Hej, jag sa i inlägget "vår första spelning" eller vad det heter att jag och mina kompisar skulle ha våra första "stora" spelningar nu innan sommarlovet. Tyvärr så har vi ställt in alla. Idag skulle vi sjungit på lunchmusiken. Imorgon skulle vi sjunga på "barnens dag" den dagen heter så här där jag bor okej 😂
Osv.... Men allting kraschade, väldigt fort. Jag ville liksom göra det för jag tycker att det är roligt att stå på scen och sjunga liksom. Men man måste acceptera vad andra tycker och vill liksom. Vi hade liksom repat i veckor och det gick så bra. Men sånt är livet som man brukar säga. Ni kanske är nyfikna och vill veta varför vi inte kommer att uppträda. Anledningen till det är privat. Jag kanske skrev det också i det andra inlägget om spelningarna. Så anledningen kommer jag inte att skriva om. Lite deppigt inlägg.

Det finns inte direkt något mer jag kan säga. Så jag säger väll Bye för nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er, just nu sitter jag i bilen på väg upp till Falun i Dalarna. Jag ska springa 10-mila. För er som inte vet vad det är det en väldigt stor stafett i Sverige. En av de största tror jag (orienteringsstafett) Det finns 3 stafetter i själva 10-mila. Ungdomsstafetten, damstafetten och herrstafetten. Jag ska springa första sträckan i ungdomsstafetten vilket är en 4,3 km orange bana. Det kommer att bli roligt men jag är jättenervös för förra året lät startskottet jättehögt , så nu när jag ska springa första streckan kommer jag bli skiträdd typ särskilt när säkert 300 pers sticker iväg. Ja men det kommer gå jättebra Ebba. Min vinterjacka ligger där bak i bilen. Det kanske ska snöa Idag så jag är förberedd.
Men ja vi hörs någon annan gång.
Byee
❤️

Likes

Comments

Hej på er är det bra? Med mig är det bra. Just nu sitter jag i bilen och är Påväg till Ockelbo. Eller jag, pappa, Alva och hennes kompis är Påväg dit för att tävla.

Jag tror inte att jag har berättat detta men jag är med i ett band. Och de andra medlemmarna är Josefine och Miranda i min klass. Och så var det även en tjej i vår parallellklass men hon bytte skola för ett tag sen. Allt gick så bra för oss, vi spelade låtar och skulle skriva egna. Vi spelade för lärare och andra elever. Men sen försvann hon och vi försökte själva men det var svårt. Vi visste ju sen innan att vi skulle åka i väg på en turné med vår musiklärare. Inte att vi skulle spela massa låtar och så, utan att han skulle spela piano och vi sjunga. Det ska vi göra i åttan typ. Men han = musikläraren tyckte att vi skulle göra något innan sommarlovet i sjuan.

Vissa kanske vet att jag och Jossan sjöng på julavslutningen i sexan. Och även på en så kallad lunchmusik. Att man "uppträder" i matsalen Medans alla äter osv....
Sen nu i julas sjöng jag, Mirran, Jossan och en annan kompis som har flyttat.

Så nu är det jag, Mirran och Jossan kvar och vi har repat med honom i veckor. Och nu har han fixat 2-3 spelningar innan sommarlovet. INNAN SOMMARLOVET. Alltså det är EN MÅNAD KVAR, typ. Hehe. Men alltså 2-3 spelningar på en månad. Aaa jag är rädd.
Den första är om ca. 2 veckor. Det är lunchmusiken. Den andra tror jag är på en lördag, dagen efter lunchmusiken. Då ska vi dansa, det är en dansuppvisning nånting. Och vår grupp ska uppträda. Och sen ska vi sjunga. Så det blir mycket den dagen. Jag är så glad att det inte är någon tävling vi ska åka på. För jag vill inte missa någon. Men jag vill inte missa det här heller. Okej den sista spelningen. Den kanske mest läskiga enligt oss, den spelningen som vi inte vet om den blir av. Anledningen till varför kommer jag inte skriva om för det är privat. Men det är iallafall på skolavslutningen.... OMG inför hela skolan, alla föräldrar. Men jaja , jag vet inte om den blir av men det märker vi. Men nu måste vi börja fokusera på den närmaste spelningen.
Vill ni att jag ska vlogga på nån av spelningarna? Kommentera och Ha det bra
💗

Byee❤️

Likes

Comments

Idag var det 5 år sen du gick bort.
Jag saknar dig så extremt mycket. Du hade en virvelvind som var så mysig att borra ner näsan i. Du var en liten filur man bara ville gosa med. Men nu är du borta. Och det är helt overkligt att det har gått 5 år sen det hände. När du på kvällen innan det hände, släpade dig in till Flisan i ert hus i buren. Du använde dina sista krafter för att få vara tillsammans med henne. Sen på morgonen låg du där bredvid din bästa kompis och var helt stilla, kall och död. Det var hemskt att se dig så. Du som alltid var den spralliga. Jag saknar och älskar dig extremt mycket Semlan
💗💗

Likes

Comments

Okej, så nu har jag varit inomhus i fem dygn. Det är helt sjukt! Nån gång har jag öppnat dörren och stuckit ut huvudet för att andas in luften. Men annars har jag kollat på Barnkanalen varje dag och hörni, jag vet typ i vilken ordning programmen sänds nu. Jag har liksom lärt mig av att kolla på dom om och om igen i fem dagar. Ungefär från kl. 08:30-15:45 varje dag har jag legat i soffan och kollat på tv. Har även spelat en del Agar.io men typ aldrig hamnat på topplistan. Sen har jag ätit mat. Allt från pasta till pizza, inte den bästa maten men det duger. Nu är allt bättre! Ingen feber i morse och inte vid lunchtiden heller. Så om jag inte har någon feber ikväll kanske jag får gå imorgon. Men jag vill inte sitta på lektioner och snora och hosta. Så jag antar att det blir en till hemmadag imorgon.

