Ny tröja, nya byxor, nya skor och nya bananstrumpor. ÄLSKAR'T!!

Likes

Comments

Har tillbringat helgen i fjällen. Har varit såå mysigt det tråkiga var att jag blev sjuk i fredags och har mått skit. Har haft feber, hosta och ont i halsen... Är fortfarande sjuk så blir en dag i soffan trots det fina vädret.

Om två veckor ska jag förresten tillbaka till Stockholm eftersom att jag fått jobb! Spännande va?

Likes

Comments

Är just nu i Stockholm hos min vän Alice, kom hit igår. Idag var vi in till staden och det har verkligen varit superfint väder! Otroligt att det bara är Februari. Jag har iaf delat ut en del cv:n till olika butiker idag för att förhoppningsvis få jobb någonstans (Y).

Likes

Comments

Tjena!
Just nu är jag påväg till min vän i Stockholm efter att ha tillbringat några dagar i GBG. I tidigare inlägg har jag ju berättat att jag besökte NA-KD och en modellagentur och jag har fått ett svar från agenturen om att jag tyvärr inte var det som dom sökte, synd för dom ;)
Nu väntar jag bara på svar från NA-KD och jag har tyvärr inte sökt något mer jobb där nere, som jag hade tänkt. Av någon anledning känner jag inte för det. Jag vill jättegärna bo i Göteborg, men jag tror att anleningen till att jag någonstans inte kan ta steget är för att jag inte vill komma för långt ifrån bland annat min fina kille som bor i Hälsingland. Det känns bättre att , om jag nu ska ha ett distansförhållande, ha ett distansförhållande som inte är så långt. Det är inte svårt att ta sig från Hälsingland till Stockholm, det krävs mer planering om en ska åka från Hälsingland till Göteborg och tillbaka.
Jag känner mig dessutom mer taggad på Stockholm för att jag känner fler i min egen ålder där, jag tror det kommer bli bra!
Jag kan ju alltid flytta till Göteborg senare i livet (y)
Nu ska jag fortsätta lyssna på Alex och Sigges podcast.
Hörs Häj!

(Inspirationsbilder från pinterest.)

Är det inte såå snyggt med blommigt broderi??

Likes

Comments

Hej, i detta inlägg tänkte jag mest förklara varför jag blev vegetarian, hur det började och vad jag lärt mig undertiden.

Jag har nu varit vegetarian i drygt ett år, men tankarna kring att bli det har länge funnits hos mig. Jag har de senaste åren reflekterat mer och mer över vad det är jag faktiskt stoppar i min mun, att det är en varelse med två ögon och ett hjärta. Gris har jag aldrig riktigt tyckt om, skinkan på mackan bytte jag ut till kalkon och julskinkan rörde jag inte. Det blev svårare och svårare att äta kött när jag bara tänkte på att det jag åt hade varit precis lika levande som min älskade hund. Och så växte sig första anledningen till att bli vegetarian fram.

Andra anledningen till att jag blev vegetarian är pågrund av djurmisshandel. Jag blev mer och mer medveten om vad bland annat kor, grisar och kycklingar får gå igenom för att tillfred ställa människor. De slås och flås levande på slakterier och många lever hela sina liv i en liten liten inhängnad som i vissa fall kan vara mindre än dom själva. Anledningen till att de får leva såhär trångt är för att de ska ta så liten plats som möjligt, för att man ska kunna få plats med så många djur, t.ex. grisar, som möjligt så att det blir så mycket kött som människorna i dagens samhälle kräver. Jag själv skulle aldrig någonsin vilja leva mitt liv instängd på det här viset, jag kan bara tänka mig vilken panik de måste ha, inte ens kunna vända på sig hur som helst?! Det finns så mycket mer att säga om djurplågeri som inte bara handlar om köttindustrin. Om du som läser vill veta mer rekommenderar jag att gå in på http://www.djurensratt.se/.

Medvetenheten om djurplågeriet som sker inom köttindustrin räckte för att få mig att avstå från kött, men jag har undertiden som vegetarian lärt mig mycket mer positiva saker som jag bidrar med genom detta och som göra mig mer och mer anti kött.

Jag vet att jag publicerat denna lista tidigare men jag tycker att den är en så otroligt bra och den gör mig chockad varje gång jag läser den:

1. 51 procent av världens koldioxidutsläpp orsakas av boskap och deras biprodukter, endast 13 procent orsakas av transporter med bilar, båtar, tåg och flyg.

