Hej! Har inte skrivit här på ett tag nu, men de är för att jag inte har något speciellt roligt att skriva om heller.

Men nu börjar det hända mycket roliga saker så tänkte att jag ska berätta lite om de.

Jag är fortfarande medryttare på Cumro, och han går det jätte bra med. Just nu håller vi på att träna för fullt. Men tyvärr blir ju det bara 2 gånger i veckan som jag kan åka ut till honom.

Därför ska jag faktiskt åka och provrida en till häst som söker medryttare. Det är INTE ALLS säkert att jag blir medryttare på den hästen. Först måste jag ju se vad det är för häst och se om hen passar mig. Sen så beror det ju på hur måna gånger i veckan man ska rida då, och hur det går med att ta sig ditt ovs. Ja, det är MYCKET som måste passa.

Fast förstå det inte fel, jag ska självklart fortsätta vara medryttare på Cumro. Oavsett om jag blir det på en TILL häst också.

Den här veckan ska jag till Cumro på tisdag och fredag, så kanske kan skriva om dem passen då. Sen på söndag så ska mina 2 små syskon hänga med mig till hallmyra och så ska dem få rida på en liten ponny. Så ska försöka att komma ihåg att skriva om de också kanske. :)

Att dessa djur kan betyda så sjukt mycket för en❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag fått hem mina pärlor till lyckoänglarna. Dock så måste jag beställa några till innan jag kan starta instagram sidan. Märkte att pärlorna längst ner såg lite för små ut. Men kolla hur gulligt det här är?😍

Likes

Comments

Okej hörni nu ska jag försöka ta detta kortfattat för detta är en ganska lång historia.

Just nu är jag på Öland med min familj och min kompis Sofiya. Även min mormor och hennes kille är också här, men dem bor i ett annat hus ca 7 kilometer ifrån oss.

Idag skulle vi alltså cykla hem till dem och äta middag där. Men när vi kom ditt så berättade min mormor att dem hade gått runt i området och hittat 2 kaniner i 2 olika burar. Kaninerna hade varken något vatten eller någon mat i burarna. Underlaget hos dem var avföring blandat med typ 2% spån. Min mormor och hennes kille hade bytt vatten till dem precis innan vi kom, och då berättade dem att kaninerna hade druckit i ca 5min.

Det finns ett stall bredvid där kaninerna står så jag och Sofiya gick in och kollade om de fanns något spån där. Vilket det också gjorde. Nu började vi städa åt dem stackars kaninerna och det var så hemskt. Det var en hel stor skottkärra som vart full med bara avföring när vi var klara med EN utav burarna. Vi la in nytt spån och sedan så tog vi även massor utav hö inne från stallet. Samma sak gjorde vi med den andra buren.

Kaninerna var smala och en av kaninernas päls var förskräcklig. Deras burar var även allt för små, vet inte vad de är för krav på storlek men det där var absolut inte lagligt. Dem var ganska sociala som tur var, för annars hade de varit svårt att städa åt dem.

Dem här kaninerna hade vi alltså aldrig sätt eller haft någon kontakt med innan. Samma sak med stallet. Men när det handlar om sånna här sjukt hemska saker så måste man hjälpa till. Vill tillägga att det inte var några människor i stallet man kunde fråga och att dem som min mormor hyrde huset av var borta under kvällen.

Men känslan i kroppen när man såg dem där stackars djuren sova på sin egna avföring. Inte ha något vatten eller någon mat i buren. Det var bara en tidsfråga innan dem skulle dö. Att människor kan skaffa djur och veta om att dem lider, men inte göra något åt det är hemskt. Ja om man har kaniner och inte har städat åt dem på säkert ett år så fattar man ju själv att man har kaniner som lider. Fyfan säger jag bara till vissa människor.

Men hur slutade allt då? Jo efter 3h vart vi klara med båda burarna och då kom det faktiskt en bil in till stallet. Jag och Sofiya ville inte prata själva med dem människorna så mormors kille kom ut. Han frågade dem om de visste vems kaninerna va och de var tydligen en av hennes kompisar. Han sa då att vi hade städat åt dem och att de låg 2 decimeter avföring i deras bur, att dem inte hade vatten eller mat. Vet ni vad dem i bilen svarade då? Joo det ändå dem sa var " jaha" och så ville dem inte prata med oss något mer.

