hoppas ni haft en bra helg, min har varit rätt kämpig men nu börjar skola och de vanliga imorgon. ett möte gällande min ätstörning väntar på tisdag, nervöst faktiskt. men håller tummarna för de bästa.
kram <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

hoppas alla haft en bra vecka, att skolstarten varit bra eller jobb eller vad de än må vara.
jag är tacksam att de är helg nu, de har varit mycket nya intryck nu i veckan för mig. jag hoppade gymnasiet och är tillbaka på en grundskola, för att läsa upp matten. då jag missade extremt mycket pga min jävla sjukdom (ursäkta orden).
efter en rätt jobbig dag då jag verkligen försökt bearbeta tankarna idag och skjuta en efter en så börjar dagen ta slut. jag hoppas på en bra dag imorgon. alla dagar kan inte kännas lika bra? vissa är sämre än andra.
har iallafall fått upp kontakten med en "gammal" vän igen vilket kändes bra, så de är inte bara negativitet kring dagen.
en liten sådan "upplysning" till alla är att, uppskatta alla SMÅ saker i livet. bind inte upp er på sociala medier hur allt förmedlats där, för de är inte all sanning.
kram och ha en bra fredagkväll <333

Likes

Comments

att leva med psyksik ohälsa är något som är så svårt att förklara för andra vad de innebär och hur mycket de verkligen tar på en. att varje dag kämpa mot detta. i mitt fall är de en ätstörning de handlar om. att få höra tankar om dig själv, hur du är, ska vara, hur du ser ut, hur du ska se ut, av tankarna, de ger en p a n i k. de går inte att förklara hur de känns inuti kroppen när de blir så kallat kaos. Monstret som de kallas (de felaktiga tankarna i huvudet är monstret), säger saker & sedan den förnuftiga delen av en själv säger emot, de skapar ett krig. mellan en ängel & djävulen. På varsin sida av axlarna, skriks det, och vad är mellan axlarna? jo, jag själv.
desto mer man gör vad ängeln säger desto mindre plats kommer monstret ta, så är det, i den mest simpla förklaring.
jag har haft tankarna sedan (vad jag vet) 2015, i mitten/slutet. kämpat ordentligt från juni 2016.
jag är i allmänheten en tjej som älskar träna, har alltid gjort. alltså inget ätstörning relaterat. jag sysslar med styrketräning, några gånger per vecka. Men jävlar vad de kan bråka till det ibland. För vi alla vet ju, att för bli stark måste man äta bra mängd också, musklerna bryts ner ju? då tänker folk, "ja, härligt, ät". njaaa, vore de såå simpelt då vore de najs.
jag kämpar med att bli frisk, samtidigt som jag vill bli stark. de är något som går hand i hand samtidigt som de inte gör det. krånglig mening. jag menar man måste oavsett, vem man än är, människa som människa, äta, för överlevnad, inte bara för överlevnad, för man ska kunna äta för de är gott, för de är en del av livet, för de sociala!!! där sätter ätstörningen stopp för mig. tränar man sedan, är de också suuuuperviktigt att de blir rätt. för man ska kunna bygga upp sig.
de är så otroligt många som kämpar med olika typer av ätstörningar. En dag ska jag inspirera andra, hjälpa andra, undervisa, sprida kunskap. Men först måste jag bli bra själv. Innan jag reparerar andra. De må låta egoistiskt, men de är inte menat så. lät något egoistiskt men menar ibland måste man fixa sig själv först, för att sedan hjälpa vidare.
måste även nämna hela världen med sociala medier. jag blir så fruktansvärt less på de ibland. såhär i min sjukdom. hur mycket hets de är, kring mat, träning, hur vi ser ut, ska se ut, blööööö, usch. förstår vi egentligen hur mycket vi påverkar oss själva varenda dag? medvetet eller omedvetet. inte konstigt var och varannan drabbas av ätstörningar. de vi ser mest av är träning & matbild efter är en sallad, väldigt lite. visa verkligheten people. alla vet de inte är de normala att en människa alltid äter en sallad, mesta dels bara av sallad? kom igen, visa isåfall av alla vinklar av ens liv inte bara en utåt. visa inte heller ert perfekta i livet hela tiden. visa såren, visa var de brister, vi är människor. de är okej.


lite påtal om ätstörningar, har jag nu börjat fundera på tatuera mig. "På tal om ätstörningar", ja, jag vill göra en beating eating disorder tatuering. en symbol som står för att man kämpar mot en ätstörning. sedan en där de står freedom, ungefär. den vill jag dock inte göra fören jag är frisk.

Långt inlägg, men väldigt viktigt.
godnatt på er, sov gott <3333

Likes

Comments

nu är det snart dags för rutiner i vardagen igen för mig, börjar skolan på onsdag. Klagar inte då jag vet att de flesta började idag.
jag "ska" egentligen gå gymnasiet, men jag har hoppat av. jag missade nästan hela nian pga min sjukdom, har därför valt att läsa upp ämnen och söka med 1 år yngre sedan. jag hoppas och tror de blir bäst så.
idag har jag tränat, varit hos tandhygienisten & varit på ansiktsbehandling. & wow vad man kände sig fräsch i hyn efteråt, de var skönt samtidigt som de gjorde smått ont med vissa saker. recomend recomend!! jag gjorde ansiktsbehandling i Limhamn, på hudinstitutet, de var riktigt trevliga och en superduktig tjej som "tog hand" om mig.
ha en bra kväll & hoppas er vecka blir bra <33

Likes

Comments

De blev en senare morgon idag, men de är lördag så de ingår väl.
Dagen började bra, eller hur man väljer att se på det. Vi åt frukost tillsammans, familjen. Innan jag skulle iväg för ett benpass. Jag tappade kontrollen under frukosten (enligt mig). Vad som i själva verket hände, var att jag tog kontrollen och ätstörningen tappade den. De var läskigt och ångestfyllt. Pratade med mamma efteråt för att lugna mig, sedan gav jag och pappa oss iväg.
Passet gick riktigt bra, hade orken till ett bra pass vilket gav mig power. Hursomhelst, tänkte inte dra ut på inlägget. Ska snart iväg med mamma & Sixten (min vovve) på en promenad i västra hamnen.
Ha en bra lördag <33

Likes

Comments

nu har jag faktiskt tänkt på riktigt försöka starta upp en blogg. Mycket för att skriva av mig tankar, känslor & samtidigt dela med mig.
jag är en tjej på 16 år, född 2001. jag älskar musik, träning, vänner, familj och de är i stora drag det. kommer även vara öppen med min psykiska ohälsa jag varje dag kämpar med, eller snarare mot.
jag hoppas dels kunna förmedla kunskap, även dela med mig av mitt liv på olika plan.
Hoppas ni kommer gilla det <33

Likes

Comments