2. Du kan halvera ditt koldioxidavtryck genom att byta kött mot frukt och grönsaker i din kost.

3. Det går åt 3000 liter vatten för att tillverka en hambugare, det är lika mycket som går åt när en duschar i två månader.

4. 4000-8000 kvadratmeter regnskog avverkas varje sekund, köttindustrin ligger bakom 91 procent av avverkningen.

5. Kött- och mjölkindustrin använder 1/3 av jordens tillgångar av dricksvatten.

6. En köttgård med 2500 kor skapar lika mycket avfall som en stad med 411000 invånare.

7. 110 djur- och insektsarter försvinner varje dag till följd av skövlingen av regnskog.

8. Varje år fiskas 80,4 ton fisk upp från jordens hav – och för varje kilo som fiskas upp kastas 5 kilo av andra marina arter som fångats av misstag.

9. Boskap täcker 45 procent av jordens landyta.

Att vara vegetarian är inte bara positivt för välden och djuren utan den vegetariska kosten är även bra för min kropp och knopp. Jag har inte läst jättemycket om vad det gör för min kropp men här är en meme som förklarar lite.

Det finns såklart mycket mer som är positivt för kroppen när man äter vegetariskt och ännu mer om man äter veganskt. Det är dessutom överlag mycket bättre för miljön och ännu bättre för djuren om man utesluter alla animaliska produkter. Jag tar redan nu småsteg till att bli vegan, som att köpa soya yoghurt (som för övrigt är såå god) och dricka soya mjölk, men jag vill i framtiden satsa på att inte äta några animaliska produkter!

Här är en jättebra video på varför en ska bli vegan:

Jag rekommenderar även att ALLA ska se dokumentären COWSPIRACY, den är verkligen jättebra och förklarar hur världen verkligen ser ut!

Likes

Comments

This t-shirt is absolutely BABE (Från NA-KD)LIFE UPDATE

___________________________________________________________________________________________________________________


Halloj!

Just nu befinner jag mig i GBG hos min pappa. Jag kom hit i Torsdags och igår (Fredag) följde jag med min brors tjej på hennes jobb på NA-KD. Jag ansökte nämligen om jobb där för ca en vecka sedan, som fitting model size 36. När jag var där fick jag träffa hennes jättesnälla och trevliga arbetskamrater, de verkade ha så kul och en mysig stämning på jobbet. Jag fick även testa massa kläder för att de behövde se hur kläderna såg ut på och vad som eventuellt behövdes förändras, t.ex. tas in 2cm i midjan eller tas ut 1cm vid bysten. Jag fick mellan 10 och 14:30 helt enkelt testa på hur det är att vara en fitting model, det var kul och intressant att se hur de jobbade. De skulle prata ihop sig om hur de tyckte att jag passade för jobbet. Dessutom har de vissa mått de ska gå efter för stolek 36, vilka ska passa majoriteten av 36:orna i Sverige och jag tror att något av de måtten inte precis stämde överens med mina mått. Men vi får se hur det går!

Kl 15 hade jag ett möte på en modellagentur i Göteborg, de tog lite bilder och ska komma med ett besked nästa vecka. Känns spännande!

Har hunnit med så mycket på så kort tid och det känns konstigt att en ena dagen sitter i en lägenhet med inget jobb och inga planer för att nästa befinna sig i Sveriges näst största stad och göra saker som jag aldrig vågat förut. Jag har länge viljat besöka en modellagentur men har aldrig riktigt vågat ta steget, så jag är glad och stolt över att ha gjort det!

Men nu ska jag faktiskt göra lite vegetarisk tacos och göra mig redo för att se kvällens avsnitt av Melodifestivalen!


Likes

Comments

Har gjort en Lookbook med kläder från Soft Rebels och Culture. Dessa kläder finns att köpa på min mammas och hennes väns butik Korvfabriken i Ljusdal AB !

Likes

Comments

Köttindustrin är den största anledningen till att jorden går under!! Vi måste göra något åt det. Detta är något som påverkar ALLA och därför borde ALLA engagera sig och agera NU.


HÄR ÄR 9 FAKTA ALLA BORDE TA TILL SIG!!


1. 51 procent av världens koldioxidutsläpp orsakas av boskap och deras biprodukter, endast 13 procent orsakas av transporter med bilar, båtar, tåg och flyg.


