Header

Lystring! jag har en sak att berätta. För några dagar sedan fick jag veta att jag har dyslexi. Först tänkte jag bara, vad bra då får jag extra tid på tentor osv om jag någonsin kommer in på en utbildning jag vill gå. Men sen tänkte jag efter, och kände att det här är ganska sjukt. Jag är 20 (haha jag är 19 har inte fyllt år än) år gammal och får veta att jag har det. Jag har gått igenom alla skolår, all ångest och panik över att jag inte lär mig lika snabbt som alla andra, alla känslor över att känna sig som en komplett idiot som bara inte får in ordglosorna i huvudet, eller paniken av att lära mig ett helt tal utantill- för det gick inte. Aldrig någon annan förklaring än att "jag har läs och skrivsvårigheter" och "problem med arbetsminnet". Tack som fan till första logopeden jag träffade när jag var 15 år. Hon kunde inte se att jag anpassat mig så bra med mina problem med dyslexin att jag hade kompenserat för att de inte skulle märkas. Det var som att hon knappt fattade vad jag gjorde där. Så jag fortsatte under hela gymnasiet att känna mig ganska korkad. Jag märkte att jag inte förstod och kunde som alla andra men jag lärde mig att bara gilla läget. Jag kanske var snäll, rolig och en bra kompis. Men jag skulle aldrig vara den som folk ber läsa ens engelsktexter. För jag var inte lika smart som alla andra. Mina betyg är fel satta för jag hade inte tillgång till rätt material när jag pluggade. Jag kommer idag knappt in på något jag vill gå, säkert på grund av den anledningen. Jag är tjejen med dyslexi som lärarna fullkommligt sket i ;) tack !


​I trean

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag kan inte sova själv i lägenheten på kvällen för det är för läskigt. Varje knastrande ljud ger mig hjärtklappning. Betalar hellre Rasmus uber hem än att ligga där i sängen lite svettig av nervositet. Men till saken hör också att vi bor i ett mystikt industriområde. Så trots låsta dörrar känner jag mig otrygg, som att nån ska klampa in och göra mig illa. Vad gör man??

Har planerat in fem tusen saker jag ska göra innan 20 januari. Det är så mycket att jag inte riktigt vet i vilken ände allt ska bli av men. Stressande är det i alla fall, och märkligt. Jag har alltid (okej bara ofta/ibland) långa to do-listor, som jag betar av punkt för punkt i typ en vecka. Sen är jag klar och det känns bra. Men typ Rasmus har inte alls så? bara en sak ibland. Varför har jag så mycket to do-saker och han inga? är det könsroller? haha jag vet inte. Allt jag vet är att jag går till läkaren, banken osv väldigt mycket oftare än han. Kanske också för att jag ÄLSKAR struktur och kontroll och sånt där tråkigt. Älskar att få boka av listor med vad man har gjort.

Jag ska upp om typ 4 timmar och gå till en logoped. Skulle ha somnat för 4 timmar sen men som sagt är det svårt i denna lägenhet. Bort långt ner i huset också, känns som att nån skulle komma åt mig om de bara hade en stege typ.

Förra veckan sög. Jag gjorde två väldigt jobbiga saker som jag bär tungt på och får flashbacks av hela tiden och jag hade väldigt mycket pms. Ville inte äta min medecin pga förra gången jag åt den fick jag så pass illa bivärkningar att jag nästan spydde (hela dagen) och var tvungen att sjukanmäla mig. Hade dessutom ont i bröstkorgen förra veckan och det blev bara värre och värre. Så nu ska jag till vårdcentralen.

Nu kommer Rassi hem äntligen kan jag sova!!!!!!!

  • 6 readers

Likes

Comments

Nu ska jag berätta om något som har varit sämst senaste halvåret: mitt hår. Det började med en frisör som färgade mitt hår åt det röda hållet och efter det blev det bara värre. Jag blev nämligen väldigt missnöjd men vågade inte gå tillbaka (vilket jag skulle ha gjort) så jag köpte en blondering på HM. Gick hem och skulle färga. Då blev jag orange. Alltså orange orange....

Sen klippte min kompis mamma mig mycket kortare. Gillade den klippningen mycket, rakt och kort. Denna hårfärg skulle jag haft än idag om inte ..... en frisör kom fram till mig på stan och frågade om han fick färga och klippa mitt hår. Jag ba hmm detta är lite konstigt men okej. Vi kör. Så färgade de mitt hår så det var blondt äntligen. Meeeeen då istället så klippte de upp det till någon slags märklig bollfrisyr. Jag är nämligen en såndär skön som säger "Nej men guuud gör vad ni vill med mitt hår!!!!!!!!!! det blir bra!!! ja bryr mig inte" HA om jag kunde gå tillbaka i tiden. Jag visste dessutom att jag ogillade det asmycket förut, så fattar inte varför jag tänkte att det skulle va någon skillnad nu. Aja. Jag blev blond men med världens fulaste uppklippta hår:

