Japp, så länge ska jag bo här ännu, om man ska tro på finnairs app. Det innebär att ja har endast 20 dagar med barnen, fem veckoslut och en ledig vecka. I detta inlägg tänkte jag gå igenom vad allt ska ske under dessa 35 dagar:

• Imorgon på eftermiddagen är det svenska skolans midsommarfest. Har varit så mysigt att få uppleva en svensk skola utomlands; det blev som ett tillbakahopp till min egen barndom, men med andra termer. (Jag sade åt ett svenskt barn att hol var en fin påskhäxa och fick en konstig blick tillbaka. Tydligen heter det påskkärring). Senare på kvällen har vi au pairer en egen midsommarfest här i grannbyn Celigny.

• Barnen har skola ännu nästa vecka men sen blir det sommarlov för dem. Då börjar det riktiga jobbet för min del; jag ska underhålla dem från morgon till kväll. Jag håller febrilt på att hitta på saker vi kan göra tillsammans så dagarna inte blir alltför långa.

• Andra veckan i juli, dvs. 11-16.7, är jag ledig. Jag har ren en klar plan över vad jag ska göra, men eftersom jag inte är helt 100% säker, vill jag inte ännu avslöja den. Men jag hade tänkt hålla en "bloggvecka" alltså jag ska skriva ett inlägg varje dag under min semestervecka. Det återstår att se om jag lyckas...

Så det är väl allt i det stora hela. Jag är den sista av mina au pair vänner som åker hem, de andra åker iväg en efter en under juli månadens gång. En massa blandade känslor. Men nu ska jag njuta av mina sista 35 dagar för fullt! Ha det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För en vecka sen njöt jag av ett härlig veckoslut i underbara Venedig i ännu bättre sällskap. Vi tog det riktigt lugnt; upptäckte staden genom att gå omkring, äta gelato och undvika gator fyllda av turister. Vi njöt aperol spritz vid Canal grande samt av solen och Adriatiska havet på den oändligt långa sandstranden på Lido. Gondol åkte vi inte pga det vansinniga priset men vaporetton testade vi nog. Förutom gelato konsumerade vi en het del Pizza, pasta och tiramisu. Vår airbnb låg på en lämplig plats nära San Polo, men det var alltid lika svårt att hitta dit. Jag tvivlar på att någon kan venedig utantill; vi pratar nämligen om en labyrint av smala gator, vatten, broar och kyrkor.

En otroligt spännande och unik stad och jag, som tycker mycket om Italien, kan verkligen rekommendera Venedig!

  • Resor

Likes

Comments

Hej! Utan några som helst ursäkter tänker jag smälla några bilder från Dijon ( jag var där förra helgen 3-5.6) och det får lov att bli veckans inlägg. I skrivande stund befinner jag mig i Venedig och jag har inget intresse för att hitta på det grymmaste blogginlägget när jag istället kan hänga ute i solen. Dessutom är det min födelsedag, hihi.

Ha det!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag är tillbaka! Och denna gång menar jag det. Inträdesprovet är gjort och jag återvände till Schweiz redan förra lördagen (27.5). I Finland njöt jag av sällskapet av mina nära och kära samt försökte övertala mig själv om att det inte kommer vara världens ände att återvända dit om två månader. Denhär veckan har varit rätt så normal, förutom att jag har jobbat hårt med att inte känna mig tom och onödig i.o.m. att jag inte längre har 700+ sidor att klämma in i huvudet. Därtill har vi firat Louises 4-års dag.


Men som rubriken säger vill jag nu dela med mig lite av min senaste resa, nämligen helgen i Monaco och Nice.

Så 20.5 flög vi iväg från Geneve till Nice. Vi hade bokat så tidigt flyg att det orsakade några gråa hår eftersom på fredag kväll hade vi inte en aning om hur vi skulle ta oss till flygfältet. Men tack vare världens bästa room mate fixade vi det. Så 7.30 befann vi oss i Nice, 9 checkade vi in på vår airbnb och så gott som direkt där efter drog vi ut på de varma gatorna. Vi gick omkring i Nice ett tag, men shoppingen var verkligen urusel (iaf där vi shoppade) så vi åkte nästan direkt in till Monaco. Där gick vi omkring och kollade, inget märkvärdigt men alltså vilken härlig stad/land/stat! Och jag blev varnad över att det är svindyrt, men för en som bor i Geneve var det inte särskilt dyrt; samma pricer som här typ. Söndagen låg vi i princip hela dagen på strande. Och på kvällen hade vi vårt returflyg.

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan jag senast skrev här. Min ursäkt är att jag håller på att pluggar till inträdesprovet, som är om några enstaka dagar, och har helt enkelt hellre läst på det än skrivit blogg.

