View tracker

Fredagkväll och den fullproppade skolveckan är över därav uppdateringen. Sitter bland höet i boxen medan Bon smaskar kvällsmat. Han fick vila idag efter hårt dressyrpass igår. Börjar få till bra ställning i vänster och snygga galoppfattningar. Längtar tills vi kan rida in på tävlingsbanan kring de vita staken.
Ikväll blir det lite julbakning som jag fortsätter även på imon. I helgen måste jag även handla julklappar, har mer än hälften kvar att köpa.
Pyntning av gran blir det hos pappa och hos mamma är den redan fixad.
Ha en trevlig fredagkväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har ju glömt att berätta för er. 27 november gjorde Bon och jag våran första start ihop på pay & jump. Trots att jag hade ramlat av 2 gånger veckan innan så valde jag att hoppa 60cm. Kan säga att jag var rätt nervös och skakig innan start. På framridningen var han fin och framme för skänkeln. vi kom in på framhoppningen och vi skulle snart in på banan, nervositeten ökade och det smittade av sig på Bon. Han stannade 2 gånger på oxern på framhoppningen just för att jag var så nervös och skakis.

Ekipage red ut och det var nu dags för mig att rida in på banan. Mitt mål var att komma runt banan-felfritt. Jag fick startsignal och hjärtat bultade i 120. Jag styrde mot första hindret som gick utmärkt och lika så tvåan men mot hinder 3 så flöt han ut i höger eftersom hindret hade läskiga staketplank vid sidorna. Det var bara att lägga volt och komma igen. Denna gången gick fint och vi kom runt banan med 4 fel vilket var lite surt. Jag valde därför att starta en till runda i 60cm för jag ville så gärna vara felfri och hitta en bra känsla bland hinderna & nu hade nerverna lugnat sig.

I vår andra start var jag mer bestämd och visste hela tiden vad jag ville. Jag hade bestämt mig för en felfri runda vilket det också blev. 0 fel och en blå-vit rosett red vi ihop. Kändes riktigt skönt att ha det gjort och att vi faktiskt var nolla i 60cm var helt fantastiskt! Dock så känner jag att hoppning inte är något att satsa på för mig men ändå stolt att jag tog mig runt trots mina 2 avramlingar häromveckan.
Likes

Comments

View tracker

Äntligen fredag, det behövs verkligen. Har sovit 4-6 timmar de senaste nätterna, trots att min kropp säger nej. Efter denna intensiva vecka med en massa prov och läxförhör tar jag en välförtjänt helg.

Efter skolan hade jag noll energi, inte ofta det händer så Bon fick en fredagsvila. Känner att det ändå inte kommer bli något bra av passet med en trött och grinig Ebba på hästryggen så det blir bäst att han får vila istället. Dessutom var underlaget inte särskilt bra efter snön som kom i natt. Det fick bli lite pyssel och mys istället.

Var inne en snabb sväng på panduro och kikade på deras olika kit med jul diy. Hittade ett gulligt kit med Musse pig. Längtar tills jag får en ledig stund över och kan sätta mig när och pyssla ihop det samtidigt som det spelas julmusik på högsta volym. Vill verkligen få till julstämningen här hemma så detta kitet kan nog vara en bra början.

I kväll blir det julklappsinslagning och jag ska även försöka städa mitt rum som just nu ser ut som ett bombnedslag och jag vill även hinna kolla någon mysig film, vad hittar ni på ikväll?

I mon blir det tidig morgon i stallet. Bon ska ridas på banan, får se hur underlaget är men rider nog 30-40 minuters markarbete därefter åker pappa och jag & hälsar på hos Jackie. Känns som jag inte har träffat henne på flera månader men egentligen har det "bara" gått 2 veckor. Ska nämligen lämna ett vintertäcke som jag glömde skicka med och såklart blir det massor med kramar o pussar med Jackie , som jag saknar henne.

Ha en trevlig fredagskväll!

Bon med sin glittrande julgrimma, gullegris!