Mmmmmm vissa tycker det är snyggt, men jag avskydde det. Fulaste jag sett. Just nu funderar jag på att klippa det väldigt kort igen för att få bort uppklippningen. Det hade varit skönt. Har också funderat fram och tillbaka om jag ska färga det brunt, för den blonda färgen jag har just nu är typ ganksa mycket mot det gula. Det är ju så med blondt hår, man måste underhålla det med silverschampoo osv för att försöka ha kvar samma färg. Men det är svårt och silverschampoo är uttorkande. Har Löwengrips care&color dock, det är typ ganska bra. Just nu ser mitt hår ut såhär:

Det ser endå ok ut. Men tror jag ska be en kompis klippa bort uppklippningen så är man liksom färdig med den. Saknar mitt hår från dessa tider😭

  • 27 readers

Likes

Comments

Jacka från acne/ Linne Rodebjer

  • 28 readers

Likes

Comments

Att uppleva PMS kan nog många kvinnor göra ibland. Många känner sig lite nere eller känslosamma, kanske lite sugna på chocklad. Lite gråtiga. Men det är ingenting jämfört med den PMS man kan få som man får medicin för. En månad är ungefär såhär: Bra i början. Jättekul. Fram tills 1. ägglossningen. Vad händer här? jo, ett ägg ska bli befruktat av spermien. Oftast märker folk inte detta, för i vanliga fall passerar det utan att man ens vet om det. Men för någon som lider av PMS eller PMDS så är detta början på ett svajigare mående. Tack vare alla hormoner. Tecken är som vanliga PMS symptom, känslig och lättirriterad. Ibland kan jag må fruktansvärt under ägglossningen. Då tar jag min medicin i flera dagar. Tyvärr är det oftare som den är jobbig, än att den går förbi utan problem. Sen efter det så kommer en lugn period på kanske en och en halv vecka. Men sedan kommer nummer 2. Veckan innan mens. Detta är alltid hell on earth. Då känner jag mig aggressiv, gråtig, orolig, drömmer mardrömmar, har mycket ångest och allt känns hopplöst. Då äter jag min medicin i kanske fem dagar. Medicinen hjälper, men jag känner mig fortfarande avstängd.

Såhär är det för mig mer eller mindre varje månad. Om jag dessutom mår dåligt över annat en period blir det så himla jobbigt för då har jag egna problem + pms- problemen. Så man kan känna sig väldigt förrivrad över vad det är man mår dåligt över egentligen. Är det hormoner eller något annat?

Likes

Comments

I början när jag köpte min första highlighter använde jag det väldigt mycket. Ovanför kindbenen, ovanför ögonbrynen, på armorbågen och på näsan. Men nu känns det som att jag mest ser svettig ut med en massa highlighter. Däremot Glossy looken tycker jag är himla nice. Bara dra på läppglans på ögonskuggan så är det klart typ. Brukar inte ha det jätteofta för det blir ganska kletigt, men fett lätt sminkning att testa om man har läppglans hemma.

  • 32 readers

Likes

Comments

Kanske är det för att jag plötsligt skäms över musiken jag lyssnar på,
eller mitt plötsliga intresse för något annat, något mer
eller det att jag vågar slappna av
Men plötsligt kändes det som att du var min motpool,
att du inte längre uppskattade det jag var
som att jag försökte vara någon annan,
fast jag kanske egentligen var trött på det allvarliga,
det viktiga, det man fascinerat diskuterar över kaffe på ett café
Jag var fan trött på det,
och jag ville bara iväg ett tag.

  • 33 readers

Likes

Comments

Köpte denna jacka second hand på tradera för runt 500 lappen. Men det är fläckar på armarna och den är ganska använd. Men otroligt skön! ska lämna in på kemtvätt. 🌸🌸

  • 34 readers

Likes

Comments

På vår balkong i Hong kong. Det regnade men var endå varmt som i en bastu😤

<333333 världens bästa par ! och Clara längst ner

  • 41 readers

Likes

Comments

idag snurrar lite olika saker i mitt huvud, då kan det vara skönt att göra en lista tycker jag.

• Det sög på jobbet igår när jag blev satt i kassan bara för att de tyckte att jag inte var "kunnig nog" att tömma frysen som precis hade gått sönder. Helt allvarligt. Är med om sånna saker ganska ofta på jobbet. "vad ska vi låta ebba göra nu?" kan de säga om mig fast jag står en meter bakom. 90% av de som jobbar där är män. Host host.

•Jag gjorde typ den dummaste grejen nånsin häromdagen, när jag just hade fått lön och var på browsa-i-timmar-efter-en-väska-man-bara-ish-har-råd-med mode... köpte då en Louis Vuitton (second hand). När den kom visade det sig att bandet så kort att man kunde ha den på axeln. Inte korsat över bröstet utan liksom på ena axeln, detta kan vara snyggt om väskan är stor men den här är väldigt liten. Kände mig som världens största idiot och måste nu betala en massa pengar för att skicka tillbaka den.

•Stranger things på netflix är så otroligt spännande och läskig serie!

•Snart kommer min första (jag har ibland två st på en månad) eventuella pms period och jag börjar räkna ner dagarna till att allt kommer bli hemskt igen :( Ska skriva ett ordentligt inlägg om detta tänkte jag. Men har inte funderat klart på hur jag vill strukturera det hela.

Vill bara tillbaka till landet. Det hade varit så skönt. Men jag ska till Ängsholmen nästa vecka i flera dagar 👽👽👽👽👽

  • 42 readers

Likes

Comments