Header

Gaah har lyckats dragit på mig en förkylning, kunde ej vara mer opassande och jag vill verkligen inte missa en enda dag på praktiken.
Förhoppningsvis får jag ok från A att åka och handla lite sjukling saker typ ipren o sånt för att kunna mota bort denna förkylning och börja efter lunch istället annars kommer jag inte orka hela dagen för det första och kommer absolut inte hinna handla eller kunna gå till praktiken imorgon.
Förra veckan rullade på ganska bra med många promenader med hästarna och några ridturer, Ulf är så himla pedagogisk att rida för och det är så skönt att faktiskt förstå vad man gör och vilket resultat man vill uppnå.
Nu ska jag ta det lugnt ett tag till innan jag drar mig för att handla förhoppningsvis, hoppas ni får en bättre start på dagen är jag.

första bilden ärvåra skolhästar Abraham, Allan och Levado som jag insåg nu inte går att urskilja på bilden...Genesis och Waldeherr som är på de andra bilderna borde ni känna igen vid det här laget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon vi ha nu rullat in på den andra veckan på praktiken och denna vecka är även Kyra Kyrklund här Tisdag- Onsdag som jag för förturen att titta på när Agneta tränar. Men dagarna rullar på nu, har fått börja en timme tidigare denna vecka och mockat uppe i norra stallet men det gör inget då jag tycker det är ganska mysigt, börjar heller inte "tidigt" ändå så inget att klaga på.

Dagen idag kommer bestå av stalljobb nu på morgonen, rykt av hästarna i norra stallet sen ner och rida ut på Oktav efter det tar jag lunch och vid 13 rider Agneta för Kyra igen, efter det ska jag bada Genesis. Sen ser väl eftermiddagen ut som vanligt med utrustnings vård och utsläpp.

Men gud vad jag längtar till att det blir varmare ute och bar mark så jag kan börja springa igen, har alldeles för dåliga knän för att kunna springa utomhus nu enligt mig. Det är något jag måste göra idag med: Träna, gud vad jag har legat på latsidan. Tills jag tycker att underlaget är bra nog tänker jag hålla mig inomhus och köra styrka, längtar efter konditionsträning.

Nu ska jag göra mig iordning för att gå till stallet och starta dagen på bästa sätt, hoppas ni har en bra dag!

​Genesis och Waldeherr.

Likes

Comments

Hejsan, jag tänkte kasta in ett inlägg innan jag tar mig vidare. Var egentligen meningen att jag skulle skritta ut med Ulf men eftersom att hästarna i deras stall är barfota bak så är det ingen mening i detta vädret då det är absolut isgata samt regn, Så istället ska jag ner och ta in de samt borsta alla tre som står där nere och putsa lite utrustning sen fortsätter dagen som vanligt, släppa ut Agnetas hästar, mocka, smörja sen tar jag nog in de och ger de mat sen tar jag äntligen helg.

Eller helg och helg, imorgon ska jag jobba inte speciellt länge dock men jobb är jobb så jag är på caféet i Kolbäck 11-15 sen vet jag inte om jag ska hjälpa Agneta nå i stallet imorgon också. Sen på Söndag är jag ansvarig över sekretariatet här under ponnytävlingarna som startar redan idag.

Innan jag tar mig ut igen ska jag skriva in i min loggbok vad jag gjorde igår och hur dagen ser ut idag så kan jag bara ta det lugnt och laga mat när jag kommer hem. Vi får ju middag här på skolan Måndag-Torsdag så om man är kvar över helgen får man stå för maten själv.

Men nu ska jag sätta fart mycket smörjning som behöver bli gjord nere i deras stall så lika bra att vara där i tid. Tur att det finns radio i stallen annars skulle jag nog bli ganska uttråkad.

Hästen på bilderna heter Waldeherr som är Agnetas andra fux som hon har uppe i norra.

Likes

Comments

hej jag tänkte bara berätta att min klass här på strömsholm varjedag lägger upp en en bild från vår praktik. Det tycker jag helt sonika att ni borde kolla in så kika in på @ nbrsg14 då kan ni läsa om min och många andras praktik och glöm inte att följa oss gör att kunna hänga med i vår vardag här på strömsholm!

Likes

Comments

Sista dagen på veckan och denna ser också riktigt lovande ut känner mig riktigt bortskämd som ska få rida idag igen haha. Idag blir nog träningen något uppskjuten men jag kommer nog vara ledig mitt på dagen efter jag ridit tills insläpp runt 16 så då kan jag göra något istället.

