Hej! Nu är det klart med mitt samarbete med Alequi! Alequi erbjuder funktionella snygga och väldesignade grejer i vegetabiliskt läder! Dom kombinerar saker som funkar både på träning och tävling! Så från min sida är det perfekt👌🏼 Och allt finns till ett bra pris+ FRI FRAKT!😱 -När detaljerna är allt!

Tack Alequi för ni hjälper mig med min satsning!Kram Ebba

Likes

Comments

Hej! Idag var det Gabriella träning på schemat med Dollar! Började med att jogga henne i låg form, sedan jobbade vi mycket med min handställning då jag gärna vill brädda handen. Efter ett tags jobb så blev hon riktigt fin i formen och jag fick rida förvänd galopp i tre serpentin bågar. Sen fick jag rida lite bakdelsvändningar och så fick jag rida början av öppna. Sen joggade vi av henne eftersom hon har precis börjat gå mer ordentliga pass!

Kram Ebba!

​Gammal bild...

Likes

Comments

Hej! Idag har det varit en ledig dag för mig med hästarna! Kände att jag behövde vila upp mig inför skolan imorgon! Så mamma och jag hade istället en hel dag i Västerås, super mysigt! Vi åkte först till glada hästen i spiltan och lämnade in lite begagnade saker samt köpte nytt spö och benskydd till Dollar!

Sen åkte vi vidare till Erikslund och åt lunch på Ikea och shoppade lite nya kläder samt idrottskläder till mig. Lite skönt att få allt sånt gjort innan skolstarten! Jag åt även frozen yoghurt till "fika" sen! Riktigt gott, har typ inte ätit det på hur länge som helst!

Så imorgon är det tillbaka till dom vanliga rutinerna. Men det är egentligen bara upprop imorgon sen får vi gå hem! Men när jag kommer hem så ska jag först äta hos Kajsa sen fixa hela stallet och rida båda ponnysarna på eftermiddagen! Så blir fult upp ändå!

Kram Ebba👻🙈

Likes

Comments

Hej! Idag var det Marianne träning som stod på schemat! Ca 14.00 kom Marianne till röda ridhuset på Strömsholm, vi började med att träna mycket på att hon skulle gå rakt på rakt spår eftersom hon gärna vill "slingra" sig fram. Fick tänkta att jag red svag öppna för att få henne rak! Sen fick jag rida med en "brygga" i handen för att jag ska sitta mer stilla med handen.

Tyckte att det funkade bra! Sen fick jag rida tre serpentinbågar i förvänd galopp! Jätte roligt, en av Dollars starka sidor. Sen fick jag rida på en volt och fatta galopp många gånger och träna på att flytta hennes rumpa ut från volten så jag skulle få rakare galoppfattningar!

Sen fick jag lägga ner henne i låg form och bara trava! Fick jätte mycket bra tips idag som jag inte fått förut! Tack Marianne! :•)

Kram Ebba

Likes

Comments

Nu är första dagen avklarad i Gyttorp! Vårt mål var att komma igenom båda programmen och det gjorde vi med bravur också! Första klassen var LC:1 och vi red igenom utan några större missar! Hade VÄLDIGT bra känsla hela programmet så sket i vad procenten blev! Men procenten blev lika bra som min känsla, 68,33%😱 Så är super nöjd med den klassen!

Sen var det Lb:1, känslan var på topp även här fast missar i galoppen blev det, efter galopp snett igenom så drog hon iväg så det blev nästan ingen trav i mellan galopperna så det drog ju ner. Och sen så blev det omslag i den andra galoppen:( Men är ändå väldigt nöjd med denna start också, vi fick faktiskt 8 & 8,5 på våra travökningar!😝 Resultatet blev 62,85%!

Är jätte nöjd med dagens starter! Nu taggar vi Lb:1 imorgon!😚

Kram Ebba

Likes

Comments

Hej! Nu är packningen igång för Gyttorps meeting! Vi åker imorgon med Minta och rider på tävlings banan på kvällen. Vi ställer kvar henne där övernatten men vi åker hem och kommer tillbaka på fredag eftersom jag startar efter kl 12.00 så känns det onödigt att sova kvar men vi vill visa Minta banan inför meetinget!

Dessutom har jag fått ett engångs samarbete med Alequi Equestrian inför helgens meeting, så imorgon kommer det nya sporremmar och en nummer lapp till schabraket med bling på! Tack Alequi Equestrian!
(Bilder kommer)

Hade tänkt att visa min packning inför Gyttorp!👌🏼👇🏼

Ett nytt Flipbelt för förvaring när man rider och inte har några fickor!

Tre Esstockholm tröjor när jag tränar vanligt på banan!

