Listor

1. Jag gick i lågstadiet och skulle ha simlektion med klassen. Jag var en av de sista som gick ut från omklädningsrummet och skulle göra resten av min klass sällskap på läktaren. Alla glodde på mig och jag hann knappt fundera över varför innan min fröken utbrister: "Nämen Ebba! Var har du din baddräkt?" Varpå jag svarade: "Jag har ju den.." (tittade ner) "I HANDEN!" Jag blev alldeles förskräckt och sprang, spritt språngande naken, tillbaka in i omklädningsrummet.

2. Under mellanstadietiden var jag på en klassfest där vi gjorde "ryska posten". Plötsligt var jag i ett nedsläckt rum med killen jag var kär i och vi skulle pussas. Jag blev så nervös och rädd för att göra fel, för att komma ifrån situationen gav jag honom en lavett rätt över kinden?! Rent logiskt borde det kanske vara bättre att pussas "fel" än att smälla till honom? Killen började gråta, alla undrade vad jag sysslade med och jag satt mig bakom soffan och skämdes.

3. Jag gick i nionde klass och hade inte haft gymnastikskor under hela min högstadietid. När jag berättade det hemma så gick mamma och köpte ett par gymnastikskor - på Lidl. Detta berättade jag för två av mina bästa vänner. Vid nästa idrottslektion snörade jag på mina skor, satt mig i samlingen med både min klass och parallellklassen. Vi sitter och väntar på instruktioner inför lektionen när idrottsläraren utbrister högt och tydligt: "Nä men här har vi något som är värt en applåd, Ebba har idrottsskor!!". Då säger min kompis: "Ja, hennes mamma har köpt skorna på Lidl för 79:-". Alla blickar landade på mig och lokalen fylldes med fnitter. Vid denna tiden var detta ett riktigt mardrömsscenario, och jag är ganska säker på att man hade kunnat missta mig för en övermogen tomat..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag
En magsjuk mamma + en super pigg Saga = Ingen bra kombination. Nej, idag har jag känt mig som en jätte tråkig mamma. Nu hoppas jag bara att detta går över illa kvickt och att Saga inte blir smittad.

Här kommer i alla fall några foto från idag:

Likes

Comments

Pyssel

Alla högtider har fått en helt annan betydelse sen Saga kom till världen. Jag vill ju såklart att hon ska få en speciell och mysig känsla inför varje högtid. 

Nu när Halloween närmar sig tyckte jag därför att det passade bra med lite Halloween pyssel. Sagt och gjort -  imorse gjorde jag och Saga två Halloween inspirerade ljuslyktor. 

Med tanke på att Saga bara är strax över 1 år så satt hon mest och undersökte de olika pysselmatrialen, men hon var i alla fall delaktig. Och viktigast av allt: Vi hade en jätte mysig stund tillsammans.

Först gjorde vi "Spöklyktan" och den hittade jag när jag googlade på: "Enkla halloween pyssel". Under tiden vi gjorde den första så kom jag på idén till "Spindellyktan".

Det blev ett så mysigt sken från båda lyktorna! Med andra ord så är jag nöjd med resultatet, speciellt eftersom de är gjorda av återbruk och annat "skräp" som jag samlat på mig. Ibland är det minsann bra att vara en hamster, haha. 

Likes

Comments

Sagas garderob, Shopping

Detaljerna, materialet, färgen.. Ja, denna klänningen är ju bara så fin!

Har tittat på den tidigare, men hur fin den än är, känns ord. priset 699:- "lite" väl mycket för en klänning som Saga endast kan använda några månader. Så gissa om jag blev glad när jag såg att den såldes ut? Till 70% dessutom. Det blev alltså ett riktigt fynd och jag är mer än nöjd!

Likes

Comments

Vardag

Så vad har vi gjort idag? Vi klädde på oss ordentligt, gav oss ut i höstkylan och har haft en riktig utedag, bara jag och min Saga. Hon är, utan tvekan, det bästa sällskapet jag vet.

När vi ändå var ute på vift så passade vi på att gå inom H&M och byta en klänning jag köpt till Saga. Därefter gick vi inom och köpte oss en bakad potatis, letade upp ett mysigt ställe att sitta på, la ut filtar och smaskade i oss. När vi var mätta och goa spatserade vi ner till ån för att mata ankorna.

Saga har även hunnit med att bli bundis med ett gäng pensionärer. Kan tillägga att hon blev rosenrasande när hon inte längre fick hänga med sina nyfunna vänner. 

Nu ska snart snoffsan sova och då vet jag precis vad jag ska göra - parkera mig i sängen, lyssna på ett podcast avsnitt och bara koppla av.

Likes

Comments

Vardag

Denna söndagen har vi verkligen gottat oss. Först åt vi en riktig "helgfrukost", därefter blev vi bjudna på en jätte god middag hos MK & Johnny och nu efter kvällsmaten blev det go'fika. Om jag är mätt? Svar: Ja.

Var faktiskt första gången, i mitt snart 25-åriga liv, som jag åt mazariner. Har nämligen inte funnits glutenfria att köpa förrän nu. Nu när jag väl smakat kan jag konstatera att det var lite väl sött för min smak.. Men roligt att det börjar komma mer och mer glutenfritt. Perfekt för mig som inte är någon mästare på att baka.

Likes

Comments

Vardag

Medan Saga var hemma med pappa så tog jag en fika med två av mina barndomsvänner - Felicia och Melina. Melinas dotter, lilla Linnea, var också med. Hon är nog den yngsta "veteran-fikaren" jag känner till. Två år gammal och fikar som hon aldrig gjort något annat, med stil dessutom.

Godnatt på er!

Likes

Comments

Shopping

Det är väl givet att lilla prinsesskaninen ska ha pälsväst, väska, mobil, ett gosedjur och en liknande leopardoverall som Saga har.

Min lilla följeslagare som alltid hjälper till, med allt. 

Gosedjur och tillbehör är ifrån H&M.

Likes

Comments

Listor

Något jag verkligen tycker om är att lyssna på podcasts, så avkopplande! Det är som en bok man slipper läsa och som en film man slipper titta på. Att bara kunna ligga ner, blunda och lyssna.

 Innan jag fick Saga lyssnade jag mycket när jag städade, åt frukost osv. Men nu blir det endast på kvällen, när Saga somnat. Det gör det nästan lite lyxigt. Alla småbarnsföräldrar förstår nog vad jag menar, haha. 

1. Mordpodden: Två journalist studenter går igenom mord landskapsvis. Till exempel tar de upp mord som skett i Skåne en vecka, Småland en annan vecka osv. 

2. Rättegångspodden: Lyssnaren får ta del av olika rättegångar där man hör både den misstänkte, vittne, försvaret och åklagaren. Extra intressant eftersom man verkligen får höra de faktiska personernas egna ord, istället för en återberättande version. Denna är är helt klart min favorit. 

3. P3 dokumentär & P1 dokumentär: Ja, som namnen avslöjar är detta två dokumentär poddar. Avsnittens handling varierar kraftigt. Lyssnaren får ta del av allt från instagramupploppet i Göteborg till hjärtskärande berättelser från förintelsen. 

Likes

Comments

Sagas garderob, Shopping

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle ta bättre bilder på min beställning som kom i onsdags? Nu har jag i alla fall fotograferat en av sakerna - Mysbyxorna. Tycker detaljerna är så fina! Speciellt ihop med Sagas favvo-väska, så därför fick den också vara med på ett hörn.

Både byxor och väska är ifrån H&M. 

Likes

Comments