Resor & Händelser

Hej på er!! Idag är min andra dag här i Reno med familjen. Och de känns så bra. Igår kom de och hämtade mig på flygplatsen där Finley var lite halvvild och mina läppar skakade för jag var så nervös och så rädd över att göra fel eller att de skulle bli fel. Men jag åkte iallafall från NY till Denver och sen vidare till Reno. Det är flyg och buss på ungefär 8 timmar. Efter de hämtat mig åkte vi till chili´s och åt och sedan vidare till en at&t för att fixa mitt nya nummer. (skriv till mig på snap för att få mitt nya nummer!) Efter vi varit där åkte vi hem och jag plockade upp mina saker sen gick vi och la oss ganska direkt. Är helt kär i mitt rum och i min säng speciellt!

Idag när jag vaknade så tog jag en dusch sen satt jag med Finley ett tag och mös. Efter det så åkte vi in till stan och de visade mig runt i Reno. Vi gick in i en djuraffär, åt på ett ställe med nått konstigt namn och köpte starbucks, ofc. Senare ikväll ska jag och föräldrarna ut på middag och barnen är med en barnvakt! Efter middagen ska jag på ett au pair meeting.

Ursäkts om detta inlägg blev de sämsta skrivna på länge men jag tänker ju till och med på engelska och jag pratar engelska med finley under tiden som jag skriver detta. haha, men ni förstår säkert.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Resor & Händelser, Livsstil & Allmänt

Eftersom att jag lovat alla där hemma att blogga och uppdatera massor under mitt år här så är de ju lika att börja starkt!

Jag åkte iaf 03.30 hemifrån på söndagnatt. Då åkte jag från Skellefteå till Stockholm, stockholm till London och från London vidare till New York.
Hör ni hur sjukt? Jag är i new york!!

Men med tidszoner och sånt så var jag framme måndag runt 20.00, vilket är runt 2 svensk tid. Sen med väskor, kontroller, buss till skolan och strul så var vi i säng runt 00.00 amerikansk tid, så 06.00 svensk tid. Sååå 27 h ungefär på resande fot, även de är en upplevelse.

Sååå skolan :-) värsta nånsin hittils iallafall. De snackar mycket om att amerikaner och sin AC. Men jag är från Norrlands djupaste skogar, liksom jag sover med fönstret öppet så länge de inte är kallare än 20-, jag kör skoter i 43- liksom jag ska seriöst klara av en jävla ac? Meeen, vi fick alltså en filt och ett lakan till täcke och jag fick ett eget rum så Hanna Nyström från Ö-vik flyttade in sin säng till mig. Ska fota rummet till er sen, vi kliver liksom på varandra, men hellre de än att sova själv! Men iallfall, somnade klockan 1 och vaknade 4 då jag gick och duscha, skönaste nånsin.

Nu ska vi sitta i en skolbänk från klockan 07.00-20.30 men de är roliga lektioner! Har ju dock som de flesta vet ganska mycket problem med att sitta stilla, haha! Så nu har jag en lektion från 12.40-18.00 med bara en halvtimmes rast, får se hur jag pallar de😂

Men iallafall, jag mår bra!! Jag trivs superbra med människorna här och jag längtar tills jag får träffa min hostfamily.

Juste, de hade köpt en present till mig också, em hoodie, en t-shirt, en vattenflaska, en väska, 2 presentkort och en trip till Rockefeller center i veckan!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Idag är de alltså 3 dagar kvar tills jag åker. 3 dagar tills jag inte träffar min mamma eller mina syskon på ett helt år. De är 3 dagar jag har kvar att krama mina kompisar och familj så mycket som de bara är möjligt.

Det är en så konstig känsla, lämna allt man älskar för att testa göra något som man också älskar. Jag trivs väldigt bra med mitt liv i perioder, nu ska jag testa hur de är att börja ett helt nytt liv på andra sidan Atlanten.

Men jag tror att de bara är att kasta sig ut i de, påminna mig själv om att jag kommer tillbaka, påminna mig själv om att de är ett jobb och påminna mig själv om att de går dåligt så är jag bara en dag iväg från min familjs famn. Men de är den absolut sista utvägen.

På nått sätt ska de ju göras, jag har gått ut skolan och de är dags att ta steget, kanske de är lika bra att ta steget över Atlanten, chocka mig själv och tänja på mina egna gränser.

Jag klarar allt, alltid. Och detta var något som min farmor verkligen ville att jag skulle göra och som hon var så taggad på. Jag ska dit och jag ska göra mitt bästa så hon får följa mig där uppifrån.

Till alla mina vänner, Jag älskar er så himla mycket och ni är mer än välkomna att hälsa på mig, glöm inte bort mig.❤️

Likes

Comments

Resor & Händelser

Som ni som följer mig på instagram och så redan vet så var jag i Magaluf med mina bästa vänner innan jag tog studenten. Och denna resa var nog den sjukaste någonsin. Så himla roliga saker som hände och förvånansvärt lite tjaffs. Denna resa var de sjukaste på länge och jag tänkte slänga upp lite bilder från den här. Mina bästa tjejer.

Tack för allt tjejer!! Ni är livets bästa och jag älskar er, mer än allt❤

Likes

Comments

Vi åkte från Kallax till Arlanda igår klockan 20.00 sen har vi "sovit" på Arlanda. Nu sitter vi i gaten och strax går planet till Magaluf, detta kommer bli såååå skönt!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Träning & Hälsa

Idag har vi lirat våran tredje seriematch och fått vårt andra lika resultat. Lika surt varje gång men hellre de än torsk!

