Förra veckan fick jag och resten på internatet åka till kusten för att ha en veckas höstlov. Lite utöver det vanliga. Bästa jag har varit med om, kändes som en DRÖM! Vi fick bo på ett fint hotell precis vid stranden, hade möjlighet till god mat, pool och all inclusive. Jag tog även möjligheten att ta ett dykarcertifikat, vilket var så ballt!! Har aldrig dykt tidigare, så allt var verkligen nytt för mig och det var en jätte härlig upplevelse. Det gjorde även så att man gjorde någonting på dagarna, det var verkligen så värt! Annars solade och badade man för det mesta, och hängde med kompisar såklart. På kvällarna hängde man på stranden eller i något av hotellrummen och snackade och hade kul med alla. Vi fick även möjlighet till en utekväll under veckan. Jag och några andra åkte på onsdagen för att fira Hanna (hon fyllde år då), och klubben låg på ett jätte fint ställe. Det var en mysig bar med ett dansgolv och sen var det en lång strand man kunde dansa på som de hade lyst upp på kvällen. En väldigt lyckad kväll!!

Detta var verkligen en av de bästa veckorna någonsin!! Har en massa bilder jag bland annat skrapat ihop från några kompisar, och även några som jag tagit själv. Speciellt tack till Astrid för många bilder!!

Färjorna till mombasa var verkligen fyllda till max! Vi fick stå och vänta på vår tur i ca 1 h 45 min tills vi ens fick åka på färjan med vår buss!


Vi gjorde det till en vana jag och nattis att alltid gå upp tidigt för att se soluppgången. Vi ville ta vara av varenda SEKUND nere vid diani.

Här beger sig jag ellen, lovisa och astrid till en annan del av stranden för att se när några hoppar fallskärm. En härlig lång strand promenad blev det.Fina Carmen såg man också ofta på morgonarna för att ta en titt på soluppgången.


Apor såg man lite titt som tätt på hotellet när vi var där. Vi vaknade en dag av att en apa satt på vår balkong och chillade lite.

Johanna och Mathilda rider lite dromedar/kamel (not really sure), på stranden!!

​RÄTTA TAKTER!! Nathalie ritar ringar i sanden så inga beach boys kommer och stör!

Då var det sista dagen, och alla är härligt solbrända och väldigt trötta efter en fantastisk vecka. Då var det bara flyget hem som väntade.


Här har vi filip som spontant kände för att plasta in sitt ben på flygplatsen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​I helgen var vi på något som heter savage wilderness, vilket är som en äventyrs park där man kan göra allt man kan tänka sig. Jag testade på allt möjligt, allt från BUNGY JUMP till klättring. Har haft en sån otrolig helg där jag har gjort så mycket nya saker och kommit över så många tidigare rädslor. Det var svårt att få bild på allt som hände under helgen just pågrund av att man gjorde saker konstant, var en hel del inne i vattnet och sen också för att man ville vara där i nuet. Fick ändå en hel del bilder. 

Bilder från bungy jumpen och river raftingen kommer lite senare pågrund av att jag inte har fått tag på bilderna än, men en video när jag hoppar och lite bilder från raftingen kommer inom kort.

När vi väl kom dit var det världens finaste plats vi fick vara på. Ljudet av forsen, fågelkvitter och känslan av att man inom några timmar skulle köra bungy jump! It was amazing!

När det var fritid kunde vi bada i poolen, chilla på gräset och brottas lite. Vi kunde inte bada i forsen då det var för strömt plus att det fanns risk för krokodiler i vattnet. Lite halvläskigt sådär.


Bungy jump!!

Det var det härligaste, läskigaste och bästa känslan i världen! Mer bilder på när jag hoppa bungy jump och river rafting också för den delen, kommer lite senare. Här kommer lite bilder jag tog när vi kollade på alla som hoppade innan mig.

Nattis vid flodenKlättring!!

Här är jag direkt efter att ha hoppat 60 meter från typ en lyftkran. Bästa som har hänt på länge

Helt matta efter att ha åkt river rafting hela förmiddagen! Återfår värmen i solen.

Likes

Comments

Grattis Pappa!!!

Hurra hurra hurra! Stora hälsningar från Nairobi, hoppas du får en jätte härlig födelsedag världens bästa pappa!!

Likes

Comments

​Sista delen om hur det var i Maasai mara. En del djur, varmt i luften, uppleva hur det var att bo där och en massa mer. Det har varit en helt fantastisk tripp som jag sent kommer att glömma. 

Har en del bilder ni ska få ta del av, som kommer berätta en hel del av sig själva. 

Här sitter man halvtrött, guppandes i bussen med optimistiska tankar över hur fantastiskt allt är och önskan att få se några coola djur under game driven. Målet var ett se lejon, då vi redan hade sett 2 leoparder och 2 geparder, några bufflar, elefanter och gnuer i mängder. Oron stiger allt mer inom alla pågrund av att det hade gått två dagar utan någon syn av lejon.

