Header

Vardag

Jag vet inte var ifrån denna impulsiva tanke kom ifrån, men jag fick en stark känsla av att jag ville besvara några frågor. Att liksom öppna upp mig lite extra på djupet. Visa delar av mig som nog inte ens människor i min vardag får se och veta. Innan jag börjar skriva detta inlägg så vet jag att det kommer bli långt... men hoppas ni hittar tålamodet att läsa igenom det ändå. Detta är mestadels för min egen skull, eftersom jag tycker det är så roligt att titta tillbaka på blogginlägg. Jag skulle kunna skriva detta i min dagbok, det vet jag, men jag kommer få kramp i handen och jag delar gärna med mig.

Vad är det bästa som har hänt dig?

Det här är ju en såndär sjukt krånglig fråga.. liksom, man kan ju svara hur många saker som helst som är bra saker som har hänt en. En gåva. Livet. En person. En situation.
Men om jag måste ta en sak som är det bästa som har hänt mig, som har påverkat mitt liv positivt och som jag är tacksam över, då skulle jag ta något riktigt personligt..
Det absolut bästa som har hänt mig är min upptäckt på mindfulness. Jag kan inte förklara med ord hur mycket den läran har fått mig att överleva. Asså... jag vet inte. Ibland tror jag nästan att jag hade sprungit in i väggen och aldrig tagit mig utanför dörren om det inte var för mindfulness. När livet är lite extra jobbigt, som det är ibland, då är det bästa redskapet att må bättre.
Sen så älskar jag alla mina djur, har ju 5 hundar och 1 katt, men min lilla tjej Mollis är den hunden som mitt hjärta bankar liter extra hårt för. Skulle faktiskt säga att jag tror att min soulmate i detta liv är min hund. Hon är verkligen min absoluta bästavän!!

Vad är planerna efter studenten?
Har ett sommarjobb direkt efter studenten, så att jobba där är väl min första plan. Har tankar på att dra utomlands i slutet av augusti tillsammans med min vän. Vi har kollat runt lite på Nice, och det skulle ju vara anaaazing att få åka dit. Därefter har jag jobb, så tänker jobba något år och samla ihop pengar till resor. Har en liiiiten tanke på att dra en resa genom Asien.. men men, man får väl se.

Vilka drömmar har du?
Haha asså här har jag 827278171 saker att rabbla upp. Jag är en ganska impulsiv människa och därmed så kan mina drömmar komma och gå ganska rapid you know.. Men det finns några drömmar som jag har haft ganska länge och som jag tror att jag kommer fortsätta att ha.
En av dom är det jag nämnde tidigare, alltså en resa genom Asien. Jag vill se både städer och landsbygder och berg och asså ALLT!! Jag har ju ett väldigt stort intresse i Asien, så det känns dumt att aldrig åka dit. De främsta länderna jag vill åka till är Korea, Japan och Kina. I Korea och Japan vill jag träffa människor, uppleva kulturen och ÄTAAAAAAA allra främst.. dock så vill jag verkligen åka till Jeju island och se de japanska bergen samt skogarna. I Kina är jag faktiskt mer intresserad av naturen och landsbygden. Jag vet att i de kinesiska städerna är det otroligt smutsigt till skillnad från Japan och Korea, så det är även en anledning to do so. Men det finns otroligt många sevärdigheter i den Kinesiska kulturen och naturen som jag bara SKA se!!!

En annan dröm som jag har, som jag lagt på hyllan liiiitegrann, skulle vara att att äga en ranch i vilda western Hahahhaha.. nej men asså, jag älskar hästar och att rida. Kan ni tänka er att bo så att ni bara kan hoppa upp på hästen och galoppera iväg över kullar och berg? Typ när man behöver en egen stund. Hur najs skulle inte det vara? Tillskickad från det jag gör nu; titta på serie typ. Inte för att jag ogillar att titta på serier, men jag väljer nog hästar och att få rida över att dosa i sängen!

