För några veckor sedan flyttade en fårflock och några getter bredvid vårt hus och den här djurvännen kan inte få nog av dem! Jag tror jag är mer fascinerad av dem än barnen. Altså ta en extra titt på lillisen... kommer någon natt att ta den brevid mig i sängen, haha. / Lyx är att ha ett valnötsträd på gården. Det är inte direkt som om jag brukade gå omkring och fundera över var nötter växer, men hade aldrig tänkt att dom växer i träd i Schweiz liksom. Goda är de i varje fall. / Hösten kom väldigt fort och oväntat. Ena dagen var det sommar och följande dag var det höst. Dessutom regnade det både torsdag och fredag, så har fått uppleva lite höstrusk, vilket jag inte har något emot. / På torsdag sprang jag (bokstavligen) i regnet till Ikea. Handlade en massa doftljus, eftersom jag tycker det är en must have på hösten, samt lite svenskt snacks och så tog jag tåget hem. Jag vet inte exakt hur många kilometrar min länk var, men den tog nästan 40 minuter, så är nog rätt så stolt över mig själv.

Vi bakade häromdagen för första gången tillsammans med barnen. Det var mycket roligt, måste göra det oftare. / Två ponnyn kom plötlsligt till lekparken vi lekte i. De hann dock inte vara där så länge, när en tjej tog fast dessa filurer som var på rymmen. / Testade Starbucks Matcha latte, men nej det var nog inte alls min grej. Jag tycker den smakade gräs. Tvingade i mig halva muggen och resten lämnade jag. / En av de roligaste sakerna med att vara här är att jag får laga mat. Känslan är obeskrivlig när jag gjort nånting lite mer avancerat och det blir gott. Det absolut bästa är när hostfamiljen tycker att det jag kockat smakar bra.

På torsdagen ordnades ett au pair möte igen i Nyon. Värdparet ordnade en pop quiz och det laget jag var i vann. Vi fick söta blompennor i pris, ett sött minne. / På lördag kväll åkte jag till Nyon igen för att skåla för Amy som fyllde 21. Dt var inte långt ifrån att jag skulle ha stannat hemma, men som tur åkte jag dit. Vi hade superroligt och det blev inte alltför sent, vilket jag var mest orolig över. / I början kändes mitt liv här som en resa, men nu är allt så rutinerat att jag är nog mer hemma här. Jag har haft problem med att komma på vad jag ska skriva här i bloggen, för det händer inte så mycket spännande saker just nu (tycker jag). Är ni intresserade över nånting eller har ni några önskemål vad jag skall blogga om så let me know. / Jag tycker allt mer och mer om Geneve. Trots att det är ganska dyrt här och det finns inte så mycket att göra, stortrivs jag här. Geneve har blivit en hemstad för mig.

Efter en ruskig vecka kom solen fram och vädret  över veckoslutet har varit underbart. Igår var vi med Juulia och Frida på picniclunch efter att inte ha gjort det på flera veckor och man fick faktiskt en riktig vår-feeling. Våren får dock inte komma än för jag väntar på en mysig vinter med mycket skidåkning. / Har igen handlat in nya soft matte lip creams från Nyx. Färgerna på bilden är 02 Stockholm och 11 Milan. Den förstnämda gillar jag, men den senare blev en stor besvikelse; färgen på förpackningen motsvarar inte alls innehållet. / Vi tog igår en liten shoppingrunda här i Geneve. Här finns inte så många butiker i vilka au pairer kan shoppa ( för all är fancy och svindyrt) men det är skoj att gå omkring i de butiker man har råd med. Nya Tommy Hilfiger affären öppnades igår, så såklart kikade vi in där. Maybe one day, haha. / Det enda jag köpte igår var en rock från Bershka. Så mjuk och varm, älskar den!

​Nästa veckoslut drar Frida och jag iväg till Milano, så håll koll på uppdatering därifrån. Ni skall ha en bra början av den kommande veckan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förra veckoslutet var jag på en Link-resa till Zermatt. Hade en mycket bra helg. Jag tänker inte skriva så mycket om resan, vi låter bilderna tala för sig.

