Allmänt

Lördag idag och har var iväg igår hos en kompis sen sov jag över där och lite hem idag runt 12. Vi hade riktigt roligt och mysigt. Men idag så är det sjukt varmt ute och stallet blir inte för ens sent ikväll. Dagen kommer spenderas i sol stolen med lite sociala medier bland annat. Får se lite vad dagen har att erbjuda. Många tävlar idag med säger bara skit, stjärna till er och hästarna som pallar med denna värmen! Ska försöka lägga upp ett inlägg efter stallet men det kan bli lite sent men hoppas att det inte gör något. Ha de!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Rufus

igår så slutade dagen med matte prov, gick helt okej vara lite osäker på något men aja. Matte är inte min passion direkt. Men efter det så åkte jag hem med skol bussen och åt lite snabbt samt bytte om och tog cykeln upp till stallet. mockade och fixade maten i lugn och rå. Tog in Rufus och borstade han när han fick lite hö. Passade på att klippa hans man samt runt hovarna. Så han blev lite fin. Tanken var ju att jag skulle hopp tränat men kunde inte komma dit då ingen kunde köra. Tråkigt men jag körde lite dressyr istället. Han gick i fin form men var lite tung tyvärr. Men värmen är ju på och det gör väldigt mycket. Vi övade på skänkelvikningar, öppnor, framdelsvändning, bakdelsvändning väldigt lite, förvänd galopp samt slutor. Gjorde inte så mycket av allt utan mer lite smått och gott. Körde även lite övergångar så att han skulle lyssna. Han blev rätt så svettig så svampade av honom då det var lite för kallt för att duscha han tyckte jag. In i boxen och han fick resten av sin mat. Jag plockade undan och hängde in alla saker. Sen så var den dagen klar i stallet och mamma kom och så åkte vi och köpte lite mat. Mums! Resten av kvällen blev framför tv och mobilen. Så ingen super speciell dag men ändå rolig. Idag är det torsdag och vi är lediga från skolan idag och imorgon samt helgen. Riktigt skönt och man hinner koppla av. Ska rida idag och tanken är att köra kondition, så ska nog hoppa idag i med att jag inte gjorde det igår. Vi får se vad dagen har att erbjuda men lite plugg ska också genomföras bland annat So och Sv. Vet om att det är många som tävlar idag så lycka till, till er och ni andra ha en bra dag så hörs vi!

Min finaste!

Likes

Comments

Allmänt, Häst m.m

Idag var det en lång dag i skolan och vi hade bland annat slöjd och idrott. Var hemma cirka 15.40 och åt lite mellis samt kollade lite på paddan. Försökte göra lite matte då vi har matte prov imorgon men det gick inget vidare tyvärr. Hände inte så mycket mer men sen runt 17.45 tiden så åkte vi upp till stallet men jag cyklade hem direkt då min syster skulle rida. Dock så cyklade jag inom min klubb för att kolla på när min kompis red. Alltid lika kul att se och höra. Efter en timme där cyklade jag hem och åt och nu sitter jag här. Dagen har gått rätt så snabbt och en vanlig dag är klar. Imorgon är det sista skoldagen för denna vecka. Så skönt förutom att vi har lång dag imorgon + prov..... inte så kul. Hoppas på att dagen går fort och bra imorgon. Ska förhoppningsvis på hoppträning imorgon om mamma hinner. Mer om det kommer det uppdatering på. Anmälde mig även till en tävling idag som är nästa helg. Så det ska bli kul. Men nu måste jag göra lite andra skol saker. Ha det bra!

Likes

Comments

Häst m.m

Vad ska man säga. Inte uppdaterat på veckor. Inget jag har planerat men så blev det. Har haft prov, läxor, Ont om tid då Rufus har kommit före. Har hoppat pay and jump med Rufus på 90 och 100cm, har även tävlat. Resultaten har varit bra. Vi har tränat på klubben och haft skoj. Men tänkte att bloggen ska komma igång igen. Kul tycker jag men har ni några tips på inlägg så kommentera gärna det. Dagarna har gått fort här i Skåne och nu på sistone har solen kommit fram och 25 grader har det kommit upp till. Så väldigt varmt. Idag så har jag varit på en hästtävling och kollat lite. Har även jobbat här hemma med. Ska inte upp till Rufus från ikväll , då värmen har lagt sig. Imorgon är det skola och den veckan som kommer går vi bara tre dagar då det är kristihimmelsfärdsdagen och sen är fredagen en klämdag. Skönt säger jag och jag ska nog konditions träna Rufus på torsdag vi får se. Denna dagen blir mest till för fix och chilla. Hoppas att er söndag är rolig eller spännande. Ha det bra!