2. Du kan halvera ditt koldioxidavtryck genom att byta kött mot frukt och grönsaker i din kost.


3. Det går åt 3000 liter vatten för att tillverka en hambugare, det är lika mycket som går åt när man duschar i två månader.


4. 4000-8000 kvadratmeter regnskog avverkas varje sekund, köttindustrin ligger bakom 91 procent av avverkningen.


5. Kött- och mjölkindustrin använder 1/3 av jordens tillgångar av dricksvatten.


6. En köttgård med 2500 kor skapar lika mycket avfall som en stad med 411000 invånare.


7. 110 djur- och insektsarter försvinner varje dag till följd av skövlingen av regnskog.


8. Varje år fiskas 80,4 ton fisk upp från jordens hav – och för varje kilo som fiskas upp kastas 5 kilo av andra marina arter som fångats av misstag.


9. Boskap täcker 45 procent av jordens landyta.


Enligt filmen Cowspiracy är slutsatsen och lösningen på detta ENORMA problem att bli vegan!

En vegan skapar 50 procent mindre koldioxid, använder en elftedel så mycket olja, en trettondel så mycket vatten och en artondel så mycket yta på jorden.

Källa: cowspiracy.com/facts


(Med detta inlägg menar jag inte att man MÅSTE bli vegan men man bör tänka på hur verkligheten ser ut och jag tycker man BÖR minska på sitt köttätande och användning av animaliska produkter för att rädda planeten!)

Likes

Comments

Idag jobbar jag tillsammans med min mormor på min mammas butik Korvfabriken och de har så himla fina saker!!! De har bland annat dessa fina necesärer och goda doftljus från Edlblad!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

LIFE UPDATE

Jag bokade förresten en tågbiljett i morse, ska nämligen åka till pappa i Göteborg! Hade tänkt söka jobb där, får se vart det leder. Känner mig spänd, taggad och lite rädd, hehe. När jag sedan börjar röra mig hem till Hälsingland igen ska jag stanna hos min vän i Stockholm, hade jag tänkt, och även där söka jobb! Men har egentligen ingen aning om när jag kommer vara i Hälsingland igen, får ta det som det kommer. Om jag har tur dyker det upp jobb antigen i Göteborg eller Stockholm så att jag stannar där.

Önska min lycka till! 

Likes

Comments

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Rut-Ulla? Alltså vet inte... Tycker om namn som börjar på L. Kanske Leonie.

2. Vad har du för ögonfärg?

Bara Bruna. Inte något speciellt alls, inga toner eller nyanser. Såå tråkigt, haha.

3. Har du bra självförtroende?

För några år sedan hade jag nästan inget, det blir bättre men jag önskar att jag bara kunde skita i andra och bara bry mig om vad jag själv vill och känner. Jag vågar inte helt fullt ut vara mig själv men jag tar små steg hela tiden.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

1) Resa i flera månader i t.ex. Asien, Australien eller Amerika. 2) Skaffa mitt drömjobb, vet inte exakt vad det är ännu, hehe. Min dröm är att göra något estetiskt, att skapa något eget, så mycket vet jag. Lite luddigt. 3) Skaffa en egen hund (Har bara haft den drömmen sen jag föddes, men men...)

5. Vilka smeknamn har du haft genom åren?

Ebbis, Ebster, Ebskorf (som scarf och korv?)

6. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Japp

7. Vad väljer du, godis eller chips?

Oj.. Äter nästan aldrig godis eller chips. föredrar bakelser och bullar (Y)

8. Hur går du helst klädd?

Jeans och en t-shirt, gärna vita sneakers och en svart rock till. Inget speciellt egentligen.

9. Din absolut sämsta egenskap?

Att jag ibland förminskar mig själv och nästan skäms över mig själv...

10. Din bästa egenskap?

Att jag ibland gör saker jag egentligen inte vågar. T.ex. att jag la ut en video på Youtube när jag färgar mitt hår. Jag bryr mig över huvudtaget inte om hur jag ser ut (Man visar kanske inte upp sin vackraste sida när man färgar håret) men jag tänker mer på vad andra ska tycka om jag lägger upp något där, som att "Tror hon att hon är något". Anledningen till att jag lägger upp videos på youtube eller bilder på bloggen är för att jag tycker det är kul. Jag tycker det är kul att filma, fota och redigera. Det är ett av mina största intressen! Och det är tråkigt att jag skäms över det...

