Header

God eftermiddag på er! Idag började skolan vid 11,40 och hade två lektioner så jag har redan slutat, skönt! Oturligt nog kom jag för sent till skolan för 1, jag råka ligga i sängen och kolla på foder till Qalle lite för länge... 2, diselslangen på moppebilen lossnade vilket gjorde att jag fick stanna och skruva dit den, hade inte den lossnat så hade jag kommit i tid men nu blev det inte så...
Nu är jag på väg till en tjej som ska göra mina naglar, samma person som gjorde dem förra gången. Tre stycken naglar har lossnat och eftersom jag ska till London och Rhodos kände jag att jag ville ha nya, fräscha naglar. När det är klart ska jag plugga och packa, förmodligen packa mer än plugga. Jag har även i åtanke att försöka hinna rida. Det är dagens planer.

Två bilder från igår. En glad och pigg häst som fick beta!

Jag har även en fråga, eller typ massor av frågor, angående foder till smala hästar. Som ni vet har jag haft problem att få upp Qalle i hull. Vi har testat det mesta och varit hos honom för att se så att han är frisk, vilket han är. Nu har vi ett foder, en müsli, som är energirik men som det verkar går det upp i huvudet på Q.. Jag har inte kunnat leda honom för hand utan att han stegra. Vi fick även tips om riskli men hans aptit till det är måttlig. Jag har hittat en del foder från kraft nu som skulle kunna vara i intresse men har ni några tips om foder så får ni mer än gärna dela med er. Dela gärna med er om ni har några erfarenheter av det fodret jag läst om. Visar det i bilder!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredagskvällen tillbringades ihop med min kusin, jag var sugen på att testa att på pinchos då jag har hört gott om stället men aldrig varit där. Jag gick ut därifrån och var positivt överraskad, trodde aldrig jag skulle bli mätt på tre smårätter men det räckte gott och väl och det blev även över. Inte första och sista gången jag är där troligtvis, hoppas på att få åka dit snart igen! Jag älskar den känslan när man blir glad av att åka ut och äta och längtar till det, det är ändå en speciell känsla när man vet att maten håller en hög standard och man kommer ut gladare.

Idag är en seg dag och jag räknar ner till nästa helg då jag och D åker till London. Sötaste killen som gav mig det i 18-års present ❤️ Helgen efter det bär det av till Rhodos och ihop med det har jag massor att göra i skolan. Hela kvällen igår gick åt till att plugga och jag har lite samma upplägg idag. Jag har saknat att ha en ledig helg hemma när inget är planerat och jag kan beta av saker hemifrån, var längesen jag hade en sån helg!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag vet inte om jag har berättat för er att jag var på bröllop för 3 helger sen, Danijels storasyster gifte sig i Södertälje. Jag fick inbjudan ganska sent, rättare sagt två veckor innan så att skaffa klädsel, present och allt inför det var tvungen att göras med väldigt kort varsel. Jag ska visa er bilder från den stora dagen men först ska jag visa er mina enormt snygga naglar som jag gjorde inför bröllopet, även ett par skor jag köpte inför bröllopet som jag kommer kunna ha i evigheters evigheter ungefär.

Likes

Comments

Godkväll på er, jag antar att hälften av er sover och resterande vet jag inte vad ni gör, förmodligen något mer intressant än mig. Jag skriver en inlämning om min egna historia, alltså rätt onödigt eller? Jag läser alltså historia nu i trean och vi börjar med denna inlämning som inte alls känns som historia, snarare en självbiografi. Jaja, man gör det man blir tillsagd. Men jag retar mig på det, speciellt eftersom vi max kan få E på det. Waste of time.

Hela min dag har gått åt till att skriva på olika inlämningar. 3 veckor i skolan varav 2 inlämningar ska in på fredag. Jag höll på att skriva imorgon men tyvärr är det inte fredag än. Räknar ner dagarna tills jag får träffa D, saknar hans famn som vanligt. Hur som helst, tillbaka till min dag! Jag hade en lektion idag som kändes onödig. Målet är att skriva klart denna j*kla historiauppgift för att kunna fokusera mer på viktigare saker. Qalle var (tyvärr) fått vila både måndag, tisdag och onsdag. Idag fick han dock komma upp till paddocken och käka några timmar. Juste, han ska heller inte till veterinären för att skära bort en ink utan istället ska den behandlas med någon salva eller något liknande. Han kommer därmed få vila 1 vecka ungefär då inken tydligen ska typ explodera till ett sår och falla bort. Jag förstod inte allt men något sånt, haha.

Selfies verkar vara min nya grej så jag bjuder på ett par till!

Likes

Comments

Äntligen är det min tur att fylla 18. Inte för att jag känner någon skillnad även om jag känner en större frihet. Det känns som det är nu livet startar, det är nu jag kan börja göra saker utan mina föräldrars tillåtelse. Eller en del saker lär jag behöva fråga men jag behöver inte be dem att beställa dittan eller dattan utan sånt kommer jag kunna göra själv.

Min morgon började med att familjen kom in och sjöng för mig och gav mig paket. Ett superfint halsband från Tomas Sabo, älskar det! Jag tänkte ta på mig det imorse men mina naglar är typ en halv meter, speciellt när man ska göra plottriga saker så det fick stanna hemma.