En Esstockholm hoodie och två ridbyxor!

Tre tävlingsridbyxor!

Tre tävlingstoppar!

Det var nog allt hoppas jag! Så nu ska vi packa till Minta och rida på eftermiddagen!

Kram Ebba👌🏼❤️

Likes

Comments

Idag var Sandra jag och Agnes ute på åkern och red! Jag red på Dollar eftersom Minta vilade idag! Började med att trava henne i låg form så att hon får komma igång i hela kroppen. Efter det kortade jag tyglarna och red henne i en mer "rund" form i galoppen på mycket raka spår.

Sen släppte jag stigbyglarna för att jag behöver få längre ben och komma mer mer i sadeln. Så fokuset låg på min sits och att jag ska böja mer på mina armar. Tycker att Dollar skötte sig väldigt bra idag! Tränade också lite på galoppfattningar och avsaktningar eftersom hon gärna vill ta upp huvudet då men tycker att det funkade bättre idag efter ett tag.Red sedan av henne i låg form och skrittade ut ca 5-10min som avskrittning!

Kram Ebba🌟

Likes

Comments

Idag var vi istället med Minta till Strömsholm. Tycker att hon skötte sig exemplariskt i den nya miljön😍Vi började med att skritta ut på lite olika vägar. Väldigt bra fram skrittning då hästarna (tycker jag) blir mer positiva i själva arbetet sen.

När vi kom in i ridhuset så travade jag fram henne på mycket böjda spår så att hon skulle böja igenom ordentligt i båda varven, sen när jag började jobba henne så tränade jag lite på att hon ska hålla formen i ökningarna och på att "rida" galoppen mer. Vilket funkade jätte bra! Så red snett igenom då vi har mycket problem med att hon bara springer rätt upp med huvudet och drar, men idag var det som bort blåst! Jag kunde till och med samla henne på slutet och få stopp på henne som jag t.ex. brukar få stopp på henne på en volt. Så roligt när man känner att man får tillbaka något på all träning vi gjort! Kunde till och med rida av henne på nästan helt långa tyglar🌟

Så hon var helt enkelt bäst idag!👻😍 Dollar vilade idag😀🙈

Kram Ebba

Likes

Comments

Hej! Idag var jag Greta ( hgdressyr.com ) och Emma ( ebdressage.wordpress.com/ ) och tränade på Strömsholm i röda ridhuset!😍 Jag hade med Dollar och ifrån min sida gick det mesta bra!👇🏼

Började med att skritta 10-15 min på långa tyglar, sen tog jag och jobbade henne i låg form i traven ca 15 min. Tycker framridningen är jätte viktig för att det ska bli ett bra pass. Tog sedan och galopperade henne i låg form i båda varven sen så fick hon en skritt paus eftersom hon inte jobbat så mycket på ett tag så är det viktigt med vila då och då. Tog tyglarna och jobbade med lite trav skenkelvikningar i båda varven så hon ska bli lite mer lösgjord i båda sidorna. Jobbade sedan med galopp med några enkla byten så hon ska vara kvick för hjälperna! Tyckte det funkade jätte bra och Dollar var pigg och framme! Jobbade även lite med skolorna bara för att känna hur hon känns i dom rörelserna, jag är själv ganska nöjd faktiskt! Tyckte att hon lyssnade bra fram och för sidan. Sen tog jag och joggade av 10 min och skrittade av henne sen 10-15min!

Sen gick vi upp till Markan och åt lunch och sedan gick vi ner till Sadelmakeriet och köpte nya handskar till mig!👻 Sen åkte vi hem och jag skrittade ut Minta!

Kram Ebba🌟🙈

En liten film👻👆🏻👆🏻

Likes

Comments

Hej, tror nog jag faktiskt inte skrivit om vad jag vill komma i ridningen. Så tänkte att jag ska ta och berätta vart jag vill komma med Minta och Dollar.

Dollar är ju just nu att först få ordentligt frisk, men efter det är tanken att starta La:p1och sedan kvala nationellt och drömmen är ju att kanske rida SM någon dag. Men först och främst att såklart få henne bra. Så vi startar nog efter skadan med Lb:1 och La:1 i början.

Med Minta just nu är det att först och främst klara av och rida ett helt program i Lc/Lb. Klarar vi det är det tanken att börja rida regional La och drömmen är att nå till SM någon dag, men nu har vi fokuset på dom lätta klasserna och att hon ska få ett ordentligt förtroende för mig.

Nu vet ni lite mer om vart jag vill ta mig i min ridning och vad mina mål är med ponnyerna. Hoppas att ni vill följa mig i min satsning inom dressyren!

Kram Ebba.

oprivat Instagram: tavlingsponnysarnq_

Likes

Comments