Jag var sämst på plan iallafall de är då en sak som är säker, kunde inte leverera nått alls och jag tror verkligen min morfar hade gjort de bättre. Började i princip slåss med en brud också, grymt oklart men inte ovanligt när det kommer till mig och mitt humör på fotbollsplanen, haha! Så jag kom hem med ett blåmärke på knogen och rivmärken på underarmen, kanske inte de vanligaste skadorna efter en match..

Efter matchen bjöd Emma på fika för hon fyller år! Riktigt mysigt dock eftersom att mitt lag är världsbäst (oftast, vissa dagar hatar jag allihop), hahah❤ Forza ÄIF

Efter skolan kom Tobias och Marcus till mig och vi solade och spelade cricket(??) Men de var riktigt mysigt, mina absoluta favoritkillar.

Likes

Comments

Resor & Händelser

Tänkte berätta lite om hur min matchinngsprocess såg ut och hur de var för mig innan jag hittade familjen jag ska bo hos.

Jag har väldigt mycket erfarenhet av barn genom att jag varit fotbollstränare, jobbat på dagis, gymnastiktränare, barnvakt och jag har tvilllingsyskon som kom när jag var ganska gammal. Jag tror att de var det som gjorde att jag var så intressant för så många familjer, för jag fick faktiskt 18(!!) matchningar innan jag hittade familjen jag valde. Och jag fick även min första match första dagen min annons var ute vilket är sjukt ovanligt.

Men matchningsprocessen ser ut så att du gör ungefär en kontaktannons kan man säga. Du svarar på flera frågor angående allt ungefär. Det var frågor som började med varför jag vill bli au pair till frågor om jag gillade musik. Just på grund av detta så är de väldigt lätt för familjer att hitta en au pair som passar sin egen familj väldigt bra. Jag skrev direkt från hjärtat och exakt vad jag tänkte och tyckte och det var även därför som flera familjer valde mig har de sagt.

Men sen gör familjerna en kontaktannons också och de går sen in och ser ungefär som på blocket alla våra ansökningar efter varandra. Hittar de sedan nån som verkar intressant så går de in och lägger "intresse" på den au pairen och vi får ett mail. Det mailet börjar med "We are happy to let you know that the ... Family living in ...., .. is currently reviewing your application. You can read more about the family if you log into your online account at www.culturalcare.com." Efter det har du en liten ruta som du kan skriva saker i som ett mail till familjen, sen svarar de på de med sin mail och sen bokar man oftast in ett skypemöte.

Jag hade skypemöte med 5 olika familjer tror jag, innan mitt första var jag så sjuuukt nervös och skakade om läpparna när jag började prata. Men när jag gjorde mitt fjärde skypemöte var de där i princip borta och jag hade de direkt efter träningen svettig och inte mysig, haha.

Jag hade nästan bestämt mig för två familjer där efter ett tag, skulle den första välja mig så skulle jag fara till henne men skulle hon inte välja mig så skulle jag välja den andra familjen. Efter ett tags väntan hörde den andra familjen av sig till mig och sa att de inte kunde välja mig då jag ville fara i Augusti och de ville ha en som kommer i Juni. Dagen efter hör den första familjen av sig och säger att hon valt en annan au pair. Den dagen var jag inte lyckligast kan jag lova er och jag hade verkligen tankar på att inte fara någonstans. Men jag hade under den tiden sagt nej till 2 familjer som hade lagt intresse på mig så jag hörde av mig till familjerna direkt och skrev att vi visst kan prata. Ena familjen hörde aldrig av sig och den andra familjen bokade jag in ett skypemöte med samma kväll.

Familjen ringde mig på kvällen och berättade vad de söker i en au pair och frågade mig lite frågor som de flesta skypemötena går till. Den familjen kändes sjukt bra redan då och jag fick tillbaka suget för au pair direkt! Vi bokade in ett skypemöte dagen efter och skickade varandras annonser till varandra under dagen. Andra skypemötet gick också sjukt bra och jag tyckte verkligen de kändes rätt så vi började prata lite datum och sånt redan då men de hade ett möte till med en annan au pair och så. Dagen efter vårar andra skypemöte får jag ett mail där jag står på jobbet "Hi, we wanted to ask you something, can you skype?". Tror ni jag fick nå panik eller? Trodde verkligen att de hittat något fel på min annons då de precis fått sett hela samma dag. Jag skyndade mig hem från jobbet när jag slutade och ringde upp dom på skype. De satt i bilen och berättade hur deras dag såg ut, jag pratade med Fin(den äldsta dottern) lite också. Sen sa dom "We had a question for you, we want to ask if you want to come and live with us?", tårarna var inte långt borta då, när jag tidigare trodde att de skulle säga att de hittat en annan au pair. Tänkte inte ens över de utan mitt "yes!!" kom helt utav sig självt.

Så nu blir de så att jag ska flytta till Reno, NV och bo hos familjen Walker som har två flickor på 2 och 4 år. Allting känns så extremt bra.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Hej och välkomna, jag är tillbaka! Jag börjar mest blogga igen på grund av att jag som ni säkert redan vet flyttar till Reno, Nevada nu i Augusti och vill få med så många som möjligt på min resa dit, för detta kommer bli så jävla kul!

För er som inte vet vem jag är så kommer här en liten;

Jag är född -98 så jag fyller 19 i September, jag bor i lilla Älvsbyn, jag tränar väldigt mycket och har alltid haft jävligt mycket oflyt och är skadad i princip jämnt. Jag är allt som ingår i att vara 18, jag är omtänksam, jag har ångest, jag är överlycklig, jag är stressad och det finns dagar jag inte tar mig upp ur sängen. Allt detta och mycket mer kommer ni att få följa med på och fan va kul jag ska ha den kommande tiden.


Likes

Comments