Häromdagen ägde den årliga idrottsgalan rum i globen. Jerringpriset går till...Peder Fredricson! Jag skrek högt och glädjetårar brast ut som sedan rann nerför mina röda kinder. Jag var så jäkla stolt över Peder & All in men också hästfolket.När vi vill ha något så jobbar vi stenhårt för det och ger oss fan på att vi ska ha det, som Peder sa. Vi hästmänniskor sliter varje dag för att uppnå våra mål och vi ger ALDRIG upp, vi är så tjuriga och likadant med jerringpriset. Peder ska ha det och han fick det. Jag röstade genom gratis-appen på både mobil,ipad och smsade & ringde och lyckan blev total när han vann.

Ridsport Sverige har ökat något offantligt senaste och det är dags att vi visar det nu & detta är bara början, tro mig. Dem okunniga människor som kommer och klagar nu, om att Peder bara tog silver och inte guld.Låt mig förklara, ridning är en sport där ekipaget är två individer. Individerna pratar helt olika språk, har helt olika känslor och tänker helt annorlunda. Det är ganska mycket som står på spel om man säger så. Det gäller att både häst och ryttare är i topform, har energi och är samspelta för att kunna ta hem ett OS-silver.Jag vet att sporter inte går att jämföra MEN i exempel golf & simmning är det en själv det är 110% fokus på, i ridning är det ännu en individ alltså behövs det 220% fokus.Vi kan iallafall komma överens om att det krävs bra mycket mer fokus och kraft för att klara OS-silver i ridning än OS-guld i simning.

Och nej, jag är ingen bitter ungdom som sitter och klankar ner på alla sporter förutom ridning.Jag blir bara så jäkla förbannad av att vuxna människor inte kan glädjas av att andra lyckas.Jerringpriset handlar inte om vem som har samlat ihop flest medaljer kring halsen under det gångna året utan det handlar om vem folket tycker var värdigast att ta hem det, de vill säga demokrati. Andra skulle påstå att vi hästfolk gick ihop som en sekt och röstade om och om igen. Men i sporter ska det väl finnas gemenskap och engagemang, det är väl det som är meningen med det?

Jag är extremt glad för Peders och All in´s skull. Peder är verkligen en stor inspirationskälla för mig även om jag inte riktar mig till hoppningen. Hans ko-lugna och avslappnande personlighet är några av de egenskaper som behövs för att komma dit man vill. Har aldrig sett Peder upprörd, arg, sur eller ledsen. Han är alltid positiv men lugn och det är verkligen något jag vill uppnå.Grattis Peder & All in, ni gjorde det än en gång!

Jerringpriset är folkets pris och hästfolket har visat att om vi vill göra något så gör vi det.


Likes

Comments

Har på senaste fått en del nya följare så vad skulle passa bättre än en frågestund?
Ställ allt mellan himmel och jord, behöver inte vara hästrelaterat.
You know what to do!

Likes

Comments

Foder & tillskott är en hel djungel,extremt svårt. Nedanför ser du en foderstat för en 9-årig D-ponny valack.Inlägget är inte sponsrat

Krafft-Lucerne pellets:

Jag pendlar mellan kraffts och svenskt foders lucern pellets, det är ingen större skillnad mellan dem.Ett blöttläggande foder med hög proteinhalt i pellets form. Använde detta till Jackie i ett och ett halvt år som gärna pendlade upp och ner i vikt.Funkar super för att hålla hullet särskilt under vinterhalvåret. Dock är det ingen vidare energi i detta foder utan det får man själv sätta in i sin foderstat. Av detta får han 0,5 liter om dagen.

Hippo- Top musli:

Ett havrefritt musli för aktiva, harmoniska och tävlingshästar. Detta var något som han åt hos förra ägaren och som hängde med hit.Lite osäker om jag ska ha kvar denna eller byta till något som ger lite mer energi, skulle bara behöva lite mer energi vissa dagar, ska höra med min tränare och se vad hon tycker. Av detta äter Bon 1,3kg musli om dagen.

Hippo Selection-Standard:

Innehåller en rad olika vitaminer och mineraler som alla hästar behöver för att slippa mineralbrist och få ett starkt immunförsvar. Gav detta också till min förra häst Jackie, det funkar super och detta borde de flesta foderstater innehålla som en grund. Av detta äter Bon 3dl om dagen.


Krafft-Sensative mash:

Ett havrefritt specialfoder för hästar med exempelvis känsliga magar eller för snabbare återhämtning efter prestation. Har endast användt detta i drygt en vecka.Kan inte ännu säga vad jag tycker om att men jag tycker ändå att han har blivit något piggare eller om det är vinterenergin. Detta foder är havrefritt men innehåller korn som har något högre energiinehåll. Förra ägarna hade gett honom havrefri mash, vet dock inte om den innehöll korn men känns säkert att köra på samma kort som dem.Tänker att när jag ökar på mängden så ökar energin förhoppningsvis och då behövs kanske inte muslin byttas ut, därför jag är lite osäker när det gäller det men det lär ju visa sig. I dagsläget äter han 1 dl som blöttläggs men ju fler veckor som går desto mer ökar jag på men jag gissar att kan kommer utfodras med ca 5dl om dagen.

