Hallojsan. Nu är det 18 dagar kvar tills skolan börjar. Läskigt. Jag börjar 8:an. Jag kan inte fatta det. 8:an!?! Jag känner mig inte så gammal. Nu är det nästan på allvar... Två år kvar av grundskolan. Sedan gymnasiet. Visst gör man gymnasievalet i 9:an? Eller?

Jag har kollat på en MASSA ​Back To School videos på Youtube de senaste dagarna och är riktigt taggad.

Jag har börjat shoppa lite till Skolan, Jag har köpt ett pennfodral och lite pennor. Jag köpte även 2 Anteckningsblock. Dom ska jag här hemma på skrivbordet liggandes ifall jag ska plugga eller bara skriva ner någonting. Jag ska nog göra en "Back To school Supplies Haul". Där jag visar saker jag köpt till skolan. Jag älskar verkligen köpa saker till skolan och kontorsmaterial. Det är typ det bästa som finns att köpa. Haha.

Jag har inte häller sagt att jag har skaffat glasögon. Eftersom jag ser sämre på längre håll. Så det ska bli skönare att ha glasögon.

Jag vet fortfarande hur min nya klass ser ut. Jag har skrivit ett inlägg angående detta. HÄR kan ni hitta det. SUPER nervös och orolig om det där. Förhoppningsvis så blir det bra och att jag får veta snart. Jag har ju liksom kollat på Schoolsoft där klasserna kommer ut nästan varje dag. Iallafall varje dag i minst 2-3 veckor.

Vi börjar den 19 Augusti, när börjar ni?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hellu, Det va ett tag sedan sist. Jag har ingen riktig ursäkt. Eller, jag har varit på Resande fot den senaste veckan. Jag kom hem i Måndags.
Jag och min mamma åkte på en liten "roadtrip" ner till Södra Sverige. Så först åkte jag till mina kusiner i Norrköping. Där så stannade vi 2 nätter. Dagen vi var där spenderade vi på en utställning. Nämligen NASAs.

Så denna utställning var typ världskänd och den åker runt i världen och, ja visar saker. Så denna sommar var den i Norrköping. Den handlade om de första raketerna och hur allt har gått, och om hur det såg ut osv. Jag blev ganska besviken eftersom det var svårt att följa med och förstå. Vi trodde det handlade om ex. All mat, hur man kunde överleva. Gå på toa. All träning och sådant nybörjare grejor. Jag är inte direkt insatt i rymden och jag vet knappt något. Så för mig så var det svårt att förstå. De nämnde exempelvis olika namn som tydligen var världskända i denna bransch. Som jag inte hade någon aning om. Och de handlade om teknologi och mer avancerade saker. Så jag hade inte så stora förväntningar men jag blev ändå besviken.

När vi var färdiga kikade vi runt i en shop där man kunde köpa olika rymd/NASA saker. Där hade dem torkad mat, nyckelringar, pennor och vykort och sådant. Jag köpte 3 stycken vykort. 2 små och ett större. De små var bilder tagna från rymden på månen och Venus. Och det stora kortet var tagit från rymdraketen Apollo 17, de var en bild på Jorden. Så jag ska köpa ramar till dem och hänga upp dem på väggen. Jag tror det kommer bli bra.

Tog en del bilder när jag var där. Här är några av dem

Likes

Comments

​Hellu.

Idag tänkte jag skriva ett inlägg. Men så kom jag på, Vad ska jag skriva? Jag är helt enkelt uttråkad. Ja, jag uttråkad. Jag kan komma på många saker att göra. Som att ringa en vän, eller, gå till stranden? Eller, läsa en bok. Vilka ideer va? Men samtidigt tänker jag inte göra något av dessa saker för att jag inte har lust och tycker det vore konstigt att gå till stranden denna molniga dag. Ensam. Men jag borde göra något annat än bara sitta inne på mitt rum och kolla på New Girl ​En serie som jag verkligen älskar. Den handlar inte om övernaturligt eller innehåller en massa drama. Nää, En komedi Serie är så trevlig. If that makes sense? 