Så vi var där från lördag till söndag. Vi var allt som allt nästan 60 personer, men för att vara riktigt nordisk, var vi ett gäng på 4 som knappt tog någon kontakt till det andra haha. Men vi hade nog the best time i vår lilla grupp. På lördag gick vi en kort hike upp till en liten restaurang i bergen och åt apfelstrudel där. Så härligt att få prata lite tyska efter att ha kämpat med franskan så länge. På söndag tog vi ett tåg upp till Gornergrat som ligger på över 3000m. Sedan gick vi ner därifrån på 3h. Fötterna var alldeles mos när vi kom ner till byn, men vyerna var så fantastiska att det var värt det. Matterhorn (tobleroneberget) var tyvärr bakom molnen hela helgen, men nu har jag en bra orsak att åka tillbaka. 

Likes

Comments

Hejsan! Nu har även september kommit till sitt slut, trots att det inte känns på vädret här nere! Månaden bara flög iväg, troligtvis för jag var halva månaden i Finland. Därför har kanske int min hiss och diss så mycket med Schweiz att göra.


Jag hissar denna luddborttagningsmackapär från OBH Nordica. Det var faktiskt ett impulsköp från Sokos, men jag har många kläder som har blivit alldeles knottriga i tvätten, så jag tänkte den kommer vara nyttig. Och det är den verkligen. Det enda man behöver göra är att sätta in två batterier och sätta på maskinen. Sedan drar man den lätt på plagget och den verkligen skär av knottrorna! Dessutom är den liten och kompakt så man kan lätt ta med den. Man måste dock vara försiktig; jag fick hål på en skjorta för jag hade inte slätat ut den ordentligt.
Jag dissar att flyga. Jag tycker inte alls om att flyga, vilket är lite motstridigt eftersom jag älskar att resa. Jag är inte flygrädd eller rädd för höga platser, det är inte därför. Jag tycker helt enkelt inte om att vara instängd i ett trångt utrymme med massor av andra människor och inte ha i princip någon kontroll över sitt egna liv, haha. Man kan inte ens gå på toa när man vill. Missförstå mig inte, flygplan är en sjukt revolutionerande uppfinning, jag vore ju inte här än om jag inte hade flygit. Men när man väl sitter där inne så är det nog det värsta.

Likes

Comments

Som rubriken säger, är min semester i Finland bakom och jag har kommit tillbaka till Schweiz. Jag hade en ljuvlig tid där borta i norden, men det är överraskande skönt att vara här igen. Nu tänker jag sammanfatta de här två veckorna för er. Jag har...

- kört två gånger fram och tillbaka till Dragsvik. Skulle ha gjort det fast dagligen om jag hade möjlighet.

- ordnat ett racletteparty för mina närmaste. Så mysigt!

- sett musikalen "Shrek" på Helsingfors stadsteateater. Rekommenderar!

- sagt ett sista hejdå till mitt barndomshem...

- ... och varit på en hel del lägenhetsvisningar med mamma. Jag blev nog så biten av flyttflugan, kan inte vänta när jag får flytta själv.

- varit på två innebandymatcher. Hade helt och hållet glömt hur roligt det är!

- strosat omkring i Borgå. Känner mig lyckligt lottad att få bo där och i gamla stan känner jag mig lite som en turist.

- varit på Justin Biebers konsert. Det var fantastiskt, en dröm uppfylld. Tycker dock lite synd om Justin, han verkade vara ganska trött på det han gör.

- sprungit till försäkringsbolag och banker.

- ätit brunch i Café Rongo, rekommenderar även den.

- sett fyra sesonger How I met your mother. Mina förmiddagar/dagar var långtråkiga, eftersom alla var på jobb eller i skolor.

- besökt frisören och är verkligen nöjd med resultatet.

- kört bil ganska mycket. Det var svårt i början att vänja sig med min manuellt växlande bil, men efter ett tag gick det hur bra som helst. jag tycker så mycket om att köra bil.


​Så, där har ni mina senaste två veckor. Kan inte säga att tiden flög iväg, för de sista dagarna längtade jag tillbaka hit. Min största besvikelse är vädret. Det var inte alls typisk finsk höst, jag hade förväntat mig regn och rusk, men solen bara sken. Lite duggregnade det igår, men då satt jag redan i flygpalet så det påverkade inte mig. Tur har det svalnat här i Schweiz, jag hade tröttnat så på hettan. Eftersom jag är så sen med det här inlägget, skall jag försöka få ihop ett till under det inkommande veckoslutet, så tappar jag inte helt bort min bloggrutin.