Imorgon när hon som mormor hyr huset av kommer hem så ska hon prata med henne. Sedan efter det ska vi ringa polisen och skicka alla bilder som vi tog på hur dåligt kaninerna hade. Vi ska troligen även åka till en djur affär och köpa pellets till dem, då kaniner måste få i sig mineraler.

Tänker inte ta med några bilder då jag visar respekt för andra. Men jag som är en riktig djur vän kokar verkligen inombords när jag ser detta. HUR KAN MAN MEDVETET GÖRA SÅ? HUR? HUR? HUR?. Fyfan, fyfan, Fyfan säger jag bara...

Likes

Comments

Heeej!

Minns ni när jag skrev att jag försöker spara pengar, och att jag frågade er om tips?

Iallafall så har jag nu kommit på en idé som jag hoppas kommer funka. Jag ska nämligen skapa ett Instagram konto där jag ska sälja lyckoänglar. Nu i början ska jag iallafall bara sälja änglar och "slingor" där det står hästens namn på. Men senare är det tänkt att även börja sälja pannband.

Änglarna och "slingorna" kommer jag själv göra handgjorda. Har faktiskt precis beställt material för det. Så när det har kommit hem så kommer jag starta en intagram för det.

Senare när jag börjar med pannband också så kommer jag självklar göra dem handgjorda också. Jag har ju sett när andra gör egna pannband och dem går ju att göra såååå fina.

Kommer hålla er uppdaterade här om när insta - sidan kommer ut. Men om ni har några tips eller så inför detta så får ni gärna lämna en kommentar! :)

Likes

Comments

Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen. Började med att ta in Cumro och så borstade jag igenom både pannluggen, manen och svansen. Vilket tog ganska lång tid eftersom de var länge sedan det vart borstat noggrant.

När jag hade gjort iordning honom så tog vi faktiskt en barbacka tur. Såååå sjukt mysigt var det. Vi red en sväng i skogen tills vi kom fram till ett ställe där det finns massor utav sand. Där är det mjukt underlag vilket är bra för Cumro som fortfarande har öma hovar. Vi red runt i en volt där och gjorde lite olika övningar samtidigt. Vilket var så kul.

När vi kom tillbaka till stallet och jag hade lämnat Cumro i hagen igen, började jag mocka i ponnyernas hage. Alla har olika åsikter om att mocka i hagar men själv tycker jag att man kan mocka i hela hagen då och då. Men att det är viktigt att det jämnt är mockat runt höt så att hästarna inte får parasiter i sig. Sen om dem har en ligghage så är det självklart att det ska vara mockat där.

Jag gjorde mycket annat också i stallet men det orkar jag inte skriva om. Däremot när jag kom hem så var det även en katt hemma hos mig. Jag ska alltså vara kattvakt under hela helgen. Just nu ligger katten i min garderob och sover, det var tydligen ett bra sov ställe haha. Men det är inte bara hon som ska få sova utan nu börjar faktiskt jag också bli trött, så godnatt :)

Likes

Comments

Hej hörni och glad midsommar!
Vad har ni gjort denna dag då?

Själv började jag dagen med att åka ut till Cumro. Red honom i ca 20 min bara eftersom hans hovar har blivit så öma igen. Han tappade ju en sko fram, för ca 2 veckor sedan och nu har han blivit så öm om den hoven. Vi vill ju helst inte sätta in en ny sko då hans hovar är så förstörda. Därför ska vi prova med boots och först se om dem passar och sedan se om han trivs med det. Hoppas hoppas för annars är vi tvungna att sätta in en ny sko.

Efter det korta ridpasset så svampade jag av honom. Inte för att han vart så svettig direkt men det kan ändå vara skönt för han. Ock så får man ju bort lite extra dam och sånt på köpet, vilket bara är bra.

När jag var klar med Cumro gick vi upp till hagen igen och så släppte jag honom lös.

Efter det så mockade jag faktiskt nästan hela ponny - hagen. Känner mig faktiskt väldigt stolt över att jag orkade det. Men det är faktiskt roligt att mocka hos dem eftersom att ponnyerna jämt kommer fram och är nyfikna.

När jag var klar med det så gjorde jag också en duktig grej. Eller duktig och duktig, jag gjorde en grej som man måste göra när man har häst. Iallafall så smörjde jag Cumros träns, vilket tog lång tid. Aa från ett gråt träns så vart det faktiskt svart, wow!