Bye 🙄

Likes

Comments

Nu kommer jag berätta något jag aldrig har nämnt förut. Bara min familj och några nära vänner vet om detta.

Varför just jag?
Varför känner jag så här?
Varför måste nån känna såhär?
Varför måste ångest finnas?


Jag har ångest. Jag har inte direkt tagit prover som visar att jag har en diagnos eller så men jag har pratat med psykologer osv....

Jag kan ju säga det jag vet och det är att jag har tvångsångest och en del panikångest. Och sen är det en konstig känsla jag har hela tiden. Jag skulle kalla den för känsloångest. Btw har jag ingen aning om det finns något som heter så.

Men jag tänkte berätta lite om det här för jag orkar verkligen inte hålla det hemligt.

Okej när jag var mindre typ 7-10 kanske mindre kommer inte ihåg. Så var jag rädd. Och alla är ju rädda någon gång men jag var rädd hela tiden. Jag var rädd för väderkatastrofer, fordon, ja typ allting. Jag ville inte gå till skolan för jag var rädd att något skulle hända med min familj Medans jag var borta. Jag ville inte sova borta för jag var rädd att huset skulle brinna upp. Det var det värsta vilket jag fortfarande har problem med. Att det ska börja brinna. Alltså jag tror inte att alla förstår hur jobbigt det här är men alltså jag börjar nästan gråta bara att skriva det här.

Dom flesta har ju sett mig som den roliga, modiga, glada, energifyllda tjejen. Men jag fattar inte hur de kan ha dragit ut en sammanfattning av det, Liksom visst jag kanske spelar glad osv... Men innerst inne är jag krossad. Pga detta.

Det gick ett tag, men jag berättade inte för mina föräldrar vilket jag ångrar. Men dom märkte ju att det var nått fel, så tillslut berättade jag hur det var. Vi sökte hjälp, och hamnade hos en psykolog några gånger. Det hjälpte för stunden och jag fortsatte kämpa på. Det gick bättre så vi slutade att gå dit.

Det gick ett tag och det blev inte bättre utan så mycket värre.

Det är här "känsloångesten" började. Jag fick för mig att saker hade känslor. En pappersbit, ett hårspännen, kläder ja vad som helst. Jag ville inte slänga saker för jag mådde så dåligt så mitt rum var till hälften fyllt med skräp.

Sen för ca. Ett år sen. Vintern/våren 2015 då kom tvångsångesten krypandes. För Er som inte vet vad det är så är det när man inte litar på sig själv typ. Jag är inte så bra på att förklara. Keyyo på youtube gjorde en video som jag jag kan relatera till. Den heter typ Låste jag dörren?

Där hon låste sin dörr kände om den var låst och gick, sen gick hon tillbaka och kände igen. Sen fick hon för sig att plattången var på då låste hon upp dörren och gick och kollade. Men plattången var inte på och dörren var låst. Men bara inbillar sig. Hjärnan spelar en ett spratt.

Jag började få sånna känslor och det började väl med att jag, när jag var nere och klädde på mig ytterkläderna inför skolan, var jag tvungen att springa upp för trappan till mitt rum och kolla så att mina gosedjur låg i sängen. Jag kramade och pussade dom för dom betyder så mycket för mig. Särskilt när jag känner så här. Men jag sprang upp och ner ett par gången. Och så ni vet så sover jag med gosedjur vilket jag inte skäms över. Så ni behöver inte påpeka något.

Sen ett tag senare började jag göra samma sak med lampor och saker. Okej lite fel jag pussade inte dom men jag kollade så att dom var släckta samma sak med dörrar och spisen vilket egentligen inte är mitt ansvar. Det är ju mamma och pappas. Men sen utvecklades detta och när jag väl sprang upp och ner för trappor fick jag panik vilket lödde till panikångest attacker. Jag fick svårare att andas, jag kände mig yr osv... Vilket var väldigt jobbigt.

Men nu i höstas var jag hos en psykolog igen och det hjälpte en del med ångesten i alla delar. Men det största problemet jag har idag är allt detta jag skrivit om nu och att jag inge vill/vågar sova över hos någon. Jag har inte sovit hos en kompis utan mamma och pappa på 5 år. Och jag vill kunna åka iväg på läger osv... Men det går inte, mamma och pappa kan ju inte följa med jämt....
Nu orkar jag inte skriva mer men Taack för att ni läste, det betyder mycket för mig om ni förstår. O h det kommer nog inte någon video på ett tag pga det här för jag mår inte så bra just nu.

Love youuu
❤️
Likes

Comments