View tracker

Här är en spotifylista jag gjorde till clara. Den kan man lyssna på, eller låta bli.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hittade en anteckning jag skrev för några nätter sen: "Är så jävla trött på att trippa på tå och inte våga skriva det jag känner. Vill få fram grejer jag tänker på på riktigt. Det är inte roligt att berätta om min skitvardag. Jag vill skriva om min eld. Jag vill inte linda in något. Jag måste sluta anpassa mig så där otroligt mycket. Sluta vika mig för allt.."

Visst att det här är skrivet på natten och att saker tenderar att kännas mer då, men detta är hur jag känner och resonerar om mitt liv för tillfället. Jag är trött på tillvaron, den känns låst. Jag vet att vissa i min omgivning har tror att jag menar att jag är trött på dem när jag skriver så här men självklart inte. Jag är oändligt tacksam för dem jag har runt mig. Speciellt alla fantastiska jävla tjejer som alltid håller en om ryggen. Jag har aldrig upplevt ett systerskap så starkt som detta. Jag har typ börjat ta det för givet, men ibland kommer jag på mig själv med att tänka på hur det var innan gymnasiet och då blir det väldigt påtagligt hur bra det är nu. Jag såg framför mig att jag skulle bli en bloggtjej™ som ba aH heJ idaG Har jAg FIkaT!!!! men jag tror det är slut på det. Jag har ett sånt otroligt desperat behov av att skapa grejer, vara transparent och typ framstå som påläst/intellektuell/smart/geniun i allt jag gör. Sååå med detta vill jag väl säga att i framtiden kommer jag skriva mer politiska, känslomässiga och brinnande grejer och lägga upp här.

that's all, i'm out

Likes

Comments

View tracker

Här kommer podd-tips!

Josefinito podcast. Josefin Johansson + gäster pratar om olika saker. Absolut inte djupa eller tunga ämnen, men sjukt rolig! Dessutom avslutas varje avsnitt med en låt som hon gjort.

TSKNAS: Soran Ismail, Aron Flam och Petter Bristav + en/flera gäster pratar om nyheter/vad fan som helst egentligen. Ibland är den skitrolig, ibland dödstråkig. Ibland väldigt lärorik, ibland handlar den om fotboll. Ni fattar grejen.

Dilan & Moa!!!!!!!!! Min all time favourite. Dilan Apak och Moa Lundqvist Lyssnade på denna varje kväll när jag skulle sova under en period i ettan när jag hade otroligt mycket sömnproblem. Båda två har så lugna röster. De gör smarta analyser kombinerat med lite astrologi (!!! är pinsamt intresserad av det. Ja, jag vet att det är pseudovetenskap men jag kan inte låta bli att tycka att det är intressant som fasen) och de har ett sätt att prata om sin tillvaro på ett sätt som jag verkligen tycker om. Min dröm är att bli vän med dem. (kul grej, exakt denna sekunden köper jag + Emilia biljett till deras livepodd på blå båten i malmö!)

En Varg Söker Sin Podd. Min nästan-favvo-podd. Liv Strömquist (dvs mitt allt) och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar om nyheter/böcker/filmer/bara olika spaningar typ. Allt som tas upp är ju såklart ur en feministiskt synvinkel då de båda är väldigt kunniga inom feminism.

Singelrådet: Emelie Roslund + olika gäster pratar ärligt och öppet om singellivet typ?? Jätterolig pod. GUD VAD DÅLIG BESKRIVNING JAG SKÄMS. AJA DEN E BRA LYSSNA PÅ DEN BARA

Sanningens Mammor: Zara Larsson sa tack och hej till Noel (thank god) (förlåt alla Noel-älskare, men han är tråkig och han har en kass analys) och startade en ny podd med Olivia Gateau som verkar jättebra. Lyssnar på avsnittet nu (har lyssnat 10 minuter lol).

Filosofiska rummet: Olika filosofer/statsvetare/litteraturvetare/psykologer/osv tar upp och diskuterar olika ämnen som t.ex. typ konst, minne, empati, ??kvantmekanik. Bra att lyssna på när man ska sova pga lugna röster och jättelångsamt tempo.Likes

Comments

HEJ!!!! Förlåt till lovis och siri dvs mina ständiga tjatare. Här är ett inlägg. Vet inte när jag skrev senast men jag har i alla fall hittat på lite saker! T.ex: fikat med filip:

Jag och mamma var i stockholm i helgen. Vi har ätit jättemycket mat. Tror att jag åt hummus varje dag?? Hur mår jag egentligen?? Vi var på en fantsatsikt bra utställning av Anton Korbijn på fotografiska. Såg fina solnedgångar. Det hade snöat 70 (SJUTTIO!!!) cm när vi kom och de hade inte plogat för shit så hela stan var en puckelpist. Jag knäckte mina fötter, och vi plogade upp hela vasastan med våra rullväskor.