Sötaste!!

Likes

Comments

Rufus

I onsdags så hoppade vi utomhus och det var roligt! Vi körde först lite galopp och sen gick över till att travhoppa. Det gick fint och sen hoppade vi lite studs i båda varven. Han var lite stark men vi ju ute så kan förstå det. Så övade mycket själv på att han skulle lyssna på mig och vi ökade och minskade galoppen. Sen hoppade vi en linje med 6 galopp språng i mellan. Vi hoppade även en kombination med ett språng i mellan. Han hoppade fint. Vi gjorde lite fler saker också men till sist som vanligt gjorde vi en bana. Det började på en oxer sen lite galopp till en kombination med en oxer först sen till ett räcke. En rättså snäv sväng till ett räcke en sträcka till den korta kombinationen sen en sträcka till ett räcke och avslutar med en annan kombination. Så vi övade mycket på distanser och vägar. Vi börjar bli bättre på distanser men det sitter inte helt. Han kändes fint och hoppade bra. Så var nöjd och vi hoppade en bana på 90-100cm. Det var vår hoppträna och igår så red jag lite dressyr som öppnor, skänkelvikningar och slutor i galoppen. Han jobbade på fint och red inte super länge men han skötte sig jätte bra. Så han har varit duktig.

En fin bild som en tjej tog i onsdags!

Likes

Comments

Rufus

Ja i måndags så åkte vi vid åtta till tävlingen, gick banan och kollade några ekipage. Jag red fram honom i bra tid matchade tiden bra och han var lite stel i vänster. Men fixade det. Hoppade fram och det kändes bra. Min tur och start signalen gick. Hoppade en LD och han hade bra fart. Hoppade fint och vi blev nolla och det en grund omgång men jag hade Snabbast tid så tekniskt sätt vann jag ju! Sedan fick han äta lite mat i transporten då det var både paus och andra ekipage innan mig. Gick banan till LC med två faser och kollade lite på några ekipage. Red fram lite men inte lika länge och hoppade fram några hopp. Kom in på banan och startade galopper honom. Men han vek undan på hinder ett antagligen för att han inte var framme. Jag tyckte att var framme men jaja. Gick bättre sen men var ändå irriterad. Sånt är livet. Men Åke hem sen och fixade Rufus och han fick Gå ut i hagen. Men fick två rosetter en blå -gul och sen en rosa-svart. Det var min tävlings dag i måndags! Ha det bra❤🐴

Likes

Comments

Allmänt, Häst m.m, Rufus

Tänkte att ni skulle få veta lite mer om mig och Rufus i detta inlägg med lite frågor!

Hur länge har du ridit? Jag började rida när jag var fyra år och har holt på sen dess.

Favorit gren inom ridningen? Tycker det är roligt med både dressyr och med hoppning. Det händer lite mer i hoppningen och det tycker jag är roligt, men i dressyr så är det mycket att komma ihåg och allt ska se lätt ut. Just nu skulle jag väl säga hoppningen men tycker båda är sjukt roliga.

Hur skulle du beskriva din häst? Jag skulle säga att Rufus är lite som mig. Han är envis och lite känslig men samtidigt är han väldigt hård i huvudet. Smart är han också och tar sina chanser. Han älskar mat och att bli ompysslad. Han är världens sötaste ponny som alltid vill ens bästa. Hoppa tycker han är roligare än dressyr och uteritter tycker han är skönt!

Hur högt har du hoppat? Det högsta jag hoppat är 115cm med Rufus.

Svart eller brunt läder? Enkelt svar. Svart. Många tycker att Rufus passar i brunt läder men det tycker inte jag. Han är snyggast i svart läder😉

Färgen på den ultimata tävlingsoutfiten? Vit och marinblått samt svart. Perfekt

Litar du och din häst på varandra? Jag litar på Rufus till 100% och det tror jag att han också gör.

Årets planer? Planen är att komma ut på någon LA.1 i dressyr och hoppa LB. Att vi ska ha det roligt och äga sommaren samt tävlingarna.

Ras och manke på din häst? Rufus är en Connemara och en basjkir ponny och är 144cm hög. Men han känns mycket större än vad cm säger.

Vad kan du och din häst aldrig få nog av? Mat, att bli ompysslad och varandra!.

Något ni drömmer om? Att rida in på en arena med fullsatta människor på läktaren och vi vinner en stor klass antingen dressyr eller hoppning.  Det skulle vara riktigt roligt och ett stort minne!