Den sista drömmen som jag tänkte berätta är att jag vill åka och bo på ett meditationskloster. I en av mina absoluta favoritfilmer, Eat pray & love, så åker då huvudkaraktären till ett sådant hem där man fokuserar på meditation. Det verkade så himla fridfullt och nyttigt. Jag bara MÅSTE göra något liknande! Jag har sett att det finns resor till Thailand där hotellen har meditationstema. Ungefär som en träningsresa, fast med meditation. Typ något sådant.

Vilka mål har du i ditt liv?
När det kommer till den här frågan så tänker jag mig vad jag ville kunna blicka tillbaka på när jag är 75 år och känna mig nöjd med. Ett mål jag har är att hitta ett jobb som jag brinner för. Jag vet att jag vill göra skillnad på ett eller annat sätt.. men jag vet inte riktigt hur. Men att mitt jobb skulle involvera att hjälpa människor är ett måste och ett mål i mitt liv. Jag tänker mig ett jobb med fokus på miljön, då hjälper jag liksom HELA jorden. Men senaste tiden har jag intresserat mig mer i medicin.. men jag har inte självförtroendet för det yrket tror jag. Men jag är ung, man vet aldrig vart livet vänder.

Sen har jag som mål att skaffa en familj som är stabil och hälsosam . Ja asså DET är mitt absolut största mål!! Jag SKA ha en fungerande familj tillsammans med en partner som älskar mig och våra barn. Inget ska få göra mig förlamad för detta. Asså nej verkligen inget!!! Om jag en dag känner att jag inte duger till för att ha en familj, då lever jag hellre ensam än skaffa barn pga min egna egoism. Jag vill verkligen verkligen skaffa en fungerande familj och ge mina barn allt jag kan ge dom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Trendigt, Vardag, Art

Bilder från igår när jag var modell för Sotlugg & Linlugg på Gävles vår- fashion show.
Mitt hår blev helt otroligt amazing fiiiint.
Blommor i håret och en fin sminkning med overmuch highlighter!!
Förhoppningsvis kommer det mer bilder sen!

Likes

Comments

Vardag

Idag så var jag och min finaste Mathilda på SPAAAAAAA och det var bara..asså,,,DRÖMMIGT skönt!!!!!
Åååååh,, simmat, bubblat bubbelpool, ångbastat & fått massage idag. Det är livet! Ärligt, man borde sträva efter att ha det så harmoniskt i livet som det är att gå på spa. Iallafall försöka!!
Jag är så nöjd nu. Det känns som om jag börjar om på nytt somehow.
Namaste alla, NAMASTE

Likes

Comments

Poem

And I’m here just, just like
I used to be
We were here in old days,
with you, with me

All my fears have gone
when you whisper to me
No matter how near or
far apart, apart

When you feel so lonely,
I’ll be here to shelter you
Have you completely erased
me from your memories?

When you feel so lonely,
I’ll be here, here for you
While I still feel your breeze,
holding your hand again,
holding your hands

If I could fly above the clouds
like all the birds
And I could hold you for a
while to let you feel my pulse
Still here, all alone

- Kim Kyunghee

Likes

Comments

Thinking

Om det är något som gör en person till en person så är det deras självkänsla. Antingen så har man bra självkänsla och tänker inte för mycket på det, eller så har man det ibland och ibland inte, eller så saknar man självkänsla.
Ens självkänsla gör mycket med en. Om du har en bra så kanske du vågar ta flera chanser, testar saker, är mer social, kanske orkar piffa upp dig själv en helt vanlig vardag för du förtjänar att känna dig snygg etc. Jag tycker personligen att man märker att personer är självsäkra när man lätt kan slappna av vid dom. Detta pågrund av att dom är bekväma i sig själva och, ofta, ganska jordnära.

Visst låter det bra, att ha en bra självkänsla? Det låter nästintill som den idealiska personen alla människor strävar efter att vara.

