Sista dagarna, efter all skola samt plugg var slut, åkte hela boardingen till Kuita forrest och campade tillsammans två dagar. Det var en chans för oss alla att verkligen vara tillsammans den sista tiden och bara umgås. Personligen tyckte jag att det var huuur mysigt som helst och att det var ett perfekt avslut för oss alla. Vi tittade på solnedgången, satt vi lägereld och sjöng, pratade, låg i en hög och tittade upp på stjärnorna, tittade på en suuuper vacker soluppgång, gick bland molnen på de gröna kullarna och satt och njöt av varma solen. Precis innan vi åkte hem körde många av oss paintball, jag var en av dessa då. Jag var i ett team som mötte boarding personalen, huuur kul som helst att få skjuta på dem lite. Nu är man full med blåmärken, men det är så det ska va!!

Att sitta och titta tillbaka på allt otroligt man har gjort detta år, speciellt med alla ens fina vänner, får en att känna sig väldigt lyckligt lottad. Detta har verkligen varit DET bästa året i mitt liv, och jag skulle aldrig drömma om att byta ut det mot något annat. Tack alla som har gjort mitt år till världens äventyr, det har varit fantastiskt!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag börjar få lite smått panik nu när jag bara är 6 dagar kvar här i Kenya!! Ofattbart helt enkelt. Det börjar bli verkligt på ett helt annat sätt och det är väldigt blandade känslor. Snart är man tillbaka i Sverige med alla vänner och familj. Kommer bli jätte härligt att träffa alla igen, men samtidigt kommer det vara jobbigt att lämna alla vänner här.

Nu i helgen var det sol, bad, käk, bio, utekväll och massa massa plugg, Tänkte slänga upp lite bilder, så återgår jag till allt plugg som nu måste göras.

Hoppas ni har det bra, så hörs vi snart igen :)


Likes

Comments

I tidigare blogginlägg berättade jag och visade lite om hur det var vid Enkokidongoi. Hade lite filmsnuttar också som jag nu satt ihop till en liten film. Enjoy :)


Likes

Comments

Lördags morgon rullade bussen ännu en gång ut på äventyr. Vi var ett gäng som skulle till Enkokidongoi (vet dock inte riktigt hur det stavas) och chilla lite. Det är en masai by med lite lerkojor, en skola och jätte fin natur. Efter en 3 timmars bussresa kom vi till detta ställe och var redo att upptäcka. Vi gick runt i området, hitta en skola där vi tittade runt och fick hälsa på en klass. Sen när barnen slutade skolan hade vi lite ballonger och bollar vi lekte med. Sen hade vi vår egna lilla masai som visade runt oss, lärde oss göra eld "of the nature" och visade hur man borstade tänderna med ett colgate träd.

På kvällen lagade vi lite middag, satt och snacka och spelade lite spel. Generellt mysig kväll. Efter det så gjorde vi i ordning oss för sängen. Vi sov på en slags terrass där vi la massa madrasser på golvet och smällde upp en massa myggnät. Det var hur mysigt som helst! Sen på morgonen var det jag och några hurtbullar som gick upp på en liten kulle för att se på soluppgången med våra lilla masai. Dock var det lite molnigt för att se, men det var en härlig promenad, Vi passade istället på att ställa en massa frågor, fick höra berättelser av honom och njöt av naturen.

Härlig resa helt enkelt. Här kommer lite för många bilder, your welcome.


Den legendariska väggen

Det majoriteten av oss gjorde emellan åt var att passa på att plugga. Extremt mycket prov och inlämningar nu de sista veckorna. En väldigt fin plats att plugga på måste jag säga.


Här sov vi alla på den fina terassen.

Kwaheri rafiki!

Likes

Comments

Idag var jag med och åkte till den Svenska ambassaden för att diskutera feminism med en annan lokal skola här i Kenya. Jätte inspirerande och lärorikt. Det började med att vi kom dit och fick lite juice, vatten och läsk med pizza bitar i mängder, medans vi väntade in den andra skolan. Sen såg vi på filmen "bend it like beckham", för att sedan diskutera och analysera om filmen. Vi kom in mycket på kvinnors rättigheter, mål och ambitioner vi hade i livet och även skillnaden mellan att vara kvinna här i Kenya och i Sverige. Jätte intressant att höra allas upplevelser och åsikter. Kvinnan som ledde detta var även riktigt engagerad och motiverande, och hon är en riktig förebild när det kommer till feminism och rättigheter. Det är så härligt att se hur dessa kvinnor verkligen brinner för detta och sprider kunskap om feminism. Hur viktigt som helst. Efter att ha hört om hemska exempel som vissa 13 åringar har varit med om, kan jag inte tänka mig något bättre att göra än att stå för sina rättigheter och diskutera om verkligheten. En jätte givande och lyckad dag var det.


