Header

Jag är inne i en riktig svacka nu som jag inget hellre än något annat vill ta mig upp ifrån nu.

Jag sticker varenda dag och skadorna blir fler och fler. Allt kretsar nu kring att skada mig så mycket som möjligt för att undvika alla flashbacks bl.a.

Det tar så mycket på mig. Det känns som att jag aldrig kommer bli mitt fulla jag igen efter det som hände den 11/8-15

"Förut var jag hel
Nu är allt bara fel
Jag hoppades att vi tillsammans skulle vinna
Men det som hände var att jag höll på att försvinna
Jag vill bara få leva
Och inte bara överleva"

Jag tror ingen förstår hur mycket jag lider av detta, varje dag. Mina tillitsproblem blir bara större och större. Snart litar jag inte ens på katten. Men det är mycket annat också, tankarna bara snurrar och snurrar fortare.

#brottsoffer #mordförsök #psykiskohälsa #psynligt #asperger #adhd #ångest #snartdeprimerad

Likes

Comments

Det slår mig mer och mer för varje dag som går hur otroligt tacksam jag är för att Fetto vill bo hos just mig. Han är allt jag har och jag är så stolt över honom. Idag hoppade han upp i knät och gav mig en puss på kinden, så söt 😘

Nej, jag är verkligen så otroligt tacksam över att jag har honom och varje dag som han andas är en gåva för mig 🙏🏻☀️

Likes

Comments

Jag saknar någon, jag saknar någon så mycket att det känns som att jag ska sprängas. Jag vill ha en bästa vän igen. Någon som tycker om mig precis för den jag är.

Det behövs särskilt nu. Flashbacksen från mordförsöket dödar mig. Men nu ska jag vara brutalt ärlig. Jag tror inte många förstår hur mycket jag vill bli frisk och leva ett normalt liv. Men jag tror inte många förstår hur lång väg jag har att gå. Jag har inte vägrat ett enda samtal på öppenpsyk i Simrishamn sen jag började. Sen upplägget där styr inte jag över. Imorgon efter gymmet ska jag leta skolor för jag vill börja plugga på distans. Jag vill ha ett riktigt liv igen. Och gärna en bästa vän. För det saknar jag 💔

Likes

Comments

Hej på er! Idag hade jag möte med min nya godeman och jag kommer nu under helgen sitta och kalkylera på en skittråkig budget till min nya lägenhet, men åh så fint det kommer bli 😊

Jag kommer satsa mycket på förvaring och det blir mest från IKEA. Har ni nått tips på förvaring till ett minimalt badrum så tipsa mig, jag tar emot allt 😌

Detta har jag iallafall bestämt mig för till 100%.

IKEA hade iår inga snygga soffbord så jag har valt detta ifrån EM, det heter ACCENT och kostar 1390 kronor.

En massa "svävande hyllor" kommer de bli, praktiskt för foton och andra småsaker man vill visa upp. Denna kommer från IKEA och kostar 99 kronor.

Steghyllor är något jag gillar väldigt mycket och för att det inte ska bli för mycket vitt så kommer jag välja svartbrun. Hyllan heter HJÄLMAREN och kostar 799 kr.

Sen, skoförvaring är något jag med mina x antal för många par skor bara måste ha. Detta skåp heter BRUSALI och kostar 599 kronor.

I sovrummet kommer jag satsa på en rejäl klädställning, praktiskt för kläder man använt typ en gång och som man fortfarande inte behöver tvätta. Detta heter RIGGA och kostar 129 kr.

Sen, jag har noll speglar i min lägenhet just nu. Heh 😳 Så därför är ett spegelskåp väldigt nödvändigt. Detta har jag suktat på länge och heter LILLÅNGEN. 595 kr från IKEA precis som allt annat utom soffbordet just nu.

Detta var bara en bråkdel av vad jag har i mina köpeplaner 😉 Ska när det börjar närma sig i slutet av januari kolla lite mer på speciellt EM.

