Header

Hur fina är inte mina naglar nu? Perfekta till våren och extra tillpiffade av en gammal klasskamrat. Söndag och helt underbart väder ute, tänkte ta mig ut på en powerwalk lite senare. Men först en dusch & sedan dags att städa upp bland mina kläder & allt smink!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Innan - efter blekning - med nyansering (toning) - efter

Som ni ser blir man inte vithårig hur enkelt som helst! Och hur tacksamma ska vi inte vara för alla nyanseringar som finns? Speciellt de med kalla toner för och dämpa det gula! Det är fortfarande inte helt vitt, men de är riktigt stor förändring med tanke på endast en omgång av blekning. Detta var alltså en av mina kunder ifrån gårdagen, en stor & riktigt kul utmaning!

Likes

Comments

Äntligen fredag och idag är det ÄNTLIGEN dags för mig att göra min första praktikdag på lyko! Ska verkligen bli så himla kul & jag har redan blivit medbjuden på kurs med dem på tisdag! Har en riktigt stor utmaning i färgväg inbokat idag bland annat, spännande!

Likes

Comments

Just nu är jag inne på mitt 3e och sista år på gymnasiet & pluggar till frisör. Något så många tror är att man blir utbildad frisör direkt efter studenten, men nej så är det inte. Därför tänkte jag berätta lite om hur utbildningen går till & även vad och hur vi fått lära oss alla olika saker inom frisöryrket!

Första året: Vi lärde oss de 4 olika klippsätten. Helform, gradering, lika längder & ökad längd som de kallas för. Vi klippte på dockor och övade tills vi kunde, därefter gjorde man ett praktiskt prov på de klippsättet man lärt sig. och det gjorde man på en riktig person. Vi gjorde även praktik i 4 veckor, två innan sportlovet och två veckor efter sportlovet. Beroende på vilken salong man var på fick man göra olika saker. Jag fick ta emot helt egna kunder och klippa & styla som jag ville. Vi lärde oss endast att klippa dam-frisyrer i 1an. Men på min praktik fick jag lite smått lära mig att klippa herr också. Nedanför ser ni några bilder ifrån min första praktik.

Andra året: Vi gick äntligen in på färgningar. Dock tycket jag till en början det var supersvårt att förstå vad siffrorna & bokstäverna på färgkartongen och färgkartan betydde. Vi fick även ha kundpass på onsdags eftermiddagar och fick då boka in egna kunder för klipp & färgningar vilket var superkul! Man började även lära sig att klippa ihop de olika klippsätten och började lära sig mer och mer om färgningar. Vi fick även ha en modeshow på en galleria här i närheten, tillsammans med stylisterna på vår skola, de stod för smink & vi för håret. Detta året hade vi praktik varje måndag varje vecka. Med tanke på allt som hände med min storebror när jag gick i 2an var jag borta en hel del, men liten bilder har jag lyckats skrapa fram därifrån!

Tredje året: Vi fortsatte med praktik en dag i veckan, varje fredag och hela torsdagarna har vi kundpass och tar emot egna kunder för klipp & färgningar. Vi fick även som uppgift i gymnasiearbete om att göra en hårshow. Hela klassen fick arbeta i olika grupper och i en stor lokal hade vi vår hårvisning i December med massor av olika modeller med film-tema. Min grupp hade Frost & Grease som filmer. Nedanför ser ni två av modellerna till just Frost.

Delprovet: När vi började vårt tredje år påbörjade vi 2 kurser som riktar sig mot vårt delprov, och vad är det tänker många av er? Jo precis innan studenten gör man ett stort prov, eller ja en månad innan gör jag och min klass detta. Efter detta provet, om man så klarar det kan man börja arbeta som lärling / traniee och ska då jobba 3000 timmar (ngefär 2år om man jobbar heltid mån-fre). Därefter gör man gesällen och klarar man de är man en behörig frisör & helt utbildad! Man blir alltså inte en färdigutbildad frisör direkt efter studenten utan jobbar först ihop sina timmar & gör gesällen.