Likes

Comments

Det börjar att kännas att det snart är slut på detta fantastiska år, jag har redan separationsångest. Nu de kommande helgerna är det fullsmockat med aktiviteter vi har möjlighet att åka på. Dock måste man balansera det med allt plugg som nu har skjutits upp in till det sista.

Förra helgen hade jag möjlighet att åka på Safari i Maasai mara. Är så glad att jag tog denna chans och åkte, för tror att detta var bland de bästa safaris jag har varit på. Vi åkte med vanliga safari bilar (vilket är lyx för oss då vi är vana vid att köra runt med lastbilar i national parken.) Detta gjorde att vi kom mycket närmre djuren och kunde se mycket mer än vad vi tidigare gjort. Om jag skulle få beskriva safarin med ett ord skulle det vara LEJON! Vi såg jätte mycket lejon. Både honor, ungar och stora lejonhanar. Vi såg ju såklart allt man kan tänka sig, men i jämförelse med de andra gångerna vi åkt, och bara sett kanske 1 lejon eller knappt några alls, var detta hur ballt som helst. Något annat vi också såg mycket av var elefanter! De stora bjässarna som kliver runt på savannen som råkar vara hur fina som helst. Det är mäktigt att se en elefant på flera ton med snabeln i marken och med betar stora som få. Något jag sent kommer att glömma

Det har varit svårt att välja bilder från alla 1000 jag tog, men här kommer några guldkorn.

Det man inte ser på bilden är hur det lilla grynet jagar efter en fjäril! Allas hjärtan smälte.


GAME DRIVE NUMMER 2

Vi hade lunch vid en flod med krokodiler och flodhästar. Det är här gnuerna passerar under migrationen. Här var vi även inte långt ifrån Tanzanias gräns som vi senare åkte till. Så nu kan jag säga att jag varit i Tanzania också :)


GAME DRIVE NUMMER 3

Likes

Comments

Helt random blev jag övertygad att hänga med på ett lopp. Det visade sig sen att det inte var ett vanligt lopp, utan ett colour run. Det hette "Paint the run" och innebar att man skulle springa samtidigt som att man skulle få färg på sig lite då och då.

Vi kom dit och chillade tills det var dags att springa. Det var 3,5 km, och vi trodde det skulle vara 5 km, så vi var lite förvånade hur snabbt det gick. Sen var det typ fest hela dagen. Det var en stor scen där de spelade jättebra musik. Vi dansade med kenyaner, gjorde olika lekar anordnat av volontärer på plats. Det gjorde så att vi lärde känna lite folk. Vi hade allmänt väldigt roligt. Mot slutet träffade vi en tjej som heter Michelle. Hon var fotograf och tog lite bilder på oss. Jätte trevlig tjej och bilderna hon tog blev jätte bra.

Vi kom in på Junction, köpcentret nära hemma, och ni skulle ha sett blickarna vi fick!

KWAHERI RAFIKI

Lyckat event med härliga vänner helt enkelt. Bland de bästa eventen jag har varit på här i Kenya!

Likes

Comments

GLAD VALBORG!

Här fuskade vi lite och körde valborg i Torsdags. I samband med valborg var det mösspåtagning för alla studenter!! Det var en mysig liten kväll. Jag och Ellen passade även på när micken var ledig att sjunga lite valborgs sånger för alla där, vilket var riktigt mysigt.

Likes

Comments

Nu var det kanske en vecka sedan mamma åkte, vilket fick mig att tänka på när vi var på elefant orphanage. Det är ett ställe med små elefanter som har gjort illa sig eller inte klarar sig i det vilda själva. Då är det på detta ställe tills de är tillräkligt friska och gamla för att klara sig i det vilda.

Det var jag mamma och nattis och hennes mamma. Tänkte visa lite bilder på när vi var där.


Likes

Comments