Hursomhelst så kom jag på en galen idé, Kanske göra videos. ​Become a Youtuber?? ​Och ja, jag vet att man inte bara blir en Youtuber, utan att man verkligen måste försöka och lägga ned tid, ha en fin bakgrund och ha de rätta ljuset. Och ja, jag vet att jag har bloggen men jag kan inte skriva alla ord som kommer upp i mitt huvud för då så skulle alla inlägg bli dubbelt så långa...men jag kan göra en video där jag säger de jag vill. Vara den spontana knasiga jag. Om jag skulle vara spontan och konstig i ett sådant här inlägg skulle ni inte kunna läsa det jag skriver. 

Så ja. Jag vet inte riktigt. Ska jag göra videos? Vi får se.

Likes

Comments

Hellu.

Nu är det äntligen sommar! Ibland. Nu skinner solen fint och jag sitter inne i min säng vid datorn. Perfekt.

Iallafall, allt rullar på som vanligt. Jag saknar skolan. Jag älskar skolan ändå. var med mina vänner. Ha kul på lektioner. Bryta regler. HAHA. Snacka på lektioner och sedan få panik för att du vet något. Äta medelmåttig mat.

Det finns sålart många nackdelar med skolan. som stress, risken för deprission, Hemläxor. Sådant finns inte på sommarloven.


Vad gjorde ni på midsommar? Jag var i Gävle med min mammas släkt. Superkul. Så roligt att träffa människor man knappt har träffat. Så mysigt att bara vara och ha roligt. Dock så var det rätt kallt. INTE midsommar väder, men vi kunde sitta ute och iallafall äta lunch ute. Inte middag.


Efter skolavslutningen så åkte vi till min farbror och mina kusiner i Norrköping. Det var bra. Det var kul att träffa mina kusiner igen. Sista dagen vi var där så var vi till Kolmården med min pappa och mina 2 kusiner. Det var super roligt och spännande. vi var där en hel dag. Det var lite människor där. Så det var skönt att slippa stå i kö. Till ex. Safarin så var det en familj före oss. Så det var väldigt skönt. Det var roligt att gå igenom Bamses värld som är helt nytt. De öppnade för bara några månader sedan. Så om ni passerar Norrköping borde ni verkligen åka till Kolmården.


Likes

Comments

Hellu, just nu sitter jag i bilen påväg hem från Gävle, vi firade midsommar hos mina tremänningar? Stavas det så? Iallafall så tänkte jag på att min kusin (som sitter bredvid mig) ha spelat en teater där dom spelade "High School Musical". Då blev jag så sugen på att lyssna på alla låtar från albumen, så nu lyssnar jag på alla låtar från alla filmer. Och jag måste erkänna att de är svängiga. Om det är några låte som gör mig dans-sugen så är det dessa låtar. Det är så roligt att lyssna på de genialiska låt texterna som de har hittat på.
Låtarna gör en så glad och ja, lycklig.

All denna nostalgi som finns runt de här filmerna. Jag kommer ihåg att jag stog och dansade till ex. "What i've been looking for".
Filmerna kom ut när jag var 5-8...tror jag. När första filmen var ute så var jag inte så inne i filmerna utan när jag var gamlare så älskade jag dem. Jag tycker om dem nu också. Ibland blir man så sugen att titta på dem. Bara ibland.

Så nu när jag kommer hem så ska jag kanske ha ett maraton... Haha.

Likes

Comments

Som jag ha berättat så var jag på Disney World när jag var i Usa. Det var troligen den bästa dagen i mitt liv. Och jag njöt nog inte så pass mycket som jag borde. Jag var mer uppslukad över att vara där. Hur som helst så var de som sagt fantastiskt. Att se allt och att få vara där på riktigt och verkligen känna hur de känns. Vissa berg- och- dalbanor var väll lite tråkiga, och andra var bra. Vi åkte några lugna och sakta, mysiga banor i mellanåt. Sedan var de sådana mer "roligare" och häftigare banor.

De roligare banorna var typ: Splash Mountain, Big Thunder Mountain Railroad. Sedan fanns ju Space Mountain, den största och häftigaste. De är en sådan när det är kolsvart, och åker extremt fort. Så vi stog i den långa kön och väntade. Vi stog där ett tag men sedan fick vi höra att de hade gått sönder. Varför?! Så vi stog och väntade ett tag men vi beslöt oss att gå ur kön och göra något annat. Jag blev rätt besviken eftersom jag ville åka den men ja, vi kunde ju inte göra något. Så vi gick runt ett tag och kikade runt där lite.