Igår blev det sitsträning med Ulf som är Agnetas man, vilket gick förvånatsvärt bra då jag tycker att det är något obehagligt. Mest för att jag oftast får ha hästar som rör på sig väldigt mycket vilket hämmar min balans och gör mig osäker men jag är riktigt stolt över mig själv och hur det gick igår och fick göra riktigt givande övningar.

Fick avsluta med att rida lite utan lina med Ulfs hjälp och han bar verkligen jätte trevlig att rida för. sen var jag ledig fram till tre ungefär när jag tog mig ner till norra för att smörja utrustningen som använts under dagen och släppa ut hästarna och eftermiddags mocka.

Egentligen var meningen att min dag skulle sluta där men blev så att jag följde med en klasskompis och hjälpte henne i stallet och kollade när hon red sin ponny som jag för övrigt är helt kär i världens charmigaste.

Men nu ska jag ta och duscha innan stallet, vi hörs imorgon.

Bjuder på lite bilder med varierande kvalitet som är från igår, första bilden är min klasskompis ponny Nemo.

Likes

Comments

Godmorgon fick sovmorgon idag men jag var ändå ute och gick vid 7.30 innan frukost. Nu är frukosten intagen och jag är påklädd för ridning vet inte om det blir en lika mysig uteritt som det blev igår men det återstår att se, idag fick till och med stövlarna åla på då sporrarna sitter bäst på de rider vanligtvis i chaps för att stövlarna inte har optimal passform just nu så att säga.

Gårdagen var riktigt lärorik jag började 8.30 med att lyssna på en lektion om munderingskännedom där fokus var på bett och nosgrimmor, deras olika funktioner och varför man ska välja det ena eller det andra. Agneta är ju verkligen som ett uppslagsverk undrar om det finns något inom häst hon inte kan? jag betvivlar iaf det haha.

Sen blev det först en uteritt på Agnetas två hästar som står uppe i norra stallet Genesis och Waldeherr runt strömsvik för att sedan efter lunch ta en uteritt tillsammans med Ulf på Uppsala och jag på Oktav denna gång runt de vackra ängarna på strömsholm. Avslutade dagen gjorde jag i stallet med utsläpp, lite mockning och utrustnings vård.

Behövde alltså bara mocka åt två hästar igår? Känns väldigt ovant, nu ska jag ta mig ner och byta min tvätt maskin innan jag försöker att inte ramla på arslet påväg ut till Agnetas stall i mina svin hala stövlar.

Likes

Comments

Hej !
Nu är jag tillbaks på Strömsholm , började redan igår med att hjälpa agneta när hon hade genomgång av häst vid hand för distanskursen. Stannade en stund efter och pysslade lite i stallet mysigt.
Just nu jag i tv- rummet och inväntar att jag kan börja rör mig mot stallet igen, dagen idag börjar med att jag sitter med på en lektion om bett och mundering för att sedan hjälpa agneta med att göra iordning hästarna innan / efter ridning.
En dag helt i min stil helt enkelt, nu ska jag kicka igång den här dagen ha det!

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen lite sovmorgon och den var välförtjänt . Har hunnit varit i stan och kollat in rean på Hööks där jag fick med mig ett par ridbyxor för bara 225 kr (ordinarie pris. 899 kr) och en piké för 69.50 kr (ordinarie pris 280 kr) så det känns skönt, var verkligen i behov av ett par nya ridbyxor.

Förutom en tripp till Hööks så åkte jag och fixade min telefon, ladd luckan som skyddar usb-porten hade gått sönder så skulle bara byta ut den men utan den gäller inte garantin på telefonen om det skulle hända något så det var också skönt att det äntligen blev gjort.

Igår avslutades veckan med uteritt i snön på å-banan som ligger intill grand national och terräng banan på Strömsholm, väldigt mysigt kan jag säga. Efter idrotten som bestod av Tema 1000 (puh) så tog vi äntligen lov och fick vila från alla skolarbeten i åtminstone en vecka tills jag börjar praktiken igen. Idag tog jag mitt pick och pack och åkte hem från Strömsholm ett tag, men jag blir inte borta länge då jag åker tillbaks redan på Onsdag em.

