Vänner är de som får livet enklare och roligare. Vissa vill vara mer än vänner, andra inte.

Det är skönt att alla är så olika. Tröttnar du på den ena så finns den andra. Skapas problem så står alltid någon vid din sida. De som vill se dig kämpa och hjälpa dig att återigen stå på två ben själv.

Det finns många typer av vänner.

Vi har de vänner som får tiden att flyga iväg, de som alltid har roligt.

Vi har även de vänner som ska gå efter fakta hela tiden, de är galna men smarta.

Sedan finns det de vänner som inte vill vara vänner utan något mer. Du vet inte vad du ska säga för att inte såra din vän.

Det finns massor av typer, vilket är både bra och dåligt.

Du har vänner som lovar att inte nämna din hemlighet men som 3 dagar senare kan ha spritt ut allt.

Du har vänner som överdriver varenda händelse.

Du har vänner som är närgångna.

Du har vänner som ljuger och som ska synas.

Vi alla behöver ibland bara få vara ensamma. Det enda som ska höras är musiken som spelas ifrån mobilen.

Det vi människor gör bäst är att döma andra... Vi kan inte låta bli. Om jag hade dömt mina vänner som liten så skulle jag antagligen varit väldigt ensam. Vi lär barn att tänka och tycka som oss. Är vi rädda för möss så lär vi barnen att de är farliga, Är vi rädda för hundar så lär vi barnen samma sak som vi själva känner och tycker om hundar. Barn dömer inte förens de har blivit lärda att se saker på ett visst sätt.

Jag älskar mina vänner och skulle aldrig klarat av att leva i detta helvete utan dom. Om ni någonsin känner er hatade eller ignorerade så måste ni komma ihåg, jag valde er av en anledning<3. Döm aldrig någon utan att känna personen<3.

Likes

Comments

Tid...

Tiden är det som skapar minnen. De fina stunderna men kan även vara orsaken till stress och problem.

Livet handlar självklart om att älska, skratta, gråta, jobba och upptäcka men det handlar också om tid. Du måste planera och följa scheman dagligen för att hinna med tåg, bussar, båtar, spårvagnar och flygplan..

Med tiden så lär du känna massor av folk. Vissa bättre än andra. Du börjar skapa tid, stunder och minnen. Du tror under vissa ögonblick att ni kommer hålla ihop för all framtid men redan första veckan utan varandra så börjar ni glida isär, sluta prata och glömma höra av er till varandra.

Du tänker för dig själv vad som hände, hur eran relation bara kunde försvinna ut i tomma intet, hur era dagliga konversationer kunde bli till ingenting.

Ni råkar träffa varandra på stan och ett stelt leende dyker upp. Ett "hej" hörs men sedan går båda olika vägar.

Tiden är något som kan vara bra men lika väl dåligt. Med tiden så glider vänner isär, nya förhållanden byggs upp, familjemedlemmar dör och nya familjer skapas. Vi alla går igenom något och tiden kommer alltid att vara slutet eller påverka slutet.

Spendera din tid väl, du kommer aldrig kunna förändra det förflutna men du kan påverka framtiden. Njut av dagen för en gångs skull istället för att klaga på allt och alla. ta en paus ifrån helvetet och slappna av. Uppskatta dagen du fick som någon annan förlora<3.

Likes

Comments

Min upplevelse...

Att vakna upp utan att vilja röra på sig är normalt men med depression så är det 10 ggr värre. Du ligger kvar tills du står mellan två svåra val, att stanna hemma eller att ta sig igenom dagen.

om du tar dig igenom dagen så är alla runt omkring dig stolta och glada förutom du själv om inte en gnutta.

stannar du hemma så känner du hur missnöjda alla är och det händer att arga blickar dyker upp då och då men du själv mår bättre eller skulle ha gjort om alla bara kunde acceptera ditt val.

Att gå runt i skolan är hemskt. Du hör hur vissa skämtar om självmord, säger hot och dödshot med ironi, klagar på varandra och skriker.

du vill därifrån men vågar inte klaga längre, du vill bara att alla ska vara stolt över dig. Att de ska se en förbättring i ditt psykiska mående. Du mår helt enkelt skit 24/7.

Alla positiva känslor är borta och de negativa förstärkta. Du känner dig som en levande död, en zombie. Du börjar sluta bry dig, du stänger av dina känslor, blir tom och vill bara bli lämnad ifred. Du blir arg, sur, avundsjuk, ledsen och du känner dig hatad av exakt alla, spelar ingen roll vem.

du lever i en kropp som kämpar för att leva men med en hjärna som vill dö. Efter ett tag så orkar du inte kämpa längre och för att klara de sista dagarna innan helgen så skär du dig. Du skadar dig själv bara för att klara de där extra dagarna på veckan. Jag förstod inte själv varför folk skar sig men efter min depression så vet jag exakt varför. Du skär dig inte för uppmärksamheten som många tror utan för att inte göra något som för det första du kanske kommer ångra och för det andra som kommer såra de viktigaste personerna i ditt liv. Döm ingen som skär sig! de gör det av en anledningen. visa att du ser hen, att du vill hjälpa, det lilla kan ibland vara avgörande<3.

du blir så dålig att du måste ta medicin och prata med en psykolog för att må bättre. Psykologen pratar med dig i en timma och försöker gräva sig in i ditt förflutna och hitta anledningen till din depression. Allt hon säger är rätt enligt dina föräldrar men är det inte konstigt att hon, som bara är en psykolog, kan veta mer om ditt mående och dina känslor än du själv?.

Jag provade att hoppa över min medicin en dag. Att ta sig igenom dagen var ett helvete men det var min riktiga verklighet och det fick mig att inse en sak som andra kanske tycker är en konstig liknelse/jämförelse. Det var som alkohol. så länge du får i dig medicinen så mår du bättre men inte perfekt. När du slutar kommer verkligheten som ingen ville se tillbaka och alla minnen som hänt under tiden du tagit medicin slår tillbaka med massor av hemska känslor. Lite som en baksmälla.

frågan alla ställer som nu längre inte har en betydelse, hur mår du?.

I slutändan så är vi alla innerst inne ensamma och vilsna, vare sig vi vill eller inte.

Likes

Comments