Vi hörs!

Likes

Comments

1 Vad heter du? Ebba
2 Vänster eller högerhänt? Höger
3 Sommar höst vinter eller vår? Vår
4 Favorithögtid? Avskyr högtider men får bli påsk
5 Cola eller fanta? Cola Zero
6 Donken eller Max? Max
7 Instagram eller Facebook? Instagram
8 Hur gammal är du? 21
9 Var bor du? Hammenhög
10 Hårfärg? Blond just nu
11 Ögonfärg? Grönblå
12 Längd? 175
13 Godis eller chips? Godis
14 Nämt tre saker på din att göra lista Städa, vila, måla
15 Vad skulle du gjort utan din mobil? Ingen aning, otänkbart 😳
16 Dumpat någon? Ja
17 Blivit dumpad? Ja
18 Vad har du för någon mobil? iPhone 6s
19 Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Köpa massa kläder, få iordning lägenheten och spara
20 Favoritland? Spanien
21 Vad gillar du mest med sig själv? Ingenting
22 Vad gillar du minst...? Allt
23 Nämn två personer du inte skulle klara dig utan? Mamma och Kim
24 Ut o festa eller myskväll? Myskväll
25Tränar du? Ja
26 Hur mycket väger du? Pass
27 Tatueringar? Ja
28 Percing? Nej
29 Favoritfärg? Rosa
30 tobak eller alkohol ? Tobak
31 Anledning att jag gick med i youtube? ?
32 Rädslor? Viktuppgång, insekter, höjder
33 Vilka instrument? Piano är fint
34 Favoritraggningsreplik? Haha, kör inte med sånna 😅
35 One direction eller the fooo? Båda är skit
36 Justin Bieber eller Manfred Erlandsson? Justin får de bli
37 Hamburgare eller pizza? Pizza
38 Mamma eller pappa? Mamma men gillar pappa också
39 Sommarklänning eller tubtop? Klänning
40 Lakrits eller Laakrtits? Lakrits
41 Vad gör du på fritiden? Tränar
42 Var föddes du? SöS
43 Var vill du bo? I Skåne 😉
44 Framtida jobb? Advokat eller sjuksköterska
45 Favoritartist? Oj, finns så många bra men lyssnar mycket på Avicii
46 Favoritstad? Inte är det Stockholm iallafall
47 Gröna Lund eller Liseberg? Liseberg
48 Duscha eller bada? Duscha
49 Vad skulle ja ta med till en öde ö? Min mobil och min laddare
50 Favorit sak i mitt rum? Min säng

Skittråkig idag, jag vet men håller på och knåpar på ett annat inlägg också 🙄😏😏

Likes

Comments

Juli
Juli var en väldigt svart månad. Var på möte hos öppenvården som resulterade i att jag blev dumförklarad och fick sen vak på prov. Dagen efter står två poliser inne hos mig och efter en del tjafs fick dom in mig i polisbilen som i ilfart körde till PIVA i Kristianstad. Väl där var jag så utåtagerande att poliserna fick stanna kvar i en och en halv timme innan jag lades i bältessäng.

Augusti
I början av augusti fick jag komma tillbaka till boendet, denna gång med ett vak som soc bara 3 dagar senare kom ner och skrev på ett löpande avtal på. Gick annars mest runt i mina RayBans och var bitter på folk. Trivdes ganska bra med min kropp då.

September
September var nog den månad jag var mest nöjd med mitt utseende. Hade dock väldigt mycket ångest och personalen fick använda nödrätt flera gånger. Lekte annars mycket med MSQRD.

Oktober
I oktober förändrades en del av mitt liv. En dag när jag hade ångest och satt ute och grät så kom Fetto och la sitt huvud mot min söndergråtna kind. Vi satt där ett tag minns jag. Två dagar senare kom han till min altandörr och jamade tills han fick komma in. Sedan dess har han blivit kvar och det är jag så enormt glad och tacksam för ❤️

Började banta också och käkade Modifast mesta delen.

