Jag gick till lagunen för att bada. Gissa vad? Den är stängd. Så nu ligger och här och svettas mitt på
gräsmattan. 1 timme och 20 minuter kvar tills jag får svalka mig i poolen. Jag räknar ned. Under tiden tänkte jag dela med mig av lite bilder från Cairns!

Åh tack gode Gud nu började det regna. Älskar regnet! Det kommer alltid när jag behöver det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så mycket energi i kroppen. Klättrade lite i träd idag. Det var kul tills jag upptäckte att myror bodde där. Nu är vi iallafall i Cairns. Här är jag i fyra dagar innan jag flyger till Brisbane. Imorgon ska vi spana in detta ställe och om det finns en båt för oss till barriärrevet. Jag vill göra ett dyk där och Elmira vill snorkla, men vore mysigt att vara på samma båt iallafall. Annars ska vi bada, sola, käka italienskt och shoppa lite behövligheter!

Likes

Comments

ACCURATE.

Imorgon fyller Elmira 21 år!! Dagen ska firas med att hyra en bil och åka runt Magnetic Island! Kommer bli en super duper dag! Känner på mig det redan. Vi har fixat ballonger och kaka som vi ska överraska med imorgon plus att vi ska besöka koalor. Yay! Det enda djur jag inte sett här än. Annars är det papegojor så gott som överallt. Plus att de har en stor "kaja", den sjunger som om den ska kvävas vilken sekund som helst. Haha det är en av de bästa sakerna med Australien, alla ljud är annorlunda jämfört med hemma. Märks att man är långt hemifrån.

We still got love to give.

Likes

Comments

Jag är ute och reser. Livet leker och pengarna bara försvinner. Det är konstigt att resa för livet blir så annorlunda och jag får lustiga vanor. De senaste veckorna har jag somnat klockan 9 om kvällarna och vaknat runt 5-6 om morgnarna. Jag har inget emot det för dagarna blir så långa och jag sover så himla bra!

Nu är vi på magnetic Island tillsammans med det finska paret. Suvi och Joni! Elmira fyller år om två dagar så då blir det 21-års firande. Detta är vårt sista stopp med våra härliga finska vänner som vi hängt med sedan surf camp. Det värstas att resa runt är alla underbara människor du träffar som du måste säga farväl till. Det suger. Fasar inför dagen jag säger hejdå till Elmira...

Har ca tre veckor kvar här i Australien innan det blir Nya Zeeland i drygt 10 dagar. Sen flyger jag hem! Tiden går så (ursäkta mig) jävla fort.

Kram Ebba

Likes

Comments

Resor

Ett ord. PARADISET. Whitsundays var så vackert. Öar överallt, blått vatten och världens vitaste strand. Snorklade med massor sv fiskar och såg tre fiskar som var 1-2 meter långa. Det var så coolt, en upplevelse jag aldrig kommer glömma. Havet fascinerar verkligen mig. Det finns så mycket liv där nere vi knappt lägger märke till eller bryr oss om... Havet är ingen soptunna.

Seglade två sagt och två nätter. Det fanns ingen skugga på båten under dagen så man fick lätt solsting. Åh det har så vackert. Nu när jag ser tillbaka på alla bilder inser jag hur blått det faktiskt var.

Imorgon åker Elmira och jag vidare mot toes ville för att ta en färja över till Magnetic Island. Får ska vi vara 5 nätter innan vi rullar mot vårat sista gemensamma stopp Cairns.

Likes

Comments

Resor, iPhone, Kollage

NOOSA

Välkommen till Australiens semesterort. Fick intrycket av att det är här lokalbefolkningen köper sommarhus. Långa fina vita stränder, en nationalpark och ett litet center med affärer och caféer. Vi bodde på ett riktigt hippie hostel. Knappt några eluttag. Folk sprang mellan de olika köken efter de redskap som fattades. Alla var överallt och alla dörrar var öppna (inte till badrummet, tack gode gud) Vi hade en bra vistelse där, en riktigt semester.

FRASER ISLAND

Elmira och jag packade våra små ryggsäckar för tre dagar och två nätter ute på fraser Island som är världens största sand ö. Hit åker nog 90%av alla backpackers. Värt det om ni funderar på att åka hit. GÖR DET! Vi var ca 30pers som åkte runt med tre bilar på ön. Är du 21 eller äldre får du köra bilen och det var såååå KUL (men svårt) nästan som ett träningspass haha. Vi hade en guide som ledde vägen och tog oss till olika platser. Vi hade även ett litet camp och sov i tält om nätterna. Ta med myggspray.

AIRLIE BEACH

Här är vi nu och ja vi har spenderat alldeles för många dagar här. Räcker med en dag före seglingen (som avgår härifrån) och en dag efter) tar ca 12-14 timmar med greyhound hit från Hervey Bay. Dagarna har spenderats vid ortens allmänna pool då det finns maneter i vattnet så man ska helst inte bada i havet. Absolut inte utan våtdräkt. Ja det finns en gata, några nattklubbar och hostel. En hamn, haha that's it. Fint men inget speciellt. Alla är så gott som här för att göra en whitsundays segling eller för att man har en privat båtplats.


