Snurrig dag både i och utanför huvudet

Hej! Idag har vi varit på kontoret. Iallafall från lunch och framåt. Var klar vid nio imorse då vi skulle vara färdiga men eftersom kineser har svårt att planera så tog det ett par timmar till innan vi kom iväg haha... typ närmare bestämt tre och då var personen som "hindrade" oss från att åka ändå inte klar så vi tog tunnelbanan innan och tur var väl det för hon fastnade kvar och kom inte till kontoret under dagen.

Iallafall så har det varit som vanligt där borta, högt tempo och mycket prat. Plötsligt började Carrie och några av killarna att springa runt med kartonger och slängde in dom i mötesrummet. Hjälpte till då jag inte hade något annat för mig och snart var hela mötesrummet (vilket är ett stort rum även i svenska mått mätt) och delar av rummet utanför helt knökat med kartonger, prover, påsar och plastbackar.
De må se lite ut på bilderna men fick inte med allt haha.

Lämnade kontoret först efter sju, åkte till lägenheten, åt och nu har jag duschat och ligger i sängen. Dags att sova efter en rörig dag både i och utanför hjärnan haha. Lär sova gott inatt. Sov gott nu till denna sidan jorden, och sov gott västvärlden senare

Likes

Comments

Pannkaka

Godmorgon! Har varit och köpt pannkaka till frukost. Det är en pannkakssmet gjord på majsmjöl, som man steker tunt med lite typ purjolök, ett knäckt ägg och sås på. Låter kanske väldigt konstigt men det är gott. Den kostar 3.50 rmb vilket är ungefär 4 kronor. Perfekt frukost, funkar on the go och man håller sig mätt länge.

Likes

Comments

Tonfisksallad till kvällsmat, såklart

Idag har det varit en ganska seg dag faktiskt. Får väl dock vara det ibland, speciellt om det är söndag i Shanghai.

Dagen har gått ut på frukost, kinesisk lunch, och tonfiksallad i sängen framför film. Vad annars till kvällsmat haha? Har ätit det varje dag förutom igår när vi var ute på middag. Hur länge orkar jag innan jag aldrig vill se tonfisk igen är ju frågan haha...

Idag var vi även ute på promenad i solen. Det var fantastiska 20 grader varmt. Ni vet sådär perfekt lagom. (ett ord jag egentligen hatar men som trots allt är ganska användbart och bra)
Inte för varmt, inte för kallt. Så nära perfekt man kan komma skulle jag nog säga. Det var riktigt härligt!

Nu ligger jag i sängen, ska sova snart så jag säger godnatt på er som ska sova och ha en fortsatt mysig söndag sverige, ni har ju ett tag kvar av denna dag.

Likes

Comments

En lördag i Shanghai

Idag var vi först på akupunktur. Jag tittade bara på idag då det var första gången för mig. Gjorde ont i mig när jag såg hur nålarna bara trycktes i kroppen som om ingenting var konstigt haha. Såg ut som det var en nål-dyna som låg där och inte en människa.

Efter det gick vi en promenad och hamnade borta vid Furgeson Lane. Älskar det namnet haha, är så himla annorlunda mot alla andra namn i denna stad. Typ "huashan road" är inte riktigt samma klang haha.

Blev tydligen pizza när de andra fick bestämma. Vi satt ute vilket var skönt men lite för kallt för det blåste och solen var inte där. Hade vi kommit en timma senare hade det nog varit perfekt.

Sen blev det mer promenad, köpte frukt, satt i lägenheten och gjorde lite eget jobb med denna solnedgång och sen på kvällen skulle vi ut med en kines på middag. Vi åt "koreans tacos." Mer om det senare.
Hoppas ni hade en bra lördag, det tycker jag att jag haft.

Likes

Comments

Kanske världens bästa terapi

När livet kommer emellan.
Ibland gör det de. Då är det okej att pausa. Livet runt om rullar på som om ingenting har hänt medan för en själv kanske det känns som allt har rasat. Vad man iallafall ska komma ihåg är att det är okej att ta en paus. Man behöver det då och då. Det är precis det jag gör idag. Kopplar ner, kopplar bort, andas och laddar om.

Men världens bästa terapi är ändå att sitta på en strand och titta ut över havet. Så där hade jag precis velat sitta idag. På en strand långt bort från allt.