Likes

Comments

Blir så trött på vintern, den försvinner ju aldrig.Har kunnat rida 3 pass hemma denna veckan så idag behövde vi åka till ridhuset och rida igenom honom och börja träna till 5/2 då vi gör vår första pay&ride ihop.

Passet började med ett litet bock språng eftersom hästar i andra ridhuset susade förbi den rörliga väggen, själv flög jag fram på halsen och fick som tur väl tag i manen så jag slapp åka i backen.

Travade därefter igång, jobbade med att forma,ställa,böja och hela tiden byta varv för att mjuka upp sidorna.Väldigt fin, lite bråkig emellanåt men gav sig.Sedan körde jag galopp på stora volter för att få upp tempot och arbeta med benen, hade super form i galoppen och var hela tiden framme för skänkel.

När det var 30min kvar av passet jobbade jag med LC:1. Första gången blev hyfsat okej.Inte super men inte heller dålig. Både fattningarna, rakställningarna och tempot var sisådär men andra gången blev jag väldigt nöjd med, han var med mig genom hela programmet och allt flöt på bra. Fattningarna blev superfina och rakställningarna mycket bättre skulle dock behöva träna ännu mer på fattningarna och mellanskritten. Måste ha bättre tempo och takt i mellanskritten. Så detta blir till att öva på dessa resterande 3 veckor som är kvar. Efter pay&riden är det inte något föräns april, så det mycket tid till att öva på.


Likes

Comments

Kingsland ridtights med silikon ca 1000kr:

En väldigt smart idé som jag skarpt gillar.Något som skulle behövas till sommaren när man rider i stekande sol eftersom materialet både är tunt och andas så blir man inte lika varm som med vanliga ridbyxor. Super med silikonet vid knäna så man får bättre fäste i sadeln och kan få till en bra sits annars blir det lätt att man halkar runt i sadeln eftersom det är samma material som ett par joggingbyxor.Dock tycker jag priset är lite väl mycket eftersom det finns billiga varianter från bland annat hööks men jag skulle verkligen kunna tänka mig ett par till sommaren.

KEP ridhjälm med solskärm ca 7000kr:

Egentligen är det inget speciellt med denna hjälm förutom att den har en ganska stor skärm, en så kallad solskärm. I mina ögon tycker jag inte att den är särskilt snygg och jag skulle heller aldrig ha den på mig på grund av det saftiga priset som ligger på 7000kr. Känns mest som man betalar för märket när det gäller denna hjälmen. Denna trend är något jag inte gillar eftersom priset känns väldigt överskattat.

Free jump stigbyglar ca 2500kr:

Stigbygeln som jag tror varenda hoppryttare äger.Måste säga att de är riktigt snygga,stilrena och dessutom väldigt roligt att det finns i en rad olika färger.Har också hört att de ska ha riktigt bra grepp i sig vilket jag verkligen tror stenhårt på.Som ni förstår har jag inget behov av dessa eftersom jag inte satsar på hoppning utan dressyr men om jag hade vart i hoppvärlden hade jag nog köpt ett par men i minsta storlek eftersom 2500kr känns lite väl mycket för ett par stigbyglar.

Likes

Comments

5 saker..

..jag längtar till:

ljusare tider

våren

Göteborg horse show

tävlingssäsongen

Sommarlov

..jag vill ha just nu(icke materiellt):

sovmorgon

ett långt lov

plusgrader

Fredag

Dressyrtävlingar

..jag vill ha just nu(materiellt):

Ett nytt vitt tävlingsschabrak, kanske från ps?

Ett par nya ridvantar, mina går sönder hela tiden

Tömkörningstyglar och longeringsgjord så man kan börja tömköra, verkar vara riktigt kul!

Ett härligt skumbad

Ett ridhus, hatar denna årstid..

..jag älskar att göra:

vara i stallet & rida Bon

Mysa med familjen och djuren

Tävla dressyr

Sova

vara med vänner

..jag vill ska hända innan detta året är slut:

Tävlat LB:1 med placering

Ha planerat upp skolan bättre än förut

Hoppat 90cm med Bon

tävlat LA:1, beroende på hur det går i de andra klasserna så jag är inte helt säker på den punkten.

