Hejsan alla lärare och andra fina människor! 

Nu har en ny praktikvecka passerat och jag har haft så sjukt kul! Jag har nämligen bytt praktikplats från Spiinor till Waynes Coffee, och det är det bästa (förlåt spiinor) valet jag gjort! Är så himla glad och nöjd! Jag har under dessa två dagar lärt mig i princip allt man ska kunna tör att få jobba där. Det har varit sjukt stressigt och man har haft kund, efter kund, efter kund hela dagarna. Men det har varit riktigt kul trots all stress och jag kan inte vara mer nöjd över en arbetsplats! Jag ser så himla mycket fram emot nästa vecka då det är helvecka på Waynes.


Jag har ej hunnit ta några bilder när jag varit där, men det lovar jag att jag kommer ta nästa vecka på någon rast eller så!

Kram på er!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej bloggen! Förra veckan (vecka 43) så hade vi en helvecka praktik. Det var både skönt och roligt! Man fick en känsla av att man faktiskt jobbade där och den känslan gillar jag! Jag fick göra så sjukt mycket roligt under den veckan, det fanns så sjukt mycket att göra då alla anställda skulle på mässa på helgen. Vilket innebar att jag skulle vara ensam på fredagen på praktiken. Men det var jag och en till extrajobbare/praktikant som fick vara där och slita rumporna av oss. Jobbade hela dagen fram till halv 5 och hann inte ens med att äta lunch. Men det gjorde inget alls för det var så roligt! Under veckan så fick jag göra alla de uppgifter jag brukar få, så tänker inte skriva alla uppgifter för det kanske är tråkigt att läsa. Istället får ni bilder på vad jag gjort! Under tiden jag bloggar nu så dricker jag kaffe och smoothie i soffan. Så jäkla skönt med höstlov. KRAM

Paketera, baka, städa, fika, göra kaffe..

  • 50 readers

Likes

Comments

Denna vecka (vecka 41) och vecka 42 så har vi ingen praktik, utan då är vi i skolan och arbetar med olika saker istället. Denna vecka har vi jobbat mycket med UF och allt som har med det att göra, vi har arbetat mycket med affärsplanen och förberedelser för vårt bankkonto. Nästa vecka kommer vi att få arbeta med praktik uppgifter om jag inte har fel? Skönt med lite omväxling mellan arbetsuppgifter tycker jag!
Just nu sitter jag i soffan och har en liten paus från körkorts-plugget faktiskt. Är så galet taggad på att fylla 18 och att få mitt körkort så jag kan få köra vår nya bil! Åååh🚗💨

Här sitter jag och myser i våran nya myshörna i lägenheten, hihi

  • 43 readers

Likes

Comments

Säljmiljö - består av tre delar, som ska passa ihop med varandra för att det ska gå ihop.


Exteriör miljö - På Spiinor så har de skyltar med "välkomna in"text på,, de har också flagga med deras logga på som hänger vid ingången som får det att se fint ut. De har även en röd matta som får det att se inbjudande ut & de har även en fin och mysig uteservering.

Interiör miljö - Inne på Spiinor så har de stilrent och mysigt, med vita väggar och en varm turkos fondtapet på en av alla väggar där inne, vilket gör det lite mer varmt och mysigt. De har fina enkla möbler där folk kan sitta och fika och ladda sina telefoner om så skulle behövas. Hyllorna är i industri stuk vilket gör det modernt och sen har de fina burkar, chokladkakor, olika te sorter, massor med kaffe, honung, marmelader och mycket mer.

Psykosocial miljö - Jag tycker personligen att det är en väldigt trivsam och mysig miljö inne i butiken, det är verkligen ett ställe man vill sätta sig och dricka en god kopp kaffe på, och bara sitta där och titta på människorna som går utanför skyltfönstren. Det doftar oftast nybakat,, med tanke på att de producerar choklad inne i butiken, de gör även kladdkakor och säljer så folk kan fika. Personalens bemötande mot kunderna tycker jag är väldigt bra, de är sociala och trevliga samt att de känner igen de flesta som kommer in då det är samma personer som kommer in varje dag och ska ha samma sak som alltid. Det blir liksom som att man vet vad kunden vill ha redan och att det blir så naturligt.


  • 48 readers

Likes

Comments

Idag har jag paketerat, slagit in, snörat, satt innehållsförteckning, & skickat ca. 150 små lådor i olika färger och smaker av praliner! Har varit roligt faktist, tycker om små-pyssel nämligen. Jag började klockan 10 imorse och slutade vid 6, det var nytt för mig då jag alltid har börjat 8 annars men nu ville vi prova nya tider för mig! Tycker det funkade bra👍🏻 stortrivs på min praktikplats verkligen, tycker det är så familjärt och mysigt.
Idag har jag även tagit emot kunder i kassan, gjort kaffe i maskinen till kunder, & serverat fika.

Riktigt bra dag idag med andra ord. Kram!

Underbar kladdkaka som bakades imorse. Den blev man sugen på många gånger under dagen kan jag lova! Men duktig var man och lät den vara haha.

  • 47 readers

Likes

Comments

Idag är jag hemma och är sjuk, har blivit ännu mer förkyld.. Tror det är för att det går så mycket förkylningar och sådär nu. Tråkigt som bara den för jag trivs så jäkla bra på min praktikplats! Men får vila upp mig till nästa vecka då jag ska få vara med i produktionen! (Vilket jag verkligen inte får när jag är sjuk).
Just nu så sitter jag iallafall med en kopp te full med honung, citron och ingefära samtidigt som jag ska göra klart svenska uppgifterna som jag inte hunnit klart med i skolan :) det handlar om retorik. Jätte svårt tycker jag, men jag har väldigt svårt att koncentrera mig också så det blir nog extra svårt för mig haha.

  • 51 readers

Likes

Comments

Hejsan! Detta är en blogg där jag kommer skriva om mina dagar på min praktikplats. Det är ett skolarbete där lärarna kan se lättare vad jag gör när jag har praktik! En mycket smart och rolig idé om jag får säga det själv👍🏻 mycket roligare än vanliga skoluppgifter!

Här nedan är en bild från idag då vi hade företagsfika/möte!

  • 54 readers

Likes

Comments