Livsstil & Allmänt

Nu har jag alltså hunnit befinna mig i USA i 100 dagar. 265 to go. Tror jag vuxit mer på dessa 100 dagar än vad jag gjort på 3 år i Sverige.

Jag har alltså bott på 2 olika ställen, börjat i 2 nya lag, flygt flygplan själv hur många gånger som helst, varit i 6 olika stater, fått en extra familj och sist men inte minst träffat sååå många nya vänner.

Det har varit extremt tufft vissa gånger, det har funnits gånger när jag bara velat åka hem med snabbaste flyg hem men jag är så extremt glad och stolt över mig själv att jag gör detta och att jag klarar det. Att flytta till andra sidan jorden själv utan att känna någon är tufft, riktigt tufft men det känna bra, riktigt bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Tänkte slänga in en update eftersom jag kanske inte är den bästa på att hålla er uppdaterade, haha men dagarna är underbara men hektiska! Jobbar 8-4.30, 4.30-6.00 gymmar jag, 6.00-7.30 äter vi familjemiddag och myser, 7.30-10.00 träffar jag antingen någon kompis eller umgås med livets bästa hostfamily. Liksom, tiden bara springer här!!

Jag mår då så himla bra, slänger in lite bilder från livet här!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Hemlängtan är ett faktum när man bor på andra sidan jorden från allt man känner och älskar. Igår hade jag varit här i 2 månader vilket betyder minst 10 månader till här och jävlar vad jobbigt det är. Missförstå mig rätt! Jag älskar det här, min värdfamilj är så himla fina. Jag har inte hunnit hitta så många nya vänner här men det kommer, jag har börjat spela fotboll och jag trivs hur bra som helst med mitt nya lag. MEN detta är inte hemma. Detta är inte min mamma och pappa, detta är inte Ellen, Nelly eller Sanna, detta är inte ÄIF, detta är inte gb eller kalles, detta är inte fyllekäk på max för att sen dö i Ellens lägga, detta är inte Tobias, detta är inte AWE, detta är fan inte oktoberväder heller (32 grader). Livet är annorlunda på alla plan, ingenting är detsamma som det var för 2 månader sen, det är svårt. Allt är svårt.

MEN jag älskar det här, mina hostkids är mina syskon och mina hostparents är som mina föräldrar. Haha, idag innan matchen sa min hostmom till mig att ta med en granola bar ifall jag får astma och börjar må illa. Jag tänkte ju såklart att de inte kommer hända, men mycket rikigt fick jag dehydration efter 10 spelade minuter (det känns som 37 grader, fattar ni?). Jag känner mig omtyckt och viktig.

Jag gör mitt livsresa just nu och även om jag vissa gånger bara hade velat vara i min mammas famn så gör jag detta för mig själv, för min framtid och för mitt eget växande. Jag ska bli så bra som jag kan bli, och jag ska bli framgångsrik. Jag ska göra mina föräldrar stolta och detta är bara början.

Likes

Comments

Så, idag var det en vecka sen jag satte mig på flyget och flög över hela USA till Florida.

Det känns jättebra, verkligen. Kändes jättebra sist också men här känner jag mig verkligen viktig. Min värdpappa säger alltid ”sweet girls” eller ”pretty ladies” när jag håller i Clara. Den lilla saken gör verkligen att jag känner mig jävligt viktig och verkligen en del i familjen.

Spenderar mest tid med min 6 månaders bebis som jag är med varje dag när Charles är på skolan från 8-3 vilket kan vara lite jobbigt när hon håller på att få tänder just nu, men hon är himla mysig. Min hostmom jobbar hemifrån så vi umgås mycket, hon är så trevlig och jag gillar verkligen henne!!

Overall så känns de superbra och jag vill spendera resten av mitt år här utan tvekan!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Som ni kanske vet så är jag i rematch vilket betyder att jag ska byta familj. Jag har även som ni kanske redan vet en ny familj i Florida som jag åker till på Torsdag, överlycklig!

Anledningen till min rematch har fått många familjer att skratta, många i min närhet att bli förbannade och ja, jag måste erkänna att jag också tycker det är ganska töntigt. Antar att ni också är rätt chockade med tanke på att jag sagt att jag trivts så jävla bra här, vilket jag har!

