Header

Jag har precis satt mig till rätta där jag egentligen spenderar som mest tid om dagarna- sängen. Det kanske låter otroligt lat av mig men min säng är den arbetsplats där jag jobbar som bäst och löser mina problem. Ja, konstigt jag vet. Men tills vidare är det en lösning, när jag har lite mer skinn på näsan så kan jag sätta mig vid ett skrivbord och arbeta. Jag är idag hemma från skolan då jag vaknade upp illamående och yr, tyvärr. Det betyder inte att skolan får ligga lä utan jag kavlar upp armarna och arbetar ännu mer. Jag har ingen aning om vart jag ska börja men jag vet definitivt vart jag ska slut- nöjd och med en mindre klump i magen och lite lättare axlar. Någon gång ska jag sätta mig ner och berätta hur min syn och mina upplevelser från skolan är och hur jag egentligen hade velat att det skulle vara, jag kan knappast vara den enda som är oerhört trött på skolan.

Nu ska jag ta tag i min hög med uppgifter, bland annat att läsa ut en bok från upplysningen och en bokredovisning. Puh...

Likes

Comments

Jag vet att det kan bli lite tjatigt med företagandet men det är något som just nu förgyller min vardag. Jag har suttit hur mycket som helst och räknat på resultaträkning, balansräkning som jag aldrig får balans på och priskalkyl. Jag är glad att jag lär mig sånt här i skolan, jag kommer förmodligen ha en stor nytta av det i framtiden.

Hur som helst, Qalle fick vila idag. Skolarbeten fick vila och jag kom in i min bok som även visade sig vara en film- kvinnan på tåget. Jag ska dyka ner i den igen, ville bara kicka in och säga hej!

Likes

Comments

Dagens skoldag var något enormt långtråkig. Började dagen med att skriva ett matteprov som för övrigt kändes helt okej. Vi har vikarie i svenskan och allt är lite löst vad exakt vi håller på med och efter det hade vi lunch, kl 10,45. När klockan slog 12 hade skolan en författare på besök- Jenny Jägerfeldt. Vi i klassen har sökt information om henne så allt det hon pratade om på föreläsningen blev tyvärr inget nytt. Sista lektionen blev inställd. Vet ni hur less jag är på dagar som ser ut så som den här? Och otroligt nog är det löjligt många. Visst, jag är skoltrött och har absolut inget emot det men kan lärare eller mentorer komma överens om att när en skoldag är onödig så behöver man inte gå dit? Jag hade älskat skolan i sånna fall.

Slut pratat om det... Efter skolan satt jag, som vanligt, med företaget, både skolprojektet och mitt framtida. Jag håller på att planera försäljning och massa annat. Jag tror att det kommer bli bra! Jag red självklart Qalle med. Han kändes otroligt fin idag. Till en början var han trälig och var mest i luften än på marken, två gånger satt jag löst. Bestämde mig för att galoppera av honom och sedan tränade vi lydnad, samling med tryck i galoppen och lösgjordhet. När jag samlade honom i galoppen blev han lite sur, han har gått utan krav sen i oktober så att krav nu setts blir lite jobbigt för honom. Känns iallafall hur bra som helst att det känns bättre. Jag hoppas att denna känsla sitter kvar!

Imorgon väntas en ungefär likadan dag i skolan skulle jag gissa på. Efter skolan ska engelska pluggas och Qalle ska ridas, vi vill komma igång med hoppning nu!

Likes

Comments

Jag håller fortfarande på att planera mitt framtida företag, jag har kvar mina 9 (10) testprodukter. Jag tänkte försöka att testa sälja de nu. Jag har två stycken dofter och 3 olika varianter. Två av varianterna är en vanlig vispad tvål. Innebär precis som det låter, en tvål som är vispad. Sedan har jag en variant som är en scrub. Det innebär att den vispade tvålen innehåller socker som är själva scruben. Jag har dofterna Sweet Candy som luktar godis och Fresh Dream som doftar ungefär som sköljmedel men ändå riktigt fräscht.

Pris: 60 kr
Volym: 100g

Är ni intresserade så kan ni mejla mig på Ebba.58085@yahoo.se eller smsa mig 070 25 35 442. Går bra att kontakta mig här med!

Likes

Comments

Idag igen står jag framför spisen och producerar tvål. Har hunnit göra 3 satser, vilket innebär 9 tvålar. Efter producerandet av tvål idag och igår har jag ingen mer tvålmassa att kunna producera på vilket är skönt! Jag ska försöka hinna jobba ikapp allt jag lyckats dra med mig och få lite ordning på livet. Känns som det kan behövas när hela jag är virrig.

3 st B Rose och 6 st Lemon Child.

Skoldagen idag var lugn men ändå många lektioner. Det finns alltid något att göra men man kan ändå hålla det i ett lugnt tempo. Jag har egentligen massvis med saker att göra med känner mig relativt lugn än så länge. Det kommer säkert ändras när allt kommer på en och samma gång, haha.

