Header

Insåg igår att jag vart lite dålig på det här med att uppdatera, men vi har trots allt bara vart här i fyra dagar!

I onsdags när vi anlände i Bangkok så tog vi en taxi till New Road Guest House, vilket förövrigt var ett sjukt bra hostel i förhållande till priset, lämnade av våra väskor och gick sedan iväg en sväng för att kika in området. Vi hann bara gå runt ett hörn så kom vi till ett litet gäng med matstånd, så vi började vår första dag i Bangkok med att köpa lite att äta.
När vi lämnade av våra väskor vid hotellet var klockan drygt tolv på dagen, så efter vi hade köpt lite smått och gott att slänga i oss så återvände vi till hostelet och väntade på att klockan skulle slå 14.00 så vi fick checka in.

Efter att vi checkat in och sovit några timmar på rummet så bestämde vi oss för att gå upp till Bangkoks egna Chinatown! Vi strosade runt, tittade på alla människor och åt lite mat då det var fullproppat med matstånd. Vilket det i och för sig är lite här och var!

Dagen efter, torsdag den 16 november, vaknade vi vid strax efter tio och kände att vi var sugna på lunch. Vi tänkte slänga i oss lite mat på hostelet innan vi gjorde något, men det slutade med att vi köpte lite frukost (i mitt fall bestod den av chips och choklad-soyamjölk) på 7-Eleven då hostelet inte serverade lunch förens efter tolv... Men vi köpte som sagt vår frukost och sedan gick vi tillbaka och väntade till strax efter tolv för att beställa phad thai till lunch!
Senare under dagen så gick vi iväg till Common Ground Tattoo då jag redan i Sverige bokat en tid för en tatuering. Jag gick till en kille som heter tentas tten, så otroligt duktig! Dessvärre har jag ingen bra bild på tatueringen för tillfället då jag helt enkelt inte tänkt på att ta en, haha! Så det får bli en annan gång.
Efter jag tatuerat mig så gick vi iväg till en nightmarket som höll till i närheten. Var inget speciellt då den var ganska liten och ingen av oss köpte någonting... Sen så spenderade vi i stort sett hela dagen igår till att sova och försöka boka ett flyg till Krabi. Internetet ville inte direkt samarbeta, så det togs sin tid att få bokningen att gå igenom. Eftersom vi ville lägga oss i tid, eftersom vi flyger till Krabi idag den 18, så tog vi en snabb sväng med tur tuk in till khao san road för att kika om det var något intressant. Och ja, jag har inte så mycket att säga när det kommer till khao san road, men att åka tuk tuk är bland det läskigaste jag gjort i mitt liv. Jag spär knappt på när jag skriver så. I alla fall under kvällstid i Bangkok så kör dom som galningar! Skulle dock göra om det då man kom fram väldigt snabbt till sin destination... Haha!

Just nu så sitter vi på Flygplasten och ska om bara några minuter borda planet mot Krabi!
Så jag ursäktar för världens mest röriga inlägg, men det är verkligen skriven i all hast.

Vi ses på Krabi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bara en sån där snabb incheckning, nu är vi påväg!

Likes

Comments

Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg i ett försök att få in en blogg-vana. Det är trots allt bara tre dagar kvar tills avfärd..!

I skrivande stund så ser mitt rum ut som ett bombnedslag. Ja, det ser faktiskt ut som att jag lever i en krigszon för tillfället! Det är resultatet av min metod när det kommer till att packa:

1. Ta fram allt du vill packa med.

2. Gå igenom allt så att du faktiskt har några plagg som går att bära ihop.

3. Inse att du har tagit fram alldeles för många plagg och rensa bort det som inte är riktigt nödvändigt.

4. Inse att det fortfarande är för mycket, placera alla plagg på golvet (som tidigare vart placerade på sängen) i väntan på någon form av beslut vad du egentligen ska ta med.


Mitt resegodis <3


Jag är en extrem snacker, så självklart köpte "lite" gott att ha med på den drygt tio timmar långa flygningen!
Observera att vi får både middag och snackspåse på planet, då kanske ni förstår vilken småätare jag är... Haha!

Någon av er som besökt Thailand,
eller något annat land i Sydostasien,
och har något tips på vart det är bäst att fira jul/nyår?

Vi har blivit tipsade om att boka boende redan nu inför jul och nyår, men vart ska vi fira?
Så många valmöjligheter!

Likes

Comments

De flesta som kommer läsa min blogg är troligen folk som redan känner mig. Men ifall att det droppar in någon som inte känner mig sedan tidigare så tänkte jag skriva en liten presentation..!

Jag är en tjej på nitton vintrar vid namn Ebba, bosatt i en liten by utanför Bollnäs kommun i Hälsingland. För tillfället extrajobbar jag som servitris och för övrigt så är jag ledig. Försöker tillfriskna helt efter att ha vart sjukskriven i cirkus två månader i slutet av gymnasiet på grund av både depression och psykisk utmattning (som det pratas alldeles för lite om, det drabbar fler än man tror... Så jag börjar med att bara slänga ut det här!). Men jag klagar verkligen inte! Jag lärde mig så extremt mycket om mig själv, hur jag fungerar och vad jag vill under den perioden... Så jag tar med mig erfarenheterna jag fått och tänker inte så mycket mer på det.

Men nu är det nog om det.

Idag, den 12 oktober 2017, så är det exakt 33 dagar kvar tills jag och min pojkvän tar flyget till Bangkok för att få upptäcka en liten del av världen på egen hand... Och det är just därför jag startat denna blogg!
Min blogg, som jag nu valt att kalla 'Tusen mil', skapades då jag på ett enkelt sätt vill kunna spara alla minnen därifrån. Sen så råkar det även vara ett suveränt sätt att visa dem här hemma vad vi har för oss under resans gång!

Som sagt, idag är den den 12 Oktober, vi har alltså inte ens åkt än. Men jag tänkte att jag kan ju skriva lite om våra förberedelser, nu när jag ändå skapat bloggen så här långt innan!

Om det nu blir som jag tänkt med allt bloggande så tänkte jag dela med mig utav i stort sett allt vi gör på plats! Vart vi är, vad vi gör, vart vi bor, om vi ätit något sådär extra gott och om vi har något vi rekommenderar eller sisådär.

Här är vi! Jag och pojkvännen Anton på hans student.

Jag hoppas att ni kommer finna bloggen lika roande som jag förhoppningsvis kommer göra!
*Håller tummarna*

Likes

Comments