Header

Här kommer filmer från gårdagens rundor. Två rivningar i vardera som sagt. I 90 på första rivningen kollade han mycket på hindret, tycker det syns tydligt på filmen. Andra rivningen är vårt standardproblem; Qalle springer iväg, jag håller i honom för länge vilket gör att han drar upp huvudet och hoppar inte igenom med ryggen och resulterar ofta med att vi river.

I 1m på första rivningen tyckte jag att vi låg helt rätt, dock står hindret lite snett, lite tittigt och hoppas mot läktaren, vet inte om det berodde på det kanske. Andra rivningen hoppade han av för tidigt och räckte inte till. För övrigt hade jag en bra känsla!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har precis landat i sängen efter en heldag i stallet, eller ja, från klockan 10-19. Idag var jag och Qalle iväg på en clear round, hoppade två klasser; 90 och 100. Två rivningar i vardera men hade en bra känsla, han var väldigt på samtidigt som han lyssnade väldigt bra på mig vilket var skönt. Jag jobbar vidare med honom och alla små detaljer och hoppas på att allt sätter sig och att vi kommer in i en rutin. Två dagar i rad har jag kunnat lösa honom när han väljer att resa sig, ingen strid utan bara mjuk och låta honom vara. Då reser han sig lite lätt men ger upp och efter det så kan man få fram honom. Mycket, mycket beröm ges just nu, för varje litet rätt han gör så berömmer jag honom. Han är en diva så jag får jobba med honom och inte emot honom.

Vi kom hem runt 4 och då släpptes Qalle ut utan täcke, hur bra väder som helst idag och det var säkert skönt att få springa utan täcke. Jag mockade, tog bort vintertäcket och sedan gick jag upp till paddocken som vildsvinen förstört och försökte få till den så man någon gång kan börja rida där. Är mycket jobb kvar men har kommit en bit på vägen, skönt!

Vill ni se film från idag?

Likes

Comments

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den kassa uppdateringen... Förra helgen bestod av tävling, funktionär och resa till Göteborg för att hämta hem en ny transport. Jag tänker att jag tar och snackar om tävling och transport i två enskilda inlägg som förhoppningsvis kan komma upp till helgen. Den här veckan började däremot åt fanders.

I måndags vaknade jag upp med världens magont och det släppte aldrig, kräkts tre gånger senare under dagen så jag hade åkt på magsjuka... Tisdag och onsdag var jag hemma, 48 timmars regeln. Jag red däremot i onsdags, han kändes superfin. Igår var jag i skolan, klassen hade sovmorgon och började kl 12 vilket var skönt. Åkte hem och red och Qalle var bedrövlig. Jag kunde inte svänga honom då han drog åt andra hållet, hoppade rakt upp i luften, sparkade och sa hejdå till Ebba som gjorde volt över huvudet på Qalle. Jag kände att han var spänd innan men igår var annorlunda. Idag har jag också varit i skolan, gjorde ett prov och hade två lugna lektioner efter det. Red för Tord på kvällen vilket gick hyfsat. Alla benen i marken iallafall men fortfarande stel och tjafsig i munnen, aldrig upplevt honom så tidigare. Jag vet inte om mamma filma något idag, det blir väl en överraskning om en film kommer upp eller inte.

Nu har jag fakturerat och bokfört i UF-företaget, funderar på att börja på en inlämningsuppgift så jag har den klar eller om jag ska jobba med mitt egna företag. Jag har en massa energi så sova är inte ett alternativ än.

Ser ni förresten hur extremt fin Qalle var inför tävlingen?! Perfektionshäst när han beter sig, haha.

Likes

Comments

Låååång dag idag, har varit igång sen klockan nio imorse fram till en kvart sen. Denna skolvecka har varit tuff, tis-fre har jag haft antingen prov, läxa eller redovisning. Idag hade jag ett matteprov som ändå gick hyfsat. Är inte jättemissnöjd men långt ifrån nöjd.

Idag reds Qalle igenom rejält, mycket energi hade han idag. Lite väl mycket och tog ut det på fel sätt, eller rätt sätt beroende på vem man frågar. Han hade alla benen på marken men taktade och körde mer än gärna upp huvudet för att springa iväg. I slutet slappnade han av och var fin. I tisdags så knockade ju han mig och sen dess har han hållt sig i skinnet och stått på alla fyra benen. Skönt. Vi testar oss fram just nu och låter honom kongress innan jag sätter mig upp, vi sätter även högre krav på honom på marken, att han ska respektera och lyssna på oss.

Innan träningen och efter träningen. Snygg blev han iallafall!

Likes

Comments

... eller hur är det man säger? Godkväll, nästan intill godnatt för de flesta men jag sitter uppe. Jag har precis duschat efter att ha kommit hem från träning. Idag stod hoppning på schemat. Vet ni vad, Qalle skötte sig, han stod hela tiden på alla 4 benen, förutom när han hoppa då. Och inte nog med det, jag hittade en bra känsla emellanåt.

Innan vi upptäckte att Qalle tappade bakbenet och kändes konstig så hoppade han ojämnt med bakbenen, alltså det ena bakbenet kom före det andra så det såg ut som han klev över hindret. Nu efter behandlingen och sko honom var sjätte vecka istället för var åttonde vecka så hoppar han jämt med båda bakbenen och får ett bättre avstamp. Problemet nu är att de två sista galoppstegen innan hindret drar han iväg och hoppar långt istället för runt och gör att han river. När han drar iväg så håller jag i honom och då hoppar han också långt, så jag måste mjukna i handen, antingen så drar han och river eller så accepterar han och hoppar runt. Det är svårt att hitta en balans. Efter träningen så masserade jag ben och hals med arnika och smörjde in mungiporna med olja, Qalle blir väldigt torr i mungiporna så jag hoppas oljan hjälper!