Men iallafall, jag bor just nu i en familj med mamma, pappa, en flicka på fyra år och en flicka på två år. Sen för 2 veckor sen åkte mina värdföräldrar till en annan stat och såg en fotbollsmatch. Detta var dagen efter min födelsedag och en av dagarna var min mammas födelsedag. Vilket betyder att det var en jävligt tuff tid för mig. Jag har aldrig varit borta på mammas födelsedag och ännu mindre på min egen födelsedag. Hade galet mycket hemlängtan och jag använde min telefon då och då när jag jobbade för att skriva med mina kompisar och min familj vilket jag annars inte gör, jag jobbade även 3 stycken 10timmarspass dessa dagar. Familjen såg då i sin övervakningskamera att jag använde telefonen men de sa ingenting till mig. När de kom hem på måndagen var de tråkigaste stämningen och jag kände verkligen av det men de sa ingenting till mig eller nå. Sen hade vi ett möte med vår lcc på Torsdagen som de alltså satte upp för att de ville berätta det för mig, de kunde alltså inte säga de till mig utan de var tvungen att ha min lcc med trotts att de skrivit i sin application att de "vill ha en öppen relation och prata om problemen innan de blir ett problem", haha lol.

Så jag började ju lipa på mötet för jag kände mig som jordens värsta människa och som att jag hade svikit min familj. De sa att jag kan sitta med telefonen när barnet sover.

Så fredagen kom och jag jobbade 10 timmar. Jag lämnade min telefon på rummet och jag tog fram den när jag hade torkat av bänkarna, tagit bort alla leksaker, lagt barnet och plockat ur diskmaskinen. Helt okej tänkte jag för de hade sagt de dagen innan, det var så långt ifrån okej ska ni veta, ojoj.. Så barnet vaknade och jag la min telefon i mitt rum, mamman kom hem och jag märkte genast att satan, dålig jävla dag.

Jag slutade jobba, gick upp på mitt rum och sen när jag kom ner lite senare frågade jag hur jag jobbar nästa vecka. Då sa de att de ville prata med mig och de började klaga på att jag satt med telefonen och jag sa bara att jag gjort de för att jag trodde att det var okej såklart. Då hade alltså mamma printat en bild på mig när jag sitter i soffan och hon ser de genom övervakningskameran, kom ihåg att jag erkände direkt, hon visade ändå printen på mig. De ville även att jag skulle ha gjort tvätten som jag gjorde 2 dagar tidigare och som vi kommit överens om att jag skulle göra på måndagar. De ville även att jag skulle ha plockat upp hundleksakerna ute, jag är här för barnen. Inte för hundarna. Sen sa de att jag skulle ha plockat ihop kritorna ute, som jag alltså redan hade plockat ihop. Skrattar, på riktigt. Är verkligen i rematch pga ett missförstånd.

Det är så tråkigt pågrund av varje gång jag går ner springer barnen till mig, ropar mitt namn och hoppar upp i min famn och hänger där i 10 minuter. Kommer verkligen sakna dessa små änglar... Den äldsta satt för någon vecka sen i mitt knä och var ledsen för att hon aldrig ville att jag skulle fara hem, det var innan allt om rematchen.

Har frågat min nya hostfamilj vad de skulle gjort och de sa att de hade pratat om problemet med mig direkt istället för att blanda in en lcc och gett mig fler än 1 chans att bättra mig, vilket känns riktigt bra.

Så ja, jag har alltså legat på mitt rum sedan 14onde September. Har köpt torkad frukt till mitt rum så jag slipper gå ner och äta. 6 av dessa dagar har jag inte lämnat mitt rum och de andra har jag varit med nån på kvällen så då har jag gått ut. Både mitt psykiska och fysiska mående har slagit i botten och detta har varit de värsta dagarna någonsin. Alla som gått igenom rematch förtjänar ett pris, för klarar man detta klarar man allt.

Hade aldrig klarat detta utan er Elin, Ellen, Hanna, L, mamma, pappa och Lena. Är er evigt jävla tacksam.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Resor & Händelser

Okej, som ni märkt så har de stått väldigt still på mina sociala medier i överlag på senaste tiden och det är för att jag hamnade i rematch förra fredagen. Kommer ta upp allt angående rematch och vad som hänt i ett kommande inlägg. Känner att ni behöver en stor förklaring till allt.

Men iallafall så har jag nu bestämt att jag flyttar till Jacksonville i florida nästa vecka! Hur kul är inte det? Åh, är så glad. Äntligen är denna äckliga vecka över och jag kan börja leva igen, ska bli så härligt.

Men jag ska iallafall ta hand om en liten tjej på 6 månader och en kille på 4 år. Pratade med killen imorse vilket var hur kul som helst. Jag älskar verkligen barn i 4-års åldern, så roliga och aktiva.

Tänkte bara slänga upp ett snabbt inlägg och förklara för er hur läget ser ut och att jag faktiskt lever.


Ett speciellt tack till denna underbara människa som hjälpt mig igenom denna jävla vecka, hade inte klarat de utan dig.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Resor & Händelser

Idag fick jag min första riktiga kulturchock men det vet ni redan om ni har mig på snapchat.