Kram Ebba

Likes

Comments

Resor

Jag lever och jag mår bra. Har inte alla bloggar i den mängd som jag tänkt men dagarna bara springer förbi. Det är så konstigt för schemat känns så fullt samtidigt som jag inte gör någonting. 50% av tiden är ju att transportera sig från punkt A till B.

Imorgon ska Elmira och jag ÄNTLIGEN ut på vår whitsundays segling. Jag är så taggad på attfå snorkla och fotografera vita stränder. Vi har varit hörni Airlie beach alldeles för länge och legat vid poolen dag ut och dag in. När det regnar har vi tröstshoppat och klagat på vårt nuvarande hostel som är det sämsta hittills.

Ikväll hade vi iallafall turen att få ett 6 bäddarsrum för hos själva! Så vi har spelar musik, snackat, busat med ölflaskor och målat naglarna. What a life.

Jag kommer hem i december förresten. Jag vill fira jul hemma så jag drar hem i december. Jag älskar Australien men jag känner att jag vill jobba hemma mer än jag vill jobba här. Ångrar jag mig kan jag alltid åka tillbaka hit innan mitt visum går ut så alla dörrar är öppna fortfarande. Men jag måste hem eller nej jag vill hem och det är okej. Världen finns ju kvar en flygresa bort.

Så om två veckor ungefär flyger jag till Brisbane från Cairns för att möta upp mammi och pappi! De kommer ned hit till andra sidan jorden. Så reser vi runt lite snabbt i Australien och sedan en visit till nya Zeeland innan hemförd. Längtar tills jag får krama om mina föräldrar!!!!

Jag har så mycket att dela med mig av. Berättelserna bara snurrar omkring där uppe med alla intryck. Dock får det vänta till kommande inlägg.

Puss

Likes

Comments

Resor

1. Här har 70% av befolkning hund. Hundarna går lösa så gott som överallt! Inga koppel som i Sverige är ett tvång

2. Det är dyrt! Men det vet nog många av er redan om men det stämmer. Jag som reste i Asien i våras är lite i chock Hahaha!

3. Jag vet inte vad det är med männen i detta land. Men tydligen ska karlar i alla åldrar ha strumporna uppdragna till ALLA skor. Alla har shorts och en slapp skjorta samt en keps på det.

4. Ja så gott som alla surfar. De springer runt med sina brädor överallt. Du behöver inte leta efter surfer boys girl

5. Frispråkiga. De svär och pratar mycket snusk. Men inte på ett konstigt sätt de känns bara lite mer öppna än vad vi är.

6. Är du från Skandinavien blir du genast poppis och intressant. Haha

7. Solen rör sig åt andra hållet. Hemma flyttar jag mig åt höger när jag solar men här får jag justera handduken åt vänster.

8. Ozonlagret är tunnare här. Människorna här bär hatt och hög solskyddsfaktor för att skydda sig från den starka uv-strålningen. Hemma har vi det ganska bra ändå. Du kan bränna dig här en MOLNIG dag. Solat tre dagar sammanlagt på stranden och jag är redan lika brun som jag är efter en hel sommar hemma. Galet.

9. Stränderna är långa, fina och finns längs med hela kusten. Jag älskar det.

10. Det är så kul att prata engelska. Elmira och jag kan ibland prata engelska med varandra på rutin plus att hjärnan inte hinner ställa om. Ballt att man vänjer sig så fort.

11. Mataffärerna är annorlunda. Ont om yoghurt knappt något utbud alla jämfört med hemma. Det finns liksom inga stora förpackningar eller roliga smaker. Banden till kassan är kort och de packar maten åt dig i alldeles för många plastpåsar.... handlade för drygt 36AUD idag och fick två kassar då min stora flaska iste fick en alldeles egen påse.

12. Vädret stämmer nästan aldrig med prognosen här. Det skiftar så snabbt.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bussen på väg mot Byron Bay från Sydney. Resan tar 12 timmar ungefär och vi ska åka hela natten.

I detta ögonblick står vi still och ursäkta mig men två superberusade killar beter sig som idioter under våran rast. Jag är så jävla förbannad för fan vad man får träffa otrevligt folk som tycker det är så jävla kul att förstöra för andra. De behöver någon som bara sätter sig på dem så de inser hur de beter sig. Kan man sakna sådan självinsikt eller ha sådan brist på empati och förmåga att se saker utifrån.

Surf campet jag besökte var iallafall så bra. Jag hade så kul och rekommenderar alla som åker till Australien att göra detta. Ja om du vill surfa såklart för det är verkligen äta, surfa, äta, surfa, äta och sova haha. Men det var underbart och instruktörerna var jätteduktiga! Nu fångar jag gröna väger utan problem och kan svänga lite grann. Jag satt även ner och greppa brädan ordentligt så jag utvecklad för fullt just nu och det är så himla kul. Jag är sämst på att paddla dock men det kommer med all träning!

Likes

Comments

Har spenderat två nätter i Sydney och allt jag har att säga är; Melbourne var 1000 gånger bättre. Melbourne kändes mer personligt och annorlunda. Sydney var en stad i mängden. Dock var det riktigt nice att äntligen få se operahuset i verkligheten det var vackert.


Kram Ebba

Likes

Comments

Instagram@ebbalilliestrom