Header

Riktigt roligt sätt att starta Thanksgiving på, vi gick upp vid 8 och sprang sedan Turkey Trot. Det är ett välgörenhets event där alla springer eller går i 5km, (fanns möjlighet för 8km) Jag sprang mest själv, det var ganska mycket folk i början så man blev av med alla. Jag sprang hela rundan och när det kändes jobbigt tänkte jag bara att om barnet eller personen som var äldre än mig klarade att springa kunde jag också. Det fungerade bra, jag sprang på ungefär 35min. Jag är ingen direkt springare, tycker alltid det är roligare att träna om jag gör en skillnad för någon annan eller om jag spelar en sport. Älskar sport, jag skulle nog vilja påstå att jag är ganska bra på sporter men inte bäst på något. En mångsidig tös helt enkelt. Här kommer lite bilder från denna fantastiska morgon!!

Have a good one.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Började dagen med en promenad och träning hemma. Äntligen har jag börjat få uppleva Chicagos solskensdagar, känns nästan som att man går upp en solig dag i Österrike och man känner sig så frisk. Ni förstår vad jag menar, varje andetag är kallt men underbart.

Sen gjorde vi ett försök till att hänga med ut till några pubar. Vi var oroliga eftersom jag är 19 och här är 21 års för alkohol. Men klarade alla 3 barer utan id, gäller bara att se lite dum ut skylla att man är från Sverige och säga att man är med alla andra. Vi åkte alltså runt med en gammal buss/vagn med ett stort gäng som Joanne känner. Så himla kul, det är deras tradition kvällen innan Thanksgiving. Jag träffade även på svenskar på den lilla bussen, vad är oddsen? Vi pratade knappt på svenska, vi bröt båda två mellan engelska och svenska. Himla roligt, lovade henne att jag ska besöka hennes släkting i Sthlm och visa honom bilderna på oss. Ska verkligengöra det, det är så kul att vara här. Jag lär känna folk över hela USA, fantastiska alla. Jag vet inte om amerikaner är mer gästvänliga eller om jag har blivit bättre på att visa framfötterna. Gå fram till umgängen och prata, berätta om hur jag hamnade här och var de bor och gör. Jag växer på alla håll varje dag, förutom brädden då hahah diet life.

Likes

Comments

Vi hade en fantastisk mysig kväll med hela Joannes familj och vänner. Vi lagade mat under dagen och jag imponerade med potatismos trodde jag. Jag gjorde allting men i smyg så hade Maria hällt i mer mjölk och mer salt, men vi fick oss ett gott skratt och jag berättade inget för de andra, jag gjorde mitt bästa iallafall. Blev ganska mycket mat över så det är thanksgiving mat varje dag nu, men living the american dream så från mig kommer inga klagomål. Tänkte inte skriva så mycket mer för att mina försök till matbilder kommer här

Have a good one.

Likes

Comments

Kändes som att vara hemma i resturangen när jag åt sashimi, sushi, edamame bönor och miso-soppa igår.

Vi drog på en snabb semester till Paris, åkte till ett vattenfall och åkte bergochdalbana innan thanksgivingen idag.

The prettiest thing you can wear is a smile. 

Skämt å sido, men hur kul tyckte jag inte Photo Booth var när jag fick skoldatorn. Hade för gulliga videor av mig och min lillebror när vi åker bergochdalbanan och sitter på våra köksstolar och sen trillar av stolarna i kurvorna. Eller om man nollställer bakgrunden med en stol och sen har havet som bakgrund, då kan man låstas simma. HUR kul som helst skojar inte, tyvärr nollställdes min dator så kan tyvärr inte visa er dem. Komedin i detta är att datorn kom till mitt liv i ettan på gymnasiet. Men jag har väll alltid varit lite efter hahah, imorgon kommer lite bilder på min och Jos middag från idag. Min icloud har inte uppdaterats än, men de ska nog finnas där imorgon.

Have a good one.

Likes

Comments

Jag har aldrig varit en tjej som kollat på sminkvideor eller lagt ner varken pengar eller energi på smink. Varför det har varit så är att jag vill trivas utan smink, jag vill iallafall kunna se likheter med mig själv med som utan smink. När jag är här så är det ibland att Jo skriker att jag ska med henne in till stan och att vi åker om 5 min. Då brukar jag stå i pyjamas och äta frulle. Då har jag kommit på den briljanta idén att bara ta på läppstift och representativa kläder. Fungerar perfekt, jag känner mig fixad och jag har börjat inse att såklart ser man trött ut på morgonen. Dock så släpper det på mig under dagen och när jag kommer hem känns det riktigt bra. Det kan också vara så att läppstiftet drar uppmärksamheten från ett osminkat ansikte. Jag vet inte direkt, men det är ett stort tips om man ska springa något snabbt och inte vill komma som ett "lik" även om det oftast bara är du själv som känner så. För mig har det bara varit att försöka gå osminkad så mycket som möjligt, le och visa att man trivs. Så läppstift får en stor tumme upp och det är perfekt när man inte vill komma helt osminkad. Jag kanske är sist på denna jord som tjej som kommit på denna idé, men ville ändå dela med mig av min nya upptäckt.