Likes

Comments

Hej,
nu har jag sovit min första natt hemma i Borgå. Jag sov som en stock, eftersom har sovit ganska oroligt den senaste veckan, troligtvis för att jag har varit så nervös över Finlandsresan. Men nu är jag här! Resan gick bra, fick prova det nya tåget från H:fors-Vanda till centrum. Det var faktiskt ett exakt likadant tåg som det jag brukar ta från Satigny till Geneve. Mamma mötte mig vid järnvägsstationen och så spenderade vi resten av dagen i Helsingfors, innan vi kom till Borgå.

I början av den här veckan hade jag ingen aning om vad veckans blogginlägg skulle handla om, men när flygplanet rullade iväg, blev det rätt så klart för mig. Jag har nämligen aldrig varit så laddad med känslor, som jag var då.

Enda sen jag kom till Schweiz har jag sett framemot min Finlandsresa. Första månaden längtade jag faktist. Så småningom lättade hemlängtan och jag slutade räkna dagarna till resan. De sista veckorna har gått väldigt fort och jag var t.o.m lite ledsen över att jag skall till Finland, exempelvis när mina vänner planerade vad de skulle göra på veckoslutet när jag är här.

Så när flygplanet började stiga och jag såg mitt nya hem nedanför mig bli bara mindre och mindre kände jag mig otroligt vemodig att lämna Geneve bakom mig. Det fånigaste är att jag skall tillbaka om två veckor, så jag lämnade direkt inte staden. Men jag tror att känslan var så stark för jag tänkte mycket på det hur svårt jag kommer att ha sen när jag bara har en one-way-ticket till Helsingfors och min tid i Schweiz är över. Men som tur har jag 10 månader framför mig, så behöver inte tänka på det än!

Missförstå mig inte, jag har ändå väntat på den dagen i flera månader. Främsta känslan var glädjen att få komma hem. Att få träffa alla människor här och fixa saker jag helt enkelt inte kunde fixa i Schweiz. Nu när jag väl är här känns allt drömlikt. Å ena sidan känns det som en dröm att jag överhuvudtaget är här i Borgå, allt ser så bekant ut, men ändå främmande. Å andra sidan känns det som om jag aldrig varit till Schweiz, som om mitt liv där är något jag bara drömt om. Det är en känsla, som man inte kan förstå förrän man upplevt det själv.

Jag har mycket roligt på kommande i Schwez, som får mig att se framemot att åka tillbaka. Tänker dock njuta av Finland så mycke som möjligt, så orkar jag knappa tre månader borta och så kommer jag hem till julen igen.

Likes

Comments

Förra söndagen drog Frida, Juulia och jag iväg på en liten dagsresa till den franska staden Annecy. Ingen av oss visste vad vi skulle förvänta oss av Annecy, vi hade bara googlat bilder och sett att det är väldigt vackert där. Så alldeles open-minded träffades vi tidigt på söndag morgon på flygfältet, därifrån vår buss startade. Fågelvägen är det inte så lång väg från Geneve till Annecy, det var bara de krokiga bergsvägarna som gjorde att bussresan tog 1,5h. Dessutom tror jag att busschauffören inte visste till 100% vad han höll på med, så verkade det iallafall, haha.

Vi var framme i Annecy på förrmiddagen och bussen hem åkte fem, det var allt vi visste när vi klev av bussen. Vi var helt borta, eftersom vi hade ingen aning vart vi skulle ta oss eller vad man överhuvudtaget kunde göra där. Vi hittade dock skylter som förde oss mot gamla stan och vi beslöt oss för att ta oss dit.

Jag tror bilder beskriver bättre än ord hur fantastiskt vacker staden är! Mysig med smala gator och jag gillade speciellt mycket vattnet, som klyvde stadsdelen. Jag tror jag har en liten grej för gamla stadsdelar, jag gillar den historiska stämningen de har. Jag tycker också om att fantisera hur det var att leva där för länge sen. Vi strosade runt några timmar, åt och fotograferade. Det var mycket varmt den dagen, så vi tog det riktigt lugnt.

Regeln att allt är stängt på söndagar gällde även för Annecy, så när vi väl gått runt gamla stan, hade vi inte så mycket att göra mer. Man kunde hyra trampbåtar för inte allt för många euro, så vi beslöt oss för att ta en sådan. Det var så skönt att komma ut på sjön för att svalka sig lite, det var ca. 30 grader ute, även om det inte ser ut så på bilderna.

All in all en mycket lyckad dagsresa och jag rekommenderar varmt Annecy, för en som rör sig här i närheten. Bussbiljetten var inte dyr den heller: tur och retur under 30€, och man kan få det för hur billigt som helst om man bokar i go tid.

