Tänkande

är de medvetna processer som ständigt pågår i människans psyke. Tänkande är en del av kognitionen. Främst avses processer relaterade till minne, föreställningar och förståelse av sinnesintryck. Tänkandet behandlar den information som människan absorberar, och löser problem samt fattar beslut.


Ibland stannar jag upp och försöker tänka på allt runt omkring mig. Ofta vill jag få svar på något speciellt eller så hamnar jag i min egen lilla värld där jag inte hör annat än vad jag själv tänker. Det kan ju bli så ibland att man bara försvinner bort i sina tankar, antingen har man alldeles för mycket i huvudet eller så känner man att det är ett sätt att koppla av på, det gör i alla fall jag och de händer mig för ofta att jag kopplar bort allt för att hamna i min egna lilla bubbla. Det händer mig nästan hela tiden på kvällen när jag ligger i sängen och ska sova att mina tankar bara snurrar runt omkring mig och jag får svårt att sova.

Något jag tänker på ofta är dom där målen man sätter upp i livet något man vill lyckas med eller något man verkligen känner att man måste uppleva någon gång i livet. Jag tänker och tänker, nästan lite för mycket, och kan inte släppa taget om den tanke som jag precis fått upp i mitt huvud.

Ibland stannar jag upp för att kolla på allt runt omkring mig. Jag försöker skapa mig en bild av hur det ser ut så jag sedan kan minnas det. Ibland inser jag saker jag länge funderat på, allt tänkande får mig att förstå, förstå små saker som sedan hjälper mig att hitta mig själv som person. Allt tänkande får mig inse vad jag tycker om eller inte. Det får mig inse vad som för mig är viktigast i livet. Ännu vet jag inte vad jag vill göra i framtiden, ännu vet jag inte vad jag tycker om mest av allt, ännu vet jag inte och det kommer krävas en del tänkande för att en dag komma fram till vad som är jag. Men just nu trivs jag med att försvinna bort då och då i min egna värld.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HEJ DÅ

 1. avslutande hälsningsfras
  Synonymer: adjö (ålderdomligare, mer högtravande), hej (något vardagligare), farväl (högtidligare, mer högtravande), på återseende (en aning ålderdomligt)

  Något man borde säga när man avslutar något.
  ---------

  Jag valde att låta tystnaden sakta krypa fram över denna sida.
  Jag valde att istället för att läsa om min vardag höra ekot när någon klickade sig in på sidan som uppdaterades ONSDAG, 23 FEBRUARI,2017,13:48.

  Jag väljer att skriva detta för att berätta att jag inte sagt ett HEJ DÅ utan väljer istället att ta allt i min egna takt istället.
  Jag väljer att skriva sånt som för mig är intressant sådant som jag
  gärna skulle vilja läsa.
  Jag väljer att avstå från att försöka bli som andra, väljer att inte försöka få allt se perfekt ut för det kan inte alltid vara perfekt.
  Jag väljer att ge detta en chans genom att göra en ny start där jag själv väljer om jag vill lägga ut ett inlägg
  eller om jag vill låta tystnaden för en gång skull krypa fram och då väljer jag om det blir ett HEJ DÅ
  eller inte.

  Jag kan inte lova att det kommer bli intressant.
  Jag kan inte lova det kommer vara perfekt.
  Jag kan inte lova något.
  Jag kan bara vara mig själv.

  ----------

  Det kan inte alltid var perfekt för livet är fullt av motgångar.
  Men livet är också fyllt av allt det där vackra som man har runt omkring sig.
  Det finns stunder i livet man vill ta vara på lite extra och de stunder man önska kunde försvinna.
  Man har mål man vill nå upp till.
  Man har en start och ett slut och mitt i allt så inser man ofta något, det har jag gjort!

  Jag insåg vad som för mig var viktigast i livet.

  Jag insåg att det inte är viktigt för andra att få veta vad jag åt för frukost, eller vad jag valde att ha på mig för kläder. Därför tog jag beslutet att skriva då och då om det som för mig låter intressant som jag vill dela med mig av. Det som för mig är JAG.

Likes

Comments

Hej!

