Header

God förmiddag på er, när detta inlägg publiceras sitter jag förmodligen i skolan och har mina sista lektioner innan lång ledigt. Som ni nu förstår är detta ett tidsinställd inlägg och på något sätt känns det konstigt att skriva ett inlägg som ska publiceras i framtiden men jag skriver om dåtiden som ändå är nutiden, hängde ni med, haha? Jätterörigt och jag bara babblar på om inget alls.

Hur som helst, igår red jag Qalle, även i förrgår, på ett nytt bett vi köpte i söndags. Ett eggbett i samlingen fick det bli. Jag har tidigare berättat om att Qalle är känslig i munnen och får sår på ett vanligt tredelat samtidigt som han fungerar bäst på det, jag har varierat mellan det och baucher. Men (det stora menet som alltid finns) i fredags när jag tränade för Tord så sa han att Qalle såg framtung ut med baucherbettet och jag har inte haft en bra känsla på 2 veckor men inte kunnat sätta fingret på vad felet var, nu fick jag svaret och eftersom jag inte kan rida enbart på det tredelade och jag heller inte vill rida med ett bett som gör honom framtung fick köpa ett nytt som vi ska testa oss fram på hur det fungerar.
Dessa två senaste ridpassen har jag ridit på det nya bettet, jag upplever honom inte som framtung och än så länge verkar han inte få sår. Tror ni att vi har hittat det rätta bettet i kaoset bland bett? Jag hoppas verkligen det! Jag ska även bjuda på några bilder mamma tog på oss, helt otroligt hur fin Qalle är!

Mammor och teknologi på sista bilden, haha. Men jag visar upp den ändå för jag tycker han är så himla fin på den bilden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tänkte gör en sån för en gångs skull, min helg i bilder. Eftersom det är smidigt och inte så mycket text behövs skrivas egentligen.

I lördags jobbade jag och mitt hjärta och bästavän; Lydia. Vi hade en heldag på pappas jobb där vi tog bort 13 000 etiketter för hand, helt sjukt men det gick fort. Sedan satte vi alla 13 000 flaskor på ett band där de fick nya, rätt etiketter.

I går åkte familjen till Söderköping, smultronstället och åt glass. Min glass är den till vänster som var riktigt god om man gillar choklad. Danijel var med oss, hans glass är den till höger och den var gudomlig, jag var sugen på kolasås och så tog han den glassen jag tänkt ta så jag tog en annan och åt från honom istället. Efter det åkte jag med honom hem, kollade på hockey och Pirates of the Caribbean. Den nys filmen släpps på onsdag och vi ska se den så vi har lite film marathon just nu. Så nu vet ni mina planer på fredag- bio med hjärtat, vi ska även äta på restaurang. Allt detta för att vi häromveckan firade 1 år ihop och vi har inte haft tid förrän nu. Bådas schema går i 110% ungefär och våra ledigheter går omlott, som ni förmodligen redan vet. Jag fick ligga i hans famn i många timmar igår, så uppskattat❤️

Likes

Comments

Haha ja ni, vad ska jag ta mig till? Min frånvaro här blir visst sämre och sämre och jag lovar saker som jag inte håller men ni har förmodligen redan blivit vana vid det här laget. Jag får väl ha som ursäkt att det är mycket i skolan, mycket hemma och mycket med vänskap just nu, alla käftsmällar man kan få har jag åkt på. Ni som känner mig eller kanske har fått en uppfattning av mig vet att jag är en driven person och kan oftast skaka av mig skit men nu har det varit alldeles för mycket, kroppen säger ifrån faktiskt.

Hur som helst så var jag iväg och tävla i helgen, dressyr i lördags och hoppning i söndags. Dressyren arrangerades av Linköpings fältrittklubb och var i Tollstad, jag startade en LC:2 och en LB:1. Jag har haft dåliga känslor i ett par dagar när jag ridit Qalle och tyvärr höll den känslan i sig. Qalle är väldigt känslig i munnen så det tre-delade bettet han fungerar bäst på nyper honom i munnen och han får sår, baucher bettet upplever jag att han blir framtung på och hackmore ännu mer framtung och dessutom så stegrar han. Hur som helst red jag på det tre-delade så han var superfin och lösgjord däremot hade vi ingen framåtbjudning. I LC:2an red vi dock ihop 65,167 % och slutade på en tredje plats av 40 starter och i LB:1an red vi ihop 71,4 % och slutade på en andra plats. Hur kul som helst!