November
Jag fyller 21 år och lovade Ana att få äta lite gott.
Lutade huvudet mycket mot Fetto och var allmänt speedad.

December
I december fortsatte jag banta och mådde som en påse skit. Tog upp en tätare kontakt med K igen. Hade min bästa jul på år.

Likes

Comments

Januari
Nyår firade jag inlåst på en slutenpsykiatrisk avdelning där jag sedan december vårdats för mitt svåra självskadebeteende. Jag umgicks med min lillebror och mamma mycket. Natten mellan den 31/1 och 1/2 skriver jag detta i min dagbok " Hej Ana! Jag har saknat dig. Faktiskt. Men imorgon den 1/2 blir det te, varma koppen, pepsi Max och sallad. Bra va? Nu ska fettet bort. Jag hatar verkligen min kropp och jag hatar att inte ha någon som helst kontroll. Jag avundas beniga modeller. Längtar efter att en dag få se mina revben. Kanske blir jag en dag accepterad?"

Dieten satte psyk stopp för trots en väldigt stabil normalvikt.

Februari
Februari inleddes den med på psyk och jag fördrev dagarna med att dra till MatDax och köpa billigt godis. LSS hittade ett boende och i februari kom dom på besök. Med darrande ben gick jag in i rummet där dom satt och tackade då ja till att flytta 68 mil hemifrån.

Mars
I början på mars var det dags att säga hejdå Gubbängen och hej hej Skåne 👋🏻 Minns så väl nervositeten och förväntan när jag satte nyckeln i MIN nya lägenhet. Den känslan var obeskrivlig. Däckade tidigt den natten. Annars ägnade jag dagarna åt att vara aktiv på Facebook och sen blev det en del smirinoff ICE 😉

April
Jag var väldigt beslutsam på att jag inte skulle självskada på mitt nya boende men jag förlorade. Efter en självskada som jag fick sy så blev jag återigen inlagd. Från PIVA Kristianstad flyttades jag till Hagsätra Psyk där jag fick stanna i 10 veckor. Ägnade dagarna på den nya, bättre avdelningen med att dricka energidrycker, äta godis och röka. Hade väldigt roligt med en kompis, B som också var inlagd. Vi gjorde djävulskap jämt och ständigt och personalen blev surare och surare 😏

Maj
I maj sken solen och jag fick fri utgång. Gick runt i mina klackskor och förstod inte alls varför jag låg inne. Opererades på SöS och sen drog helvetet igång igen. Maj var med andra ord en väldigt upp och ner månad.

Juni
Början av månaden inleddes med att jag hoppade från bron och fick en rejäl mjukdelsskada i höger fot. Hade fruktansvärt ont och levde i princip på citodon.

Blev sen äntligen utskriven från och firade det med en selfie och att byta om till shorts. Men jag mådde inte bra och blev efter cirkus sex timmar hemma inlagd igen.

Detta var alltså början av året. Senare under morgondagen kommer fortsättningen.. Håll ut 🤗

Likes

Comments

Hej på er!

Psykisk ohälsa är svårt, jättesvårt. Särskilt för dom som står utanför. För mig känns det som att folk inte riktigt vet hur dom ska bemöta mig, så här kommer en lista på hur jag vill bli bemött.

1. Våga fråga- ett enkelt "Hur mår du?" visar att någon ser mig, även om svaret oftast inte överensstämmer med verkligheten.

2. Skäll inte på mig-Jag mår inte som jag gör för att det är roligt precis. Att du skäller på mig gör snarare att jag får mer agg mot dig.

3.Säg inte "Du söker bara uppmärksamhet"- Hade jag velat ha uppmärksamhet hade jag sökt det på andra sätt än att berätta om mitt psykiska mående.

