Syster!
Jag ser dig
Vi är ett vi är samma
Kom, ta min hand, vi gör det nu
Ut i natten, ut i världen
Det blåser nu åt rätt håll
Innan gryningsljuset når oss är allt förändrat
På en natt gör vi om synen
Synen på oss, på varandra, på dem
De har sagt så mycket så länge att vi börjat hålla med
De vänder kappan efter vinden
De talar om att fortsätta kampen
Vi vet vad ni säger när vi inte är där
Vi synar er, det har vi alltid gjort
Syster! Systrar! Kampen är vår
De gav oss aldrig plats att synas
Aldrig plats att höras
Men vi har krigat och tagit tillbaka
En ständig kamp mot det egna psyket
En kamp mot det ni lärt oss
Sagt till oss och tvingat oss att tro på
Syster!
Lyssna på mig
Kampen är snart över
Vi är snart fria
När gryningsljuset kommer
Börjar en ny tid

Syster; ser du ljuset?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

Bra helg.

Har varit på två middagar med olika kompisgäng men gemensamt för båda kvällarna var trygghet+mys+personer jag genuint tycker om.

Idag var jag på mitt första möte med 5fight. Blev medlem för flera månader sen och har tänkt komma hur många gånger som helst men har varenda gång hoppat av i sista sekund för att jag blir lite för självmedveten lite för nervös lite för osäker. Men idag! Idag var jag där. Och det var bra. Det kändes seriöst och ändå skrattig stämning.

Just det!!: En sjukt rolig grej är att i samband med att jag annonserade ut mig själv på instagram har mitt bekräftelsebehov stillats för all framtid.

Nyårslöften som hålls upp än så länge:
•Håller det städat på rummet
•Kompisdejtar
•Läser böcker
•Pratar mer om viktiga saker, kallpratar mindre

Heja mig!
Imorgon har jag mittkursprov i matte:) kul:) va:)! Hejdå

  • 478 readers

Likes

Comments

Detta skrev jag för några dagar sedan. Kändes väldigt rätt då. Nu känns det inte så rätt längre, men vill ändå dela med mig. Den är ganska tung. Känns otroligt otroligt mellanstadie, egentligen högstadie också. Men det var en otroligt mörk period könsrollsmässigt. Texten känns överdriven men ibland är det vad som krävs för att det ska träffa.

Jag tror att man kanske behöver en bakgrundsanalys för att hänga med i texten. Info om roller vi blir tilldelade, mönster vi förväntas följa och krav vi, medvetet eller undermedvetet, försöker uppnå. Men jag orkar inte skriva mer så det får räcka så här. puss"Två kroppar säger de att det finns

estetisk är den ena

funktionell är den andra

En kropp trycks in i estetikformen

Formen med vassa kanter, som skoningslöst skär bort

hud och

kött, det måste bort det ska inte finnas för mycket inte för lite precis lagom utan leverfläckar utan bristningar utan brister och fel

tankarna måste hållas inne måste hållas tysta inga idéer får trilla ut

höga skratt eller egentligen alla skratt som inte kan jämföras med porlande bäckar eller fågelkvitter på våren eller allt vackert som finns måste bort

åsikter bort bort inte höras inte synas

drömmar våga aldrig drömma stort

Allt ska bort skäras bort tystas ner förintas, allt som inte är estetiskt korrekt ska bort


Funktionskroppen har ingen form med vassa kanter som skär vasst så den

springer den springer på skolgården snabbt

kastar hårt en sten mot rutan kastar för hårt på spökbollen på gympan kastar saker för ofta men den kommer alltid undan jag vet inte hur men den kommer undan

säger vad den vill för det skadar inte den alls sen säger den elaka saker på släktmiddagen säger saker om estetiska kroppen säger saker den borde ångra men aldrig gör

skrattar högt och elakt och läskigt jag måste gömma mig titta mig i spegeln skrattar de åt mig eller skrattar de gud förbjude åt mitt utseende för min estetik är allt jag har snälla skratta inte åt den

skriker högt så fåglarna lyfter från trädtopparna

drömmer den har stora drömmar så stora att de kan fylla ett helt universum


Det är så orättvist så orättvist. 

Likes

Comments

Lyssnar på little jinder och kommer på mig själv att vara avundsjuk på att jag inte skriver texter på samma sätt som hon. Är i en period där jag är avundsjuk på alla som kan skriva bra. Vill också kunna använda rätt ord i rätt ordning och få någon att känna saker. Sätta ord på känslor man inte kan formulera själv. Men istället för att öva på att skriva blir jag sur och håller inne delete-knappen så hårt att fingret vitnar.