Sedan gick vi till "Main Street" vilket är gatan där alla butiker fanns.

Då var de dags att se "Electric Parade" villket var är ljus show/parad. De var roligt att se hur mycket arbete dom lägger ner i allting och att tänka sig att dom gör detta varje kväll. Men de var bra och fint. När det var slut så skulle vi vänta på att fyrverkerierna skulle börja så vi gick runt och kikade där och vi gick in till en butik där de hade en massa Disney saker.

Där köpte jag såklart lite saker. Jag köpte en Minnie Mouse hoodie, den var svart med öron fastsydda på luvan och broderat "Minnie Mouse" på framsidan. Jag köpte även ett par Minni Mouse öron, super söta och roliga. Sist men inte minns så köpte jag en sovmask/ögonmask en sådan man använder när man vill sova och det är ljust ute. Den kom verkligen till nytta på flyget..När jag inte kunde sova. Sedan hade de en slags maskin som kunde göra cent till Disney mynt. Så den provade jag och tyckte de blev roliga.

Sedan var de dags att gå ut ur butiken och gå tillbaka till Main Street. Då var de dags för fyrverkerierna. Det var så fantastiskt. Så otroligt. De var så mycket som hände och jag var så imponerad på de hela. Det var coolt att se vad dem måste ha jobbat på de. Att allting ska gå ihop och att tända dem i tid. Dem gör ju de varje dag som sagt så de är väll van. Men de är så kul att se, rekomenderar de starkt.

Vi var där ungefär en hel dag och vi hann fortfarande inte gå överallt, så stort är det faktiskt. Så om ni vill vara där å länge som möjligt så rekomenderar jag att åka dit på morgonen.

Jag skulle så gärna åka tilbaka dit och göra det som vi inte hann göra när vi var där. Jag skulle egentligen vilja åka tilbaka till USA och göra om alltihop.

Likes

Comments

Hellu.
Idag är det sista lördagen innan sommarlov. Hur sjukt år inte det. De år mindre än en vecka kvar tills skolavslutningen.

Denna vecka som kommer (v. 24) så är det en väldig slappt. Jag är ledig Måndan, Tisdag och Onsdag. De här dagarna är det Elevens val (student choice). Jag är ledig pga. Att jag har tagit en extra kurs i Engelska (Cambridge, English as second language) vilket är en kurs som är på engelska. Vi tränar inför ett prov som man kan ta i antingen 8:an eller 9:an. Som sagt går jag i 7:an och då övar vi typ till provet. Jag tror provet är som ett nationellt prov.
Så därför får jag vara ledig dessa 3 dagar.

Sedan på torsdag så är de mentorsdag. Då ska vi åka till Birsta hov med hela klassen sedan ska vi äta pizza på skolan och rensa ur skåpen och ja, vara med klassen.

Och på fredag så är det skolavslutning. Så nice. Direkt efter skolavslutningen så ska jag hem och byta om till comfy-clothes och sätta mig i bilen mot Norrköping. Lite jobbigt men ändå roligt. I Norrköping så ska jag på 50- års fest för min farbror fyllde 50 för några dagar sedan.

Så jag få hoppas att vädret blir på topp de kommande dagarna så man kan var ute för just nu är det skit tråkigt med bara regn.

Likes

Comments

Hellojsan, idag är de fredag och typ sista skoldagen. Kan inte fatta att det snart är slut på sjuan, så konstigt att jag ska börja i åttan. De låter konstigt att säga det och att om några år går jag ut grundskolan, tur nog är de ett tag kvar. Iallafall så idag ville jag prata om en tanke som jag är orolig för. Klassbytet.

I åttan så Byter vi ju klasser (vi byter klasser i 6:an & i 8:an). Jag kan bara erkänna att jag hatar idén med att byta klasser. Nu har jag gått på skolan i nästan 4 år. På de här åren så har man fått lära känna i stort sätt alla i samma ålder och veta vilka alla är. Och jag vill inte byta klasser, jag tycker inte att man ska bryta band som man har i en klass, den nya klassen ska jag gå ut nian med, den viktigaste klassen. Så jag tycker att man inte ska byta klasser om man är nöjd och glad över sin klass. Som jag.