11. Hade du kunnat ha distansförhållande?

Jag tror att det är super svårt, men är man kär så är man. Då tror jag att man klarar allt!

12. Hur lång är du?

171cm

13. Vilken är din absoluta favoritserie?

Måste nog säga Gossip Girl. Den har många olika historier i en och kan gå från romantisk till rolig och till och med läskig (Y)

14. Ett låttips?

Har tjatat ut den lite nu men fortfarande bra: Issues med Julia Michaels. Måste bara säga att hon verkar super cool. Hon är 22 år och har bland annat skrivit låten Sorry med Justin Bieber, Carry Me med Kygo och Poison med Rita Ora. Hur coolt?

15. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

The Vampire Diaries! Har alltid vilja vara en vampyr, haha! De är så sjukt snabba, starka och har i vissa fall (Rättare sagt, vissa filmer/serier) förmågor som att läsa andras tankar. Helst skulle jag vilja vara någon karaktär i Twilight, men nu handlade det ju om serier;)

16. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Kassörska och veterinär, älskar djur! :)

17. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Jag skulle vilja vara ett gigantiskt berg med massa skog och djurliv runt om mig. Jag skulle vilja ligga på en solig plats, gärna nära en strand med utsikt över havet.

18. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Oj, jag skulle få panik!! Har inte hunnit någonting med mitt liv ännu! Min andra tanke skulle vara att samla mina närmsta och ha världens fest med massa mat!

19. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Jag skulle framförallt slippa mens och gå igenom en graviditet för att klämma fram ett barn.

Jag skulle Tjäna mer pengar.

Jag skulle inte behöva vara den som bl.a. måste stoppa in en P-stav i min arm, spiral i min vagina och sedan leva med bieffekter som humörsvängningar och dålig hy, för att inte bli gravid.

Jag skulle inte behöva jobba lika mycket på mitt utseende som att sminka mig, träna/äta mig till en pinne, köpa nya fashionabla kläder (för att man inte kan ha samma kläder i över 1 månad) bara för att samhället säger så.

Listan kan göras otroligt lång...

(Vet såklart att det ställs krav på män också, men jag tycker att kvinnor har fler och större krav vilket de dessutom har haft i flera hundra år!)

20. Vad gör du om tio år?

Förhoppningsvis bor jag på ett fantastiskt ställe, har ett fantastiskt jobb och en fantastisk familj, haha säger absolut ingenting. Men vet faktiskt inte vad jag vill göra om 10 år... Man får ta det som det kommer och leva som man vill leva just nu.

21. Vilken är din bästa danslåt?

Så himla svårt med låtar, man tröttnar ju och byter ut låtar hela tiden... Men älskar låtar med lite kaxighet, man blir likson taggad av det! Te.x. Go Off med M.I.A, fan vad man vill dansa!!

22. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Haha, jag skulle sy allt som man i vardagen använder som innehåller tyg. T.ex. alla mina kläder, påslakan, mattor. Typ allt! Blir väl billigare att sy det själv? och så får man det precis som man vill ha det!

23. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Tycker den är fruktansvärd... Inte bara för att djuren som ska slaktas ofta lever under mycket dåliga förhållanden men också för att nummer ett av alla utsläpp i värden, allt som gör att jorden håller på att gå under inte beror på att vi duschar för länge eller att vi inte källsorterar(Det utgör inte en lika stor del iaf), det är pågrund av djurhållningen i välden. Människor skulle verkligen behöva minska på sitt kött ätande för att rädda planeten! Jag tipsar om att titta på en dokumentär som heter "Cowspiracy" där man får en mycket klarare bild av vad köttet vi äter verkligen orsakar!!

24. Vad gör dig riktigt förbannad?

Djurplågeri.

25. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Som liten var jag otroligt arg, envis och blyg. Jag tror att jag har ungefär samma karaktärsdrag idag men att jag blivit lite snällare mot andra ;) Jag kan ha väldiga humörsvängningar och vara väldigt osocial. Ibland känner jag att jag inte tycker om människor över huvudtaget. Jag försöker tänka positivt och vara glad, eftersom att jag idag kan reflektera bättre över vad som verkligen betyder något.


Vet att vissa svar kanske blev lite luddiga, men ibland är det vårt att beskriva precis hur man känner eller hur man menar när det dyker upp så många tankar kring ämnet samtidigt :)


Likes

Comments

Instagram@ebbaswartswe

YouTube
ebba swartswe