Ska bli tråkigt att vara utan mina fina vänner under praktiken då jag är den enda som kommer att bo kvar på skolan, men desto mer tid i stallet och för träning eller hur?

Modellen på ridbyxan heter Springfield (CRW) och tröjan heter Modica (Jh collection).

Likes

Comments

Hej igen, förlåt jag vet att jag är så himla dålig på att blogga.

Men nu har det äntligen lugnat ner sig lite och vi börjar närma oss praktiken, veckorna efter och innan kommer jag nog för det mesta dels vara kvar här fast att vi har lov. Praktiken gör jag här på Strömsholm hos Agneta Aronsson och Ulf Wilkén, Agneta var även min dressyr lärare när jag började så det ska faktiskt bli jätte kul.

Med tanke på vilket superpass jag hade i dressyr igår så tänkte jag att jag måste presentera min andra "blockhäst" som jag har i dressyren, så då tänkte jag att jag kunde göra ett inlägg om mina så kallade blockhästar och berätta lite hur de är att rida och liknande, häng med om ni vill veta mer.

För att starta så kan jag väl berätta vad begreppet "blockhäst" innebär, det är de hästar som våra lärare tilldelat oss i de två disciplinerna som vi oftast utöver här (hoppning och dressyr). Dessa hästar är det då tänkt att vi ska rida hela terminen i hoppning respektive dressyr om det inte skulle bli några ändringar som innebär att hästen inte är ridbar på ett eller annat sätt.

Dressyr: Rebelia sto f. 97 (e. Rebel Z - Locarno)

Rebelia är en dam som lätt blir spänd och upprörd som jag faktiskt inte ridit speciellt länge, hon är bakskydd så man får inte rida med annat än korta hopp spön men helst ska man inte ha spö alls vid ridning av henne. Hon är trevlig och jag börjar gilla henne mer och mer, igår levererade vi ett toppen pass där jag kunde använda mina styrkor i ridningen.. äntligen!

(Fotot är från Strömsholms hemsida och det är taget av Malin Matsson som går i RSG3)

Hoppning: Index valack f. okänt (e. Electro- Irco Mena).

Index är min klippa i hoppningen och verkar anpassa sig lite efter min självkänsla känns det som, när jag började rida honom och nu i början av tvåan min ridning inte var på rätt nivå hoppade han allt man styr på vilket han gör så länge du inte försöker inverka innan hinder då sätter han mer krav på sig som ryttare. Han är en storhoppande häst och bara det har hjälpt min ridning något enormt, han är så extremt trevlig på hinder men är definitivt svårare att arbeta. Han blir lätt stel, motstridig, stark och bara springer iväg men även den biten börjar falla på plats. Kan inte tacka denna hästen nog för allt han lärt mig (hittills), nu hoppas vi att jag kan göra honom rättvisa på Fredag när jag rider min sista hopp lektion innan vi åker iväg på praktik.

(Denna bild är från samma ställe och samma fotograf).

När vi ändå pratar om ridning kan jag väl lika gärna berätta om mig som ryttare och mina svaga respektive svaga sidor, detta kan bli intressant haha.

Mitt mål vid ridning är en avslappnad häst som bara accepterar läget om ni förstår vad jag menar ? Har abosut inga krav första gången jag sitter på en häst går alltid tillbaka till stadiet där jag rider som bäst, från grunden = avslappnad häst, lägre form och mycket lösgörande arbete.

Starka sidor: Jag får ofta höra att jag är duktig på att analysera situationer och vad som gick fel i situationer även om det var att hästen stack åt höger innan hindret så återkopplar jag alltid till mig själv att ja men då får jag hålla emot men höger skänkel mer. Det är aldrig hästens fel utan bara jag som kan bli en bättre ryttare. Detta är egentligen en av mina största styrkor i livet generellt: jag har en så stor självinsikt jag vet vilka svagheter samt brister jag har och jag accepterar dom.

Svaga sidor: Jag är en explosiv person av alla möjliga anledningar med explosiva muskler detta blir lite problem särskilt i dressyren där jag måste vara statisk och stilla på ett helt annat sätt samt att jag har för svag mellandel, men det är bara att jobba på.

(Hästen borde ni känna igenvid det här laget och gud så jag saknar honom, önskar jag kunde ha honom här! Om inte så är det Linder som står på min hemma klubb (Surahammars ryttarförening) världens bästa nordsvensk!) Btw. ignorera mitt fula ansikte haha... 

Likes

Comments