Men jag har sagt hela tiden att jag inte tycker om detta och många andra i klassen tycker inte heller om idén, men jag vet att skolan inte tänker ändra detta så jag antar att jag får göra som alla andra och acceptera det.
Jag sa samma sak när vi bytte i feman också, och då tyckte jag samma saker, att de känns bra och jag vill inte byta klass. Men nu när ja jag bytt så är jag nöjd med min nuvarande klass sedan 2 år tillbaka. Och nu så vet/känner jag alla 7:or i skolan och vet mer än jag gjorde i feman. Jag kan konstatera att jag vet bättre nu än då.

Jag är rädd för att förlora många av mina vänner och jag inte trivs i den nya klassen. Jag är rädd för att förlora mina gamla vänner som jag har gått med sedan fyran när vi började, när ingen av oss kunde ett skit om engelska.
Jag har tappat kontakten med mina vänner från min gamla och första skola och jag vill inte göra de med dessa vänner också. En av mina bästa vänner kan jag förlora, jag kan förlora många. De vet jag inte förrän i Augusti, när de nya klasserna kommer komma upp på Schoolsoft. Jag önska man kunde överklaga detta beslut men det går inte.

Jag kan inte göra något om det här och jag får göra de bästa av situationen.
Jag skriver det här för att få säga det jag vill och vad jag tycker om detta ämne. En annan anledning är att det här är min åsikt innan vi ska byta. Och jag kan läsa detta när jag har gått ett tag med den nya klassen och se vad jag tycker då. Blev det ännu bättre?


Likes

Comments

Hellu.

Om ni läst bloggen sedan Mars så vet ni att jag va i USA jag åkte dit den 2 Mars och kom hem 12 Mars. Det var nog en av de bästa händelserna i mitt liv. De var en dröm som blev sann. Hela denna upplevelse är lite suddigt eftersom jag var så himla exalterad och jag skulle nästan göra vad som helst för att åka dit igen. Min moster och min kusin bor där så det var väll egentligen därför vi åkte. Men jag älskade varje minut som gick. Dock går tiden ofta lite för fort när man har roligt.

Nu tänkte jag prata om vad vi gjorde och vad vi gjorde. Jag ska även göra fler inlägg om några specifika händelser.

Men resan till USA var rätt jobbig eftersom vissa flyg blev försenade vilket betyder att vi missar vissa flyg och så. Så de tog mer än 24 timmar att ta sig dit men det var ju värt det.

Vi kan ju säga att vi hade vädret på vår sida iallafall. veckan innan så hade de varit SUPER kallt där (haha, ca 3 grader typ) vilket var mitt i vintern där. Men när vi kom så var vädret bra för de mesta

Pga. tidskillnaderna så blev man förrvirad över när man landar och när flyg går. Men vi landade i Orlando, Florida sent på kvällen helt slut. Så de blev inte så mycket gjort då.

Men första dagen så gick vi såklart till Target som jag hade sätt fram emot. Jag kan bara säga att de var AMAZING och att kvittot blev lite för långt så när jag hade handlat färdigt och betalt och sätt hur mycket pengar jag gjorde av med blev jag svimfärdig. Allting var fantasktiskt och herregud vad mycket saker de fans. OCH sminkavdelningen... Hade velat gått där med alla pengar i världen... Jag köpte också lite saker där som jag älskar.

Vi var hos min kusins skola (Elementary School som de hette där) Vi var där och kikade och gud va cool att se. ex. alla "korridorer" är utomhus, hur coolt är inte det?! Det var coolt att se skillnaden mellan skola här och där.

Vi var utandör Universal där vi var på NBA center Såg den snurrande "universal logan.bollen". Vi va och åt på NBA centrum, där kollade vi på basket och det var rätt najsigt. Vi gick runt lite där och bara myste. Vi tänkte också gå in på Universal studios men just den dagen då vi skulle gå så blev min syster SJUK... WHAT?? Jag blev så himla ledsen...

Vi åkte på International drive, där hade dom ett upp- och ner vänt hus... Det var mysigt och herre gud vad mycket att se.

Sedan var de ju poolen, den var extremt kall, och ändå badade vi, jag tror att grannarna tyckte nog att vi va galna...