Idag har jag gjort saker jag gör varje dag. Det vill säga typ plockat lite med mina växter, druckit kaffe och slötittat på youtube. Inte så produktivt men mysigt. Mina helger är så här numera. Tvåan har lugnat sig festmessigt. Första veckorna var bara fest fylla sena nätter cykla det snabbaste man kunde till salehan ta bussen hem. Det var intensivt jobbigt utmattande men kul. Nu är det tvärtom totalomvändning från svart till vitt. Jag sover mycket, typ läser böcker och har börjat träna. Är lite uttråkad. Vill ha balans mellan allt.

Nu är jag på väg till Johannes. Väntar på att Erica ska ringa men HON RINGER JU ALDRIG. Nästa busshållsplats heter på riktigt “busstationen”. Jag tycke inte att det är rimligt. Men samtidigt, den ligger i Klågerup så man kanske inte ska ha så höga förväntningar. (OBS jag får vara småorts-förtryckare jag har faktiskt tolkningsföreträde!!!!1!1!! mvh bor i hjärup)

Japp det var allt hejdå!!!!

  • 595 readers

Likes

Comments

•Tvätta håret på hårtvättardagen så man slipper vara äcklig i skolan (Borde jag skämmas över att detta var det första jag kom på? Att det tydligen var det absolut viktigaste jag ville förändra med mig själv var mitt utseende!!! tjoho heja mig)

•Läsa 12 böcker (En bok i månaden. Kan väl inte vara så svårt.)

•Försöka hålla det städat på rummet (Jag har ansvar för ETT rum i hela världen, borde vara lättare att inte använda golvet som matplats/garderob/smutstvättsyta/bokhylla. Men jag får väl öva)

•Prata mer om viktiga saker, kallprata mindre (Detta känns i efterhand som den viktigaste punkten. Jag vill ha fler samtal som ger mig något.)

•Lära mig 12 riktigt goda recept (KUL!!!!!! Kan inte laga mat. Vill kunna)

•Åk på mer äventyr! Hitta fina ställen i Malmö och Lund (Typ fina parker, fina hustak osv. hmu om du vill följa med. Det blir roligt jag lovar)

•Åk till ödeställen (Känns som att vilma och lydia brukar göra det? Ta med mig!!! Annars, samma grej som ovan: hmu om du vill följa med)

•Rensa vänner på Facebook/följare på instagram (typ högstadiesnubbar (lollll u all gone already) och avlägsna kompisars syskon som är födda typ 92 och bor utomlands som man la till när man var 12 och det var coolt med många vänner på facebook)

•Skapa (Detta känns kanske lite abstrakt, kan medge det. Men det är lite meningen. Jag vill skapa mer, få utlopp för saker genom konstnärligt skapande.)

•Bli vig (När jag var mindre så dansade jag. Då var jag jättevig, det var roligt. Det är jag inte längre)

•Var ärlig med kärlek om andra, våga vara genuin (Också viktig punkt. Har varit ganska rädd för att utrycka mig om andra människor till dem. Det är läskigt så klart, jag är rädd att uppfattas som på och störig.)

•Skriv mail till kvinnliga förebilder (S/o till Emilia som fått mig att börja göra detta. Det är så bra för alla inblandade: Jag får prata med idoler. De får uppskattning för sin konst/sin musik/sitt arbete generellt. Systerskapet stärks)

•Tatuera mig!!! (Hej mamma och pappa. Jag lovar att tänka igenom jättenoga. kram)

•Ät frukost (Mår så bra när jag gör det men det händer allt för ofta att jag sover lite för länge och väljer kläder lite för länge och sen måste springa till bussen)

•Skriva mer ordentligt det vill säga sluta skriva “ja” “e” “d” och så vidare (Började göra detta som ett skämt för ganska längesen, nu kan jag absolut inte sluta. GUD samma grej med att jag sjukt ofta skriver många utropstecken. Jag började göra det på skämt typ i nian, för att jag tyckte att det var så jävla fult och här sitter jag idag och har inte skrivit ett sms på tå år utan minst fem utropstecken.)

•Spara pengar!!!! Ffs (ÄGDE på att spara pengar innan. Inte längre)

•Köpa en ryggsäck (Detta kanske låter som en onödig punkt. Men såhär: har alltid ont i axeln pga tung dator tunga böcker vattenflaska pennor hörlurar laddare som tryckt jättehårt med smala band mot axeln, oordning bland grejerna pga inga fack alls. Så det ska jag köpa när jag har klarat av punkt 16 ett tag)

•Kompisdejta/ta upp kontakt med gamla vänner (Längtar SÅ mycket tills jag ska börja göra detta!!! Har redan tänk ut några jag ska dejta. LÄNGTAR!!!)

