Igår hade jag min första tennis practice!!

Valde länge mellan att spela tennis och lacrosse nu till våren, men då jag ändå har spelat tennis när jag var yngre och tycker det är fett kul valde jag det till slut. Och jag är sååå glad över det beslutet!!!

I tennis teamet är vi ca 20 tjejer, några få är väldigt duktiga, sen är vi några halvbra (där inkluderar jag mig själv) och resten är nybörjare. Vi kommer att ha träning varje dag till 4.15, och spela matcher då och då. Dock är det endast de 6 bästa spelarna som får spela i matcherna.. men äsch, det ska bli kul ändå. Dessutom har jag hela mitt exchangestudent squad med mig också, och även de andra människorna var snälla, så jag vet liksom att det kommer bli roligt oavsett.

Jag är riktigt taggad på denna säsong! Är glad över att slippa de långa kalla timmarna ute på Track-banan. Detta är dessutom ännu mer teamkänsla då vi är ett så mycket mindre lag!

Likes

Comments

6 månader. Ett halvår. Ett helt halvt år.

Det känns så overkligt. Att lilla jag, lilla Ebba, har klarat mig igenom ett halvår här borta i Staterna, helt ensam. Eller, helt ensam har jag inte vart. Självfallet har jag haft min värdfamilj med mig längs vägen. Min värdfamilj slutade bli min "hostfamily" redan efter någon månad- nu är de my second family. Jag kallar dem alltid värdfamilj, men de är så mycket mer än det och var det redan från början. Jag är så lyckligt lottad över att få ta del av en sådan fantastisk familj! Och nu efter 6 månader skulle jag ändå säga att jag är en del av den, vilket är en cool känsla.

Förutom min värdfamilj, har jag haft de underbara vännerna jag har träffat här. Att ha andra utbytesstudenter att dela tankar, åsikter och bara vardagen i allmänhet med har varit bland det bästa hittills under detta halvår. Jag har lärt känna vänner för livet här, så på så sätt har jag ju inte varit ensam.

Självklart har jag ju även haft min riktiga familj och mina vänner från Sverige med mig längs vägen. Dagens teknik gör det ju ändå rätt lätt att hålla kontakt, så jag har ju alltid haft dem ett Skype-samtal bort.

MEN. Något som man faktiskt bara förstår när man själv är/har varit utbytesstudent, är ändå hur ensamt det kan bli. Du har bara dig själv, egentligen. Framför allt de första månaderna, innan jag hade hittat kompisar, var så otroligt prövande för mig. Jag behövde gå utanför min egen comfort zone varje dag.

Idag är jag någorlunda bekväm. Jag gör inte längre någonting socialt utmanande och läskigt varje dag. Jag har min grupp, mina vänskaper, min trygghet. Vägen hit har varit lååång. För tro mig- trots att jag nu i efterhand sitter och tittar tillbaks och undrar vart tiden tog vägen, har dessa månader släpat sig fram. Det känns som en evighet sedan jag satte mig på flyget som lyfte från Arlanda, från Sverige, från hemma. Och det var en evighet sen också. Eller, i alla fall en halv evighet.

Att tänka på att jag endast har 4 månader kvar är en konstig känsla. Vissa dagar vill jag bara att de 4 månaderna ska rusa fram- samtidigt vet jag inte vad jag ska göra när jag måste ta mitt pick o pack och flytta hem igen. Bara tanken på att lämna my foreign besties och min andra familj här får mig faktiskt att må lite illa. Dessutom kommer så mycket hända nu: Denna vecka börjar tennis, och då kommer jag ha fullt upp med det. Sedan hipp som happ bär det av till Hawaii. Efter det är det spring break, sedan kommer det börja bli varmare ute, sedan är det ju nästan Graduation och sen drar jag. Sjukt!

Men, som min kära mamma sa; Jag måste leva i nuet. Här och nu. Och här och idag har jag varit här i Virginia, USA, i 6 hela månader. En halv evighet. Skål för det!

Likes

Comments

Har dragit på mig en släng av halsont/hosta/förkylning/feber, så de senaste två dygnen har jag knappt lämnat sängen. Hatar att vara sjuk här, allt jag vill är att min egen mamma ska komma in med en äcklig gurkmeja-blandning mot halsontet❤️

Just nu är allt ganska segt här borta. Det måste hända något kul snart känner jag!