Har tänkt på detta inlägget/bloggen generellt ett tag och skapat en prestationsångest kring det. Tänkte att detta skulle bli jättebra och fint med bra texter och fina bilder men det blev mest ....,.,?.,. :/..,.,, konstigt? jaja nu har jag i alla fall kommit över tröskeln och skrivit ett inlägg.

Är så sjukligt kluven över denna årstiden. Ena dagen är jag fantastiskt glad och har 23765 argument för att denna årstiden ÄGER, andra dagen är jag gråtfärdig för att det är mörkt när man åker till skolan, mörkt när man åker hem. mörkt hela jävla tiden. pros: man kan mysa inomhus en hel dag!! det kommer ut nya serier. man kan ha snygga kläder. det blir helt okej för mig att inte ha rullgardiner (obs hint till Lo som ständigt klagar över att jag inte har det). cons: det evighetslånga skitmörkret. det pissiga jävla regnet: häromkvällen skulle jag och johannes gå ut men möttes av vågrätt regn rakt in i huset. VAD fan?? läpparna/fingrarna spricker. allt är torrt. håret blir konstigt och huden blir genomskinlig. Det var det.

tack hejdå.

Likes

Comments

"Ingen har inte har rätt att kommentera ditt utseende och ditt förhållningssätt till utseende när du inte bett om det. De borde vara medvetna om den ENORMA jävla skitpressen man redan utsätts för, och att deras kommentarer inte är till någon nytta alls. All kritik man får mot sig själv har redan passerat i ens hjärna hundratals gånger. Ett ganska bra exempel på det är när någon säger typ "du har en finne där". Man är oftast högst medveten om det, man har en spegel, man har känsel. Liknande grej är det med ens kropp och förhållningssätt till mat. (Sjuk annan grej som man kan skriva långt om: tror inte att jag har en enda tjejkompis som inte vid något tillfälle haft en jobbig relation till mat.) Man kan nog säga att man oftast är medveten om exakt hur man beter sig, men kanske har man inte för vana att värdera det. Ett exempel som jag kan applicera på mig själv är mitt hår, jag är ganska obrydd om det. Jag vet exakt hur det ser ut men jag är inte så intresserad. Detta har en tendens att förändras den exakta sekund när folk säger att "det är fint när du gör sådär m håret!!" eller "din bena är konstig" eller vad som helst utan att jag har bett om en utvärdering av mitt hårs utseende. Den sekunden slutar jag vara obrydd. Det skapas ett medvetande kring mitt utseende som jag inte vill ha. En ny tankebana plogas upp, där det är bra att ha lite lockigt hår men dåligt att ha en bena som ser ut på ett visst sätt. Samma grej med hen som påpekade ditt utseende. Du var lugn och hade en obrydd relation till det, men sen kom en utomstående och la en värdering i det, vilket förändrade din syn helt. Då är det viktigt att tänka på att den rösten i huvudet som säger att man på något sätt är fel inte är ens egen utan någon annans, bara att den lästes upp i ditt huvud av din egen röst."

Till E & A

  • 537 readers

Likes

Comments

Titta! Qiqi är hemma en vecka från Norge där hon bor nu och ska bo resten av gymnasiet. Vi åt soppa på Ariman och jag valde till hummus (va!! oväntat!!). Jag och Qiqi har varit vänner sen vi var två år, så himla mysigt att ha en person som varit en del av ens liv så otroligt länge.

Fikade med Johanna på Ariman (igen), otroligt mysigt<3 Jag åt en kaka med hasselnötter trots att jag verkligen inte gillar hasselnötter. Konstigt gjort. Johanna visste inte hur hon skulle bete dig när jag tog bild för hon vet inte hur man, citat: "ser bloggig ut".

Mitt livs bästa åstadkommande! Är orimligt nöjd.

  • 548 readers

Likes

Comments

halloj gänget. (speciellt hej lovis). för några dagar sen fick jag PANNE och lösenordsskyddade bloggen pga blev extremt självmedveten. Nu har jag samlat mig, och här kommer info om mitt liv senaste veckan.

Har städat mitt rum. Äter exakt nu min sjätte hummusmacka på det senaste dygnet. Dricker kaffe ur en fin kopp.

Här är jag och Clara. Förra året vid exakt samma tid tog vi en likadan bild, med samma frisyrer och samma kläder. Hittar inte den mer än på min instagram, tror jag har raderat den från datorn. En sjukt jobbig grej ang min dator och bilder: har laddat över alla bilder från datorn och mobilen till en extern hårddisk och på något sätt har de dubblerats OCH hamnat i o-kronologisk ordning. Hmu om någon vet hur man löser det.