Dröm yrke? Jag skulle vilja utbilda mig som veterinär eller djurvårdare. Den linjen och rikta in mig på hästar i så fall inte så mycket smådjur. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda😊

Här fick ni tolv frågor om både mig och Rufus. Lite blandade frågor och svar. Ha det bäst!

Från förra sommaren, Söta Rufus!

Likes

Comments

Rufus

Idag ör det lördag och det är Rufus födelsedag! Han fyller 11 år idag. Han är verkligen världens sötaste ponny och han en riktigt bra ponny även om han rätt så envis ibland så älskar jag honom ändå. Vi har ägt Rufus i ett år och cirka en månad och det är helt otroligt så mycket man får uppleva med denna ponny. Han ger än glädje varje dag och kärlek. Han älskar att pussa och han är bara bäst. Idag ska han få extra mycket godis och kärlek. Har inte hunnit köpa något till honom ännu men det ska jag försöka fixa så snart som möjligt. Tänkte lägga upp lite fina bilder på Rufus som jag har tagit under detta året men honom. Vissa hans fina sidor😉

Men idag har jag ännu så länge städat mitt rum noggrant. Tagit det lite lugnt och skrivit lite inlägg. Ska göra lite läxor också men vi får se när det blir av. Ska till Rufus i eftermiddag och pussa på honom. Så förutom att Rufus fyller år så är det ingen speciell lördag!

Finaste!

Likes

Comments

Rufus

Igår så kom jag upp till stallet innan fem ungefär, hämtade Rufus och han fick äta lite innan jag skulle rida för han blir inte på humör annars. Men fixade han och gick ner till ridhuset och la fram lite bommar och höjde upp vissa. Övade mycket volter och åttor. Då han var ju lite stark i onsdags. Det gick bra och vi hoppade över ett litet kryss i cirklar och åttor. Bra för att göra dem mjuka och att dem ska följa en. Sen övade jag på att minska och öka galopp både långsidan och kort sida. Hade även två upphöja bommar med 5 galopp språng i mellan. Där i mellan kortade och längden jag. Han lyssnade jätte bra och red inte super länge cirka 35 min och skrittade av honom sen i "skogen". Fixade klart honom och han fick sin mat och plockade undan sedan bommarna. Kom hem vid halv åtta ungefär och åt mat och chillade resten av kvällen. Hoppas ni hade en bra fredag. Ha det bra!

Likes

Comments

Rufus

Tränade igår och det gick bra. Vi körde lite volter i både trav och galopp. Linjer samt några svängar. Han var starkare än vad han brukar och lite stelare. Så det var inte så passande då vi körde mycket svängar och blir han jobbigare. Men vi började med volter och rida över sockerbitar. Sedan så gick det över till att vi hoppade tre sockerbitar som en Ignorera serpentin båge. Det gick okej vissa blev bra och andra mindre bra. Så där övade vi på att bytta galopp samt komma bra på dom. Efter det så hoppade vi lite svängar så det var bra att vi övade på det för jag och Rufus behöver öva på tajtare svängar. Vi hoppade vatten matta och det gick bra. Vet lite mer hur jag ska göra för att vi ska få ett tryck i språnget mer. Sedan hoppade vi linjer med några språng i mellan och jag tycker att vi börjar bli bättre på att få kortare språng mellan hinderna. För innan tog Rufus stor hästarnas avstånd och det blir ju svårare på tävling. Till sist körde vi en banan och den började med en linje som vi inte kom in på lika bra men löste det bra. sedan en rätt så skarp sväng vatten mattan. Fyran var ett grönt räcke och till den var den en lång sträcka. Sju galopp språng till en oxer där man sedan får vända rätt så tidigt för att hoppa en parallell oxer ( Gillar inte dom, då det känns som hindret är kortare men det är inte det. Man blir lite lurad) En rak sväng som förvandlas till en böjd sväng till det gröna hindret igen. Fick bra flytt och sen var det en båge till en oxer sen en snett igenom linje till vatten mattan. Jag körde om första linjen då jag vill känna ett bättre flytt till första hindret. Hade bra fart genom hela tycker jag och fick mer tryck. Så det kändes bra men det tar lite tid och han var ju lite stark och sånt. Så var ändå nöjd med mig och Rufus. Jag själv kunde ridit bättre men hade dels mycket tränings verk. Det är hopp tävling på måndag så hoppas det går bra. Nu ska jag äta och skriva lite mer. ha det bra

Likes

Comments