Header

Äntligen har jag fått tillbaka min mopedbil, var och hämtade den för drygt en timme sen. Så skönt!! Ligger nu i sängen och vet inte riktigt vart jag ska ta tag i livet, hur tänker lärare egentligen? 5 stora uppgifter den här veckan och samtidigt ska man hinna vara med att vara människa, eller är vi robotar? Min kropp är helt inne på att vara uppe till kl 2 på natten för att plugga, har svårt att varva ner den här veckan, massa tankar snurrar runt konstant. Vet inte riktigt hur jag ska klara av mig själv.

Och när alla dessa tankar spinner runt får jag upp tanken, är jag fin eller hur ser jag ut i andras ögon? Ja, ni förstår, en törn på självförtroendet helt enkelt. Jag är dock väldigt bekväm med att gå runt i endast mascara och inget annat smink, känner mig fin så. Men om man kollar på andra så ser dem minst lika naturligt fina ut med. Personligen är min tid med smink över och jag tycker att jag ser väldigt översminkad ut. Nej, naturligt är bäst. Sen vore det kul att lära sig att sminka sig så fint som en del kan, det får bli i mitt nästa liv!

Nu ropar mamma att maten är klar, efter det ska jag väl försöka dyka ner i mina studier och ta tag i livet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Äntligen börjar jag få upp lite värme efter att ha varit ute sen från att jag sluta till halv sex, vilket var 2,5 timme. När jag satte mig i mopedbilen och skulle starta så hände inget, verkligen ingenting. Ringde till morfar som kom och försökte hitta felet men inget hjälpte och då hade 1,5 h timme gått. Tillslut kom pappa och resultatet var fortfarande detsamma. Valde att boxera bilen till en bilverkstad, när vi hade drygt en kilometer kvar och vi skulle svänga av så gick repet av, maximal otur. Pappa kommer över, jag blir stående med mopedbilen och morfar var efter. Fick knuffa över bilen till andra sidan, knyta ihop repet och sedan kunde vi fortsätta köra, haha.

Kom hem så sent att det hann bli mörkt och hann därför inte rida. Jättetrist. Nu ska jag istället plugga inför allt jag har vilket känns som det är alldeles för mycket. Hoppas ni haft en bättre tisdag!

Likes

Comments

Älskar hösten, så himla mysigt. Alla färger på löven och hela mysstämningen som kommer med årstiden. Det enda negativa är väl mörkret som kommer så fort. Att få ihop studier och ridning med mörkret är bara det en svårighet i sig!

Igår nämnde jag det här med avstånd mellan hinder och var tvungen att läsa mig vidare och hitta rätt. Om hinderna ligger på under 1 meter för storhäst ska avståndet bli 1 meter kortare. Så på 4 språng ska det vara 16-16,5m om hinderna ligger under 1 meter. Hittade dock ingen information på när man ska korta för en ponny men jag skulle gissa på att avståndet ska va kortare om det ligger under LC-nivå för de olika kategorierna.

Med en vinröd tröja som jag införskaffade mig igår och en mörkgrå poncho kan jag nog överleva hela hösten!

Likes

Comments

Har precis landat efter att ha ätit pizza med familjen. Har en (ny) ansiktsmask som ska sitta i till halv så passar på att blogga.

Efter lunch åkte jag in till Linköping för mig själv och shoppade. Var sugen på att komma iväg och trots att jag var ensam var det riktigt avkopplande. Fick med mig två tröjor, en poncho och 2 krämer, eller ja, en ansiktsmask och en kräm som man ska ha efter masken. Ni vet den här black mask? Iallafall så köpte jag med mig den hem och den krämen som man ska ha efter, hoppas på ett bra resultat! Sägs tydlig att det ska göra svinont att ta bort den...

Från high heels och fika på Espressso till...

Ridskor och ett härligt dagen-efter-tävlingspass. Satte upp två låga räcken på 40 cm, hade avståndet 17,5m för storhäst, blev lite långt och fick ha över tempo så skulle satsa på 16,5-17m för storhäst om hinderna ligger lågt, när det blir högre kan man nog behöva längre avstånd. Vi tränade på att få så få galoppsprång som möjligt och så många som möjligt. Eftersom avståndet blev lite långt kunde vi variera mellan 4-6 språng. Innan vi red på hinder så var han superfin och lösgjord. Vi fortsätter jobba med styrkan och bromsa, mycket övergångar, försöka ha honom låg i formen och inte gå upp med huvudet när vi saktar av eller fattar galopp, fokus ligger på det.

