View tracker
View tracker
View tracker

Canon EOS 5D Mark iii, Inspiration, Vardag, Om Mig, Svar på kommentar, Tankar

Det nya året invigde jag med en ny kamera runt halsen och med en resa till London inbokad i slutet av årets första månad. Kameran testade Anna och jag tillsammans med en fotografering ute i snön. Jag minns hur nöjd jag var med bilderna och min nya investering. Resan till London blev en succé! En av de stora höjdpunkterna detta år va att Elin och jag äntligen fick krama om våra saknade vänner Hanna och Emma igen! London bjöd på shopping, långa promenader, sightseeing, god mat, en utekväll och massor utav bilder. Kommer aldrig någonsin glömma när Elin och jag glömde bort tiden till flyget. Vilket slutade med att vi inte fick plats på bussen till flygplatsen och fick betala en svindyr taxiresa ut till flygplatsen. Haha men det är något man kan skratta åt idag.

Mera snö och mera utflykter inträffade även i februari. Först och främst fyllde världens bästa Anna Panna 20 år som vi firade på restaurang med tjejerna. Veckan därpå åkte Anna och jag upp till Stockholm för att lyssna på världens bästa Melissa Horn uppträda på Södermalm. Det var magiskt att få höra en av sina favoritsångare sjunga mitt framför ögonen på en. UNDERBART!
Sedan stod Lindvallen inbokat i kalendern! Så Anna och jag tog bilen upp till Sälen, Lindvallen och spenderade några dagar där tillsammans med min syster och hennes två barn. Vi hade fint väder och massor med snö, en perfekt skidresa. Annars spenderade jag mina dagar på jobbet eller i sängen med musik i öronen.

Mars mars måne jag kan lura dig till Skåne. Mars är verkligen inte min favoritmånad den är bara där. Så förgyllde tiden så gott jag kunde så jag kunde få April och vår fortare. Fotograferade på rummet, köpte nya skor, hängde med mina syskonbarn och hängde en dag i Linköping med min fina vän Stina. Tror inte jag har så mycket mer att säga om mars.

APRIL! Äntligen börjar temperaturen stiga och våren att blomma ut på RIKTIGT. Åkte till Öland med mamma och två utav mina systrar samt deras barn. Lekte på stranden och mötte våren med öppna armar. Jag jobbade på fritids för fullt och lite extra på Lindex. Tiden jag hade över spenderade jag med mina vänner eller med pennan mot pappret. Fann intresset för att teckna vilket jag nu på senare dagar har tappat igen. Valborg spenderade jag i Linköping och firade Hannas 20 års dag. Kvällen spenderade jag på dansgolvet och dansade in min favoritmånad maj.

Maj. Gröna blad på träden och blommor på gräsmattan. ÄNTLIGEN. Jag älskar maj och kommer alltid att göra. Det är nu vi öppnar poolen och klänningarna kan bäras med bara ben. Det finns inget bättre. Fotograferade även som mest under denna månad och oj vilka fina bilder jag sitter med från dess. Jag va på studentskiva, fotade 97:ornas bal, fyllde 20 år, fotade Vilmas studentbilder och firade Stellas 1 års dag. Maj maj, åh älskade maj.

Juni kom. Jisses denna månad var fullspäckad. Tog farväl till alla barn och personal jag jobbat med på fritids under året. Saknar dem och jobbet så så mycket. Fotograferade Ebba i Linköping, tittade på 97:ornas student och va på Stinas mottagning. Överraskade Ida hemma hos hennes farmor! Spenderade en helg i Göteborg för att shoppa och gå på Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Åkte även till mitt lilla paradis, IBIZA! Där hade Anna och jag en toppen vecka med dagar på olika stränder, snorkling och äventyr. Kom hem på midsommarafton och körde från Göteborg för att bara lämna grejer och sedan spendera kvällen på en midsommarfest.

JULY! Bjöd på massa härligheter, denna månad var som en godispåse av överraskningar. Åkte upp till Stockholm för att se på Coldplay. Solade i Varamon och paddlade med Hanna i Vättern. Hängde med HELA familjen på Öland. Vi är hela 14 personer när vi alla är samlade, sjukt. Från 7 till 14 haha galet inte lustigt att det är liv i huset när vi ses. Va på födelsedagsfest och firade Linus och Alma med en riktig sommarfest ute på landet. I slutet av juli åkte jag även till Köpenhamn för att se på Beyoncé. Blev en miniweekend med Hanna, Elin och Ebba där vi cyklade runt på Köpenhamns gator. Åt sååååååå god mat och upplevde en konsert med en av världens bästa artister. När jag kom hem köpte jag mig ett nytt objektiv till min lilla kamerasamling och fotade en hel del i sommarsolen.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja angående augusti. Jag gjorde så mycket nytt att jag inte kände igen mig själv. Jag flyttade hemifrån, jag började skolan och ja jag träffade massor med nya människor och skaffade nya vänner för livet. Spenderade även en dag på Liseberg, fotograferade på åkern och hängde med familjen. Nej det finns så mycket att säga att jag inte får med allt!