Have a good one.

Do your squats, eat your veggies, wear red lipstick and don´t let boys be mean to you. 

Likes

Comments

Inatt vet jag inte vad som hände, jag kollade på GOT innan jag skulle somna och när jag bestämde mig för att sova så måste jag först lyssna på musik för att inte drömma mardrömmar. Men med musiken flög bara tankarna iväg, ni vet allt börjar cirkulera och tankebanorna flyger iväg. Det hände inatt. Det roliga i det var att när det var mitt i natten här började telefonen plinga, eftersom då vaknade alla ni söta. Så det blev en lång natt och somnade någon gång på morgonen. Tog mig ändå upp vid 9. Jag förklarade för Jo att jag hade haft en dålig natt (så skönt att vi kan prata om det) och sen somnade jag i soffan medan tjejerna arbetade bakom mig. Det var faktiskt riktigt mysigt. Under dagen sorterade jag, gick på en promenad, spånade på framtidsideér och vad jag ska göra när jag blir större. Blev lite smartare, men det är svårt. Sen beställde vi take-away och snart ska vi ta oss upp på andra våningen och sortera. Hoppas jag kan hålla mig vaken...

Imorgon ska jag springa lite ärenden åt Jo och sen ska vi börja preppa inför vår egna thanksgiving. Detta är verkligen en rolig upplevelse eftersom jag inte känner mig som en turist utan att jag får verkligen en kulturell upplevelse. Så detta upplägget är verkligen ett tips till er som känner att ni vill iväg och prova på något nytt. Inte behöva lägga upp turistplaner utan att bara leva som en riktig invånare i det landet du väljer att åka till.

Thumbs up for Workaway!

Have a good one.


Likes

Comments

Igår höll Tania i en friendsgiving i hennes lägenhet, ett härligt knytkalas. Under dagen preppade vi massa, vi åkte till dollarstore, helt galet: allting där inne för 1 dollar. Sen åkte vi vidare och handlade mat och sen hem för att Tanias roommate skulle laga kalkonen. Sen trillade alla gäster in.

Först försökte jag känna in stämningen, men efter jag haft fidgetspinnern på näsan och gjort mina trolleritrick var de sålda. Så då kände jag att det var lättare att snacka lite mer. Det var otroligt mysigt och trevligt, jag var det lilla barnet men vi hade massa kul att prata om och alla var snälla och fina. Tania är den finaste tjejen och hon har ett så stort hjärta, så imponerade av henne att hon alltid kan prata med nya människor och föra riktigt bra samtal. Det är något jag behöver bli bättre på, gäller bara att utmana situationer.

Efter middagen åkte vi till Kian och kollade på utsikten, blåsigt men mysigt.

Idag känner jag verkligen av i kroppen att vi tränat grovt, både jag och Tania kvider lite när vi behöver resa oss upp eller gå i trappor. Jag tycker att det känns bra, det ska kännas att man tränat. Dagen har bestått av liten runda i stan, sen tog vi en promenad i området och hade en svensk fika. Nu är vi hemma och värmer upp oss efter att kollat på en kall fotbollsmatch.

Have a good one.

18 nov

Let our lives be full of both thanks and giving.

19 nov - Äntligen SOL

Likes

Comments

Hej alla fina nyfikna, förstår att min vistelse här är lite oklar. Jag tänkte därför berätta hur, var, när, varför, vad och vem.

Hur: Genom hemsidan workaway hittade jag massa annonser som innebär volontärsarbete. Jag skrev till flera olika och försökte lösa jobb för 3 månader, men sen ser jag en bild på Chicago. De flesta annonser med storstäder var i förorten med ganska dassiga bilder. Men denna annonsen var bara en google-bild från Chicago. Det var bära eller brista, jag skrev och mina svar från Jo verkade bra, varje gång hon skrev mail kommer alla hennes uppgifter. Det kändes lite bättre men jag stod fortfarande i valet och kvalet om detta var en fake-profil? Det var för bra för att vara sant, eller om jag gjort ett lyckoskott. Vi pratade i telefon och hon förklarade för mig att minst 25 personer har skrivit till henne men hon hade bara valt att ringa mig.

Var: Vi bor i Lincoln Park.