Likes

Comments

Blommor och vatten över golvet

Verkar inte som kineserna har märkt, sett eller uppfattat att blommor måste ha vatten för alla blommor håller nu på att dö. Till invigningen av de nya kontoret så köptes det galet mycket blommor. Och nu har ingen vattnat så alla är nästintill döda. Vilket är ganska lustigt med tanke på att de går både en städerska och en kokerska här varje dag. Ingen utav dom eller bland de tjugo personer som jobbar här har sett något. Var för idag när vi västerlänningar kom som vi uppmärksammade detta. Tur att vi inte kommit igång med jobbet riktigt ännu så jag hann ta hand om alla. Tog en himla stund haha. Alla krukor var hål i botten vilket jag först inte tänkte på så när jag vattnade första och golvet fylldes av vatten fick jag gå på jakt efter tillräckligt stora plastlådor att ställa dom i. Sagt och gjort. Gjorde om proceduren med samma blomma men då var det två små hål även i plastlåda så det var bara att städa upp igen. Varpå en av kineserna gick förbi och sa "låt det ligga." Haha det är kineser i ett nötskal. Nämnas ska att kontoret är helt nyrenoverat sedan ca två veckor men ingen är speciellt noga med det haha. Folket i detta land i allmänhet funkar så, dom bygger nytt och sen bara kör dom. När det blir dåligt så gör man om det. Att försöka hålla efter, göra det man kan eller iallafall inte skynda på förloppet till att saker blir dåliga, det finns inte haha. Jag menar låta vattnet ligga på golvet hade givetvis gjort att både skåp och lister ruttnat.
Nu är iallafall alla blommor vattnade och jag hoppas dom överlever. Förhoppningsvis har även kineserna nu förstått att blommor måste faktiskt vattnas för att överleva haha.

Likes

Comments

Min alla hjärtans dag 2017

Vår alla hjärtans dag igår skulle innehållit jobb och sen middag på nyöppnade Hard Rock café i Jing'an till kvällen men när jobbet strulade och vi var tvungna att jobba sent så fick vi ställa in och flytta fram
det till helgen istället. Så det blev så romantiskt som tonfisk sallad i pappkartong haha, som alla andra dagar. Dock är det gott och jag hade elementet som värmde så det blev inte helt tokigt även om det är som alla andra kvällar. Men dessutom blev det sen svenskt skvaller och thaifrukt så det blev en bra kväll ändå.
Vad gjorde ni igår?

Likes

Comments

Alla ♡ dag. Vad är mer typiskt denna dag än detta?

Vad det är för dag idag förutom tisdag har väl ingen någonsin kunnat undgå hur gärna de kanske än hade velat.

De flesta verkar associera 14 februari med en kärlekspartner. Men det heter ju alla hjärtans dag. Precis som det heter, det är till för alla. De som har sagt att det bara är till för människor i kärleksrelationer har ju talat för mycket.

Hade jag varit hemma idag skulle jag styrt upp en stor middag för alla singlar, eller de som är i en relation och bara haft det roligt. Det är inte kärlekens dag men det är alla hjärtans dag. Denna dag är till för oss alla. Struntprat att säga något annat. De som ligger hemma och tycker synd om sig själva idag eller begraver denna dag i jobb eller distraherar sig för att slippa känna sig ensamma tycker jag ska tänka om. Varför vara ledsen för att du inte har en kärleksrelation istället för att glädjas för att du har massa andra relationer fyllda med kärlek - även om det inte må vara till personen du är kärlekspartner med.

Likes

Comments

DSH lunch

Har precis ätit första kontor-lunchen för denna omgång.
På andra bilden är det nudlar gjorda på fisk. Man kan säga att det smakade som Kinas version av Sveriges skolors fiskbullar. Med andra ord, tack för att jag fick smaka men inget jag måste äta igen haha.
Och den vackra duken är gamla papper som ingen behöver från kontoret för att täcka bordet. Bra återanvändning!

Likes

Comments

Lounge x 2 plus incheckning

Från incheckning till loungen på Landvetter till loungen i Köpenhamn. Har aldrig tidigare upplevt så lite och dålig mat som det var idag så lunch blev så fancy som tre knäckebröd och några gurkor. I Köpenhamn chips och ruccola sallad. Man tager vad man haver på resande fot.

 Nu är jag påväg till Kina och då kommer bildkvalitén innehålla mobil-bilder

Likes

Comments

ebbalann@ebbalann