Det är nytt år och det har snart redan gått 2 månader på det nya året och detta är mitt första inlägg. Men när jag skrev mitt sista inlägg för 2016 och sedan vaknade upp till 2017 bestämde jag mig för att jag helt enkelt ville ta ett långt liten break från bloggen och bara ha lite fokus på annat, dock så är bloggen inte något som tar upp så mycket tid i min vardag då jag inte har detta som något jobb eller liknande då jag är 16 och precis börjat gymnasiet. Så det är inte direkt så att jag känner mig tvingad till att blogga ofta men det kan ändå sätta en liten press innerst inne då detta är något jag tycker är väldigt kul att göra vid sidan av allt annat. Jag tänker inte be om ursäkt för att saker och ting inte uppdateras här då jag valt att fokusera på andra saker som skolan då jag som sagt precis börjat gymnasiet och inte vill lämna det åt sidan för jag har gjort det misstaget en gång och det fick jag för när jag gick sista året i grundskolan. Just nu är jag faktiskt hemma från skolan vilket jag var igår också då jag mått väldigt illa det senaste men jag har vilat upp mig och ska tillbaka till skolan imorgon igen.

vad har jag för planer 2017 då? helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag har för planer, jag har inte gjort upp något speciellt schema för detta året utan tar mest dagarna som dom kommer. Det jag vet nu som faktiskt har planerat sen länge är att jag och tre kompisar ska till Stockholm i maj och att jag ska iväg och resa i sommar med mamma och familjekompisar. Sen låter jag resten bara flyta på och händer det något spännande så gör jag ett beslut om att skriva det här. Det är alltid kul att hålla familj och vänner uppdaterade om vad som händer om jag är ute och reser eller liknande.

2017 har visat en ganska bra sida såhär långt och det hoppas jag att det fortsätter göra. Nu ska jag sätta mig och göra lite skolsaker.

Vi bloggas någon mer gång.Likes

Comments

December är snart slut vilket betyder att 2016 snart är över och vi börjar om på nytt igen. Nytt år nya möjligheter. Det här året har varit både bra och dåligt och det har blivit många skratt många skrik och många tårar. Året började lugnt sen blev det bara mer och mer sen blev det lite lugnare sen blev det mer och mer och nu mot slutet har det varit väldigt lugnt.

I mars åkte jag till sälen med min profilgrupp som jag hade i nian. Den resan va verkligen sjukt rolig då jag inte åkt så mycket skidor förut, nästan aldrig faktiskt. Det var roligt både att få åka skidor och att få vara där med profilgruppen då vi hade väldigt kul ihop.

sen blev det påsk och även lov och det var då det hände massor.. Jag var i Göteborg med mina kompisar, dagen efter var jag i Göteborg två dagar med mamma mina bröder och några vänner till oss som vi brukar hitta på saker med. Dagen efter vi kom hem från Göteborg åkte vi med pappa och Julia till Södertälje för att gå på tom titt och så sov vi där över natten och sen dagen där på åkte vi till Örebro och shoppade för att sedan åka hem.

Våren är en fin årstid då träden blommar upp igen och då bestämde jag och Hilma oss för att ha en liten picknick vid vattnet.

Jag och mina tjejkompisar hade även en underbar liten tjejkväll i mitten av april med lite plockmat tjejsnack och hade det bara allmänt mysigt.

jag gjorde även om mitt hår ;)

sen i maj tyckte jag och Hilma att det var dags för lite nya foton på bloggen så vi bestämde oss för att fota lite. Det var även då jag fixade en ny header.

Jag hälsade även på mina kusiner i Älmhult då vi tog en båttur och försökte fiska lite.

Sen gick jag ut nian också. Det var något av det stora som hände detta året, jag gick ut grundskolan och skulle senare efter lovet börja en ny skola.

sen blev det sommarlov och det började närma sig midsommar och då bestämde sig jag och mina vänner att det var dags för ett till besök i Göteborg men inte för att shoppa utan för att besöka Liseberg.

jag och några vänner hade även picknick i hamnen mitt i sommaren och satt och tittade på solnedgången.

jag var iväg och badade på finaste stället med både strand och pool men min nya baddräkt.

jag var också iväg några dagar till Stockholm i augusti med mamma Hampus Felix och några vänner till oss. Där shoppade vi och gick på grönan.

sen blev det september och skolan hade börjat och kanske två veckor efter att skolan hade börjat så åkte jag och mamma själva till Göteborg för att gå på musikalen Hair.

sen började det närma sig något jag och mina vänner väntat ett år på. Nämligen Justin Bieber i Stockholm. Så då var vi i Stockholm och shoppade lite samt var på konsert.