Bilden ovanför är en bild på en sjö där det fanns mängder av flodhästar! Fick tyvärr ingen bra bild på dem, pågrund av att vi inte kom så värst nära. När jag tog denna bild var vi i vattnet med bussen, och alla var näst intill 100% säkra på att bussen skulle välta och ätas upp av krokodiler och flodhästar. Som tur var klarade vi oss och kunde försätta våra äventyr.

En leopard som tydligen är jätte sällsynt att se i parkerna! Vi hade turen att se två av dem. En lite halvtydlig bild men där sitter den och chillar bland träden

MAASAI BYN

Vi hade möjligheten att besöka en masai by där de visade oss lite olika traditioner, danser, hur de levde, vad de åt och vad de hade på sig traditionellt sett. Det var verkligen något nytt och man blev nästan lite rädd av sången och danserna de gjorde. Roligt var det i alla fall, vi fick dansa med dem och uppleva lite hur de hade det.Barnen där var nästan det bästa med att åka dit. De stog och sålde smycken tillsammans med deras mammor och sen fick vi också tillfälle att prata, leka och dansa med dem alla så gott det gick.

Här dansar jag, carro och sofie små grodorna med alla barn. Det var en hit bland barnen. Men med solen liggandes rakt upp i himlen och att det var runt 30 grader i luften så orkade man knappt mer än 2 omgångar av dans, men det var väldigt kul att lära barnen något nytt.SAFARIN FORTSÄTTER

Jag och nattis under ett stop mitt i savannen.

Här är en gepard om jag inte minns fel, vi kom väldigt nära den, vilket var coolt.


ÄNTLIGEN

Vi som hade oroat oss hela dagen fick äntligen syn på flera stycken lejon!HEM!

Då bar det av hemmåt. En av bussarna går såklart sönder efter 2 timmar, men det går bra tillslut. Det blev bara en väldigt lång paus där vi köpte lunch för muzungo price. Ett paket degistive ville de sälja för 70 svenska kronor. De var lite overprice om man säger så.

Likes

Comments

Jag forsätter med förra helgen i maasai mara. Söndags morgonen, innan solen hade gått upp, efter att alla hade sovit i tälten och hört alla möjliga ljud under natten, var det dags för safari. Det lilla vi fick till frukost var konstigt nog lite popcorn och digestive, sen hoppa alla in i de guppiga bussarna. Soluppgången med elefanter i horisonter, antiloper som hoppade på savannen och alla luftballonger som fixades iordning, var helt magiskt att se! Blev helt lyrisk när vi kom riktigt nära och såg de vilda elefanterna! Det var så mäktigt!

Blev så chockad av hur mörkt det forfarande var vid klockan 6 på morgonen. När man själv är van vid att solen går upp ungefär 4 på morgonen hemma i Sverige.Lyckan när vi körde förbi dessa!! Alla slängde sig mot fönstret och tog så mycket bilder det bara gick att få. Det är verkligen lätt att glömma bort att uppleva allt, och inte bara genom kamera linsen. Försökte få lite av båda.

Maria med vinden i håret. Hon fyller år idag btw, så grattis till henne!!

Det fanns ett litet toalett stop mitt i nationalparken, där de även sålde massa smycken, figurer, filar osv.

​Nicole och Vendela som hitta en vattentank att sitta på.
TO BE CONTINUED

Likes

Comments

RESAN TILL MAASAI MARA

Nu i helgen var hela internatet iväg till maasai mara, ett naturreservat där vi skulle se djur, campa och uppleva hur folket bor där. Hade aldrig varit på safari tidigare så jag var väldigt spänd på denna resa. Nu när man har gjort det och kollar tillbaka på det var den verkligen en underbar upplevelse som jag önskar att alla får uppleva någon gång i livet.

Resan började på lördagmorgon då alla var lite halvtrötta men samtidigt peppade inför helgen. Alla blev indelade i stora lastbils bussar (lastbilar de gjorde om till bussar) och äventyret började. Vi åkte buss hela dagen (från klockan 6 på morgonen) och kom fram på kvällen runt 9. När vi kom fram delade vi in oss två och två i tälten som fanns och åt lite kvällsmål. Sen satt vi vid lägerelden och bara njöt av kvällen.

Det var en väldigt lång helg med MYCKET bilder, så jag kommer dela in denna resa med olika inlägg. Vi tar en dag i taget, med lördagen som en början (resan till maasai mara).

DÅ BÄR VI AV!!

Alla chillar nu innan bussen far iväg. Hämta kudden, ta med lite extra frukost, hämta sina hörlurar m.m. Glömde min plånbok vilket inte var det smartaste draget, men det löste sig ändå, tack vare ens snälla vänner.