Sedan var de Disney. De bästa. Älskade allt. Bäst var nog fyrverkerierna på kvällen. Ett inlägg kommer såklart.

Sedan gjorde vi mer shopping, vi var på ett outlet och på ett "mall" som var stort. Där gick vi i timmar. Och jag älskar alla Amerikanska butiker. Speciellt de vanliga som Forever 21, Urban Outfiters, Sephora, Bath And Bodyworks osv.

När man tänker efter har jag gjort mycket. Men ändå inget. Vill så gärna dit igen. Såååå kul.

Love Ebba

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att göra en spring time tag eftersom jag tänkte det passade bra idag, Men just idag så känns det mer som höstväder ute för det regnar och alldeles tråkigt väder. Men jag kan ju alltid låtsas att det vore fint ute... Frågorna hittade jag hos en video som Therese Lindgren gjort. Hennes video kan ni hitta här. Jag är nog lite sent ute med att göra denna tag men det är ju bättre att göra det sent än aldrig.

1. Dina tre must-have sminkprodukter i vår?

Jag tycker om när man ser fräsch, frisk och naturlig ut på våren & sommaren. Ha något lätt på huden som inte täcker så mycket.

Min första must- have är en BB cream. Jag älskar dream fresh BB från Maybelline i färgen Light. Jag tycker den ger en fräsch naturlig look med lätt täckande. Jag använder denna Varje dag till skolan.

Sedan tycker jag om att ha en beige kajal på vattenlinjen. Det gör så att man ser mer vaken ut. Jag tycker en beige är finare än en vit för att det ser mer naturligt ut. Jag tycker om Exaggerate waterproof eye definer från Rimmel i färgen 213 in the nude.

Min sista must-have är itället för puder. Jag använder Blotting sheets när jag är färdig med foundation . Dessa sheets tar bort de mesta glansen i ansiktet. Jag använder blotting sheets från E.l.f. och dom gör jobbet bra.

2. Favorit parfym/bodymist? 

Jag älskar en bodymist från Bath and body works. Den heter Pink chiffon. Jag köpte min i Usa och var dum nog att köpa en mini size vilket var korkat eftersom jag älskar den... Så om det finns något ställe där den finns att köpa så kan ni hojta till i kommentarerna.

3. Någon vårtrend du ser framemot detta året?

Jag älskar sedan tidigare pastell färger och det verkar ju var en vårtränd nu. Så jag måste nog säga att jag älskar pastell färgs trenden.


4. Favoritoutfit/plagg? 

Jag har inte någon favorit outfit eller plagg. Jag har på mig vad som känns bra.


5. De ultimata vårskorna för dig?

Jag är så kära i mina vita höga Converse. Dom passar till alla outfits och är bara de bästa skorna någonsin.

6. Visa oss dina snyggaste solglasögon! 

Jag älskar mina pilot solglasögon från Ur & Penn. Bågarna är i roseguld som är min favorit slags metall? om man kan säga så. Ni ser dom längst ner i inlägget.

7. Är du en vårstädare? 

Ja, det skulle man kunna säga. Städar mitt rum gör jag ju i alltid men på våre brukar jag rensa min garderob, rensa mitt skriv- och smink bord.

8. Äter du mjukglass? I sånna fall, vilket strössel har du helst på glassen?

Ja, jag äter mjukglass och det är jag nog inte ensam om. Jag äter antingen utan strössel eller så äter jag nötkrokant som strössel. Mmm, nu blir jag ju sugen på mjukglass...

9. Vad ska du göra på påsklovet?

Nu var ju sportlovet för ett tag sedan men då var jag på mitt drömsplats USA!!!! Det var klart bästa resan jag varit på! Jag upplevde även den bästa dagen i mitt liv utan tvekan. Rekomenderar starkt!


10. Vad tycker du är det bästa med våren?

Att vintern tar slut, bort med snön, det blir ljusare, de närmar sig sommarlov, blommarna kommer fram, det blir grönare. Att det blir varmt så man kan ha på sig de man vill på sig, man behöver inte ha någon varm jacka på sig...OCH att jag kan ha på mig mina snygga Converse såklart.


11.Vilka taggar du?

ALLA som vill göra denna tag!!!

Likes

Comments