4. Och nej, jag kan inte bara "Rycka upp mig"- Psykisk ohälsa är så mycket mer.

5. Uttala dig inte om saker du inte vet hela sanningen om- Oftast gör det mer skada än nytta, jag vill inte höra en sak från dig ena dagen och en sak från en annan person andra dagen.

6. Respektera att jag inte alltid orkar höra av mig- Nej, jag är inte sur på dig. Precis som friska människor behöver jag mina pauser ibland.

7. När jag får ångest, våga- Jag brukar säga till personal här som undrar ibland att "Behandla min ångest såsom du själv skulle vilja bli behandlad när du får ångest". Våga testa och var lyhörd. Funkar det inte så vet du det till en eventuell nästa gång.


Detta var det mer generella. Nu tänker jag gå in specifikt på några punkter gällande min ätstörning.

1. Det är inte bara att "äta och var glad"- Ätstörningar är inte roligt någonstans, hade jag kunnat göra det du säger, hade jag gjort det för länge sen.

2. "Hon är smalare än dig"- Nej, nej nej. Den kommentaren är så sjukt onödig och triggande.

3. Kommentera inte mängderna jag äter- Allt är noga planerat oftast och varje måltid innebär redan ångest för mig. Prata om andra saker istället.

4. "Så smal är du inte"- Du bekräftade med den kommentaren redan min bild av hur jag själv tycker att jag ser ut.


Slutligen vill jag säga att jag är precis som er andra, jag har bara ett annorlunda sätt att tänka och leva. Och det viktigaste- se det friska i mig!

Peace, love och var snälla mot varandra <3 Kram

Likes

Comments

Jag har en känsla av att jag inte kommer hem på måndag. Tränat inatt vilket jag fick skit för och nu är jag egentligen sjukt trött men vila? Vad är det?

Jag måste ljuga inför läkaren på måndag. Måste måste måste. Detta går inte. Hon kan inte få ta det enda jag har kvar ifrån mig😰

Var ute och rökte nyss efter att ha sovit tre timmar, jag känner hur min kropp börjar ge upp. Hjärtat dunkar så fort och jag svajar när jag går. Funderade på en halv pepparkaka men Ana sa nej. Katten har legat och sovit hela natten inne, ovanligt med tanke på att han är utekatt men han och jag har ett väldigt speciellt band. Han vill inte lämna mig och jag vill inte lämna honom. Att jag ens stoppat saker i min mun tidigare beror enbart på att jag inte vill lämna honom. Han är mitt allt, hela min värld.

Finns det någon Gud så gör han att jag slipper bli inlagd på måndag 🙏🏻

Likes

Comments

Snälla, låt mig bara vara. Jag är så rädd.

Var på öppenvården idag och var nära att inte få komma hem igen. Läkaren ville skriva LPT på mig. Blev så jävla rädd rent utsagt. Jag vill bara bli skinny men det fattade inte läkaren. Känner mig som en fånge i min egen kropp och jag gör allt för att göra Ana nöjd. Detta är ett helvete dag ut och dag in.

Allt jag ser och känner är fett. Min medicinering ändrades till 20 mg Abilify och sen la hon till 5 mg av min mardrömsmedicin Olanzapin. Tjockismedicinen, den som man blir tjock av säger folk. Får väl svepa den med min linfröshot och en jädra massa te med kanel i. Ska träna sen idag, andra passet. Tur för mig att många i personalen är lite blåsta om man säger så för då kan jag lätt lura dom om maten. Jag käkar ju bara flytande numera.

Jag gråter och låter Ana vinna. Medan Ana bara står och ler och låter mitt liv försvinna. När allt handlar om att bli smal. För jag är ju inte ens normal. Hon sa att hon skulle bli min bästis. Trots detta låter hon mig inte ens dricka en festis. Ångest är min vardag, Lika intensiv som en varm högsommardag. Jag bönar och ber, medan tårar långsamt faller ner...

Likes

Comments