David kan inte bli mer redo.

tagga tagga tagga

Bästa!!

Carro, vår egna lilla DJ på bussen, även vår danskoreograf! (vi körde en bussdans med carro i fronten)

Så gubbigt bussen åkte kändes det som att vår buss skulle sluta så här, tack och lov klara vi oss!PAUS VID UTKIKSPLATSEN


SEN BLEV DET BUSS IGEN

Jag och världens gosigaste dozziEfter att ha åkt buss halva dagen blev man ganska trött, det slutade med att man tog en tupplur lite då och då


Sen var vi äntligen framme!!


Mer bilder och vad som hände under resan kommer de kommande dagarna. Ha det bra tills dess :)

Likes

Comments

Alla tvåor startade dagen med att sätta sig i en buss för att åka till Karen Blixten museet idag. Vi hade sett filmen med klassen tidigare, så vi visste ungefär vad vi kunde förvänta oss. Museet var huset hon bodde i som vi då fick gå runt och kolla i. Guiden visade även runt oss i området, vilket var en jätte stor trädgård och skog där hon visade oss maskiner och liknande saker de använde när Karen Blixen bodde där.

När vi gick runt i trädgården visade det sig att det fanns en massa gul gröna frukter man kunde äta. Vi insåg även att de gula frukterna var helt ok så vi började klättra på varandra och försökte få tag på godbitarna.

Då bär det av till museet! Nattis hjälper Mathilda med flätorna nu inför.

I museet fick carro som skadat knät en stol som personalen bar åt henne.

Här går vi runt i trädgården, man kan se om man kollar nog över träden att Nong hills är bakom.

Detta fina lilla gulliga huset var där Karen Blixen bodde. Det fanns små butiker och allting där nu. Men de har lyckats bevara det väldigt bra.

Springer runt i parken de sista 15 min vi har kvar innan bussen går.

Ingen aning om vad frukterna heter, men goda var de. Här står de och försöker hitta några bra gula små frukter.

Det slutade med att johan fick klättra upp på filip för att nå de mogna frukterna.

Likes

Comments

Roligaste aktiviteten i veckan.. AFRIKAN DANCE. Det är verkligen en timme där vi bara släpper loss och dansar som apor allihopa. Vi har två gigantiska högtalare som sprutar ut afrikansk musik och distraherar ungefär hela området. Det är nästan så att man får lite ont i öronen efteråt. Värt att testa nån gång i livet om ni inte redan har gjort det, jätte rolig workout som man inte vill ska ta slut.

Nattis och Ellen är redo!

Visa det bästa afrikanska danssteget du vet! - "jag är för stel för sånt, peace out"

Här lär vi oss hur man skakar på rumpan som en riktig kenyan, vi hänger inte riktigt med....

Likes

Comments

Att gå upp 6.20 på morgonen för att träna ett intensivt passpå morgonen är något som är ganska nytt för mig. Jag och nattis fick ett ryckigår kväll att vi skulle köra hård träning nu framöver. Det innebärmorgonträningar, inga sötsaker och begränsade kvälls mål. Det var ungefär enmånad nu sen jag kom hit, så nu är det dags att jag tar tag i saker och ting. Vi får se hur länge vi orkar hålla i detta, fast vi är åtminstone två så att vi kan hålla oss motiverade. Målet är att göra detta i en månad, så i´ll keep you updated.

Igår var det första gången på ett tag jag körde lite volleyboll. Jag spelar vanligtvis en del hemma så det är kul att jag får göra det här också. Det finns en klass här på skolan man kan ta efter man har slutat på torsdagar, vilket jag valde att hänka på. Det var väldigt kul, alla var extremt insatta och inställda på att vinna vilket ledde till mycket skrik, pepp och laganda. Roligaste matchen på länge.

​Härlig sol på morgonkvisten

Likes

Comments

Känslan att hoppa i poolen efter att ha sprungit runt 5 km och haft styrkepass är nog ganska svår att slå. Jag och några andra tränar till en straffet som är ca 8 mil lång, som alla senare delar upp och turas om att springa. Det är ett lopp mellan Naiwasha och Nairobi, vilket kommer bli ganska jobbigt men samtidigt en väldigt kul grej att göra och en rolig sak att titta tillbaka på sen också.

Hittills har detta varit en väldigt intensiv vecka med plugg, sovsäckar och liggunderlag som ska fram och tillbaka, prov och mycket mer. Det har knappt blivit någon vila. Det är nu man längtar tillbaka till när läxis var en tid att slappa istället för att plugga. Nu har det blivit 2 timmar där man pluggar som en galning och försöker få gjort allting så att man slipper göra det efter läxis. Terminen har dock bara startat, vem vet vad som väntar.


Här har vi en pluggande vendela och en camping-redo klara

#throwback till när det var att välja vilken frukt man ville köpa var det största problemet man hade i livet.

Likes

Comments