Har haft så fina dagar hos Clara. Halva mitt liv är ju där. Så himla sjuk känsla att åka flera timmar för att intensivt i fyra dagar träffa sina bästa vänner och sen bara åka hem igen. Vi har i alla fall hittat på så mycket mysigt. Både Clara och Ida har klippt sig (lovar att det är pga mig). Har lagat jättemycket mat, åt en soltorkad tomat som gick ut 2007. Vi gjorde sangria en kväll, och pratade tills sent sent. Ida försökte bjuda in Jockiboi till sin fest, men han kunde inte. Otroligt roligt. De två har haft en s j u k t lång feministisk diskussion på facebook där jockiboi sa till Ida att hon inte "var femist" men att han var det för att han "skänkt en stor men okänd summa pengar till två tjejer", för att sedan skriva igen klockan 04:30 och ba "jag fattar allt nu, du är guld värd!". Intressant person det där.

Mamma (som gärna vill vara med i bloggen för hon fick inte vara med i Sommarfilmen vilket gav mig otroligt dåligt samvete när jag insåg det, så s/o till min idol och förebild dvs mami), Filip och jag åt lunch på IKEA idag. Det var mysigt och roligt. Filip jobbar på IKEA men i helsingborg, så han hade rolig inside info. Jag köpte nya växter (surprise!¡¡!!¡1!1etta!!), en aloe vera och en vattenväxt som IKEA kallar för vattenrall även fast det är en fågel. Sen planterade jag om en stickling som jag glömt bort.

Mina favvoväxter just nu. Den långa (?) är en avokado som jag råkade bränna med en lampa när den var nyodlad, sen möglade den, fick massa äckliga kryp i jorden och det kom superkonstig rök ur jorden när jag vattnade den. Men nu mår den bra<33 Och: vattenväxt!!! Hur coolt?? Rätt svar: jättecoolt.

Tips: Svensk serie som heter Midnattssol! Samma skapare-ish (minus Hans Rosenfedlt) som har gjort Bron! Utspelar sig i Kiruna/Paris, sjukt vackert filmad och bra skådespelare. Går varje söndag kl 9, det har kommit ut två avsnitt än så länge.

Nu ska jag fortsätta plugga, bye:)

Likes

Comments

Spenderade denna dagen hos Vilma. Det har varit mysigt. "Livet börjar utanför din comfort zone" sa hon när vi cyklade till hemköp och det stämmer väl.

Töntig grej: Har blivit en person som går runt olika drycker i en genomskinlig flaska. Vilma tittade konstigt på mig när jag traskade in i hennes hus med en smoothie i handen. Förstår henne.

Har också blivit en person som är orimligt intresserad av växter, har skrivit en önskelista med olika växter jag vill köpa och gått med i växtrelaterade grupper på Facebook?? Vad händer???

Imorgon åker jag till Linköping. Vad ska man säga ens? Längtar ihjäl. Så galet att personer som jag vill vara med varje dag bor en tre timmars lång tågresa (och 100-tals kronor) bort. Blir gränslöst avis på de som kan ringa sin bästis och fråga om de ska ses och fem minuter senare stå i deras hall. GRÄNSLÖST AVIS!!!

  • 641 readers

Likes

Comments

Jag har alltid, i alla fall vad jag minns, älskat att skriva. Det är ett oerhört bra sätt att hantera tankar på, det blir konkret och tydligt. På senaste tiden har jag känt att jag bara skrivit saker för att jag måste och inte för att jag vill. I typ skoluppsatser och sånt. Jag behöver nog ett utrymme där jag kan skapa texter helt kravlöst, utan att behöva tänka på en deadline eller att det ska vara en specifik meningsuppbyggnad eller vad det nu är som hindrar mig ifrån att skriva och njuta av det. Jag tror att detta är ett projekt som kommer rinna ut i sanden, men det behöver ju inte hindra mig ifrån att försöka. Jag är rädd för att verka pretentiös och töntig, men samtidigt gör jag detta för min egen skull och inte för någon annans. 

Bilder: Siri och jag som äger på att vara renar på fest. Sen cyklade vi till Salehan och jag köpte mat, och under exakt så lång tid som det tog att äta maten hann vi stå i hela kön på mcdonalds där siri köpte mat och jag jucie. d va najs

Jag på FN-rollspelet! Mitt face avslöjar ganska tydligt vad jag kände inför det. Men samtidgt, jag går media och vi hade kul för det mesta. Tips till er som går på Spyken: toaletterna på aulaläktaren har p e r f e k t ljus! Man blir snygg på en fuldag och flawless på an vanlig dag.

Lovis tidigt i höstas. Älskar att vara hos lovis, det är som ett kollektiv med vänner som kommer och går i den där lägenheten alltså. 10 mys av 10 möjliga.

En frukost. Igår tror jag det var. Tog bilden innan jag la på en absurd mängd med hummus. Vill inte framstå som galen. En fråga ang hummus!!: hur stavas det? Har alltid uttalat och skrivit hummus men tydligen säger folk hommos? Vad är rätt?

Anna och Soph på samma fest som Siri och jag var renar på. Bra tjejer det där.


  • 671 readers

Likes

Comments