Något som ändå är enormt tråkigt är ju ändå vädret, jag menar, det slutar aldrig regna?! Usch för det!

Likes

Comments

Godmorgon och god måndag. En ny vecka är igång och jag börjar vänja mig vid att gå till skolan och ha mina ensamdagar. Jag räknar som vanligt ner och idag är det endast en dag kvar tills jag fyller 18. Förstå att imorgon är dagen jag blir 18. Fort tiden går..

Tänkte göra ett veckoschema här, för att ni ska få en uppsikt i vad jag ska göra.

Måndag: Q ska ridas i paddocken, Pebban ska longeras. Jag ska även beta av lite skolsaker.
Tisdag: Samma upplägg som dagen innan med Qalle. Skolarbete
Onsdag: kliniken för att skära bort en sak på Q
Torsdag: antingen onsdag eller torsdag, beroende på när vi får en tid
Fredag: longera pebban, Qalle vilar.
Lördag: fira mig, Q vilar
Söndag: troligtvis vara med Danijel

Hade tyvärr inga bättre bilder, men Zigge duger gott och väl!

Likes

Comments

Och då har vi kommit in i september, fort tiden går. Räknar neråt till veckan i Rhodos och Danijels resa han bokat, det om något kommer bli spännande.

Hur som helst, igår åkte jag till mitt hjärta efter lite om och men, haha. Vi startade en diskussion som urartade sig och sen drog han och hans kompis till Max i mjölby (notera att båda bor i Motala) så de ätit så kom de och hämtade mig. När vi kom fram till Motala så gick vi, alltså hans kompis och danijel och jag, skilda vägar. Danijel och jag tittade 6 avsnitt av vår (min) favoritserie The Following på mindre än ett dygn, hehe. Idag beställde vi pizza från la regina i Motala, de måste ändå ha den bästa pizzan!?! Eftersom jag fyller på tisdag (!!) så firade vi idag då vi troligtvis inte kommer ses just dagen jag fyller.

När jag kom hem runt klockan fem fixade mamma iordning i stallet medan jag vilade, när hon var klar sadla vi Qalle och Nalle, ja, Kalle den nye har fått ett nytt smeknamn, och begav oss ut i skogen för ett skritt-tur. Qalle var en odåga och skulle självklart lära Nalle alla dumheter man kan komma på... På hemvägen skötte han sig riktigt bra och vi avslutade med att galoppera på åkern. Vi har ju även två ponnyer i stallet varav en ska komma igång lite mer så jag tog tjuren i hornen och longerade henne. Hon är lika mycket odåga hon, riktigt vig i kroppen för att ha de extra kilona hon har. Pebban, som hon kallas, blev riktigt trött eftersom hon tröttade ut sig själv genom att vara mer i luften än på marken. Jag hoppas jag hinner longera henne imorgon med, jag måste verkligen få iordning på livet och alla rutiner så vore perfekt att longera henne 3-4 gånger i veckan i ungefär en kvart.

Just nu då? Jo, nu sitter jag i sängen och har planerat att jag ska blogga, fixa något tidsinställt och sen kolla klart ett avsnitt av Prison Break. Låter väl som ett bra avslut på denna lördag?

Likes

Comments

Gud vad fort tiden går... skönt det för den delen. Om mindre än en vecka fyller jag, om drygt 3 veckor har Danijel planerat en födelsedagspresent och om drygt 4 veckor sitter vi på ett flygplan mot Rhodos ❤️

Något annat som går fort är dygnet, det ni förmodligen inte visste är att i tisdags fick vi hem en ny häst! Inte till mig dock utan till mamma så äntligen har jag någon jag kan rida med.
Kalle som han oturligt nog kallas är en 17 årig arabkorsning. Supersöt liten sak, haha.

Idag ska Qalle och Kalle bli skodda. Jag ska plugga och städa rummet och förhoppningvis rida med. Jag måste verkligen komma igång nu!

Likes

Comments

Hur underbart ser inte detta ut att vara? Räknar ner till detta med! Jag hoppas verkligen att vädret är bra när vi är där, vore rätt tråkigt annars.

Likes

Comments

Godmorgon! Andra skolveckan är igång, lektionerna är som vanligt, vi har redan fått två läxor och även nollningen är inne på sin andra vecka. Jag är fortfarande totalt ensam men har börjat vänja mig och börjar acceptera att det är så det är. Jag räknar ner tills jag tar studenten och slipper allt och kan vara med Danijel på heltid. Vi hoppas på att ha en lägenhet när jag tagit studenten, om vi fortfarande är tillsammans då vill säga.

På tal om Danijel så har han och jag gjort något som relaterar till rubriken, nämligen bokat en resa till Rhodos i slutet av september. Dessutom har han bokat någon weekend 22-? Sep. Jag vet inte ens datum, vet inte vart vi ska eller något. Även om jag inte vet någonting så kan jag skratta mig lycklig som har en pojkvän som planerar överraskningar. När man tror att han inte kan bli bättre så slår han till igen. Älskar den människan!

Jag har återigen massa att berätta för er och massa bilder att visa. Men tills visare bjuder jag på tre bilder på mig själv, mittersta är från idag och representerar dagens klädsel. Snart ska jag till skolan, innan det ska jag försöka hitta bilder på hotellet vi ska bo på och visa er!

Likes

Comments