View tracker

Igår gick vi till Auckland art gallery toi o tāmaki. Byggnaden var något helt amazing och ljuset som kom in genom de stora fönsterna var så magiskt fint. Dom hade några bra och intressanta utställningar, varav en om en porträttmålare som målade av många av de gamla Nya Zeeländska maorierna.

Efter kulturandet la vi oss i solen i parken bakom museumet och vilade upp oss. Det är något Oh så härligt med att ligga i en park och bara lyssna på fåglarna och glömma bort för en stund att man är i en stad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I måndags tog vi turen till Rangitoto, vilket är en vulkanö utanför Auckland. Väl där bestämde vi oss för att ta turen till högsta punkten vilket skulle ta ca en timme upp för berget. Svettiga och trötta men utsikten var så värd det.
Efter lite mat där uppe gick vi ner till grottorna och kollade runt.

Senare när vi kom tillbaka till Auckland gick vi och köpte pizza från domino's och satte oss i en av parkerna. Felix fick lite nya fågelvänner.

Vår tisdag spenderades på stranden i takapuna. Jag hittade en massa fina snäckor och felix brände sig på en manet.

Likes

Comments

View tracker

Igår tog vi turen ut till ön Waiheke och vandrade lite i ett fågelreservat. Vi åkte dit med några från hostlet som vi bor på och det var väldigt kul. Dock fortfarande lite jetlagda så efter en dags vandring var vi väldigt slutkörda när vi kom tillbaka.

Idag går turen till ön rangitoto.

Likes

Comments

Vi anlände i Auckland vid 7 tiden på morgonen den 19 november och fick inte checka in på hostlet först vid 14. Vi lämnade väskorna och gick ut i ett regnigt Auckland för att hitta mat. Stället vi åt på hette The Store och damn det var gott där. Kanske bara var en inbillning efter två dygn med kinesisk flygplansmat men jag tror nog allt att det var så gott. Det var med ett litet sorgset hjärta jag åt upp det sista på tallriken.
Efter vi fått i oss maten gick vi på en tur genom stan och köpte en shampotvål på Lush som doftar väldigt fräscht. Smart lösning tänkte jag. Sen gick vi runt i hamnen innan vi tillslut fick nog av regnet och gick tillbaka till hostlet.

Likes

Comments