Postad i: Everyday, Food, Here's a tip

Mmmmm godaste grejen. Som frukost, lunch eller mellanmål. Eller vad man nu vill. Gott, nyttigt, fräscht, bra med protein. Och ändå så simpelt. TIPS!

Detta är något jag gjorde mer ofta förut, men har hittat tillbaka till. Det är alltså naturella riskakor, två varianter. En mer "lunchig" och en mer "efterrättig". På den vänstra har jag hummus, all-around krydda, tomat, gurka och hampafrön. Den högra har jag jordnötssmör, kanel, banan och kalorifri maple syrup. Enligt mig är båda lika goda, haha jag älskar jordnötsmör/banan/kanel kombon.

Både hummus och jordnötssmör (och hampa) är i alla fall bra källor för protein, om man nu känner att man vill ha mer av det. Man kan ju annars göra olika versioner av detta, typ som mandelsmör istället eller ha andra grönsaker på hummusen. Ja, de finns mycket gott. Just dessa två är mina favoriter just nu. Så tips om ni inte tidigare tänkt på detta, och annars, dela gärna med er av egna goda kombinationerrrrrrnomnom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food

Idag är det våffeldagen! Eat aaaalll the waffles!

Vi brukar samlas i familjen och laga och käka våfflor tillsammans. Men i år kunde inte alla idag, så vi hade våffelmys redan igår. Mmmmmm, våfflor med sylt och frukt. Dock så glömde jag systemkameran hemma så det blev inga toppenbilder... Men vi vet alla hur gott det är och ser ut så det är väl okej, hehehe, bara denna gång. Vill ändå visa och sukta hur det såg ut på bordet. Fruit all the way!

Idag jobbar jag nämligen, det är ju landskamp på Friends Arena, Sverige-Vitryssland. Så där är jag mellan 14-21! Innan dess har jag tänkt plugga gärnet eftersom det fanns så lite tid att plugga igår.. Ändå en nice lördag😁

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food

Nämen, en liten break från vardagen, en torsdag, bara sådär.

Jag och föräldrarna (minus min bror för att han vara för "trött"..) tog en promenad till Vällingby City för att käka middag där tillsammans. Vilket alltid är myyyysigt! Det blev asiatisk mat tillslut, så på Chao, som i Umi&Chao som ligger bredvid varandra.

Efter mina vegetariska sushibitar plus en currynudelwok av grönsaker och tofu, samt massa vatten och några försök av att använda chopsticks, så tog vi samma promenad hemmåt. Ville ju dessutom hinna till Masterchef Australia kl. 20, hehehe.

Asiatiskt mat är nomnomnom. Jag tror nog italienskt och asiatiskt är min favorit.. Så tips på Umi&Chao!

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Då är vi väl inne på vecka 12! Och det är ju lillördag idag😁

Måndagen var det jobb, träning och plugg. Gårdagen spenderades på stan och Bromma Blocks. Idag spenderas mestadels hemma för tre stycken skolsamtal, men även träning. Men sedan mer plugg, haha. Måste göra klart dessa uppdrag så fort som så att jag kan börja med det nästa tre uppdragen som jag ska försöka hinna göra klart till 1 juni.. Tuffa bud, haha.

Imorgon har jag möte i stan och jobb på kvällen. Fredag har jag möte i stan, träning och sedan är det ju våffeldagen så våffelmys hos moster som vanligt. Lördag jobbar jag på arenan nästan hela dagen och på söndag har jag äntligen en mer ledig dag! Då vill jag gå på bio!

Och det summerar min vecka, pretty much... Men eftersom det är lillördag, alltså typ Hump Day, så ska jag på något sett förgylla dagen lite extra.. För att jag kan.. HAPPY HUMP DAY!

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Here's a tip

Idag var det pärldag för Ung Cancer!

Alltså, man pärlar de armbanden som sedan säljs på hemsidan som stödjer verksamheten. I Stockholm håller detta till på Radisson Blu Waterfront kl. 12-16 och nästa tillfälle är 9:e april. Så det är bara att komma dit, precis som du är, ingen föranmälan eller övriga krav. Bara pärla! Stöd verksamheten! Läs mer på ungcancer.se för mer information. Själv så går vi dit ett gäng ur familjen minst en gång per år😊

Denna gång efter vi var färdiga så åt vi dessutom en sen lunch/tidig middag på ett italienskt ställe, vilket var mysigt. Ja alltså självaste umgänget, restaurangen var sådär, haha. Och citron sorbet på det, hehehe.

Pärlning för Ung Cancer
Restaurangbesök

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Äntligen!..

Om det gjorde s*tans ont? Ja. Inner bicep är en av de känsligare områdena att tatuera. Om jag är nöjd? Oja! Dock ska jag tillbaka på tisdag nästa vecka för att göra en annan liten grej som vi inte hann med då det drog ut på tiden i början att tweaka med min design. Som jag ritat. Och så fixa finliret.

Det tog cirka 1 timma och en kvart tror jag, något sånt. Nu är det bara eftervård som ska skötas! Ska blir kul när det är helt läkt och det inte gör ont längre, haha.

Ps. Jag tänkte posta lite biler när huden har läkt lite fint sådär, så det kommer, det kommer.

Likes

Comments

Gammal gumma man börjar bli. Hehe.

Igår fyllde jag alltså 20 bast! Startade dagen tidigt gjorde, klockan 8 på morgonen, för att börja baka min tårta. From scratch, liksom. Sedan en paus vid lunch för träning på gymmet och sedan tillbaka till bakandet. Det tog typ 5-6 timmar att göra tårtan, haha..

Sedan så hade jag bjudit över familj och så vid 17, så då blev det mingel med bubbel osv, sedan middag som jag lagat (penna pasta med krämig löksås, ungsrostade tomater och färsk basilika) och till sist min tårta! Allt blev superbra, så jag blev nöjd!

Massa finfina presenter (JÄTTETACKSAM), massa gratulationer, en himla kul dag och en himla mysig kväll! TACK alla! Kunde inte blivit bättre.

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food

Frukostfantast, någon? *räcker upp handen*

Älskar frukost. Har mest motivation att göra frukost. Frukost är godast och fräschast. Haha. Ibland enkel och snabb, ibland komplicerad och tar längre tid, men alltid njutbar för mig. Särskilt när det ser fint ut, då blir det att man äter delvis med ögonen.

I alla fall, här är morgonens frukost. Frysta bananer och mango, kokosvatten, stevia droppar och vaniljarom, in i matberedaren tills det blir glasskonsistens. Toppat med bovete, hampafrön och sockerfri och kalorifri maple suryp. Bam.

Likes

Comments