Senast jag skrev hade jag besökt Paris och vi levde början av april. Nu är det medlet på maj och en hel del har hänt sen dess. Jag har haft besök av pojkvän, vän och mamma samt jag själv Har besökt bl.a. Lyon, Verbier och Luzern. Igår skedde även det mest spännande jag kom att vara med om här (förutom självaste grejen med att vara au pair) nämligen vi flyttade! Tiden här i Satigny och kantonen Geneve är förbi och istället blir vi välkomnade till Crans-près-Celigny, Vaud. Jag är så taggad för det här, en ny vy och en ny by! Sådär fruktansvärt långt från Geneve kom jag dock inte; resan in till centrum förlängdes enbart med 20 minuter. Förutom att jag böt både by och kanton, kommer jag dessutom att flytta bort från värdfamiljens knutar. Hädanefter ska jag bo tillsammans med en lokal tjej i en lägenhet, vilket är superbra eftersom nu får jag testa i två månader om det där med room mate är något för mig.

Som jag kort nämde, har jag lite på två månader kvar av det här äventyret. Har bokat en turbiljett till Helsingfors, Men ingen retur. Efter provet tänker jag ta tag i dethär och verkligen ta allt ur min sista tid som europé.

Lyon 8-9.4 2017

Oscar var här 11-19.4 och vi hikade upp till Saleve...

... och spenderade påsken i Verbier med ett stopp i Montreux

21-24.4 hade jag besök av Sharie och vi myste i Geneve och Nyon

29.4 Gjorde jag och Frida vårt femtioelfte tågäventyr, denna gång med destination Luzern.

Vappen (30.4-1.5) spenderade jag med att plugga och pyssla första maj hattar med barnen.

5-8.5 hade jag mamma på besök. Vi åt bl.a på Café de Paris (succé) och besökte Lausanne.

Likes

Comments

Förra helgen (1-2.4) spenderade jag och Amanda i Paris. Paris är helt enkelt bäst, det kom jag fram till redan i december, men vår i Paris är ett helt annat kapitel i sig.

Vi bokade en etta på air bnb och det kan helt enkelt ha varit den finaste ettan jag någonsin varit i. Som ett bonus var den mycket centralt belägen, 5-10 minuter ifrån triumfbågen!

Escargots och vin är ett måste i Paris, enligt mig!

Brunchen vi njöt vid roten av Eiffel. Observera att A inte har jacka på sig!

Texten blev väldigt kort (igen) men jag känner att det är trist att skriva om våra resor när alla går enligt samma stapel...

Bisous!

Likes

Comments

Hej! Förra veckoslutet spenderades härligt tillsammans med mina au pair kompisar här på hemmaplan. På fredag efter jobbet åkte jag hem till Frida, där även Juulia var. Vi åt Fridas tonfiskpasta och chillade där en stund, tills jag och Juulia åkte in till Geneve. Där träffade vi Amanda och drog till Planpalais, som är en stadsdel här i Geneve. Jag gillar Plainpalais; universitetet ligger där och därför finns där en hel del studernade och atmosfären är lite mindre stel och Geneve-aktig än i de flesta delarna av Geneve. Där finns även en gata (Rue d'ecole de medecine, för oss dock bara medicingatan) som är full av små barer (finländare observera skillnaden mellan bar och nattklubb, inte samma sak!). Så vi catchade upp vid var sin fredagsdrink varefter vi drog hem för att sova.

För lördagen hade vi planerat att göra ett tågäventyr till Luzern, men stationen där var stängd och resan dit hade orsakat en massa onödigt strul, så vi beslöt oss för att hoppa av tåget i Bern. Jag har varit där en gång tidigare, 22.12, men det var kul att se huvudstaden när den badade i sol. Vi hälsade på björnarna, åt glass till lunch och njöt av vårvädret innan vi tog ett kvällståg tillbaka hem.

Söndagar är vanligtvis jobbiga här; i princip allt är stängt och det är svårt att komma på saker att göra om man inte har något planerat. Efter ett intensivt googlande hittade jag ett ställe där man kunde hyra cyklar gratis! Så Amanda och jag hyrde var sin cykel och upptäckte Geneve på dem. Rekommenderar! Solen sken från klarblå himmel så vi köpte takeaway och hade picnic i en park.

Likes

Comments

Ifall det fortfarande är någon som inte vet vart jag och min kappsäck (samt två kompisar) drog iväg förra fredagen, så var det London. Eftersom jag just nu i skrivande stund skulle hellre vara ute och springa, lämnar jag texten kort och låter bilderna tala för sig. Kort kan jag nämna att London bjöd på mulet och blåsigt väder, bra shopping, många många steg, brittisk accent, fish & chips, besvikelser och positiva överraskningar.

À la prochaine!

Likes

Comments

Här i centrum av Europa är möjligheten att göra små weekend get aways såå mycket lättare (& billigare) än i Norden och det har jag naturligtvis tagit vara på. Tack vare de små resor jag gör då och då har jag blivit ganska bra på att packa och tänker nu när jag väl packar inför den kommande helgen, dela med mig mina bästa packningstips.

Det allra viktigaste att börja i god tid. Jag lade min tomma kappsäck på golvet redan i måndags och har sakta men säkert droppat saker i den. Jag funderade dock länge på om jag bara skall ta en större handväska/ryggsäck men kom fram till att kappsäck passar bra i.o.m. vi har hotellrum nästan hela semestern och behöver inte släpa på den särskilt mycket. (Då jag var i Paris var kappsäcken bara ett problem). Jag rekommenderar även att göra en packningslista (jag klistrade några post-it-lappar på min dörr) och fylla den an efter man kommer på saker som man vill ha med sig. Med hjälp av listan kan man kolla att man säkert har allt man behöver.