Likes

Comments

Helgen har vart bra!! I fredags åkte vi till några kompisar till min värdfamilj som bor i Delaware. Fick sedan reda på att Delaware var en svensk koloni på 1600-talet, så vi gick till ett museum och fick en tour om ett svenskt skepp som ligger till där, och som än idag används. Efter den intressanta, men något långtråkiga, touren åkte vi även till något som heter "Escape Room" vilket går ut på att man blir inlåst i ett rum och har en timme på sig att, genom ledtrådar i rummet, låsa upp flera olika lås och slutligen en nyckel ut ur rummet. Det var jättekul!

Igårkväll när vi kom hem hade vi ett litet Super Bowl-partaj, standard grann-gänget kom över och vi åt skräpmat och kollade på fotboll allihopa. Half show med Lady Gaga var roligt att se, men efter det var jag så trött så gick direkt och la mig.

Idag är det måndag och jag sitter faktiskt utomhus i skrivande stund. Det har varit sååå fint väder, bli så lycklig!!!

Likes

Comments

Här om dagen tog min vän Lydia med mig till hennes Youthgroup. Jag är inte alls religiös och det är inte min värdfamilj heller, men jag har hört så mycket om den amerikanska kyrkan och jag ville verkligen vara med om det! Och det var gaaaanska så annorlunda 😂

På bilden ser ni alltså hur det såg ut. En scen och disco lights. Människor sjöng låtar om Gud. Och sen gick vi alla till Chick-fil-a efteråt. Kanske inget jag skulle göra varje vecka, men det var väldigt roligt att få följa med iallafall!

Likes

Comments

Fredag!!! Minst sagt välbehövt.

Min dag startade med att jag hade en heated argumentation med en av mina amerikanska kompisar om Trump och feminism. Och alltså... Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag blev riiiiktigt frustrerad, förstår inte hur vissa människor tänker här!!!

Dagen fortsatte i lugn takt, under Creative Writing-lektionen satt jag och Kim ute i korridoren, åt pretzels och snackade om detta utbytesåret. Vilket äventyr det är ändå. Efter skolan väntade en timmes möte med dansteamet, så var hemma ovanligt tidigt för att vara fredag.

Jag är så otroligt trött. Så trött i huvudet och kroppen. Ska försöka sova nu, då jag har en rolig helg framför mig!! Ska bland annat bowla och hänga med roliga människor. Känns behövligt efter den här tråkiga veckan.

Likes

Comments

Tja!

Idag hade jag en mindre bra skoldag. Inget speciellt hände, mer bara en tråkig vardag. När jag kom hem njöt jag av att vara pluggfri och sedan sprang jag 8km på springbandet. Jag och Janay har nämligen signat upp oss på ett 10miles (16km) lopp i april någon gång...... Undrar fortfarande vart jag har gett mig in på. Men nu är jag halvvägs dit iallafall, tjoho!!

Just nu sitter jag och läser och inväntar den nya säsongspremiären av Scandal, som jag har längtat! Mer spännande blir det inte här borta. Hoppas ni alla där hemma mår bra! Saknar er.

Likes

Comments

Finaste Polly<3 Haha, den här bilden är så rolig. När jag visade den för mina värdföräldrar sa de båda "Nämen, hon posar ju för kameran precis som du ju! Du tittar ju alltid bort när du tar en selfie!" Haha skrattade så mycket.

Hade sååå svårt att komma ur sängen imorse, och det följdes av en tröttsam skoldag. Mitt humör gick dock upp när jag kom hem och kunde sätta mig i uterummet i shorts pga så soligt och härligt väder, sedan Skype med min kära familj där hemma. Sen har jag haft en så otroligt mysig kväll med min värdfamilj!!! Inget speciellt alls egentligen, älskar bara att hänga med dem.❤️

Nu ska jag sova. Imorgon torsdag!

Likes

Comments

Något jag ej har berättar här ännu är att den sista veckan i mars åker jag till HAWAII!!! Waaahhh!!! Det som började som en dröm blev sedan verklighet. Jag åker dessutom med min bästa kompis Tova, kan det bli bättre!? + massor med andra utbytesstudenter såklart. Jag har fått resan approved av min organisation och pre-arranged absence från skolan, och förra veckan bokade jag flygbiljetter osv så allt är faktiskt klart! Lyckan!!!!!!

Hey Honolulu, I'm going to happy Hawaii!

Likes

Comments