Men om man inte har så bra självkänsla så kan det bli ett problem. Man kanske känner att man inte räcker till, man tackar för ofta nej till saker, man byter lätt kompisar och helt enkelt fortfarande letar efter "vem man är". Att ha en dålig självkänsla är otroligt vanligt och alla känner igen sig i det.
Den där gången man inte vågade säga nej. Den där gången man strunta i att plugga till provet för man "kan ändå inte". Eller den där gången man satte sig tyst i ett hörn på en fest för man visste inte vad annars.

Att bygga på sin självkänsla är också något som är otroligt svårt att gå igenom. För så är det, om du ska ha en bättre självkänsla så måste du förändra ditt sätt att tänka och agera. Med andra ord så måste man ändra lite på sig själv, mognas. Men hur gör man det?

Jag har periodsvis otroligt mycket självkänsla och otroligt lite. De gånger jag har väldigt lite så känner jag mig väldigt nere... men jag vet att om jag vågar ta den rätta chansen så kan allting ta en u-sväng tillbaka. Sen är ju jag lite speciell när det kommer till känslor, eftersom jag är extremt överkänslig. Men några tips på att förbättra självkänslan är vad jag tänkte ge här!


Ställ dig själv frågan "varför skulle jag inte?". Om du ställer den frågan till dig själv HELHJÄRTAT & försöker besvara den MED EGNA ORD, då har du lyckats bra. Det är nämligen så att mer ofta än sällan så kan du det allra mesta, om du bara vill.

• Ställ dig själv framför spegeln och bestäm dig för att du får bara säga goda saker om dig själv. Det kanske är svårt i början, men när man väl rabblat upp en sak brukar flera saker komma ur en. Detta pågrund av att vi oftast är helt otroliga personer, vi lägger bara för lite fokus på oss själva.

• Träna! En sak som jag har lärt mig är att träning är ett av de bästa läkemedlet som existerar. Efter ett riktigt bra träningspass kan man känna sig gladare, piggare och ofta lite snyggare!!

• Be en kompis eller en familjemedlem berätta vad dom gillar hos dig. Ibland så kanske man inte hör allt som människor tänker och tycker om en. Att få höra ett snällt ord då och då från någon man bryr sig om brukar hjälpa en otroligt mycket inombords.

• Självklart, om du mår så pass dåligt över dig själv att du inte klarar av din vardag eller lider av mental ohälsa, SKAFFA HJÄLP! Det finns INGET som ska stoppa en människa från att ta en chans att må bättre. Jag absolut HAATAAARr att mental ohälsa är tabu!!!! För det drabbar alla någon gång i livet. Att skaffa professionell hjälp när man inte längre kan hantera sig själv är det självklara valet och det finns massa människor som vill ditt bästa där ute.

Jag satt länge och tänkte om jag skulle lägga ut dessa bilder ifall jag inte skulle "duga". Men sen tänkte jag om, jag duger visst ändå. Det kanske inte är inspobilder, men det är 2 fina bilder på mig.
Så varsågod!

Likes

Comments

Poem

"There is pain in this world
that normal people
will never understand

The kind of pain that
makes the whole world dark
and everything dusty

The reason behind the pain
is unknown and will always be

For living with this pain
you most win battles
over and over again

You most have the fight
inside you for you
to survive

Because this pain is
never gonna leave you

This pain will always come back

Fighting wars time after time
in silence, surrounded by people
is normal for us

We have no choice
but to fight ourselves

The beauty behind this pain
is that we learn to survive the
normal peoples pain
like Its nothing

The beauty of it is that
a good day in our lives
is daily basis in yours

We learn to see every detail in our lives
while normal people just run through theirs

Having a week without
feeling this pain is like
heaven for us

Its us winning another battle
to re-charge us for the next

That fight
is the beauty
of feeling this kind of
pain from hell"

Likes

Comments