Likes

Comments

calvin klein//zalando Träns carbury//hööks Baltsar fleece//hööks

Schockemöhle dressyrschabrack//charlies 

Gold medal pannband//hööks

Madison marinblå ridbyxa//hööks

Likes

Comments

Förra söndagen tog jag farväl till min allra bästavän. Min första ponny som jag hade haft i 2 år och 8 månader noga räknat, vi skulle skiljas åt. Tanken har funnits i mig länge, dagen då jag inte längre har Jackie. Det kändes som att det var något alla andra hade gjort men att jag själv aldrig skulle gå igenom sådant. Det kändes så långt bort att man inte riktigt förstod.
Jag kommer aldrig glömma första gången jag träffade Jackie. Hon stod uppstallad i en spolspilta. Hon var världensgulligaste ponny med en vit sockersöt bläs. Jag provred henne och vi klickade direkt. Jag kände att vi speglade varandras personlighet perfekt. Hon var gärna för sig själv och gjorde inga direkta ljud ifrån sig precis som jag.


Den 31 mars 2014 svängde det in en transport utanför Tildes stall eftersom vi skulle dela henne ihop.Lyckan lyste i mina ögon.Första ridpasset var fantastiskt. En välriden ponny som gått nationel FEI i dressyr och även hoppat lite förut. Tiden gick och det bildades starka band emellan oss. 12 oktober startade vi våran första dressyrtävling ihop, vi landade på 54% i LC:1. Jag var överlycklig! 6 månader efter våran första dressyrtävling ihop debuterade vi våran första LA:1 i Div II ihop. Vi tog en 2:a placering med 62% och fick blå rosett.


Under denna tiden betydde Jackie extra mycket för mig. Mina föräldrar hade precis skiljt sig och jag behövde Jackie mer än nånsin. Tårarna kunde rinna nerför kinderna på uteritter och Jackie förstod alltid. Hon fanns alltid där för mig fick mig att se glädje. Hon gav mig energi och styrka till att orka kämpa. Jag kämpade och gör det än idag men jag vet inte vad jag hade gjort utan henne. Utan henne hade jag inte varit samma starka Ebba som jag är idag och det vill jag tacka henne för.


Den 10 augusti 2015 flyttade jag Jackie till ett stall med 300 meters gångavstånd till mammas hus. Kan vara bland de bästa beslut som tagits. Jag cyklade upp till stallet varje dag och träffade Jackie. Vi hade underbara ridpass och lärde känna nya människor. Under hösten tävlade vi lite smått och red ihop bland annat både 62% och 64% i LA:1. 6 december debuterade vi working equtation ihop. 66% i tekniken och 2 minuter i speeden med missförstånd från mig inblandat men annars gick det galet bra.

Det blev vår och vi inledde säsongen med dressyrtävling i skåne 14 februari. Resultatet landade på 60% och en ganska okej runda. Våren gick och vi gjorde framsteg och startade våran första regionala dressyrtävling ihop och deltog även i div I dressyr. Vi bytte tränare och resultaten höjdes snabbt. 17 maj red vi ihop 66,8% i LA:1 och satte vårat rekord och hamnade på en 2:a plats.

Det blev sommar och även våran sista ihop. Tog väl vara på tiden. Hängde mer än gärna uppe i stallet sent på sommarkvällarna. Uteritter vid nio på kvällen var aldrig fel.20 augusti tog jag beslutet att säga upp kontraktet på Jackie eftersom jag lånade henne. 3 månader hade vi kvar ihop. De skulle bli dem bästa. Jag valde i samma veva att gå ner en klass, och starta LB:1 för att inte sätta så stor press på henne. I slutet på augusti red vi på 64% i LB:1 och hamnade precis utanför placering.Det blev september och 3 tävlingar var inbokade. 4 september blev en speciell dag för oss. Vi satte ribban högt och kammade hem 1:a plats med 66% . Den gul-blåa rostten fladdrade när vi red ärevarv. Stolt som tusan.vår första vinst.Andra tävlingen i september blev dock inte lika bra. Värmen låg på och det var en trött Jackie på banan. Ynka 60% red vi ihop sammanlagt. Men vi tränade på och 25 september kammade vi hem en 2:a placering och blå rosett med 63%9 oktober blev våran första och sista regionala LB:1. En otroligt bra runda med nogranna vägar men kunde generellthaft mer tempo. Vi fick 65% och hamnade på 3:e plats av 8 och precis utanför placering, riktigt surt.Nu hade jag fått hem Bon och hade 2 hästar att rida varje dag. Varje pass var helt perfekt med Jackie.Tiden rusade iväg och det blev november. Jag blev stressad och fick ångest över att det snart var dags att säga farväl till Jackie.