Sedan gick jag tillbaka upp till Cumro igen och bara stod och myste med honom i hagen. Han brukar inte vara den hästen som gärna myser med en, men idag ville han faktiskt det. Sååå gulligt.

Ungefär 4h stall tillbringades under min midsommar. Fast jag var faktiskt inte bara i stallet utan direkt när jag var färdig där så åkte jag hem till mormor. Där var hela min familj. Alltså mamma, Peter och Filip. Sen var även min morbror och hans tjej där. Hemma hos henne så bjöds det på god mat och efter det så vart det även efterrätt.

Nu så har jag nyss kommit hem därifrån. Min brosa skjutsa hem mig på hans moppe så jag slapp gå, Wow!

Men hejdå så länge :)

Likes

Comments


Såg att några hade blivit taggade att göra denna, dock vart inte jag taggad utan jag tyckte bara den var lite rolig. Gör den om du vill för jag tänker inte tagga någon som jag utmanar :)

[x] Ditt efternamn slutar på -son-lund-gren-holm

[x] Du vet någon som har samma förnamn som dig

[] Du vet någon utanför din släkt som har samma efternamn som dig

[x] I din familj är ni två barn

[] Du bor i villa

[] Du bor i en tätort

[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla

[] Dina föräldrar har gift sig

[] Din pappa är yngre än din mamma

[x] Din familj har en bil av svenskt märke

[] Din pappa heter lars

[] Din mamma heter Anna

[x] Du har blå ögon

[x] Du har tillgång till internet hemma

[x] Du har egen mobil

[x] Du har eget rum

[x] Du har varit i Danmark

[] Du har varit i Norge

[] Du har varit på Gotland

[x] Du vet vilken av vänern & vättern som är störst!

[x] Du vet vad vänern & vättern är för något

[x] Du känner någon som har husvagn

[] Din familj har husvagn

[] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar

[] Du har ingen släkt som kommer ifrån andra länder

[x] Du idrottar minst 2 gånger i veckan

[] Du har/haft hund & katt

[x] De flesta i din familj är blåögda

[x] Du äter snabbmat

[x] Du följer en serie på tv

[] Du är kär

[] Du är född i mars,april,juni, augusti eller December

[x] Du är blond

Multiplicera Antalet kryss med 3

Jag är 54% svene!


Likes

Comments

Jag började dagen med att åka ut till Cumro och det är inte fören nu jag har kommit hem. Älskar verkligen att de är lov, för nu kan jag vara i stallet hela dagen.

Idag tänkte jag berätta lite mer om hur dagen såg ut i stallet och inte bara hur det var att rida.

Jag träffade Elin och Thea i stallet eftersom de var bestämt att vi skulle rida tillsammans idag. Alla 3 tog sina grimmor och så hämtade vi hästarna. Var lite krångligt att få in dem eftersom de nyss hade blivit insläppta i en ny hage med massor utav gräs. Men tillslut kom vi iallafall till stallet med alla hästar.

Vi började göra alla dessa vanliga saker som man alltid gör innan ett ridpass. Rykta, sadla och tränsa. Jag hade tagit med mig ett nytt schabrak till Cumro eftersom de han har fått av hallmyra var så fult. Så nu har han ett snyggt marinblått med lite fina vita detaljer på. Wow!

När vi hade gjort iordning klart hästarna så gick vi ut och satte upp. Vi började med att skritta en ganska lång bit tills vi kom till en "galoppbacke". Där vart det ful fart och alla hästar var verkligen pigga. Det vart mycket galopp idag vilket var sjuuuuuukt roligt. När vi hade ridit i ca en timme så började vi skritta tillbaka till stallet.

I stallet igen så satte vi fast hästarna, svampade av dem och sedan fick dem mat. Alla hästar får mat efter sinna ridpass. Det är för att dem går på lösdrift där och behöver mer mat en bara gräs.

När hästisarna hade ätit upp så tog vi ut dem i hagen igen. Sedan sopade vi bort allt smuts i stallet och så var vi klara med hästarna. Thea och Elin åkte då hem, medans jag stannade kvar där en ganska lång stund till.

Lite dålig bild men men... iallafall rider jag Cumro, Elin rider Avril och Thea rider Crannog. 😍

Likes

Comments