De olika momenten jag kommer att göra på delprovet är: Permanentrullning (docka), Teoriprov, Damklippning & färg (modell), Festfrisyr (modell), Herrklippning (modell), Skäggklippning (modell). Och alla dessa moment är det jag för det mesta övar till i skolan förutom kundpass & praktiken på fredagar då jag tar emot egna kunder för färgningar & klippningar. Jag bokade igår en plats för mig att göra mitt delprov och kommer att göra det den 16e maj och inte i Norrköping, utan istället i Linköping vilket känns superbra! Några olika färgningar och klippningar från kundpass & praktik ser ni nedanför.

Att jag bytte linje till frisör är verkligen det bästa beslutet jag någonsin gjort. Jag verkligen älskar och trivs superbra med detta yrket. Det är något jag verkligen vill jobba med resten av mitt liv. Och man lär sig nya saker så gott som varje dag inom denna branschen, de kommer alltid nya metoder & nya moden!

Likes

Comments

Hela två år har nu gått, sedan vi gick ut med min storebrors cancer. Och inte alls långt innan vi gick ut med det hade vi heller fått reda på allt om det. Att allt det hela med cancern gick 9 månader och sedan vann cancern, min storebror tvingades somna in pga läkare ej längre kunde göra något för att rädda hans liv ifrån cancern. Det är så ofattbart att det gått så lång tid, och att han inte får se alla saker som händer i familjen, eller med hans vänner eller hans kära fotbollslag.

Så himla mycket har verkligen hänt sedan han lämnade oss 20e december 2015. Vår brorsdotter växer så det knakar och utvecklas mer och mer för varje dag som går. Jag har skaffat 3 olika extrajobb, nu har jag endast ett och håller mig till det. Jag jobbar tillsammans med mamma. Jag bokade precis igår mitt delprov, för att komma ett steg närmare karriärsdrömmen. Jag ska snart flytta hemifrån, och även ta studenten. Det händer så mycket saker på en och samma gång. Och vid varje händelse tänker man "om man ändå vad med oss fortfarande och fick vara med om detta".

Alla har sin sorg på olika sätt och vis, oavsett så får man kämpa på med sin vardag och låtsas som inget hänt imellanåt. Man får hålla sig stark, och kämpa för hans skull. Aldrig ge upp om sina framtidsdrömmar och allt annat i livet och tänka att oavsett vad så är han alltid med en, alltid med en i sitt egna hjärta.

Likes

Comments

Det är absolut inte så att jag längtar tills jag åker iväg till Alicante eller så va? Nej inte alls... Våren försvann igen, mycket regn de senaste dygnet, inget roligt alls! Men men, så är det här i livet! Idag har jag en kort skoldag med endast två lektioner, tänkte köra ett ben/rumppass därefter på gymmet! Jag fick även mitt delprov bokat igår, inte alls långt kvar tills dess nu ju, ett steg närmare frisör-karriären ;)

Likes

Comments

Hur mumsigt var inte detta paketet? Idag var jag ledig ifrån skolan, jobbade några timmar åt mamma och hämtade sedan ut detta paketet som jag vunnit! Perfekt med tanke på jag som älskar denna sorten! Efter jobbet åkte jag även iväg till Ikea en sväng med mamma. Vi har planer på att göra om min sänggavel!

Likes

Comments

Före - efter
Igår gjorde jag en uppfräschning av den gamla balayagen jag gjort på Fanny för länge sedan och vi la även en bottenfärg för att få bort all utväxt! Resultatet blev en varmare Balayage 🙌🏼

Nu har jag långhelg, börjar inte skolan förrän på tisdag klockan 10. Ikväll står hockey med pappa & hans kompis på schemat, slutspelsmatch!

Likes

Comments

En stor, somrig och riktigt rolig förändring gjorde jag igår på en av mina kunder, superkul! Idag gör jag min sista praktikdag på salongen Hårfagre innan jag påbörjar nya äventyr. Är fullbokad med kunder så ska försöka att fota både före & efterbilder för att visa upp här!

Likes

Comments

En sak som blivit klar på senaste tiden är att jag ska flytta hemifrån helt själv! Ett stort och riktigt spännande steg i livet tycker jag. Jag planerar redan vad jag ska ha och inte ha. Jag ska hyra en etta i andrahand som är superfin. Verkligen älskar köket speciellt mycket! Helt perfekt att göra så när man flyttar hemifrån för första gången. Jag flyttar om ungefär två månader, vilken längtan!

Likes

Comments

Instagram@ebbafridstrom