Vi startade en pay & ride 13 november och plockade rosett med 61%. Sista veckan med Jackie var jobbig. Mina tankar blev till: sista gången vi rider denna rundan i skogen, sista gången vi vi hoppar. Allt var sista gången.Fast jag undvek det så var det 20 november. Idag skulle jag rida henne sista gången och köra henne till ägaren. Under helgen och veckorna innan hade jag fotat mycket och även denna dag gjorde jag det. Vi hoppade, red dressyr, red ut och allt var sista gången ihop. Våran utveckling ihop är fantastisk och jag glömmer aldrig allt hon har lärt mig för att komma dit jag är idag.Den svåraste stunden var kommen, ett sista hejdå. En lång kram och massa pussar på mulen blev det. Sedan var det dags för att gå, ögonen sved till och tårarna forsade nerför kinderna och jag klarade inte av att gå därifrån och lämna min ögonsten. Jag skyndade mig åter in i boxen och la armarna om hennes hals och viskade i hennes lurviga öra hur mycket jag älskade henne.

Det var nog det absolut svåraste jag varit med om, att lämna henne i det nya stallet och åka hem med tom transport. Hoppas att ni orkade läsa detta långa inlägg som innehöll en kort summering om min och Jackies tid ihop eftersom att detta inlägg har tagit mig 4 dagar att skriva. Jag hoppas också att det uppskattas och att ni förstår att jag inte mår så bra just nu.

Återigen, hejdå min prinsessa. Tiden vi hade ihop var underbar och jag vill aldrig glömma vilken grym ponny du var som lärde mig allt om dressyr. Nu går vi skilda vägar. Inlägget har jag skrivit med ren kärlek. Tårarna har runnit och rinner ner längs kinderna. Jag saknar dig.

Likes

Comments

Intervall tränade Jackie på travbanan idag. Pigg och framåt som alltid men såg något farligt i skogen så hon stegrade halvt och rusade in mot travbanans mitt och själv tappade jag ena stigbygeln och höll på att rida in i en stolpe. Annars skötte hon sig och mamma klickade några vackra bilder bland höstens alla färger.

Ha en trevlig kväll

Likes

Comments

Då har jag äntligen fått mitt efterlängtade höstlov, känns riktigt välförtjänt efter hårda och intensiva veckor med prov och läxor och dessutom 2 hästar på de. Kan knappt räkna hur många kvällar jag har somnat med läxor och prov framför mig. Ska bli otroligt skönt med lov och slippa all denna stress med prov och hästar och bara kunna ängna massa timmar i stallet och slippa få dåligt samvete över vilken häst som får ett snabbt pass som jag inte kan lägga tid på de jag vill för att klockan är såpass sent att jag måste cykla hem och göra läxor.
De flesta nätter har jag sovit 4-5 timmar vilket min kropp har tagit stryk på och det förstår jag. Efter en lång skoldag cyklar jag upp till stallet och rider 2 hästar och kommer oftast hem vid 8-9 tiden, därefter ska jag duscha och äta och börjar inte med läxor förräns 10.

Så lov behövs verkligen.
Idag vilar Bon, kanske blir lite frihetsdressyr med honom på banan, Jackie rider jag på travbanan med Amanda. Äntligen hinner man rida när det är ljust.
Ni kanske undrar hur det går med Jackie? Vi har en eventuell köpare på henne men de har inte riktigt bestämt sig. Det kommer en och provrider på måndag, får se hur det går. Hoppas verkligen dem klickar ihop. Själv är jag riktigt rädd för den dagen hon kommer åka ifrån mig. Jag har aldrig lämnat eller sålt en häst förut så jag har ingen aning om hur det kommer vara och kännas. En sak är säker, tårarna kommer spruta. Men jag försöker ändå tänka lite positivt.
Det är iallafall skönt att kunna uppdaterahär igen och jag har en massa inlägg på lager till er.
Hoppas ni får ett bra höstlov!Likes

Comments

Äntligen helg! Har inte uppdaterat här under veckan eftersom jag hade 3 prov och ett flertal läxor men nu börjar jag uppdatera som vanligt igen.
Idag red jag ut med Amanda, red några varv på travbanan. Hann även fixa Jackie box & hö och foder till Bon.
Är just nu hos Farmor och ikväll sover jag över hos Matilda med Amanda.
Ha en trevlig helg!

Likes

Comments