Likes

Comments

Jag vet att det kommer bli ens massa reklam här ett tag framöver men jag tycker det inte gör något. Hellre något inlägg än inget alls, eller vad tycker ni?

Nu har vi i företaget, som för övrigt blivit en till medlem, startat upp en Instagramsida där ni kan följa oss. Vi kommer lägga upp en massa bilder allt från vår produktion till när vi står och säljer på mässor! Framledes kommer vi antagligen droppa lite datum där det står vart och när vi kommer stå på olika marknader och mässor. Ni får även självklart kontanta oss ifall ni är intresserade att köpa! Varför inte köpa tvål i julklapp till någon nära eller ha som julklappspresent i företag till anställda? Alla har nytta av en tvål! Jag kommer självklart släppa mer information här när beslut är taget om vilka dofter vi kommer ha, vilka former, priser och allt. Ni är en del av vår resa i företaget och jag hoppas verkligen ni kommer tycka att detta är lika roligt som jag tycker det är!

Vår instagram är för tillfället tråkig men inom en snar framtiden kommer den livad upp!

Likes

Comments

Precis lagt mig i sängen efter att ha fått ett städryck vid halv elva. Ni vet, hela rummet är upp och nervänt och man hittar varken det ena eller det andra men nu så är allt rent och fint. Har säkert lyckas städa bort något samtidigt. Innan mitt lilla ryck satt jag och skrev på en psykologiuppgift om de olika perspektiven, Freud och Pavlov. Kul? Nja. Intresssant? Ja! Att veta hur vi människor fungerar och agerar på olika sätt i olika situationer är rätt intressant. Själva uppgiften i sig är dock inget att leka med ;)

Hade även träning idag för Pernilla Bjur. Jag har endast ridit Qalle en gång sen jag kom hem och innan det har en annan tjej tagit hand och ridit honom. Annan känsla är det, vet inte om det är positivt eller negativt än så länge men jag tragglar vidare med det jag vet vi behöver jobba på. Ställer massa frågor i min ridning, hur jag ska påverka rätt för att kunna göra rätt på hästen och forma honom rätt. Om ett halvår så hoppas jag på en hyfsat stor förändring i min ridning som kommer påverka oss som ekipage positivt. Är faktiskt väldigt sugen på att träna massa i vintern, lydnad och styrka står högst upp!

För någon vecka sen beställde jag denna sadelgjord från Kentucky Horsewear med fårskinn. Mitt lilla fullblod har jag insett får lätt skav så förhoppningsvis kommer denna gjord att ändra det!

Likes

Comments

På en helt underbar plats med en helt underbar person❤️

Likes

Comments

Åh, här kommer vår första programridning. Red LB:1 programmet som jag endast tränat på 2-3 gånger på innan denna start. När vi kom fram till tävlingsplatsen så håller de på att köra på crossbanan som ligger i närheten och håller på att provskjuta inför älgjakt och allt sånt. Min älskade lilla häst som har visat att det inte är kul med konstiga miljöer skötte sig exemplariskt. Det enda som var var när vi lastade ut och han hörde alla ljud, gick med honom några varv innan vi börja sätta på all utrustning och red fram och han var lugn. Väl inne på banan och dressyrstaket som han aldrig sett innan och regnet som öste ner, så var han lika lugn. Både mamma och jag var i chock, haha.

Likes

Comments

Utöver hoppning tränar jag även dressyr lite då och då för Pernilla Bjur. Jag är ju trots allt både dressyrryttare och hoppryttare och en stor del i min ridning består av lättare dressyrridning. Här var det senast i augusti som jag tränade för Pernilla och det var den bästa känslan någonsin, dock gör Qalle sig inte rättvis på filmen. Han var helt, helt gudomlig att rida och sen dess har jag haft samma tänk i min markarbetsträning och upplever honom mycket mer lösgjord. Skönt när man känner en positiv förändring!

Likes

Comments

Nu så börjar jag äntligen få igång min youtube och alla klipp, först ut får bli denna lilla övning som jag älskar, den kända 5.5an. Travbom innan kryss, 5.5m till oxer som vi höjde upp lite i taget och som max låg på 110cm

Likes

Comments