Nu är det dags att plugga lite och sen sova, godnatt!

Likes

Comments

Denna dag har tagit musten ur mig, först och främst har jag haft en lång skoldag med en massa lektioner, utöver det har Vega mått dåligt plus träningen för Pernilla Bjur gick åt helvete idag. Qalle var fin i början men från ingenstans får han ett ryck och stegrar varav han knockar mig och jag får näsblod och fläskläpp. Pernilla longerade honom för att bli av med energi och efteråt hade han ingen energi kvar så känsla försvann helt. För en stund sen fick jag ont i ryggen och magen och efter ridningen fick jag blåsor på både fötterna och händerna. Förstår ni vilken toppen dag jag haft? Jag förstår verkligen inte hur Qalle kan gå från 70% ena dagen till att inte kunna vara ridbar andra dagen. Jag är så trött på att försöka och inte få ut något av jobbet jag lägger ner. Jag vill inte att han ska vinna över mig, det är inte ett alternativ men när han är på gränsen till att bli farlig både för mig och för andra så funkar det inte. På toppen utav det hela så jobbar Danijel och just nu behöver jag honom mer än allt!


Ska sluta klaga och börja plugga, ett prov, en redovisning och en läxa tills imorgon.

Idag saknar jag denna skit, en okomplicerad Vivi hade inte varit fel...

Likes

Comments

Jag fortsätter när jag ändå är på gång med företag och omröstningar, börjat kicka på logotyper, ett företagssymbol och budskap. Det om något är svårt. Företagsnamnet är ju redan bestämt, inte ristat i sten men är ganska säker på det. Jag gillar det. Okej, tillbaka till ämnet. Jag ska visa er en logotyp jag och D fastnat för.

Så, en hand och en blomma, rosa, vitt och grönt. Jag tänker att handen symboliserar att det är handgjort, hemmagjort eller vad man vill kalla det och blomman symboliserar själva hemmet och lite vad jag gör. Helheten, skulle kunna vara ett motiv och en form utav en tvål. Färgerna då? Alltså, jag vill ha ett miljövänligt företag och vill kunna göra produkterna ekologiska. Nu kostar det en massa, massa pengar så jag får väl kalla dessa för naturliga om det inte bryter mot marknadsföringslagen, sånt jag får kicka på. Nu spårar tankarna, men färgen grönt symboliserar miljövänligt samt blomman.

Likes

Comments

Hej på er, kväll nu och en ganska sen sådan. Idag har jag tagit fram dator för att skriva på den, i vanliga fall bloggar jag från ipaden eller mobilen då de alltid är nära till hands medan datorn är klumpig. Jag har kommit emot capslock minst tio gånger under denna korta text jag skrivit och råkat ta fel bokstav minst lika många gånger, snacka om att inte vara van vid dator. Hur som helst, var i skolan mellan 10-14,50 idag, en lagom skoldag med tre lektioner. Efter skolan satt jag och plugga franska i tre timmar innan jag drog ut till stallet för att rida Q. VI åkte upp till ridhuset där jag red med dressyrsadel och tragla på det som vi gjorde missar på igår. Igår red jag inte med dressyrsadel och tyckte faktiskt att han rörde sig mer och luftigare idag, vi ska kolla den andra sadeln så fort vi har tid. Skulle gjort det förra veckan men jag mådde för dåligt då. Nu på kvällen har jag fortsatt plugga franska men även kollat på förpackningar till mitt företag. Det är därför jag har tagit fram datorn för jag har nämligen tänkt att göra en omröstning, aldrig gjort innan och inte vetat att man kan göra så nu när jag vet så tänker jag använde er som hjälp!


Min favorit är mitten eller höger, eller jag gillar storleken och formen på höger men mitten sticker ut lite både i storlek och i form.

Likes

Comments

Hej på er! Blev en bloggade off igår, ingen särskild anledning utan det blev bara så. Hur som helst så red jag Qalle igår efter att ha vilat sen i söndags, jag skulle ridit honom i onsdags men vi upptäckte ett sår som han ömmade på så vi har låtit honom läcka ihop lite. Jag kände inget igår när jag red vilket var skönt. Senare på kvällen kom D, vi satt framför mello och åt godis och chips och myste, var inte längesen vi sågs men hade hunnit sakna honom rejält!

Idag blev det en tidigt morgon då Qalle skulle få agera dressyrhäst. Jag har ett intresse för dressyr och tävlar både i dressyr och hoppning. Idag var det en pay and ride i boxholm, lite förberedelser inför nästa vecka då jag har tävling. Jag red en LB:1a, andra gången i livet Qalle startar ett dressyrprogram, första gången fick vi 66% så Qalle ville inte vars sämre idag. Hela 70,3% fick vi ihop vilket för mig är personbästa. Har aldrig fått så höga procent i hela mitt liv. Men känsla då, jag är nöjd. Han har inte ridits på en hel vecka och jag har inte tränat på programmet alls, fick ett ofrivilligt byte i galoppen och när vi red upp i slutet så backade han i halten, fick 4 och 5 på det. Men sedan hade vi 3 st 8or som vägde upp. Tyvärr så tog minnet på min mobil slut så har film fram till skritten så känner att det kvittar att lägga upp. Jag hoppas han håller sig i skinnet tills nästa vecka, inte stå på bakbenen alltså.

Qalle från i onsdag, hjärtat

Likes

Comments

Hur fin är inte min bomberjacka från lager 157? Är det något jag älskar så är det bomberjackor och en rosa är rätt självklart. Med den jackan i garderoben börjar jag verkligen längta till våren där man kan matcha med allt som hör till våren, längtar till sommarlov och längtar tills skolan är över. Tills dess får jag njuta i jackan, haha.

Likes

Comments