I söndags däremot hade vi plockepinn... Två rivningar i 90 cm och fyra rivningar i 100 cm. Tråkigt faktiskt. Konstigt nog hade jag en bättre känsla i 100 cm. När man haft en tråkig tävlingsdag så hade jag ändå turen att min älskade pojkvän var där, hade saknat honom massor och saknar honom idag med! Igår skulle vi ha firat vår 1 års dag men den fick vi fira på två olika håll då jag har mycket i skolan och D vill vara hemma och vila upp sig efter att ha haft en intensiv jobbvecka. I helgen ska jag jobba och då är han ledig, förstår ni vår besvikelse att vi inte kommer ses ordentligt förrän om två veckor? D jobbar nämligen natt och helg så att få ihop våra träffat är ibland inte det enklaste. Jag hoppas dock att jag kan åka till honom efter jag har jobbat, skulle behöva ligga i hans famn ett par timmar!

Annars då, utöver tävlingar? Jo, denna vecka har jag tre nationella prov, två redovisningar och en hel del tvål att producera. Jag har testat göra flytande tvål men än så länge är resultatet inte klart. Bildas geleklumpar så jag har hällt i ännu mer vatten så får jag se imorgon hur det ser ut. Eftersom tvålarna inte innehåller några konstiga eller farliga kemikalier kan det bli så att resultatet blir annorlunda men användbart. Jag tänker mig att det är bättre att använda en naturlig gjord tvål med konstig konsistens än en tvål med farliga kemikalier med en fin konsistens, eller hur tänker ni?

Likes

Comments

God förmiddag! Jag sitter omringad med papper och teknologi; rapport skrivning it is. Jag är faktiskt fortfarande hemma då jag har sovmorgon och börjar 12,10, om några minuter ska jag dra mig mot skolan och ha mina två lektioner innan jag åker hem och fortsätter där jag avsluta- plugg. Den här veckan består av hur mycket plugg som helst, nämligen två rapporter, nationella prov, naturkunskapsprov och förmodligen massa annat kul. Jag får ,som tidigare nämnt, kortslutning i huvudet när det är så mycket saker igång samtidigt och det är väl därför bloggen hamnar i kläm.

I övrigt denna vecka med skola så har jag hoppträning på onsdag och tävling hela helgen, både dressyr och hoppning. Jag tävlade i lördags med jättebra resultat så jag hoppas att jag hinner med att publicera filmerna och skriva om resultatet idag och sedan publicera alla andra tävlings och tränings filmer, puh, det finns en del att göra helt enkelt.

Likes

Comments

Jag har massa att berätta och visa er men ingen tid över, denna vecka ska jag försöka beta av alla saker. Just nu sitter jag iallafall i fiaten och övningskör, ska till pizzerian :)

Likes

Comments

Hej på er!
Jag känner mig mer motiverad idag, som alltid efter att ha fått fokusera mig på att göra det som jag tycker är roligt; producera tvål. Så jag tänkte bara påminna er om att jag har 14 st nyproducerade tvålar hemma, dessa ska lagras i 4-5 veckor då de nu har för högt pH-värde. Men jag tänkte göra så här att de som är intresserade av att köpa en tvål kan förbeställa genom att kontakta mig på mejl, genom att kommentera eller hur ni än får tag på mig. Doften är Ylang ylang och det är en stor favorit!

Likes

Comments

Hejsan, jag ligger i sängen och smuttar på en druvsocker för att få kroppen åter i balans. Jag började nämligen känna mig illamående och då hjälper druvsocker.

Idag har det varit en sån dag där jag har pluggat hur mycket som helst men ändå inte kommit igenom hälften. Denna vecka är en tuff vecka tyvärr men det passar ändå bra med tanke på att Qalle har små sår i munnen som behöver läkas ihop. Jag satte ihop ett hackamore som jag har tänkt använda på honom lite då och då för att avlasta munnen och låta den vila. Jag har aldrig testar hack på honom så jag får se om det bär eller om det brister, haha.

En snygg Qalle från en hoppclearround förra veckan, love him❤️

Likes

Comments

Två superdåliga bilder från helgen men jag måste bara kika in och säga att jag var iväg och tävla idag (söndag) och slutade på en 5e plats med 68,833% i LC:2 och en andra plats med 73,929% i LB:1, förstår ni vilken häst jag sitter på? Verkligen inga stora klasser men att kunna rida ett helt program utan att stegra, utan att krångla är en helt underbar känsla. Jag ska få upp filmerna så fort som möjligt.