Jag var iallafall påväg till leoparken med min yngsta och jag lyssnade på en au pair podcast där 2 tjejer pratade om hur de är att vara au pair och hur en vanlig dag i en au pairs liv ser ut. Jag gick och lyssnade och började då reflektera över att jag känner igen mig i allt de pratar om i podden. Jag är också här och jag har också varit med om att det har varit jobbiga dagar och jag har också varit på training school och jag har redan träffat min värdfamilj för första gången, liksom de är så overkligt att jag är mitt uppe i allt och för mig är det bara en vardag. Liksom en ny vardag där mina vänner pratar andra språk (förutom Ebba, tacka gudarna för att hon finns), där mitt rum är ett helt annat och där allting som jag förr kallade vardag är på ett helt annat sätt. Det är bara så konstigt när du faktiskt reflekterar över att du faktiskt bor här.

Ja hörrni, det är inte en dans på rosor att flytta till andra sidan atlanten själv och just nu vill jag helt ärligt bara kramas med Ellen och min mamma lite men det får vänta. För vi ses ju snart igen.

Likes

Comments

Contains affiliate links Trend & Shopping

Som de flesta av er har räknat ut så har ju jag shoppat en heeeel del här borta, redan nu fyllt en till resväska, haha whops! Tänkte visa några av plaggen som jag har beställt, men sen shoppade jag på nike för 2000 kronor också när jag kom hit och fick ett presentkort på 250 kronor så jag ska dit på lördag igen och spendera minst lika mycket som sist, haha jävla jag.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Resor & Händelser

Idag har jag bott här hos min familj i 1 månad, 11 to go. Så vad har hänt? Eller rättare sagt vad har inte hänt? (Bortsett från att alkohol knappt hänt, 21-årsgräns suger)

Jag trivs iallafall så bra, och jag är verkligen den känsligaste människan till att känna sig utanför. Liksom jag känner mig ALLTID utanför. Men familjen Walker har mottagit mig så bra och fick mig att känna mig som en del i familjen redan första dagen. Är så tacksam för de, annars hade jag nog farit hem tror jag. Igår när jag kom hem från att ha varit borta hela dagen kom 2 åringen och ropade mitt namn och sprang i min famn. Tror mitt hjärta smälte på riktigt. Direkt efter kommer 4 åringen. Man blir så jävla glad.

Och jag har fått såååå många nya vänner, tror de är ungefär 20 stycken nya jag lärt känna, från Tyskland, Spanien, Mexico, Argentina, Poland, USA osv. Det hade jag aldrig kunnat göra utan cultural care och detta program och de kommer jag alltid vara otroligt tacksam för.

Juste, har även blivit ambassadör för Cultural Care vilket känns så kul då jag nu har möjlighet att prata mer om detta program till fler människor och jag har möjlighet att hjälpa de som är kvar i Sverige och funderar på att fara och även de som är i USA och börjat sitt år.

Är iallafall så glad att jag gjorde detta, det finns många dåliga dagar och jag ska inte ljuga men de är väldigt mycket jobb, men igår när barnen kom springandes i min famn när jag kom hem gör allt så värt det.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, jag har nu bott hos min värdfamilj i 14 dagar. Jag har varit i USA i nästan 3 veckor. Hur sjukt är inte det? (lite sjukare att jag fyller 19 inom 2 veckor)

Hemlängtan? Jag saknar INTE Sverige. Jag saknar min pappa, min mamma, Mattias och mina älskade syskon, de sistnämnda mest. Jag saknar Nelly, Tobias, Agnes, Alice, Hanna, Linnea, Sanna, Alva och allihop. Jag saknar Ellen så mitt hjärta går i bitar. Jag saknar såklart alla mina vänner, missförstå mig rätt. Mina vänner är underbara och jag älskar dom allihop. Men jag och Ellen har suttit ihop sen nian. Jag har träffat Ellen minst 1 gång i veckan sen vi gick i nian. Har Ellen att tacka för allt i livet då dessa 3 senaste år varit upp och ner, hon är mitt syre. Alla ni som har en Ellen i erat liv, håll hårt om den personen. De finns inte många som är så pålitlig, underbar, positiv och som kompletterar mig så bra.

Okej, så hur är familjen? Jag trivs så bra alltså, min värdfamilj är underbar. Jag hade de lite jobbigt med ett av barnen till en början men de blir bara bättre och bättre. Mina värdföräldrar skämmer verkligen bort mig. De enda jag saknar är mitt körkort då jag redan har en egen bil. De är ju dock mycket jobb och det visste jag ju redan innan jag kom hit.

Och sist men inte minst, vad fan har hänt dessa 3 veckor? Jaa asså, jag har insett att min engelska verkligen kommer och går, liksom idag har de varit sämst och igår var jag amerikan, det är sjuuukt. Jag har klarat mitt teori körkortsprov(!), Jag har varit och hikat, jag har gymma, jag har hoppat från klippor, jag har träffat massa nya vänner och jag har bara levt liiiivet. Fan vad jag mår bra här.

Likes

Comments