Efter en strulig tågresa till huvudstaden kom jag äntligen fram. Händer det inte alltid något när man åker tåg?

Mamma och jag möttes upp på Haymarket, där kusin Jennifer jobbar. Mamma tog flyget som hon fått bokat via jobbet så hon hade kommit fram innan mig. Direkt efter the meet up tog vi oss en snabb sväng på stan och kikade i butiker innan vi spatserade vidare till kvällens middags-spot. Nosh and chow.

Riktigt mysigt ställe! Jag åt en grym tonfiskrätt med asiatisk sallad, mamma tog lax. Fina lokaler och två trevliga barer. Innan barhänget tog vi varsin kopp kaffe och en liten liten sötsak.

Vi avrundade som sagt kvällen i Nosh and Chows ena bar innan vi hämtade väskorna på Haymarket och åkte till Jennifers mysiga lya i Hökarängen. Så nu ligger jag här, i denna helgens "hem" och ser på Så mycket bättre på repris. Kul att det är Little Jinders vecka. Imorgon väntar en heldag på stan!

Likes

Comments

Det är klurigt att packa en weekend-väska när det är vinter och kallt ute. Allt man vill ha med sig tar så mycket mer plats, tjocktröjor, halsdukar, jacka, etc. Men jag tror att allt jag planerat att ta med mig ligger nerpackat och att jag inte glömt något vitalt. 

Thank god att jag skall ta tåget, så slipper man tänka på att man inte får ha med sig någon vätska (eller väldigt lite vätska).

Likes

Comments

Efter jobbet hade jag en mysig middag inplanerad: Träffa mina boys hemma hos Gustavo och dricka vin (alkoholfritt för min del) och äta god mat. Skönt att ha något att kämpa sig igenom arbetsdagen för!

Jag begav mig direkt från jobbet till Gurra med rödtjutet i högsta hugg. Han bor supernära min arbetsplats så var där på några minuter. Direkt när jag kommit fram gick vi till Hemköp (från ett Hemköp till ett annat) och handlade food n' stuff.

Vi gjorde en supergod kyckling i ugn, min nya favorit. Hasselbackskyckling fylld med spenat, fetaost och vitlök. Het, het rekommendation, man kan fylla den med massa spännande ting om man vill variera det lite. Till det åt vi potatis i ugn och en enkel liten sallad.

Det var länge sedan vi träffades så vi hade massa att prata om (som vanligt) och det var superkul (som vanligt). Efter middagen samtalade vi en bra stund tills grabbarna ansåg att det var dags att dra ut på city och slå klackarna i taket. Men eftersom jag både körde bil och hade jobbat hela dagen var jag inte så taggad. För mig blev det en ride hemmåt. Dessutom så skall jag till Stockholm nu över helgen så har lite packning att ta tag i.

Likes

Comments

God morgon allihopa!

Idag står det jobb på schemat. Jag börjar 10 och slutar 19, så det blir ett långt arbetspass. Detta är min näst-sista fredag på Hemköp, yey! Efter det blir det mest vikarie-jobb för min del.

Så nu laddar jag upp inför en kall och hetsig arbetsdag, det är alltid svinkallt på jobbet, med två rostade mackor och en smoothie( som inte ser så aptitlig ut men den var god, jag lovar). Samtidigt ser jag på Nyhetsmorgon och är ledsen för den politiska situationen i USA.

Likes

Comments

Jag och Lovisa kavlade upp ärmarna och tog fram våra bästa bak-kunskaper. Vi gjorde delikata chokladkakor (med hjälp av Roy Fares) och nu sitter vi och låtsas som att vi jobbar med viktiga saker samtidigt som vi avnjuter kakorna med varsitt glas mjölk.

  • Mat
  • 295 readers

Likes

Comments

Jag och Lovisa ser förra veckans avsnitt av Midnattssol och äter pastasallad. Grym serie det där. Jag tycker att det är kul att se på serier som utspelar sig i norra delarna av Sverige. Naturen där uppe är så vacker. Det är ett intressant klimat, speciellt när solen är uppe hela natten (eller nere hela dagen för den delan). Jag älskar i princip alla nordiska deckare. Bron, filmerna baserade på Jussi Adler Olsons böcker, Millennium triologin, Jägarna. Listan går on and on.

Likes

Comments