Vardag

Igår tog jag och Saga bilen mot Fredriksdal i Helsingborg. Där mötte vi upp min barndomsvän Melina och hennes dotter. Med en karta i handen påbörjades utforskandet av det vackra området. Vi tittade blandannat på alla djur, traktorer, odlingar och de gamla byggnaderna.

Däremellan hann vi såklart med några fikapauser. Alltså finns det något bättre än att bara slå sig ner i gräset med en picknickkorg? Tror knappt det och speciellt inte när den innehåller pannkakor.. mums! Blev dock inga långvarig pauser (pågrund av myror i Sagas bralla) så rundturen återupptogs lika snabbt igen, hehe.

På en del ställen i "parken" kändes det nästan som att vara mitt i en Astrid Lindgren film. En riktig idyll som definitivt kommer besökas igen.

Här kommer en hel drös med foto:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sagas garderob , Sagas rum

Contains affiliate links

Denna barn klädstången köpte jag faktiskt redan när jag var gravid. Kommer ihåg när Alle hade satt ihop den och jag äntligen kunde börja hänga upp lillans små, små kläder. Det roade jag mig sedan med många gånger under graviditetens gång. Till skillnad från när jag gick i väntans tider går allt i hundranittio nu, haha. Men jag är fortfarande helt tokig i kläder till Saga. Nu är dock inte hennes plagg så "pyttiga" längre. Tänk att vår tjej blir två år i augusti?!

Vädret får mig till att bli sugen på att hänga upp alla sommarklänningar men såhär det ut just nu:

Klädstången hittar ni HÄR. (Tror dock att den finns för en mindre peng på andra ställen).

Likes

Comments

Vardag

Igår eftermiddag tog jag och min lilla familj en promenad till "Farbron med blommorna" som är en jätte mysig gårdshandel. När jag valt ut lite blommor till min pappas och lillebrors grav så gick vi vidare till kyrkogården för att plantera och göra fint.

Påväg till dit sa jag, som alltid: "Nu ska vi gå och hälsa på morbror och morfar". Väl framme viftade hon med handen och sa "Haaaj!". Jag tittar mig omkring, ser inte en kotte och frågar: "Vem sa du hej till? Var det till morfar?", Saga svarade: "Mm!" som det var det självklaraste i världen. Mitt hjärta smälte. Åh, vad jag önskar att min pappa hörde det.

Foto från vår fredagspromenad:

Likes

Comments

Vardag

Vad passar bättre än poolhäng på årets första sommardag?

Imorse hoppade jag och Saga i varsin klänning och tog bilen för att köpa nybakta bullar. Därefter körde vi raka vägen till våra favoriter, Frida och Liam, för frukostdejt. Resten av dagen har vi fyra bara lekt, badat och solat om vartannat. Vilket paradis!

Låter bilderna tala för sig själv:

Likes

Comments

Vardag, Sagas rum

Hej på er! Idag började min och Sagas mini-semester och vi kickade igång med en skön hemmadag. Det har blivit mycket lek i hennes "Babblarna" tält/hus. Ni vet de jag köpte i Båstad häromdagen? Hursomhelst hon har så mysigt därinne med både "Babblarna" täcke, "Babblarna" kudde och alla "Babblarna" gosedjuren. Vi låg där inne och läste en bra stund (givetvis bara "Babblarna" böcker, haha). Som ni säkert redan förstått så har vi kört all in på "Babblarna" idag.

När Saga tröttnat på att läsa blev det fullt ös igen. Vet inte hur många gånger hon sa: "Knack knack", "Kom in här", "Stäng där" och "Titt-ut", samtidigt som hon for ut och in. Det är verkligen så roligt att se hur hennes lek och tal utvecklas.

Här har ni "huset" och den stolta husägaren.

Likes

Comments

Listor, Mammatankar

20 frågor och svar om min..

Graviditet-och förlossning:

1. Var graviditeten planerad? Eh.. JA. Beställde hem hundratals tester, haha.

2. Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid? Fick ett rejält lyckorus.