•Ta hål i örat (Har tänkt göra detta sen ettan, men inte orkat ta tag i det)

Likes

Comments

För några månader sen skrev jag en text om tid. Om nutid, för att vara exakt. Ägnade några minuter åt att skriva den, sen tänkte jag inte så mycket mer på det. Nu har jag börjat tänka desto mer på det.

tanken på att nuet bara är en spricka, en krackelering i tidslinjen som består av dåtid och framtid. det som händer nu, mindre än en millisekund är allt som är nuet. allt annat är dåtid eller framtid. den första meningen jag skrev är dåtid och den sista jag kommer skriva ligger än så länge i framtiden. när jag läser detta nästa gång kommer hela stycket påminna mig om dåtiden. den kommer aldrig någonsin tillbaka och det gör mig helt galen. nu är jag snart på sista meningen, det jag innan skrev var framtiden. man skulle kunna tänka att jag då har nått framtiden men det stämmer inte, för sprickan mellan dåtid och nutid flyttas framåt, men jag kommer aldrig befinna mig någon annanstans än i avgrunden. falla ner från dåtiden och försöka kämpa mig upp till framtiden.


Ju mer jag tänker på det desto sjukare känns det. Nuet finns inte.

(känner ett starkt behov av att berätta att jag vet att detta är så sjukt gränslöst jävla äckel-pretto. Liksom säga ifrån i förväg, jag vill hinna säga det innan ni hinner tänka det. Vet att detta är en patriarkal fälla. Att tala illa om sig själv så ingen annan hinner göra det före.)

Likes

Comments

“A way of seeing/treating/thinking about your body as an object for others desires”

One of the worst things to the people, but best things to gain capitalism, the commercial industry has come up with is the idea of objectivity and subjectivity between men and women. We sell men the idea that they are the subject, they are the owners of the objects which are: the women.

This means that we are a part of a system where a woman's way to get her value is being the perfect object. Because of this, her best way of being powerful in a group of people is by being desirable. Women internalize the male gaze and start seeing themselves from the male’s eyes instead of their own. Men watch women and women watch themselves being looked at. As soon as you get aware of this, which happens subconsciously, you start to see yourself as an object. And this has some pretty severe effect on women.

Some effects that are caused by self-objectification might be:

Depression

Sexual functioning

Eating disorders

Depressed cognitive functioning

and Habitual Body Monitoring

HBM is a phenomenon which make Women think about their appearance way more often than you may think, they think about how their legs are positioned, if their makeup is smudged, how the light is falling, if their hair looks messy, who’s looking at them and lots of other things. This has resulted in women being so aware by their appearances that women fix their looks two times every minute. A really terrible effect caused by this is that our cognitive functioning reduces due to HBM. Our ability to think, learn and feel reduces because we are raised in a society that has taught and is teaching us that aesthetics are more important than intellectuality.

And if that wasn’t enough, HBM stands in the way for a lot of female friendship. As i said before, the mayor way for a woman to gain power in a group of people is by being desirable. This creates competition between women and disturbance their relations to each other.


Likes

Comments

Här är en spotifylista jag gjorde till clara. Den kan man lyssna på, eller låta bli.

Likes

Comments

Hittade en anteckning jag skrev för några nätter sen: "Är så jävla trött på att trippa på tå och inte våga skriva det jag känner. Vill få fram grejer jag tänker på på riktigt. Det är inte roligt att berätta om min skitvardag. Jag vill skriva om min eld. Jag vill inte linda in något. Jag måste sluta anpassa mig så där otroligt mycket. Sluta vika mig för allt.."

Visst att det här är skrivet på natten och att saker tenderar att kännas mer då, men detta är hur jag känner och resonerar om mitt liv för tillfället. Jag är trött på tillvaron, den känns låst. Jag vet att vissa i min omgivning har tror att jag menar att jag är trött på dem när jag skriver så här men självklart inte. Jag är oändligt tacksam för dem jag har runt mig. Speciellt alla fantastiska jävla tjejer som alltid håller en om ryggen. Jag har aldrig upplevt ett systerskap så starkt som detta. Jag har typ börjat ta det för givet, men ibland kommer jag på mig själv med att tänka på hur det var innan gymnasiet och då blir det väldigt påtagligt hur bra det är nu. Jag såg framför mig att jag skulle bli en bloggtjej™ som ba aH heJ idaG Har jAg FIkaT!!!! men jag tror det är slut på det. Jag har ett sånt otroligt desperat behov av att skapa grejer, vara transparent och typ framstå som påläst/intellektuell/smart/geniun i allt jag gör. Sååå med detta vill jag väl säga att i framtiden kommer jag skriva mer politiska, känslomässiga och brinnande grejer och lägga upp här.

that's all, i'm out

Likes

Comments