Nu måste jag kanske sova... 🙊

Likes

Comments

Det är mycket som uteblir ifrån bloggen, ni vet inte allt om mig och jag tycker det är svårt att berätta allt också. Men just i skrivandes stund så sitter jag och är ledsen och undrar vad exakt jag gör för fel och då är jag inne på ämnet kring vänner.

Jag ser varje dag bilder och filmer på folk som jag själv umgåtts med, som alltid ser ut att ha så kul utan mitt sällskap. Jag vet inte om jag har några personer som jag kan kalla för mina vänner, på ett eller annat sätt så blir jag inte medräknad eller sårad av de som jag trott sig vara mina vänner, eller så helt enkelt tappar jag kontakten med de som förstod mig helt och hållet och någonsin stod mig nära. Jag har liksom vuxit upp med få vänner och de vänner jag haft har jag verkligen uppskattat, nu på senare tid inser jag själv hur mycket jag blivit bortglömd eller sviken. Under mellanstadiet tappade jag de första vännerna, alla gick emot mig och mobbade mig. Jag hittade några personer som jag har kunnat kalla för mina vänner och som jag gått igenom mycket med. Jag kom upp till högstadiet, hade kvar några vänner, kom in i ett nytt gäng och börja liksom kunna ha kul igen. Samtidigt så tappade jag de personer jag stått nära. Iallafall, under högstadiet så kom jag fram till att jag vill inte bara umgås med dessa personer bara i skolan så jag föreslog olika saker, de som kunde var med och de som inte kunde kanske var med nästa gång. Jag kände att jag äntligen fått vänner. Sista året på högstadiet började jag bli mer och mer utanför dessa personer, helt plötsligt började de planera saker utan mig. Alltså förstår ni, dem umgicks innan utanför skolan men nu ännu mer och kanske för att jag "tvingade" ihop alla att ses utanför skolan, de blev ett starkare gäng och jag blev mer utanför. Än idag är det så och det dårar mig. De personerna jag gick ihop med i 3 år i högstadiet fixar ihop saker och umgås utan mig, jag är inte en del av dem.

Nu på gymnasiet har jag ingen, det finns ingen jag vill umgås med och jag känner inte att jag har någon vän. Qalle och D, de två umgås jag med för de är raka, de skulle inte svika mig. Fester pågår hela tiden, folk umgås hela tiden och under hela mitt lov har jag varit ledsen för jag är inte en del av dem. Vissa dagar påverkas jag inte av detta, jag är stark ensam och jag kommer komma långt men ibland vill jag ha en axel att luta mig mot men jag är ändå inte redo att kasta ut mitt hjärta till någon jag inte vet kommer såra mig eller inte. Jag avstår från olika aktiviter, Bråvalla är ett big no, varför skulle jag gå och kasta ut pengar på att göra någon annan lycklig när jag själv är missnöjd, varför skulle jag följa med och bada när jag bjudit in mig själv?

Jag förstår mig inte på människor, jag förstår inte hur folk är så trångsynta och inte ens kan fråga "vill du följa med?", om jag inte kan har jag ändå fått frågan och vet att de tänker på mig. Det skulle aldrig kunna hända nu.

Jag vet inte riktigt vad jag vill få ut med detta men jag tror att jag dels behöver skriva ut det för min egen skull och sen för att jag tror att flera sitter i samma sits utan kanske inse det själva. Sen kanske jag gör det för att jag hoppas att det är någon som tar åt sig och är medveten om att man behandlar en person på det sättet jag blivit behandlad. Haha, jag kommer så tydligt ihåg när jag fick skit när jag fråga varför inte jag blev medbjuden, det var tydligen mitt fel. Nej usch, jag har tappat hoppet på människor.

Jag tror inte detta kommer påverka mig i framtiden, jag tror jag kommer hitta personer som är äkta och bryr sig om en. Det får ta sin tid. Jag kommer inte vara ledsen över det här för alltid för jag tror att ju mer jag jobbar ensam, ju starkare kommer jag bli och ju mer kommer jag jobba och kämpa. En dag kanske jag sitter som deras chef och veta att jag presterade bättre.

Nej, nu ska jag ta vara på dagen och kämpa mig genom cirka 12 veckor till i skolan och sen ha ett ensamt sommarlov ;)

Likes

Comments

Nu har jag äntligen haft tid att lägga upp filmerna från förra helgen när jag var i väg och tävla dressyr på Qalle och blev placerad. Så här kommer dem!

Första klassen, LC:2.

Andra, LB:1.

Likes

Comments