När nästa blogginlägg publiceras, är jag redan i Finland! Ska vara där i två veckor, för att catcha upp med familj och vänner, samt gå på Justin Biebers konsert. Ser framemot det så mycket! Det är inte allt för ofta jag är så här glad av att få åka till Finland.

Ha ett bra veckoslut!

Likes

Comments

Hej!

Något som jag inte tagit upp här i bloggen är mitt stora intresse för shopping. Eller för att vara mer exakt att köpa saker och ting. Jag gillar inte att åka till en stad eller ett shoppingcenter bara för att slösa massor med pengar på impulsköp, utan jag tycker mer om att strosa runt och upptäcka, hittar jag något funderar jag på saken över natten och vill jag fortfarande ha det nästa dag, köper jag det. Därför använder hellre ordet "köpa" än "shoppa". Även om jag inte gör så mycket impulsköp, betyder det inte att jag inte skulle köpa saker. Ännu när jag får betalt i kontanter är det extra svårt för mig att låta bli att slösa dem.

Jag tänkte visa er vad jag har skaffat här i Schweiz. Det här är såklart inte allt jag har köpt, här är bara det som finns kvar och är fysiska föremål som går att visa.

Smink. Mitt intresse för smink har ökat under det senaste året och när jag hittade Sephora här i Geneve har inte kunnat hålla mig. När jag samlade ihop allt jag köpt sedan jag kom, har jag trots allt bara fyra nya sminkprodukter. Jag har köpt två stycken Nyx soft matte lip cream i färgerna Prague och Zurich. Tänker definitiv skaffa mera av dem. De är dock slut nästan hela tiden. Har även köpt Sleek highlighting palette, vilken jag verkligen älskar, och Mac pro longwear eye-liner gel samt en pensel.

Kläder. Jag beslöt mig för att inte köpa så mycket kläder här, eftersom jag har en hel del fina plagg från förut. Har hållit mitt beslut, vilket jag är super stolt över! På första bilden nedan har ni en härlig klänning från Pull & Bear. Den är mer roseguld i verkligheten än på bilden. Ser framemot att få dra på mig den någon kväll. Mittersta plagget skaffade jag förra veckan, en bomber från Nike. Alla OS-relaterade plagg var -50% efter att spelen tog slut. Då använde jag tillfället att köpa den här snygga jackan. Det är dessutom roligt med något Schweiziskt. Klänningen i sista bilden köpte jag i början av min tid här. Den är från ett märke som heter Today, minns inte exakt var jag köpte den. Jag hade inga luftiga sommarklänningar med mig från Finland och den var på rea, så why not. Förutom de här har jag köpt några toppar, bikini och ett par skor från H&M. Tyckte dock inte de var värda att fotograferas.

Accessoarer. Geneve är proppfullt av överprissatta märkesbutiker och jag är fullt medveten om att jag inte har råd att gå in i dem. Dock finns det en butik som ligger på gränsen, nämligen Michael Kors. Har varit där inne en och annan gång och har fått med mig en ljusröd liten väska. Även den var -50% ! Handväskan och plånboken som blev stulna var även Michael Kors, så nu har jag en giltig orsak att gå in där igen, haha.

Och det sista och definitivt största köpte jag faktiskt igår, nämligen Beats solo 2 by Dr Dre gold edition. Har drömt om dem så länge och när jag äntligen fick min lön, kunde jag inte motstå. Jag skulle helst ha velat ha dem i roseguld, men de var slutsålda och som försäljaren sa, är guld också en fin färg. Rekommenderar dem ! Skall dock inte köpa något mer innan jag åker till Finland, så högt pris hade de.

Ha ett skönt veckoslut!

Likes

Comments

Nu har augusti kommit till sitt slut och det är dags för mig att hissa och dissa!

Jag hissar löpträning. Har verkligen kommit igång med löpningen här. Gym, dans och gruppgymnastik är så dyrt här, att jag har inte ännu iallafall deltagit i något sådant. För att få lite motion har jag joggat rätt så mycket. Här var vi bor finns bra vägar och stigar att löpa på. Jag kommer säkert göra ett separat silägg om ämnet i framtiden.