När jag börjar i god tid samt har en lista till hands packar jag förnuftigare än om jag bara slängde i allt kvällen innan. Med att packa förnuftigt menar jag att man har med sig enbart det nödvändiga och lämnar hemma det man klarar sig utan. Klackskorna och den finafina ögonskuggspaletten kan kännas som en bra ide där hemma, men det kommer knappast att finnas användning för dem under det intensiva turistandet. Jag brukar även tänka noggrannt ut, planera och pröva på mig de outfits jag tar med. På så sätt stannar överlopps plagg hemma när jag vet precis vad jag skall ha på mig på ett specifikt tillfälle. Men en outfit kan se bättre ut där hemma och därför lönar det sig att se till att plaggen är mix & match d.v.s. att allt passar sinsemellan.

Mina sista tips är sånt som alla kanske inte anser vara viktigt, men jag själv tycker det är ganska smart hehe. För det första; se till att kläderna du packar går i samma färgskala, då slipper du köra igång flera tvättmaskiner efter resan. För det andra; lägg nånting väldoftande i kappsäcken, så doftar dina kläder gott och du slipper eventuellt att släpa med dig parfymer! Jag köpte någon slaggs liten doftgrej just till det här ändamålet, men jag antar att det funkar i princip med vad som helst som doftar gott och inte förstör kläderna. För det tredje rekommenderar jag att rulla kläderna i stället för att vika dem. Kläderna blir inte lika lätt skrynkliga och tar inte lika mycket plats. Nånting jag skulle vilja ha är packing cubes. De skulle underlätta att hålla allt i ordning i kappsäcken. Kanske det blir min nästa investering.

Sist men inte minst: vik med några överlopps plastpåsar. De tar knappt något utrymme alls och jag brukar ofta ha behov av en extra plastpåse. Och om man inte har behov, kan man bra slänga dem i närmaste skräpkorg.

Och vart jag kommer att åka iväg ikväll får ni veta nästa fredag här på bloggen.

Likes

Comments

Hej på er och trevlig marsmånad! Då är den "långa" vintern avklarad (enligt kalendern i varje fall) och jag har satt för fullt igång planerandet för den inkommande våren och sommaren. Jag har massor av roligt som skall ske i mars, men det får ni läsa om senare. Jag känner mig fantasilös idag så därför bjuder jag på en blogglista.

Bäst i veckan hittills: tisdag var jag på en såndän language exchange night här i Geneve. Idéen med kvällen var att deltagarna fick små flaggor för alla de språken man förstår/pratar och på så sätt kunde man gå och prata med folk på de språken var och en hanterade. Jag kom att prata i någon form alla de fem språken jag hade flaggor på! Verkligen roligt! Eventet var gratis vilket naturligtvis gör det allt mer attraktivt. Mundolingo ordnar liknande event runtom jorden så kolla deras fb sida om du är intresserad!

Sämst i veckan hittills: Vädret. På måndag sken solen och jag tog en liten promenad i vårvädret. Promenaden blev sist och sluligen inte så kort, jag gick nästan 9km. Men sedan tisdag har det varit regningt, grått, blåsigt och kallt. Förhoppningsvis får vi våren tillbaka snart. ( Påbörjade detta inlägg på torsdag morgon då det fortfarande var regnigt och ruskigt, på eftermiddagen kom solen fram igen)

Där har jag ont: För tillfället inte någonstans. Dock är jag lite hungrig.

Det tänker jag mycket på: Framtiden.

Det klär jag mig i: Min vardagsoutfit består så gott som alltid av tights eller mysbyxor samt en college. Jag är aldrig uppklädd eller ens fräsch när jag är här hemma, det känns ju onödigt att göra sig fin för barnen. Men om jag skall gå ut oavsett om det är vardag eller helg, så klär jag gärna upp mig. I Geneve är de flesta så finklädda så man kan inte i princip aldrig vara overdressed.

Nästa vecka ser jag framemot: Att barnen skall vara glada och fulla av energi (men inte för mycket). Hur barnen mår är den viktigaste faktorn hur vår dag kommer att bli. Dessutom ser jag framemot att gå på language exchange pånytt!

Det dricker jag: Typ alltid vatten. Vanligtvis bara kranvatten men även soda- och citronvatten faller mig i smaken.

Idag händer detta: Förmiddagen tänker jag chilla här hemma, eventuellt ta en promenad. Ikväll skall jag ta tåget till Val d'iliez för att spendera helgen med min mamma som har kommit hit på en skidresa. Hur kul som helst!

Och på lördag det här: Spendera dagen i backarna i Portes du soleil.

Söndagen tillbringas så: På samma vis som lördag men på söndag kväll skall jag ta mig tillbaka till Geneve.

Och mest av allt önskar jag detta: Att Just nu önskar jag att vi kommer att ha fint väder i helgen; en massa sol on bra snö samt att ingen bryter benet i backen!

Likes

Comments