Sen gick jag bara i skolan utan att så mycket hände fram till slutet av november och halva december då jag blev luciakandidat.

alla dessa saker är stunder detta året som jag kommer minnas mest för det är dom som varit något extra. Något stort är ju också att jag börjat gymnasiet men det har jag skrivit ett inlägg om innan. Sen har jag också firat jul men ja hade ju en liten "kalender" som jag berättat lite hur jag firar. Jag önskar er alla gott nytt år och önskar er all lycka in i det nya året.

xoxo E.

Likes

Comments

​Nu är det jul igen och många av oss sitter framför granen med sina nära och kära. Men det finns dom där ute i vår värld som inte är en av dom som sitter framför granen med familjen, det finns dom som inte ens får vistas inne i ett hus där det är varmt. Visst det är sant, det är jul, det är den tiden på året som vi alla samlas med våra familjer för att få umgås. Men tittar vi riktigt noga så finns det barn vars föräldrar arbetar på julafton för att få i hop de pengar dem behöver för att få tak över huvudet och mat på bordet. Det finns dom som sitter ute i kylan och tittar på alla människor som skyndar sig för att dom är sena till ett julfirande. Det finns dom som sitter framför bordet med julmat men är rädda när dom ser alkoholen komma fram för det finns dom som inte kan behärska sig. Dom vet vad som kommer hända när mamma eller pappa tar första glaset fyllt med alkohol. Och vi vet detta innerst inne, jag vet, du vet. 

Jag tittar på min gran och ser alla julklappar och tänker att detta får jag när det finns andra där ute som skulle göra allt för att få stå bredvid mig och uppleva samma sak. Det finns dom som skulle göra allt bara för att få se en gran. Det där sms:et eller den där frågan "vad fick du i julklapp" kan vara enkel för vissa, men för andra sprider sig en oro i magen. 

så jag önskar er nu en god jul i hopp om att ni tänker extra på dom som inte har det som vi! På dom som har en enda önskan, att få fira jul, att få värma sig, att få tak över huvudet, att få mat eller att få umgås med sin familj. 

Likes

Comments

Idag är det dan före dopparedan och den hälsar vi i våran familj hjärtligt välkommen. Ikväll blir det uppesittarkväll med varmchoklad godis och annat gott. Och självklart kommer julskinkan fram på borden så vi får varsin skinkmacka. Det är precis som det brukar vara dagen innan julafton. Sen när Bingolotto är slut är det sängen som gäller, om man nu lyckas somna. När jag var mindre var jag alltid så spänd så jag somnade aldrig men nu är jag äldre och att sova är ju inte det största problemet precis.

Likes

Comments

Äntligen har jag tagit jullov och kan äntligen vila ut. Dagen började redan 8:15 med lite pepparkakshus tävling och sen avslutades med julföreställning. Efter att skolan var klar 13:00 gick jag och några kompisar ner på stan och åt lunch och gick sedan runt och kollade i affärer. Nu har jag kommit hem och lagt mig i soffan under ett täcke för jag fryser något fruktansvärt för ute är det kallt. Får se vad som händer mer idag än så länge har jag inga planer.

Här är vårt pepparkakshus vi gjorde idag

Likes

Comments

Trots att det är skola imorgon också kan man säga att det var sista dagen idag, det var i alla fall sista riktiga skoldagen. Imorgon i skolan ska vi pepparkakshus tävling och det var de jag tillbringade dagen igår till. Därför kom det ej ut något inlägg. Jag och fyra till var hemma hos mig för att baka alla delar som behövs tills imorgon från 15:30 till 20:30 ca. Vi får se hur det kommer bli antingen bra eller kaos.

Det är inte långt kvar till jul heller, på lördag smäller det. Dagen många väntat på, dagen vi alla stressat inför. Julafton.

Om det ej syns på bilden så är det Taj Mahal vi ska bygga.

Likes

Comments

Idag är det redan fjärde advent och julen är snart här och knackar på vår dörr. På lördag är det redan julafton, det känns som att det var igår det precis blev december. Helt sjukt hur fort tiden går. Imorgon börjar en ny vecka, sista veckan i skolan innan lov och jul. Ska bli så sjukt skönt att få en liten paus från skolan för jag är riktigt trött nu, tror också det kan beror på att jag blivit lite krasslig jag har tappt rösten och har blivit förkyld. Men men det är bara att kämpa på den sista tiden i skolan sen får jag vila så mycket jag vill fram tills januari.

Likes

Comments