Postad i: Everyday, Food

När ens lunch ser ut som en fancy efterätt, och smakar som god glass, men innehåller bara hälsosamma ingredienser, då har man allt gjort rätt, haha😜

Jag brukade ju göra sådana här skålar hela tiden förra året och året innan det även. Och idag var jag åter igen sugen på detta till lunch, så det blev en blandning av banan, kokosvatten, lucuma pulver och stevia droppar i matberedaren och lite nice toppings. Kokos är muy deliciosoooo.

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Igår var det tjugondag Knut!

Vilket betyder 'hej då' till julen och julpynt. Jag som hade börjat känna mig så van vid allt ljus och att tända/släcka dem hela tiden. Men nu åker allt. Så välkomnar vi vårkänslor😌

Så var det fredagen den 13:e igår också. Vilket bara inträffar tre gånger per år och enligt skrock betyder otur, vilket har bevisats vara falskt enligt statistik från försäkringsbolag, haha. Men man får tro vad man vill, en känsla av oro och paranoida tankar är väl inte helt möjligt att man upplever.. Inget hände mig i alla fall, inte en enda grej😁

Jag satt och studerade tills det var dag för middag, hemgjord majsdegspizza, som jag i för sig råkade bränna lite i ugnen.

How abut youuuu?

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Movies/series

Sci-fi, thriller och drama är vad denna film passar i för genrer. För att först kort och gott beskriva vad filmen handlar om: Lingvistikexperten/professorn Louise Banks (Amy Adams) är speciellt utvald (i Amerika alltså) att lösa gåtan om de anlända rymdvarelserna: Är dem fientliga? Genom att lära sig varandras språk för att kunna kommunicera får vi även se hur människans interna kommunikation fallerar i denna stämningsfyllda film samtidigt som Louise sakta inser att hennes beslut kan hota hennes liv, men även förändra mänskligheten.

Spännande va? Det tyckte jag. Trailern hade jag sett endast lite utav och gick in i biosalongen med lite förväntningar, som jag oftast försöker att göra. Så, nu till självaste recensionen. Arrival är ingen absolut typisk alien film, dock uppfyller den ändå vissa kliché stunder som fick mig att himla med ögonen. Och förväntar man sig action och explosioner ska man nog vända sig till The Passanger istället. Arrival är aboslut inte seg i sig men fokuserar mer på "thrill and suspension" istället för pang-pang.

Arrival har alltså hamnat i rätt kategorier utanför att det är science fiction; drama och thriller. Under filmens gång rycks man med tack vara stämningen och stannar kvar för mysteriet och drivet i "sista-minuten" räddningar. Drama-delen tyckte jag var lite överflödig då det var svårt att få känslorna på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag fick mer kontakt med uppspeltheten för att få se rymdvarelserna än apati för Louise. MEN att man fick tänka en del själv diggade jag enormt, det blev psykologisk för tittaren och en större twist mot slutet gav mig mer att fundera över.

Sedan att filmen inte känns exakt lika mäktigt som jag tror att dem ville spelar inte så stor roll. Filmen är ändå visuellt tilltalande, intressant och fick mig att vilja diskutera filmen som helhet efterråt. Vilket är ett gott tecken när det gäller mig personligen. Sammafattningsvis kan jag säga att Arrival är sevärd, föredragsvis på bio p.g.a ljudet. Karaktärerna kändes trovärdiga, skådespeleriet var nästintill oklanderligt och storyn var tillräckligt drivande!

Ps. jag visar sällan trailers på bloggen då jag anser att majoriten är för långa och avslöjar för mycket.

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food

Efter att ha vaknat klockan 9, tränat hårt vid 11, duschat och gjort mig i ordning så bar det hem till barndomsvännen Amanda för lite vegansk bakning😄 Jag har inte bakat med nya recept på så himla länge nu och heller inte träffat Amanda på ett tag så det var niiiiceeeee. Och resultatet blev ganska gott! Inte för söta eller för beska, konsistens som en lagad kakdeg, alltså inte smulig eller hård men heller inte sådär sega, och med smak av choklad och kaka liksom. Yum.

Med andra ord, jag gör gärna dessa igen men vill gärna experimentera lite med mått och ingredienser.

Mysigt var det i alla fall med kakor till skräckfilm, och té också😍

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Woooh, min första "investering" till mitt egna hem! Ja, när jag nu har ett eget hem.

Tack till Hemfrid som gav värdekort på GetMyGift i julklapp (jag jobbar som barnvakt hos dem)! Idag kom leveransen! Man fick alltså välja mellan ett sortiment av cirka 50st olika produkter. För mig stod det mellan denna blinipanna i gjutjärn eller ett bestickset, båda från Vinga. Jag tänkte att jag väljer något som jag kan använda senare när jag flyttat hemifrån, istället för typ hörlurar eller ett smycke.

