Header

Glad fjärde advent! Idag ska jag åka på julmarknad i hopp om att få lite julstämning. Var ganska svårt att få det i Shanghai men nu så!
Ha en härlig dag

Likes

Comments

Igår hade vi med kunder ute i fabriken. Att åka dit samt att ha kunder här är det allra roligaste med detta jobb.

Likes

Comments

World gratitude day

Idag är det World gratitude day och även fredsdagen men jag vill fokusera lite extra på World gratitude day. Vad innebär då det? Enligt mig handlar det om att idag vara lite extra tacksam över det du har och över att du har dina egenskaper som du har för att kunna förverkliga dina drömmar och mål du har i livet. Att du är den du är, och är du inte nöjd med det så har du alla möjligheter att ändra dig till att bil den du vill vara.

Vad är du tacksam över i ditt liv? Vad är det som gör att du känner dig tacksam? Vad kan du göra för att öka din tacksamhet? Är du tacksam i vardagen över det du har? Jag pratar inte om att du varje sekund ska tänka på hur tacksam du är, men det är viktigt att stanna upp då och då för att påminna sig om vad man faktiskt har och att man är glad för att man har just det. Det är också viktigt att faktiskt känna tacksamhet. Jag menar vad är en av de första sakerna vi får lära oss i livet? Att säga tack. Vi säger tack, men vet vi egentligen innebörden av det? Känner vi egentligen känslorna som det ordet borde medföra? Eller har det tappat sin mening?

Likes

Comments

Fika med Oliva 

Igår var ju som sagt och åt lunch/fikade med Olivia. Supermysigt! Det var såpass varmt ute att vi kunde sitta där trots att det vissa stunder var värmande sol och andra stunder totalt svarta moln över oss men under parasollet hade vi det hur bra som helst. Det gäller att krama ur det sista utav sommaren. Jag tycker dom gjorde det även vad gäller maten, både morotskakan och salladen kändes väldigt somriga. Tyckte även Olivias latte med hjärtat var så fint. Vet inte varför men fastnade verkligen för den där i några sekunder, haha den skapade någon fin känsla inom mig. 

Likes

Comments

En sallad på Mallorca

Hej på er! Vad gör ni? Jag har varit och tränat och sitter nu och jobbar. Ska iväg och äta lunch med Olivia sen. Hade gärna ätit denna sallad med henne men åka till Mallorca bara för en lunch hinner jag faktiskt inte riktigt idag haha. Förresten pratade vi om det när vi var iväg i Spanien att det tar lika lång tid att flyga dit som att ta tåget till Stocholm vilket man enkelt gör över en dag. Varför skulle man då egentligen inte kunna åka till Spanien över dagen då? I sånna lägen påminns jag om hur fyrkantigt många människor tänker, jag själv inkluderad ibland men jag försöker verkligen ändra på det.... vi måste tänka större och bredare. Vi har helt enkelt bara kör fast i gamla hjulspår.

Likes

Comments

Förvirrad tjej som funderar över livet.

Nej det har jag faktiskt inte. Jag trodde jag varit förvirrad förr, men nu? Haha jag ska vara uppriktig. Att ta studenten var det absolut bästa som kunde hända mig. Men, tiden nu efteråt är emellanåt faktiskt rätt jobbig. Jag är inte uppbunden till något, har hela välden framför mig och kan göra precis vad jag vill. För vissa låter det underbart, men ska jag vara helt ärlig? Det blir för bra. För mycket. För stort och brett.

Varje år när jag kommer hem från Spanien och det är denna tid - skolor och jobb drar igång igen, så blir jag lite snurrig i huvudet. Rubbad skulle vara fel ord att säga för på sätt och vis tror jag att saker faktiskt försöker falla på plats. De stora tankarna om livet kommer upp. Jag filosoferar och funderar. Livet blir ganska klart, fast samtidigt väldigt suddigt.

Men det värsta är att jag inte lärt mig ännu... Jag har inte lärt mig vad jag borde lärt mig. Så idag skriver jag så mycket peppande texter jag bara kan till mig själv. Texter jag måste och ska ta fram när våren är här för att då äntligen lära mig min läxa och komma vidare till nästa prov. Att man ska vara så trög ibland?

Vissa saker bara kommer till en. Man gör dom och det är ingen stor grej alls. Andra saker måste man traggla om och om igen och förstår ändå inte vad man gör för fel. Man tycker att samma sak kommer tillbaka flera gånger, men så blir de om vi inte lär oss av våra misstag. Ibland är vi dumma, och det dumma med att vi är dumma är att vi bara är det mot oss själva. Det är ingen annan som lider över att vi inte går vidare och inte lär oss det vi ska. Den enda som lider utav det är vi själva. Därför borde vi för vår egen skull göra vårt yttersta för att lära oss läxan vi blir givna, klara provet så vi sen kan gå vidare till nästa del.

Likes

Comments

​Min bästa plats 

​Då var man tillbaka i Sverige igen... Känns mer och mer vemodigt för varje gång jag lämnar min underbara ö. Dock är jag snart tillbaka igen, så... ¡Hasta pronto Mallorca! 

Likes

Comments

Millton


Det skär i mitt gudmorshjärta att inte vara i Sverige hos dig idag. Men Milton jag finns alltid hos dig, oavsett om det skiljer 300 mil som det gör nu. Jag är bara en tanke eller ett samtal bort. Du kan räkna med mig. Stort grattis på din ettårsdag prinsen ❤️ Att du redan varit hos oss ett år!


Bilderna är från en utav de första gångerna jag träffade min fina gudson, och den andra är tagen i somras. Vad tiden går!

Likes

Comments

Lyckans dag

Idag är det lyckans dag och det är dags att bli lite djup igen. Vad innebär lycka för dig? Är du lycklig just nu? Om inte, när var du det senast? Vad gör dig lycklig? Vad är det som får dig att le, skratta, bli varm i hjärtat och vad som gör att du får världens härligaste känsla i kroppen?

Är det en person, en plats, en speciell dag, en händelse, en årstid, en låt? Vad som än får dig lycklig, så är det precis vad du borde göra! Det är vad/vilka du borde omge dig med så mycket du bara kan.

Kom även ihåg att det som gör att du är mindre lycklig, snälla gör dig av med det. Vad det än är. Vi har faktist större makt att förändra och påverka våra liv än många inser. Det är inte värt att slösa din tid på fel saker. Livet är för dyrbart för att du ska ägna dig åt fel saker. Gör det du blir glad av. Det är nu livet går.

Tips, skriv en lista på saker du blir glad av, och korrigera ditt liv efter den listan. Livet ska levas, och det ska levas med glädje. För många är olyckliga, men vänner, nu är det dags att vi allesammans blir mer glada! Idag är det även den 8/8, 8 som är evighets-symbolen, låt oss från och med idag och för all evighet bli mer lyckliga!


Likes

Comments

Home

Mår såhär när jag är här, hemma. Tacksam över att ha ett sådant här ställe! 

Likes

Comments

ebbalann@ebbalann