Såhär kan det se ut i affärerna här, när vi närmar oss de varmaste månaderna. Det är så konstigt med de omvända säsongerna! Jag har dock lite julkänsla redan då jag började lyssna på julmusik i augusti i år (lite väl extremt även för mig). Även om jag nog kommer fira jul på resande fot i år (ska berätta mer i ett annat inlägg om vår resa till Sydön!) så ska jag gå all in för att pynta och komma in i julstämning med 25°C. Jesus föddes ju, med eller utan snö liksom. Det är värt att fira tycker jag.

Sedan sist har jag även haft några slutprov! Till alla er som måste läsa språk 4 till i juni, jag är redan klar ;) Väldigt skönt att det snart är höstlov också (eller vårlov). Lovet blir så bra, eftersom bästa Lydia kommer och hälsar på mig. Har saknat henne så så mycket!

I helgen ska vi nog åka till Rotorua, vilket jag ser fram emot!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kia Ora!

Dagen har bestått av vandring i Manawatu Gorge och upptäcktsfärd på stränderna i området. Vandringen var helt fantastisk! Det var så vackert. (Lydia, hit måste vi gå när du kommer.) Jag hade verkligen inte förväntat mig typ regnskog här, att ha det så nära känns inte riktigt på riktigt. Vi packade med oss lunch och gick omkring några timmar innan vi tog bilen och körde till närmaste strand. Det var väl inte den allra finaste stranden jag varit på, det var vääldigt mycket drivved och så. Men ändå, det faktum att ha en strand så nära! Det slår mig ibland hur långt hemifrån jag faktiskt är, och idag var ett sånt tillfälle när jag såg skyltar med evakueringaplaner för tsunamis. Vågorna bara idag var inget att leka med liksom. Men det är så coolt att få uppleva det här!

Igår var jag och fikade på stan med en tjej som jag inte träffat innan. Det var jättetrevligt! Det är kul att prata med folk här, jag har sagt det förut, men alla är så så trevliga. Vi ska nog i alla fall ses imorgon igen när jag kanske ska följa med henne till en bifarm (?) efter kyrkan. Här händer det verkligen olika saker varje dag, haha.

Jag ska förresten försöka bli bättre på att uppdatera bloggen, så vi hörs snart!

Likes

Comments

Några dagar sedan sist, och vi har hunnit med en hel del faktiskt!

Vi var igår uppe i Manawatu Gorge, som ligger nära oss. Den fina bilvägen genom the gorge var avstängd på grund av att en sida av ravinen hade krossat en hel väg... men det gjorde inte så mycket, det gjorde ju så att vi fick se ravinen till fots istället. Wow alltså! Det är så så vackert, och det var verkligen inte sista gången vi var där. Vi ska faktiskt redan dit på lördag för en heldagsvandring, jag tror att det skulle ta runt 5 timmar. Det ska bli väldigt spännande, jag älskar att upptäcka naturen, och här på Nya Zeeland finns ju alla förutsättningar för det. Ska försöka ta en massa bilder (även om det inte riktigt gör sig på bild)!

Vädret de senaste dagarna har varit såå bra. Runt 20 grader och strålande sol. Det får väl kompensera för förra veckans tokregn, typ varje dag. Hoppas bara att vädret håller i sig nu, särskilt till helgen!

Vi har även hunnit gå till kyrkan här för första gången (och blev extremt varmt välkomnade - folket här är trevligare än något annat ställe jag varit på), testat Vegemite (blä), jag har lämnat in en massa jobbiga skoluppgifter, blivit glad när jag upptäckt att vi nu har nyzeeländska Netflix och sovit bort det sista av min jetlag. Livet är på topp! :)

Igår var jag på biblioteket och pluggade. Mina slutexaminationer börjar närma sig, så jag börjar bli lite nervös. Men snart är jag klar med tre till gymnasiekurser! Jag tog lite bilder på stan på väg hem från bibblan. Den här bilden är tagen sekunderna innan jag blev attackerad av en hel ankfamilj. Mysigt med små ankungar men lite smått obehagligt när de går till attack... haha.

Likes

Comments

Oj, vad dålig uppdatering det här varit här.

Vi har under den knappa vecka som vi bott här under ekvatorn hunnit göra oss ganska hemmastadda, vi har börjat hitta i vår fina stad och vi har sakta börjat vänja oss vid kulturskillnaderna (även om det inte finns jättemånga). En stor skillnad från hemma i Sverige är hur otroligt trevliga alla är här! Det är inte ovanligt att någon bara börjar prata med en på stan, vilket nog aldrig hade hänt hemma.