Gjutjärn är super. En panna för plättar är super. Jag gillar plättar. Jag är supernöjd, helt enkelt😁

Likes

Comments

Postad i: Apparel, Everyday, Fitness, Here's a tip

Alltså grejen med nyårslöften är att bryter man ett löfte, ja då är man sämst och man mår dåligt ett tag bla bla. Och vi kan väl hålla med om att majoriteten bryter dessa löften någon gång innan årets slut.

Handlar det däremot om mål som man sätter upp, då kan man alltid anpassa sig. Man sätter kanske upp några långsiktiga mål, så att tiden finns för förändring, och sedan lite mer kortsiktiga mål som hjälpr till mot rätt riktning. Detta speciellt br aom målet är att förbättra sin livstil med träning och/eller kost. Eller om målet är att träffa nya människor om man är lite introvert. Eller att läsa mer, klara av skolan osv.. Om man sedan inte når målen som man tänkt sig, så kan man anpassa målen efter hur långt man kommit. Det är inte något himla löfte man gjort som är heligt eller whatever. Det är ett mål, och det är för din egen skull.

Sedan att man väljer helt orealistiska löften eller mål, det får man helt enkelt lära sig, kanske efter trial and error. Alltså man får försöka ett par gånger innan man inser vad man kan lyckas med, ungefär.

Själv så har jag några långssiktiga mål som handlar om att förbättra min hälsa och utveckla mig själv som person genom mina intressen. Så kollar jag sedan tillbaka på veckor (eller månader) där saker gick bättre/sämre, reflekterar och sedan kämpar vidare på samma bana MEN med dessa nya insikter om mig själv och min situation.

Det behöver inte vara svårare än så.

Med det sagt så tänkte jag snart gå och köra ett styrkepass på utegymmet här intill, för att sedan duscha, käka godaste gröten och sedan fortsätta att studera. #whatsyourexcuse

Likes

Comments

Postad i: Get to know me, Everyday

Back at it again med 2 decimeter snö, minusgrader och halka! Alrigth!

Mamma: Usch, fy, blä

Jag: Jag tycker det är ganska mysigt ändå.

På med de varma kläderna, halsduk, mössa vantar och framförallt skorna. Ut och skotta eller promenera, bara ut. Ja man blir lite frusen, ja det är svårt att inte halka, ja man ser knappt när det är snöstorm. Men så länge man är två eller flera så tycker jag de ganska mysigt ändå med snö. Ensam så är det mindre kul om man nu ramlar osv. Hela grejen med att vara ute på vintern och sedan komma in och värma sig och ta på sig tjocksockorna och sjunka ner i soffan lite med en kopp té. Japp, det är vad jag kallar mys.

För övrigt så har jag tränat, studerat och chillat denna vecka. Kommit tillbaka till goda vanor alltså. I helgen blir det lite mer träna, studera och chilla faktiskt, men även bio på söndag😄

Så måste man ju bara uppskatta hur vackert det är när även solen skiner.

Bild tagen med Nexus 6p

Likes

Comments

Postad i: Movies/series

Hundraettåringen som smet från notan och försvann. Uppföljare till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, om någon missat det. Förra gången gick vi hela familjen på premiären på första filmen, så det kändes självklart att även gå på premiären på uppföljaren. Så mot Grand med julgodis i handen på juldagen drog vi.

Uppföljaren handlar alltså om Allan och hans vänner ett år efter den första filmen, ett år av lyx på Bali. Denna uppföljare fokuserar på den s.k. folksodan som absolut ingen kan glömma efter ha smakat den. Så åter igen följer vi denna dysfunktionella grupp av människor från land till land,d enna gång efter receptet på folksodan, och därmed CIA, en rysk bekant och andra hämndlystna personer.

JA! Filmen är rolig! Men enligt men inte nära nog dess företrädare. Och det är såklart man jämför. Vi känner igen de bästa karaktärerna och får även lära känna några nya, men filmen var inte lika intressant som den första, med alla olika flashbacks osv. Sådana var det färre om. Det hände saker, tempot var högt, men storyn var bara för tunn. Dock var det väldigt rolig med alla stereotyper, speciellt den svenska polisen. Det går inte riktigt att klaga riktigt eftersom jag njöt ändå. Filmen är dessutom inte skriven efter en bok som den förra var, utan nu har bröderna Herngren fått frihet att koka ihop en egen gryta av ålderhumor med ös.

Sammanfattningsvis kan jag säga att filmen är värd att se, speciellt om man gillar humorn i den första filmen, men inte värd att betala en biobiljett för. (Med andra ord, jag uppmanar inte olaglig nerladdning, hehe, utan exempelvis DVD som är billigare beroende på relevans).

Bild lånad från Google

Likes

Comments