Samma visa idag som igår, måste kolla tvålen!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er, ber återigen om ursäkt med mitt svajande bloggande... I skrivande stund rör jag om den smälta tvålmassan och väntar på att den ska smälta ännu mer så jag kan tillsätta färg och doft. Håller på med uf-företagets produkter idag faktiskt. Var ett tag sen jag producerade och har drygt 4 kg tvålmassa som ska produceras. Innan jag gick ner för att producera tvål skrev jag på en labbrapport som ska rättas. Skolan har dragit igång igen efter ett välbehövligt jullov. Men bara för att det var jullov betyder det inte att skolarbeten inte ska göras...

Igår var första skoldagen och den var rent ut sagt hemsk. Jag ogillar skolan i vanliga fall och ogillar den verkligen när man egentligen vill och behöver ha lov. Jag var tvungen att glädja mig själv på något sätt så chokladglass, jordgubbsglass, uteritt iskogen på Qalle och ett träningspass för mig fick det bli för att lätta upp stämningen. Qalle var spänd i skogen, har inte ridit honom där sen vi upptäckte att han markera, så på drygt 10-12 veckor. Han slappande av i slutet och det tog ju en stund, annars märkte jag inte av att han tappade bakbenet något vilket var skönt!

Giraffen deluxe haha. Sötisen!

Nu är det bäst att jag fortsätter röra om tvålen så ska jag (fortfarande) leta upp när jag provred Qalle!

Likes

Comments

Dagens ridpass utfördes i ett nytt ridhus, eller ridhuset är gammalt men för Qalle var det nytt. Vi har hoppat fram där en gång inför tävling men då fanns andra hästar där. Idag var "Lillkillen" ensam. Han skötte sig exemplariskt. Rörde sig fint och luftigt, dessutom så verkade han väldigt glad!

Jag ska försöka leta reda på några filmer från när jag process honom, om ni vill se? Först ska jag äta kycklingsallad!

Likes

Comments

Jag glömde berätta en sak för er igår. Igår var det nämligen ett år sen vi köpte Qalle och att han kom hem till mig. Ett helt år har det gått. Otroligt hur fort tiden har gått. Jag var inte ens nere och pussade på mitt hjärta så ska göra det extra mycket idag!

Jag sitter för tillfället i sadelkammaren som jag städar iordning. Hittade en del saker som tillhörde min d-ponny som vi fick avliva. Jag ska lägga upp det på till salu sidor och se om jag kan bli av med det. Ingen här förresten som är intresserad av benskydd eller skrittäcken i storlek cob och 125? Skriv om ni är intresserade! Har även en säkerhetsväst. Jag ska väl ta och fixa iordning inför att rida Qalle nu.

Likes

Comments

I skrivande stund ligger jag i sängen, har på mig min pojkväns tröja och önskar att han vore här. Det här med att han jobbar natt är något som är ledsamt! Jag vet att han trivs och jag är glad att han har ett jobb han trivs med men när man bor långt från varandra och ses sällan så är det svårt att få ihop skola, jobb och fritidsaktiviteter samtidigt som man ska vara med ens partner. Längtar tills jag kan flytta hemifrån och kunna lägga upp vardagen efter mig själv och inte behöva anpassa mig efter andra. Jaja, nog om det.

Idag var det en lugn dag men ändå så att man fått saker gjorda, bland annat panta och (äntligen) rensat ut lite från sadelkammaren. När klockan närmade sig fem var jag hemma hos Lydia för att förbereda en filmkväll som ungdomssektionen från klubben hade. Vi var ingen stor grupp men det var tillräckligt mysigt! Kom hem runt tio och har sen dess tagit det lugnt.

Likes

Comments

Jag vet att mitt bloggande är enormt sviktande, ena dagen kan jag vara aktiv och andra dagen så har jag totalt glömt bort att jag har en blogg. Trots det så går det på rutin att ta bloggbilder ungefär hela tiden. Jag har nu i Januari haft blogg och bloggat i 5 år, helt otroligt hur fort tiden går.

Iallafall, igår så drog familjen minus pappa på äventyr så långt som till Linköping. Vega fick nämligen två stycken likadana julklappar så vi bytte den ena och hem fick hon med sig tre stycken julklappar för samma värde av den andra, haha. Vi gick även till Hööks där jag köpte ett par hemmaridstövlar då mina gick sönder. Jag köpte även ett skärp och sporremmar. Vi gick även en snabbis inne på ikano där jag gick med mig en linneskjorta ifrån Gina som jag ska ha till ridning och en bikini från H&M. Ni som inte följt mig så länge vet förmodligen inte om mitt intresse för bikinis. ÄLSKAR det så himla mycket, haha. De flesta tycker att jag är sjuk och att jag har massa med bikinis men om man hittar en snygg så är det ganska självklart att man köper den.

Kvällen avslutades med varm oboy med grädde, marshmallows och chokladsås och avokadoknäcke, finns det något bättre?

Likes

Comments