Ha höjt mitt betyg i matte

..jag vill bli bättre på:

Planera skolan och dess arbete

Ta tag i prov, läxor i tid

Träna benstyrka

Jogga

ha bättre tålamod

..som gör mig till den jag är:

Skulle säga att jag har mycket humor

Älskar att spendera tid med mig själv

Snäll och omtänksam

Ganska spontan när det gäller det mesta

Väldigt nogrann och ibland pedant ( i stallet) allt måste vara på ett visst sättLikes

Comments

Måndag:Årets första skoldag, riktigt segt att gå upp ska jag säga.

Bon fick vila och sadeln putsades.

Tisdag:Vi går mot vår och mildare grader så det blir dags för en galopptur ute i skogen, skönt att kunna rida på "riktigt" igen.

Onsdag:Årets första träning för Cissi. Inte tränat för henne sedan slutet på november så detta är jag riktigt motiverad för.

Torsdag:På torsdagen ger vi oss ut på en skrittur och sträcker på både hals och ben efter gårdagens intensiva Cissi-träning.

Fredag:Äntligen fredag. Det blir ett kort pass på 30 min där jag trimmar igenom och stämmer av allt från Cissi-träningen för att sedan hoppa ner i soffan och mysa.

Lördag:Blir nog antingen galoppträning eller intervallträning på travbanan, måste nämligen stärka hans galopp för dressyren. Därefter hittar jag förmodligen på något med nån kompis, antingen över dagen eller övernattning.

Söndag:Veckan avslutas med ett markarbetspass med cavaletti och bommar, även där ska jag jobba mycket med galoppen. Därefter skrittar jag av runt lilla travbanan så han får sträcka på halsen och även för att variera underlaget.

Jag har en härlig vecka framför mig dock inte särskilt händelserik, hur ser eran vecka ut?


Bonnie i sitt nya träns med lackad nosgrimma och ett bling pannband från ps, riktigt läckert!

Likes

Comments

Startade dagen med utsläpp vid halv åtta. En timme senare var 9 hästar utsläppta & mumsade morgon hö i hagen och boxen var även färdig gjord. Åkte därefter hem och fyllde magen med mini baguetter och juice innan det var dags för en skrittur i skogen.

Efter att ha broddat och lindat gav vi oss ut i kylan, det blev en runda runt travbanan och Bon skötte sig strålande.Dock frös både fingrar och tår efter ett tag. Usch finns inget roligt med vintern, allting bara fryser med jämna mellanrum så som marken, vatten och paddock.

Igår tog vi en tripp till ridhuset, riktigt skönt att få rida igenom honom ordentligt däremot hade jag ingen bra dag igår. Var på ett dåligt humör och hade noll energi i mig, var allmänt sur på allt. Så passet i ridhuset blev jag inget vidare nöjd med men vi tar nya tag. Även imon blir det en runda till ridhuset, denna gång tar jag med mig bra energi och ett härligt humör så ska det nog gå super.

Tiden går fort och jullovet börjar gå mot sitt slut, har inget sug efter skolan eller nån motivation. Skulle lätt kunna vara hemma i 3 veckor till, inga problem, men allt kan inte vara kul hela tiden. Ska iaf planera de sista dagarna på lovet och försöka hitta på något riktigt kul.

Klockan tickar, dags att cykla upp och ta in min lilla frusna ponny.


Likes

Comments

Jeans/Jc Ridbyxor marinblå/hööks

Kappa/Tessie Ansiktskräm/The body shop Sammets choker/ur & penn

Likes

Comments

Nytt år och nya möjligheter som man brukar säga.Dags att lämna 2016 och sätta upp nya mål för 2017. För mig är det viktigt att ha något att sträva mot och som man vill uppnå så mål är aldrig fel att ha eftersom att det hjälper en på vägen.

Mina mål 2017:

-Starta LC:1 med över 60% och placering. Bon och jag drar igång våran dressyrkarriär tillsammans till våren. Inplanerat är dressyr div 3 som går 2 omgångar i LC:1 och sista omgången i LB:1. Ska träna stenhårt så vi levererar tiptop

-Starta LB:1 med över 60% och placering. Kommer träna stenhårt och lägga mycket tid på dressyren så att vi effektivt kan klättra i klasserna.

-Bli ännu bättre på att planera skolan, läxor & prov och vardagen. Något jag verkligen vill uppnå, hatar att börja plugga på kvällen vid 10 dagen innan provet. Blir extremt stressad och hamnar i en svart cirkel, om inte plugget funkar så påverkar det fortfarande av andra saker i livet såsom ridningen.

-Tro på mig själv och gå min egen väg. En menning som som jag måste lita på vad det än gäller, särskilt i ridningen där jag verkligen vill lyckas och komma långt. Mitt mål med Bon är SM och vi ska komma dit.

-Producera minst 3-4 inlägg per vecka. Vill få en rutin på det hela och flitigt uppdatera bloggen, har verkligen fått motivation på sistone och bra respons på inlägg så det har verkligen gett drivkraft till att fortsätta, jag hoppas verkligen att motivationen håller i sig.


Likes

Comments