Postad i: Everyday, Photography

Suttit inne med studier har jag gjort nu i två dagar sträck, större delen utan friskluft. Och soligt har det varit också, så på mornarna har jag ställt mig ute på altanen en lite stund och bara njutit. Men idag skulle det vara mer molnigt och även regnskurar, så jag passade på att gå ut med kameran. Skugga är nämligen snyggare än direkt sol i de flesta fall. Tänkte mig lite vårbilder liksom, med löv och lite grönt osv. Dock såg jag knappt några blommor, så det får bli nästa gång..

Nästa vecka är det i alla fall sportlov, basically springbreak. Eller är påsklovet mer springbreak..? Det innebär i alla fall mindre fokus på skolan och mer fokus på mig själv, woot woot!

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Alla skriver om alla hjärtans dag så jag tänkte att jag skriver om något helt annat eftersom min dag inte ser speciell ut i huvud taget.. Dock var det jättegulligt av föräldrarna att lämna en chokladask, geléhjärtan och trisslotter under en lapp som sade "glad alla hjärtans dag" till mig och min broder, innan de drog iväg till Dubai. Så det var kul att vakna upp till!

Istället tänka jag komma med lite livslära, komedi och insikt.

Likes

Comments

Postad i: Everyday

Aj.

Det har varit lite av en bergochdalbana för mig sedan jag senast skrev förra veckan. Majoriteten av dagarna har varit okej, men vissa dagar inte alls nice. Men så är det, nu tar vi nya tag igen, man kan ju inte sura omkring för evigt.

Och det är redan mitten av februari!? Man hinner ju inte med i svängarna. Bara en ynka månad kvar tills jag fyller 20 bast, två månader kvar tills påsk och fyra och en halv månad kvar tills semster och därmed utlandsresor. Och lite annat smått och gott som jag kommer uppdatera när tiden är inne😁

Denna vecka står på schemat: Studier mån-fre, massa träning, föreläsning i stan idag, barnvakt onsdag + torsdag, klättring fredag, afternon tea lördag. Och så se The Flash och Supergirl senaste avsnitt, läsa körkortsboken + öveningsköra och... Ja, det var nog det tror jag! Massa kul grejer.

Och eftersom föräldrarna åker iväg denna vecka TILL DUBAI så blir det tomt i huset igen... Får väl städa huset några gånger om eller nått😜

Så får ni ta del av min slarviga handstil, yay.

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Fitness

Dagens träningspass blev kättring med kul sällskap! Och två koppar kaffe på det. Nu är jag alltså ganska mör i kroppen och armarna känns tunga. Men kul var det, det var så länge sedan sist. Nästa gång känns det förhoppningsvis liiite lättare och bättre😁 Klättring är ju superbra för hela kroppen, både styrka och uthållighet behövs, men även balans och kontroll över hela kroppen. Så hjälper det om man inte höjdrädd, haha.

Bilder tagna från min mobil Nexus 6p

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food, Here's a tip

SMOOTHIE. En grön sådan. Fryst banan, fryst kiwi, kokosvatten, färskpressad apelsin, chlorellapulver och vetegräspulver. Och så lite steviadroppar och vanilj för söt, nice smak. God kombo! Fryst eller färsk mango hade varit gott också, tror jag.

Grönt är skönt och alltid bra för kroppen! Lila är min favoritfärg dock. Kankse märks på bloggens design, haha. Och blå. Men mest lila.

Don't be afraid of the green powerrrrrr.

Likes

Comments

Så har man gjort muntlig slutexamination inom studierna, gått på tatueringskonsultationer i stan, föräldrarna har kommit hem och den nya veckan flyter på. Månadsbudgetar har jag lagt upp också, inte för att jag är dålig med min ekonomi, jag är super på att spara/investera/vad jag nu vill göra tycker jag, men mer för att se över den och för att nå mitt mål som jag nyligen satt upp inför min semesterresa i sommar. Lite kul sådär, faktiskt.

Mindre kul är dock vädret. Grått, blött, blåsigt. Ganska tråkgit. Men man får ju se skönheten i det också. Dock har jag mest suttit inne och studerat, just eftersom det varit början/slut av ämnen. Mellan det så har jag då tränat eller gjort dessa "ärenden", även träffat barndomsvän och gjort planer..

Det känns lite segt nu med andra ord, men jag ser fram emot så mycket så jag känner mig inte mindre glad😉 Det är också första februari idag, shit vad januari gick förbi snabbt... Men taggaaaaaa!

Frulle: Kokos-havregrynsgröt med blåbär, kopp té och massa vatten. Nu: Mot gymmet!

Likes

Comments

Alltså, vad jobbigt det ska vara då. Halva mig vill vara nomad och andra halvan vill ha min egna lägenhet någonstans och designa skiten ur den. Lite svårt att köra båda samtidigt.

