I skrivande stund sitter jag i vårt kök och kom hem från skolan för någon timme sedan. Idag fick jag sportlov (typ)! Det är ju bara torsdag men det är så att jag går på ett idrottsgymnasium där vi alla ägnar alla fredagar till vår sport och resurstid i skolan, och eftersom jag har mina hästar hemma behöver jag inte åka in alls till skolan om jag inte vill. Så jag räknar imorgon som första dagen på mitt sportlov. Jag har dock väldigt mycket att stå i hela lovet, men det är roliga saker så det är bara kul! Kommer spendera mycket tid i stallet och tyvärr mycket tid med mina skolböcker.. Har tre prov och två examinationer veckan efter lovet..

Nästa helg blir det tävling för mig och Cora, så känns extra mysigt att jag har en hel vecka ledigt så jag kan förbereda inför de. Blir en tävling på Hamre (hemmaklubben), det är en tredagarstävling men jag och Cora kommer endast att hoppa två dagar. Hon får gå en 120 klass på lördagen och sen rider vi i division ett laget på söndagen. Ska bli kul att få tävla lag igen, har alltid gillat de! Just nu har min klubb inget elitlag, vi åkte ur eliten för ett par år sedan tror jag så målet i år är självklart att ta oss upp dit igen! Det blir min och Coras första tävling tillsammans för i år, vi var på en pay&jump för två veckor sedan men utöver det har vi bara fokuserat på träning. Otroligt skönt med lov och otroligt kul med tävling nästa helg!

Likes

Comments

Förra helgen var jag och mina 2 hästar på en tredagarskurs på Jump Club! Kursen var inriktad på hoppning och markarbete och hölls av Sylve Söderstrand och Rebecca Milton. Första dagen var det fokus på lösgörande markarbete, alla hästar skulle slappna av och jobba rätt. Båda mina hästar var väldigt fina och jag var väldigt nöjd med båda passen! Fick massa bra tips av Sylve, framförallt om min sits. För varje träning för honom hittar jag massa nya "knappar" och det känns alltid bra efter avslutat pass. Passet innehöll massa småhinder, bommar och block. Vi (jag) fick rida större delar av passet utan stigbyglar, det fick vi göra så att vi var tvungna att verkligen sitta ner ordentligt i sadeln och hålla om med hela benen. Jag märker stor skillnad på speciellt Levista när jag rider utan stigbyglar för hon har en tendens att bli lite framtung men när jag sitter ner ordentligt måste hon verkligen bära sig själv med hela sin kropp och kan inte dra mig ur sadeln eller liknande.

Andra dagen red vi för Rebecca Miloton, då var det lite mer fokus på hoppning än dagen innan men jag skulle ändå påstå att markjobbet fortfarande var i största fokus. Båda hästarna skötte sig väldigt bra även under det passet och jag kände av rejäl träningsvärk i mage och ben från dagen innan. Vi hoppade linjer, en lång serie och på slutet satte vi ihop det till en mindre bana.

Tredje dagen blev de mer banhoppning och jag hade rejäl träningsverk i benen ;). Jag kände stor skillnad på mina hästar och jobbet vi lagt ned dem två tidigare dagarna visade verkligen resultat, så mjuka och avspända var dem. På Levista hoppade jag en relativt lång bana med 130 och 140 hinder, Cora fick hoppa snäppet lägre. Vi övade på hinder ur sväng, långa anridningar och en del snäva vändningar. Rullade fram och tillbaka på ett 140 räcke med Levista, och fick massa bra tips på hur jag ska tänka dom två/tre sista galoppsprången innan avsprångspunkten för att ge henne optimala förutsättningar till en bra språngkurva. Så fin och duktig var hon! Cora och jag har bara hunnit tävla ihop två tre gånger så en sån här kurs där man får rida flera dagar och avsluta med banhoppning är otroligt lärorikt för oss, kändes som att jag hittade många nya knappar på henne!

Bjuder på lite suddiga mobilbilder från helgen!

Likes

Comments

I den här bloggen kommer du kunna följa mig och mina hästar, allt från tävling till vardag. Jag är 17 år och läser just nu andra året på gymnasiet. I dagsläget rider och tävlar jag två storhästar, Cora och Levista 2 heter dem. Det är två tyska ston, Cora har jag haft i cirka fyra månader och Levista i knappt ett och ett halvt år. Vi tävlar upp till 130 klasser och planen nu under våren är att debutera 140 och förhoppningsvis kvala till junior SM. Hittills i år har vi gjort en tävling, den gick väldigt bra och jag är väldigt glad över att tävlingssäsongen nu är igång! Jag kommer uppdatera den här bloggen så mycket jag kan, förhoppningsvis med något inlägg per dag men i alla fall några gånger i veckan. Jag kommer uppdatera när det finns något att uppdatera om helt enkelt. Det kommer givetvis inte bara handla om hästar på den här bloggen, men eftersom det är en så pass stor del av mitt liv är det de som kommer ligga i fokus. Hoppas du kommer tycka om min blogg!

Kram

Likes

Comments