Jag dissar den personen som stal min handväska. Jag funderade länge om jag tänker ta upp stölden här i bloggen, men det som hände kunde jag inget åt, så det är onödigt att skämmas över det. Dessutom har det definitivt varit den största mood killern den här månaden. Det hände när jag väntade på bussen natten mellan fredag och lördag för några veckor sedan. Mitt liv var inte hotat och det som blev stulet var bara världsliga saker som kan ersättas. En massa onödigt strul blev det av händelsen, men för att få något positivt fram, vet jag nu hur man gör en brottsanmälan i Schweiz.

Fråga till er: Gillar ni få och stora inlägg eller vore det bättre mindre och oftare? 

Likes

Comments

Hej!
Jag förstår inte hur fort tiden går! Nästa vecka blir det två månader sedan jag kom hit. Efter att ha vistats två månader i sträck i samma land, kan jag påstå att jag börjar förstå mig på samhället och befolkningen här. Därför vill jag jämföra olika saker mellan mina två hem.

V

Miljön. Både Schweiz och Finland är städiga länder enligt mig, men här i Schweiz saknas de där ofixade skogs-buskagen som det finns massor av i Finland. Här är allt tipp topp och så gott som allt är asfalterat, även gårdsplaner. Vyerna i länderna är helt olika: i Finland består landskapet av slätter, skog och hav, medan här är det kontrasten mellan höga berg och den turkosblåa sjön. Jag gillar båda.

Vädret. Det var sommar här när jag kom och det är sommar fortfarande. Vädret är inte lika pålitligt här som i Finland, eftersom det kan efter fem ljuvliga sommardagar överraska med en åskstorm, som varar i en halv dag, för att sedan vara en vecka sol igen. I Finland kan man visserligen lita på vädret, men det behöver inte vara positivt. Regnar det en dag i Finland kan man nästan garantera att det regnar hela veckan. Dessutom har jag förstått att hösten har börjat i Finland för flera veckor sedan. Även om det är fantastiskt med +30 och blå himmel, saknar jag lite regn och rusk. Efter att ha kokat här i 2 månader, kommer mitt finska jag fram. Jag har en massa mysiga höstkläder jag längtar att få ta fram. 

Människorna. Det här inlägget kommer vara fyllt av stereotypier, så det gäller naturligtvis inte alla. Jag hade förväntat mig att schweizarna vore mer utåtriktade än vad de är. Jag tycker de påminner om finnar i någon mån. Men något de här inte verkar bry sig om är personal space! För det första står de otroligt nära och kan t.ex. röra axeln under en konversation. Jag uppskattar mitt personliga område och gillar inte att främmande människor fast vid mig..

Priserna. Jag visste att Schweiz är ett dyrt land, men som finländare känns så gott som alla andra länder billiga. Jag tycker att priset på varor är så gott som samma som i Finland, med några undantag. Till exempel är vin billigare här, medan frukt och bär är lite dyrare. Mc Donalds här är sjukt dyrt men kollektivtrafiken är inte enligt mig så fruktansvärt dyr. Dessutom får man billigt iste här.

Alkoholkulturen. En lite udda kategori, men den har betydelse för mig. I Finland betyder alkohol i 90% av fallen fylla. Jag drack sällan i Finland, eftersom jag tycker inte om känslan att inte ha full kontroll över sin kropp och fulla människor irriterar mig. Här dricker folk mycket vin, men med måtta. Fulla människor har jag faktiskt inte sett bara på lördag kväll. Jag njuter av mitt vin här, och det bästa: det är tillåtet att dricka i parker/ på offentliga platser. Man kan altså ta med sig en vinflaska samt kompisar och sätta sig vid sjön för att njuta av livet. Schweiz är i det här anseendet mycket före Finland.

Likes

Comments

... joggat 20km sammanlagt.

... träffat för första gången en au pair av det manliga könet.

... besökt ett samtidskonst museum.

... målat massor av fina konstverk tillsammans med barnen.

... levt med en minimal budget.

... sett på Olympiska spelen ända in till småtimmarna...

... och sovit ikapp min sömnbrist på fredag, lördag och söndag.

... fotograferat mindre än någonsin.

... varit på två franskalektioner, som vanligt.

... tagit en spårvagn jag aldrig förr åkt och hoppat av vid en station med ett roligt namn.

... varit till en Lost & found utan att hitta det jag sökte efter.

... ätit första gången på annat ställen än Mc Donalds här i Geneve.

... försökt få solen att fastna på min bleka hud, utan resultat.

... varit på Geneve flygfält alldeles i onödan.

... njutit av den långa Schweiziska sommaren.

Likes

Comments