Resa och upptäcka är vad jag vill göra just nu, men jag har ju skola också som jag måste räkna med en stund framöver. Men om jag nu ska resa mycket så behöver jag spara pengar, vilket jag gör enklast om jag bor hemma hos föräldrarna. Visst måste man inte alltid ha hur mycket pengar som helst, man kan hitta sätt att resa och bo billigt, men en bra start vill man ju ha. Och sedan bara resa omkring, överallt. Som en nomad som inte bosätter sig någonstans.

Men denna idén krockar med andra halvan av mig som säger 'plugga klart, flytta hemifrån, designa din egen lägenhet'. Det låter kul det med eftersom jag på senaste fått dille på att designa och inreda hus och lägenheter. Sånt är kul! Och vem vill inte flytta hemifrån efter 20 år med föräldrar och syskon i samma hus. Ta eget ansvar på den fronten. Och i denna idé är smartast (om jag vill) plugga vidare att göra det i Sverige, då det är gratis. Då kan jag lägga pengar på lägenhet. Men då blir det väldigt lite resor. Och jag typ brinner för resor.

Ungefär så ser mina tankar ut varje dag när jag vaknar upp och går och lägger mig på kvällen. Så hur ligger det till just nu? Jag fokuserar på att (äntligen) avsluta gymnasiet, som jag valt att börja om på nytt nu 3 gånger. Samtidigt jobbar jag en hel del för att få ihop pengar för framtida: resor/studier/lägenhet. Jag kan ju bara deltidsjobba eftersom jag heltidspluggar, så tyvärr får jag "bara" ihop "tillräckligt" mycket för en av dessa än så länge. Och jag kan inte bestämma vilken av dem jag ska satsa på i nuläget. I'm only 20, omg. Är ja, om två månader är jag 20. Yayyy.

Dock har jag 100% planer om att resa tillbaka till Australien i sommar, tillbaka till mitt favoritland! Efter Sverige då, haha. Jag ser en framtid där, så jag bara måste utforska vidare.

Bild från Spanienresan 2016

Likes

Comments

Postad i: Movies/series

Jag missade denna när den gick på bio men när den kom ut på dvd för två veckor sedan var det go timeeeee. Såg jag någon full trailer, nej. När något låter nice och sneak peaks är intressanta, ja då vill jag inte ha mer förän jag ser självaste filmen. Så jag visste väldigt lite om filmen, men jag visste att jag ville se den, jag hade endast gått på IMDb's rankning av 7,4/10 och skrev därefter ned den på "to watch" -listan. Nått' sånt'.

Så. Om filmen. Från sf.se "Christian Wolff (Ben Affleck)är ett matematiskt geni med mer gemensamt med siffror än människor. Hans revisorfirma är en front för hans frilansjobb där hans kunder är några av världen farligaste kriminella organisationer. När Finansdepartementets brottsdivision, ledd av Ray King (J.K. Simmons) kommer honom på spåren tar Christian sig an en mer hederlig klient - ett toppmodernt robotföretag där en ung revisor (Anna Kendrick) upptäckt en avvikelse som gäller flera miljoner dollar. Men när Christian närmar sig sanningen ökar antalet döda."

För mig var filmen mer än förväntant. De enda förväntningarna jag hade i för sig var att Ben Affleck skulle vara toppen, som alltid. Storyn var jag osäker på. Men jag var inte uttråkad alls dessa 128 minuter. Genren thriller är precsis vad den är, men med mer inslag av action mot slutet. The Accountant är spännande, fick mig att gissa och går i en jämn takt. MEN. Filmen lämnar mycket ute, vilket kan kännas som ett B-drag, men vid filmen slut kändes allt helt okej. För en van filmentusiast kan man klura ut ganska mycket redan inom de första 40 minuterna. Lite Bourne-känsla över det hela, fast med huvudpersonen som autistisk (vilket var "stötande" för en del, omg, it's a movie). Okej så slutligen, det är en nice film. Enligt mig spelar det ingen roll om man ser filmen med bioduk/ljud eller hemma. Samma feel. Som sagt, den är nice. Inte bäst, men bra.

Vad jag inte kunde sluta tänka på är vad himla långt Anna Kendrick kommit sedan hon poppade upp i Twilight, haha.

Rated R for strong violence and language throughout.

Likes

Comments

Postad i: Everyday, Food

Min morgon började med två stycken skolsamtal men nya lärare för två nya ämnen (WOOH). Sedan fruktig frukost, lite motion utomhus, snabbdusch och nu är jag tillbaka i stolen framför datorn för att studera lite inför muntliga examinationer nästa vecka.

Massa kulkul denna vecka: Tatueringskonsultation och kroppkakor med mormor. Vegansk bakning #2 samt träff med barndomsvän. Serierna The flash och Supergirl börjar igen. Möte i stan. Ja, allt detta är utöver jobb, studier och träning. Vilket också är ganska nice😁

Likes

Comments