Alltså, det känns verkligen som att jag har bott här längre än fem dagar. Jag trivs faktiskt så bra. Det känns i luften att sommaren är på väg, palmerna är gröna och det blir bara ljusare och ljusare. Även om jag verkligen gillar vintern och kommer sakna sportlovsläger och nyårsfirande i kyrkan och snön (för att inte tala om jul!), känns det skönt att inte behöva ställa om till vintertid och veta att det bara blir mörkare. Men oj vad jag kommer sakna vinterhalvåret ändå.

Igår var vi på rugby! Nya Zeelands stolthet. Det var ju tyvärr inte All Blacks som spelade, så någon haka blev det inte (googla på egen risk, haha). Tycker ändå att Turbos gjorde bra ifrån sig, men jag ska nog inte uttala mig om en sport som jag fattade noll av, haha. Det var i alla fall extremt våldsamt. Men ganska kul ändå.

Har även varit en sväng förbi universitetet, och wow vad fint det är! Betydligt bättre live än på Google Earth.

Ha det bra!

Likes

Comments

Nu är jag framme i Nya Zeeland, efter en väldigt väldigt lång resa! Jag får skriva mer om Singapore i ett annat inlägg, men jag kan säga att det var såå coolt. Efter Singapore var det ännu ett nattflyg som tog oss till Canberra där vi mellanlandade innan vi åkte vidare till Nya Zeeland. Inflygningen var så häftig, man flög in över Sydön och alla fjordar, och jag kände redan då att jag kommer att trivas i det här landet.

Sedan vi kom fram har vi mest installerat oss i huset och upptäckt vår stad (som för övrigt är mycket mysigare än vad jag trodde!). Idag ska vi nog leta efter några cyklar så att vi kan ta oss runt här.

Hoppas att ni har det jättebra där hemma, i höstmörkret! ;) Här är det vår, även om det inte är jättevarmt än.

Likes

Comments

Sitter nu på flygplatsen i Singapore, efter en väääldigt lång flygresa. Vi trodde vi skulle få sitta kvar på planet medan vi stannade i Moskva, men nepp, vi var tvungna att gå igenom alla säkerhetskontroller en gång till. Men det blev till ett litet äventyr det också!

Jag blev även väldigt positivt överraskad över själva flygresan, jag trodde liksom att vi majoriteten av tiden inte skulle kunna se ut något alls. Men vi åkte bland annat över Aralsjön, Kabul och Varanasi!

Changi airport är förresten typ den mysigaste flygplatsen jag varit på! Mitt bland alla gater och rullband finns en fjärilsträdgård?! Det är bara en av typ åtta små parker inne i flygplatsen också. Ska man vara på en flygplats runt 18 timmar tycker jag att den här funkar bra, haha!

Jag har ingen koll på tidszoner längre men i eftermiddag ska vi i alla fall ta oss in till Singapore. Ser så mycket fram emot det!

Likes

Comments

Nu väntar en flygresa på 14 timmar, nästa stopp är Moskva och därefter väntar Singapore!

Likes

Comments

Är nu framme i Stockholm och ska sova sista natten innan jag flyttar till andra sidan jorden. Mormor och morfar skjutsade upp oss, det var så mysigt att hinna säga ett lite längre hejdå, att dra ut på det så länge som möjligt. Kommer sakna dem SÅ mycket.
Vi fick ta farväl av ett milt, höstigt, vackert Sverige, så samtidigt som det känns som ett fint avsked så var det liiite jobbigare att lämna allt bakom sig. Men, jag ska ju trots allt bara vara borta i ett halvår.


Verkligheten av att flytta hela sitt liv i resväskor: MÅNGA resväskor

Likes

Comments

Imorgon är det dags, då börjar mitt största äventyr hittills. Planet ska först ta oss till Singapore, där vi under mellanlandningen ska spendera en hel dag (!). Det ska bli såå kul, det verkar vara en så häftig stad (eller är det ett land haha? Eller båda? Ingen vet). Har alltid velat åka dit sedan jag såg Kompisar på nätet, haha, så det blir coolt att se även om det inte blir ett långt besök. Sen bär det av mot mitt nya hemland, Nya Zeeland. (Förstår det fortfarande inte, inte ens när jag skriver det. Får se om det slår mig imorgon på flyget...)

Har nog äntligen fått ordning på packningen, är som vanligt ute i väldigt bra tid så här dagen innan... Men men. Nu väntar bara resfeber några timmar till innan det är dags att åka.

Följ gärna med på min resa! Kommer försöka uppdatera här så mycket som möjligt, både för alla mina friendos där hemma men även för min egen skull. Det kanske dröjer tills nästa inlägg, man vet aldrig när man lyckas hitta lite wi-fi på resande fot. Men lite bilder då och då ska jag nog lyckas få upp!

Infogar en liten bild från en av sommarens höjdpunkter! ♡


minnen från saknade mysiga sommarkvällar.

Likes

Comments