3. Led du av illamående och kräkningar? Nej, jag var väldigt skonad på det planet. Kräktes 2-3 gånger och mådde endast lite "små illa".

4. Led du av foglossning? Ja.

5. Gick du någon profylaxkurs? Nej, inte vad jag kan minnas.

6. Hur mycket vägde du innan du när du blev gravid? 53 kg.

7. Hur mycket vägde du i slutet av graviditeten? 72 kg, gick alltså upp 19 kg (!)

8. Hur mycket väger du idag? Helt ärligt så vet jag inte riktigt då det var jätte längesen jag vägde mig. Men skulle tippa på 55 kg.

9. Visste ni könet innan? Ja, alltså 100% kan man ju aldrig veta men ultraljudet tydde på att det var en flicka.

10. När var barnet beräknat? 7 augusti 2015 men jag gick över 13 dagar.

11. Blev du igångsatt? Nej.

12. Hade du epidrual? Nej, MEN blir det fler så SKA jag ha epidrual.

13. Hur länge hade du verkar? Hm, beror ju på hur man räknar. Hade tydliga förvärkar flera dygn tidigare men riktigt kraftiga blev dom 19/8 vid 19.30. Och sen föddes hon morgonen därpå.

14. Vad tänkte du under förlossningen? Aldrig mer, aldrig mer! Huuuur kan folk skaffa mer än ett barn när dom vet hur detta känns. Jag ska aldrig, aldrig göra om detta. Ja, det var väl dom tankarna som snurrade, haha. Tror dock det hade varit lite annorlunda om jag fått möjlighet till epidrual.

15. När föddes barnet? 20 augusti 2015.

16. Längd och vikt? 52 cm och 3900 g.

17. Några förlossningskomplikationer? Nej. Men väldigt snabbt efter förlossningen kom en (minst sagt) tuff tid.

18. Barnets fullständiga namn? My Sol Saga.

19. Bästa med att vara mamma? Oj.. hittar verkligen inga ord för lyckan över att få vara mamma till Saga. Hon är allt för mig.

20. Hur gammal är barnet nu? Hon blir 2 år i augusti.

Bildbomb på min lilla Saga:

Likes

Comments

Vardag

Efter tre dagars jobb var det helt underbart att hänga med loppan ikväll. Har det visserligen varit de andra kvällarna också men faktumet att vi har en hel veckas ledighet framför oss gjorde det hela ännu bättre. Vi har dessutom inget planerat, jag bara älskar oplanerade dagar! Och nu har vi alltså en hel vecka då vi kan ta dagarna precis som de kommer.

Detta behöver jag verkligen. Jag jobbar visserligen bara ca 30 timmar i veckan men det har inte med arbetstiderna eller arbetet att göra. Svårt att förklara på ett kortfattat vis men somsagt: Jag behöver detta och det är mitt ansvar att se till att jag mår bra.

Nu har denna trötta mamman precis krupit ner i sängen och här ligger jag både glad, förväntansfull och tacksam.

Såhär såg vårt soffmys ut ikväll.. Fick ett bestämt "Neeeejhhh" när jag bad om att få tillbaka mina solglasögon. Hon skulle promt ha de antingen på sig eller hängandes på öronen. Tokstolla.

Likes

Comments

Vardag

Idag när pappa Alle kom hem stod jag och Saga färdiga för utflykt. Jag hade "snoffsat" till mig (dvs hoppat ur morgonrocken, slängt av glojärnen och satt på lösögonfransar). Min plan var att vi skulle åka till djur-och lekparken som jag och Saga besökte förra lördagen, men herren önskade Båstad så då blev det Båstad. Väl framme käkade vi på torget och tog en promenad till båthamnen. Påvägen hem körde vi inom "Teddykompaniet" där Saga fick välja en sak och ja.. nu står där ett stort "Babblarna" tält i hennes rum.. haha!

Tacksam att vi bor så nära detta guldställe.

Likes

Comments