I september tog insparken slut som avslutades med finsittning och sedan drog skolan igång. Allting gick så himla fort att jag fortfarande inte fattar att jag pluggar. Jag åkte hem och träffade familjen, men även Fanny för första gången på över ett år. Det firade vi med en lunch och en promenad i Vadstena. Jag åkte till Köpenhamn över en helg. Gick omkring på stan och åkte ut till Louisiana ett konstmuseum en bit utanför Köpenhamn. När jag kom hem var det bara att ladda om batterierna för att åka upp till Stockholm med tjejerna för en dag på stan och Justin Bieber på kvällen. Det jag minns av September va att det var en ganska tung månad, det va så mycket som hände och skulle göras hela tiden.

Hösten kom på riktigt i oktober och den mötte jag i Jönköping med plugget på axlarna. Jag hade min första tentaperiod och här i Jönköping läser vi två kurser parallellt med varandra. Helt ärligt har inte skolan gått så bra för mig vilket är anledningen till att allt jag verkligen tycker om att göra har glömts bort. Jag har knappt fotograferat det senaste halvåret och bloggen har så gott som stått öde. Jag älskar ju att fota och jag älskar ju att blogga, men jag har mött mina första motgångar. Just nu kämpar jag med att ta mig igenom dem. Iallafall så pluggade jag hela oktober och efter tentorna åkte jag hem. Sedan va oktober slut. Tack och lov.

Nu när jag skriver detta märker jag hur fort tiden går. Lite för fort, jag har ju inget emot att komma närmare sommaren men allt runt omkring mig kan väl stanna upp? I november pysslade jag i lägenheten, påbörjade två nya kurser, hade Anna över på sleep over och pannkaksfrukost. Hängde med Case Academy, va på mingel party och drog ännu en gång till Köpenhamn. En fin fin stad. Gå omkring på Ströget med all julbelysning, julmarknader och all julshopping som dragit igång. Jag älskar Köpenhamn. Det är som en liten stad fast den är stor.

December årets sista månad bjuder på samma saker varje år. Tomtar, julafton, paket och familjehäng. Firade den sista tentaperioden med mina blonda babes, julhandlade med Anna, åkte till Öland och cyklade på stranden, firade jul, haha åkte till Köpenhamn, åkte hem, jobbade över nyår och sedan firade jag nyår tillsammans med alla mina gamla godingar från högstadiet. December var riktigt bra, ja allt förutom skolan. Nu sitter jag här med plugg inför en omtenta på måndag och tycker att livet är allmänt gött. 2017 tror jag lurar på många olika överraskningar, jag har faktiskt ingen aning om hur detta år kommer se ut. Det får vi helt enkelt se med tidens gång.

Hoppas ni alla haft ett härligt år med motgångar och medgångar som alla år bjuder på. Det viktiga är att minnas allt som gått bra och kämpa sig igenom det som stoppar en. Vi klarar allt med rätt människor omkring oss och lite motivation. Glöm inte bort det, för det ska inte jag göra.

Kram EbbaLikes

Comments

Välkommen 2017.

I år ska jag fotografera minst en bild varje dag och dela med mig utav. Började redan imorse med bilder till vänster och detta är verkligen en utmaning jag behöver. Mitt nyårslöfte för 2017, fotografera mera!

Kram Ebba

Likes

Comments

View tracker

Vardag

EN liten life update. Jag måste ju berätta vad jag styr med här i Jönköping. Och ja förutom att jag pluggar för fullt här så har jag hittat en ny lägenhet. Så i början på januari flyttar jag haha drygt tre gator bort till en tvåa som jag ska dela tillsammans med en tjej som heter Elin. Så förbered er på massa roliga inlägg när flytten skett och alla våra grejer kommit på plats. Ska bli kul att bo ihop med nån, det blir lite ensamt att bo själv ibland.


Kram Ebba

Likes

Comments

Självporträtt, Vardag

Detta inlägg är tillägnat min fina vän Anna. Hon tycker att jag bloggar alldeles för dåligt (vilket jag håller med om) Så detta inlägg är en uppdatering bara för din skull, haha känn dig speciellt utvald.

Hade lite ja tänkte säga tid över men det har jag inte. Jag lekte lite i photoshop så bjuder på två animeringar. Hoppas ni haft en trevlig december än så länge.

Kram Ebba

Likes

Comments

Canon EOS 5D Mark iii, Fotografering, Vardag

Motljus är ju ändå otroligt vackert. Så fint.
Framkallade ett gäng bilder i veckan och räknar med att få hem resultatet om 5 dagar. Ser fram emot det. De flesta ska jag ändå ge bort, känns som att folk i min omgivning gläds åt bilderna mer än vad jag gör. I helgen är det jobb jobb jobb då vi har massor med erbjudanden, men det ska bli kul. Då håller jag mig sysselsatt.


Kram Ebba

Likes

Comments