När: Jag bokade mina flygbiljetter på söndagen och åkte på tisdagen. Helt galet, men ändå skönt att allt gick så snabbt eftersom annars blir man för nervös. Jag blev väldigt osäker när hon inte svarade på några dagar innan vi planerade datum, men förstod sen att hon hade funderat en massa och frågade sedan om referenser. Skoja inte om jag skickade referenser, ungefär 6 meddelande med olika LinkedIn texter, chefer osv. Det fungerade iallafall och vi bestämde att jag skulle komma den 31, så att jag skulle få 2 veckor.

När dagen för avfärd närmade sig (16 nov), bestämde vi oss för att jag skulle stanna, så nu sitter jag vid köksön i Chicago utan ett datum att åka hem. Blir förmodligen någon gång i december.

Varför: Ja, varför jag valde att göra detta är för att resa själv och inte med en kompis, detta kändes som det perfekta valet. Jag bor inte ensam och har någon som ser efter mig.

Vad: Nu kommer den roliga frågan. När man bor flera år i ett hus samlar man på sig en massa saker, MASSA. Så när man väl är i huset så är det så otroligt fint, men öppnar man ett skåp, skafferi eller klädkammare är där lite mer saker. Minsta sagt haha. Så mitt jobb under dagarna när Jo jobbar är att ta ut alla saker och organisera så att när hon kommer hem kan hon snabbt och enkelt säga: välgörenhet, sälja eller slänga. Sen lämnar hon igen och jag packar och sorterar in alla saker igen och sen går vi på nästa rum. Under kvällarna tar hon med mig på allt vad hennes liv innebär och sen nästa dag på det igen. Ibland åker vi turer till välgörenhetsorganisationer och ibland följer jag med henne på ärenden och visningar. Så det är kort sagt vad jag hittar på varje dag, övergripande. ;)

Vem: Min värd är Joanne som är mäklare här i Chicago, så hon är ofta hemma mellan visningar och sen springer hon iväg på ärenden igen.

Denna helgen har hon varit iväg på en weekend så då har jag och Tania hängt istället. Hon har väll varit en typ av baby-sitter men det har varit mysigt. Vi har hittat på massa kul och jag har fått träffa massa fina människor.

Detta är lite kort om vad jag gör, om du har någon annan fråga är det bara att slänga iväg ett meddelande någonstans.

Have a good one.

Likes

Comments

Ed Sheeran har kommit ut med en ny musikvideo och hur mysig är den inte??

Jag stod i valet och kvalet om att åka ner och göra en säsong i alperna eller försöka resa runt och hitta nya destinationer. Beslutet blev som ni märker att försöka ta mig runt, främst för att jag vill upptäcka nya saker, få nya utmaningar och träffa nytt folk. Att göra en säsong hade varit livet, men: hade varit i samma by i 3-4 månader. Vet inte hur kul det hade blivit i längden. Förmodligen en helt annan upplevelse. Som tur är tog jag tag i resandet och hamnade här i Chicago, ett riktigt lyckoskott. Man måste våga chansa för att vinna.

Såklart blir det ändå skidåkning i år, hänkar familjen ner till Österrike. Redigt najs, som ett mellanstopp för alla resorna. Mer uppdatering när allt är spikat var resten av mina destinationer är. Drömmen är att klara alla världsdelar: Nordamerika CHECK

Likes

Comments

Jag och Tania rivstartade dagen med träning 6:15. Synd att jag inte har jetlag längre... Men vi kom igång och efter det lämnade vi lägenhetsnycklar andra sidan Chicago, riktigt mysig morgon att se Chicago vakna. Vi handlade och var hemma vid 09. Det tråkiga var att jag inte direkt hade några planer idag och regnet började komma. Så det blev en redig slappedag med sovstunder på soffan och började faktiskt (hör och häpna) kolla på GOT. Vet inte helt om det är en serie för mig... Ska verkligen ge den en chans.

Under hela dagen har jag och Tania gjort riktigt god mat, började dagen med en omelett: ägg, sallad och äpplekorv - någon nyttigare variation av korv. But hey, what did you expect ;). Till lunch gjorde jag vegetarisk wrap med fullkornsbröd But hey, what did you expect ;) och till middag gjorde vi ris, lax och avocado med soya-sås. Sen nu på kvällskvisten kände jag att det blivit lite för nyttigt, så då blev det en liten chokladbit och vår low fat chokladglass But hey, what did you expect ;). Men det är okej. imorgon ska vi på Tabata vid 08 innan vi ska börja preppa till friendsgiving.

Dagen blev lång, egentligen skulle vi in till stan och se när julgranen tändes, men vi kände att det var mysigare att kolla 22 Jump Street hemma i soffan istället.

Have a good one!

Likes

Comments