Jag har så himla delade åsikter till Instagram. För några veckor sedan arkiverade jag vissa av mina Instagram-bilder. Det är något som jag har tänkt göra under ett bra tag men det har aldrig blivit av. Anledningen är att jag känner en enorm stress kring hur jag uppfattas på Instagram och jag märker själv hur jag påverkas av andra på Instagram. Jag ville helt enkelt bara ta bort alla bilder med filter och de bilder som är så fejkade och redigerade bara för att kunna passa in i mitt feed eller för att jag ska kunna framstå som någon som jag kanske egentligen inte är. Jag har låtit några bilder vara kvar, helt oredigerade bilder som har betydelse och en bakgrund för MIG.

Jag kände att jag nådde en gräns där jag kände mig tvungen att lägga ut en bild på mig själv om en annan person lagt upp en snygg selfie på sig själv, det blev ett bekräftelsebehov. Med handen på hjärtat och lite bakom skämskudden kan jag erkänna att jag har haft sms konversationer med mina kompisar där vi har planerat vilka bilder vi ska ta för det ska passa in i våra flöden. Vi har på riktigt planerat in träffar för att agera som fotografer för att ta den perfekta selfien eller bilden på det glada perfekta kompisgänget.

Det är absolut inget fel med det, men för mig personligen känns det inte äkta. Att aktivt känna ett behov att framstå som någon som inte är den man egentligen är. Det var något som gjorde att jag inte mådde bra och hela tiden ifrågasatte mig själv. Att bygga upp en image som är så fylld av filter och så fejk. Jag menar definitivt inte att det är något fel på att lägga upp bilder med massa filter och redigeringar på Instagram, vad jag försöker få fram är att jag tycker det är tråkigt att jag märker av på mig själv och mina nära och kära att vi alla påverkas så otroligt av vad andra lägger upp på sina sociala medier.

Jag vill inte sluta med Instagram, jag tycker det är superroligt att kunna dokumentera och dela sina bilder. Men en tankeställare till mig själv, att sluta försöka framstå som någon jag inte är. För någon timme sedan la jag ut en bild på havet och några stenar, för många av mina följare var det bara en helt vanlig bild, men för mig och för min familj och släkt är det en bild på ett ställe med så många minnen för både stora och små. Eller bilden på min kompis Ediths skor, för många var det kanske en meningslöst bild, men personligen har jag en svag punkt för coola golv och Old School Vans. Bilder som har betydelse för mig!

Note to self: Sluta jämföra och försöka vara någon du inte är!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen befinner jag mig på favoritplatsen i hela världen. Så fort jag kommer hit känns det alltid som att komma hem. Finns inte något annat ställe som jag tycker om mer än detta. Här vill jag helt klart bo när jag blir stor! Imorse när jag vaknat gick jag ut på en promenad med podd i hörlurarna och njöt av den fina utsikten. Kom hem och åt en god frukost med hela gänget och nu har jag landat i soffan nerbäddad under en filt. Om en stund ska vi ut och hjälpa moffis jobba lite trädgården.

Likes

Comments

"Almost every other woman will be harassed but no one knows an harasser"

Likes

Comments

Idag har jag spenderat min eftermiddag på bästa möjliga sätt, med Edith. Vi möttes upp efter skolan och satt oss på Ètoile och drack kaffe och jag mumsa på en croissant. Det känns som evigheter som vi har försökt planera ihop en liten catch up dejt nu. Så himla mysigt!! Massa snack och massvis med skratt. Tror inte det finns någon som jag kan relatera till på den nivån som med Edith, ibland känns det nästan som vi är samma människa. Så himla härligt!! En eftermiddag som jag verkligen längtat så länge efter.

Likes

Comments

Ännu en dag som jag spenderat hemma. Mår dock bättre idag vilket är superskönt, blir skola imorgon! Vid 18 kom Ebba hem hit och drog med mig ut på en promenad och lite frisk luft. Massa snack om livet och minnen. Världens bästa tjej! Slutade med att vi låg i min säng och kollade på massa youtube videos. En lugn tisdagkväll. Nu är klockan halv nio och jag ska hoppa in i en dusch innan jag ska krypa ner i sängen och försöka få lite sömn.

Likes

Comments

Dessa två låtar är två av många som jag spelat på repeat dem senaste dagarna. Lugna låtar som fortfarande har den sköna melodin har börjat falla mig i smaken. Shoutout till musikguden själv, Edith ( <3 ) som alltid levererar de bästa smsen med musiktips!!

Likes

Comments

Det fick bli plugg hemifrån för min del idag. Tidigt imorse åkte jag och mamma till sjukhuset för en undersökning som jag skulle säga gick bra. Tycker det är väldigt jobbigt med blodprov, och att vara hos doktorn överhuvudtaget. Skönt att ha mamma med sig som stöd! Nu får vi bara vänta några dagar och se vad proverna säger. Igår var jag krasslig och det har hållit i sig, därav är jag hemma. Mår dock bättre idag så jag hoppas att det fortsätter på den vägen!! Massa pussar!

Likes

Comments

Hela dagen har jag spenderat sängliggandes. Väldigt tråkigt! Har åkt på en rejäl förskylning där näsan bara rinner, halsen gör ont och jag hostar väldigt ofta. Samt har min röst börjat försvinna. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon för jag har en hel del roliga saker inplanerat i veckan. Får se om det blir skola för min del imorgon, jag håller tummarna.

Likes

Comments

​Nästa vecka befinner jag mig här. På min favoritplats i hela världen, på västkusten hos morfar. Längtar så mycket!!!

Likes

Comments

Min skoldag har faktiskt varit rätt lugn idag vilket har varit skönt. Fick sluta lite tidigare från min sista lektion vilket var skönt! På vägen till bussen hittade jag och Elvira ett gäng fina blommor som vi var tvungna att stanna och fota av. Blommor är något jag älskar, i sommars brukade jag gå ut och plocka nya buketter från trädgården lite då och då. Får bli bättre på att unna mig själv helt enkelt, när vädret inte erbjuder blomstrande trädgårdar.

xx

Likes

Comments